X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 22:33

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Kleopatra z Pauliną 6+3 jeszcze nie mialam serduszka, tylko pęcherzyk 1,5cm, tydzień później 7+3 był już 9mm zarodek z bijącym sercem :)
    Też myślę że będzie za szybko na serduszko.
    Ja też mam na imię Paulina :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do boli podbrzusza mam je cały czas . Raz są mocniejsze raz słabsze i do tego też mam dość mocne bóle Dolnego odcinka kręgosłupa. W poprzednich ciazach tak nie miałam. Też mam lekkie brudnawe jak ja to mówię plamienia. Ale tylko na wkladce. Dla Holendrów to normalne jak wszystko inne . Staram się nie denerwować ale strach po śmierci synka gdzieś tam siedzi w głowie. Ale i tak jest już lepiej. Przynajmniej się staram bo jakieś pół roku temu to bałam się nawet wyjść z domu .nie ma co panikowac. Co ma być to będzie. Wszystko jest gdzieś zapisane. Musimy być pozytywnej myśli. Bo inaczej tylko same siebie krzywdzimy no i nasze fasolki .
    Co do tego że zajęcie najlepsze na problemy to prawda . Córka tak daje mi popalić że mało mam czasu ostatnio by myśleć że będzie coś źle.
    Kochane wszystkie dotrzemy do maja i urodziny zdrowe silne i piękne dzieci.

blubka, monika_89, promyczek 39, Demsik, Mabelle, AsiaPoli, Camilia lubią tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 21:06

Kofeina lubi tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Dziewczyny, u mnie to tez pierwsza ciąża, trochę sie martwię i stresuje. Generalnie jednak jestem pozytywnej myśli. Czuje ze będzie ok. Co do piersi to mnie masakrycznie bolą, jak śpię na brzuchu to sie budzę i muszę sie przekręcić. Tez lecę na wspomagaczu - dupku. Ból krzyża mam, znacie to na tak wczesnym etapie?
    No wlasnie dzis tez mnie boli krzyz i sie zdenerwowalam troche ale moze to po prostu w srodku wszystko sie rozrasta.
    Ja w pierwszej ciazy nie mialam zadnych objawów doslownie.po prostu rosl mi tylko brzuszek.teraz bardziej sie stresuje

bezimienna lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Messy , nie mam pojęcia co to za płyn, nie mówili nic o zatoce douglasa?

Dokladnie o tym

nzjdgzu33y143688.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    Kochana będzie dobrze . Pęcherzyk jest na swoim miejscu to już bardzo dobrze a plyn może być powodem czegoś innego i nie koniecznie czegoś złego Miałaś robione jakieś badania dodatkowe? Co mówią lekarze?

Dzis mi dali spokoj. Tylko przy przyjeciu pytała czy mam jakies dolegliwosci, bole itp. Jutro beda bete znowu robić rano dalej nie wiem...

mon!ta^ lubi tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 20:59

• messy99 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikogo u mnie nie bylo od przyjecia, wiecej bede wiedziala jutro. Pamietam,ze miesiac temu mialam problemy z ukladem pokarmowym.takie silne bole zoladka ze myslalam ZEJDE. Ale dostalam po dwoch tygodniach tabletki i mi przeszlo.nie wiem czy ma cos piernik do wiatraka ale TONĄCY BRZYTWY SIE CHWYTA...

nzjdgzu33y143688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita nie nadwagą nie jest po ciaxy. Z synem przytyłam aż 32 kg i uwaga.... w dniu porodu ważyłam 108 kg! 2 tygodnie po porodzie -22 a pół roku po 70 kg. Bez diety i żadnych ćwiczeń i byłam po cc. Teraz przytyłam z własnej głupoty. Zachciało mi się odchudzać tabletkami bo chciałam szybko i łatwo... schudłam do 65 ale jak odstawilam dobilam do 80 kg efektem joJo(dodatkowo ograniczyła papierosy). Także znowu się spodziewam 3 cyfr i zmieniam swoje życie po porodzie na zdrowe i pełne ruchu. Muszę się wziąść za siebie bo źle się czuję i nie mogę już patrzeć na siebie.

• blubka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Nikogo u mnie nie bylo od przyjecia, wiecej bede wiedziala jutro. Pamietam,ze miesiac temu mialam problemy z ukladem pokarmowym.takie silne bole zoladka ze myslalam ZEJDE. Ale dostalam po dwoch tygodniach tabletki i mi przeszlo.nie wiem czy ma cos piernik do wiatraka ale TONĄCY BRZYTWY SIE CHWYTA...

• messy99 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie. Jesteście kochane!

nzjdgzu33y143688.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• blubka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Julita nie nadwagą nie jest po ciaxy. Z synem przytyłam aż 32 kg i uwaga.... w dniu porodu ważyłam 108 kg! 2 tygodnie po porodzie -22 a pół roku po 70 kg. Bez diety i żadnych ćwiczeń i byłam po cc. Teraz przytyłam z własnej głupoty. Zachciało mi się odchudzać tabletkami bo chciałam szybko i łatwo... schudłam do 65 ale jak odstawilam dobilam do 80 kg efektem joJo(dodatkowo ograniczyła papierosy). Także znowu się spodziewam 3 cyfr i zmieniam swoje życie po porodzie na zdrowe i pełne ruchu. Muszę się wziąść za siebie bo źle się czuję i nie mogę już patrzeć na siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 21:00

• blubka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 21:00

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez trzymam kciuki za Ciebie :)

Jeśli badania toxo, różyczka cytologia była robiona w lipcu nie musisz powtarzać chyba ze lekarz zadecyduje inaczej.

L4 ja byłam teraz na urlopie i u mnie było tak 20 lipca koniec macierzynskiego i się ma 3 miesiące karencji czyli w tym okresie jeśli się zajdzie i idziesz na L4 to liczone będzie z okresu z przed pierwszej ciąży czyli w moim wypadku tak będzie.

Wychowawczy trzeba przyjść na jeden dzień do.pracy i w tym samym dniu dajesz zwolnienie :) i tyle

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka dobrej nocki :)
    Messy trzmam kciuki zebys jutro uslyszala same dobre wiesci:*

blubka lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale napisałyście! Ja cały dzień zajęta... A wątek nam się pięknie rozrasta... Messy jesteś pod dobrą opieką, wszystko będzie ok. Qasha dalej trzymam kciuki i czekam na wieści. Cieszę się z każdego widzianego przez Was pęcherzyka, a serduszka tym bardziej i nie mogę się doczekać widoku swojego... Jak tylko doktor potwierdzi mi ciążę, zmykam na zwolnienie i będę mogła trochę więcej się udzielać. Spokojnej nocy!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 22:35

promyczek 39 lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG ale nadrukowałyście!!!

Qasha trzymam kciuki na pewno będzie dobrze musi!!

Messy za Ciebie też !!!

Gratuluje przyrostów super!!!

Ja jutro rano sobie robię mocz i krew w środę do lekarza i zastanawiam się czy jeszcze bety sobie nie zrobić do tego wszystkiego...

dev125pr___.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka ja co roku powtarzam sobie ze bee chuda he he . Ale przy 2 dzieci mam nadzieję na mniej czasu na zwiedzanie lodówki:-) a co do specyfików to bralam slimex coś jak dawna meridia. Wyszlo mi to tylko na gorsze. Ale teraz już naprawdę się wezmę za siebie. Wcześniej wiedziałam że chce 2 dziecko to było mi szkoda się Katowac skoro miałam zaraz przytyć. Ale jeszcze dziewczyny pokażemy jakie będziemy smukłe i piękne:-)

blubka lubi tę wiadomość

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ