X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    My chyba kupimy używane łóżeczko drewniane i nowy materac, ale nie wiem jeszcze jaki.
    Czy te kokosowo-gryczane są takie ekstra, że teraz wszędzie je promują, czy to tylko moda? Macie jakieś doświadczenia?
    Ja bym bardziej polecala albo sam kokos albo lateks albo piankę bez gryki. Moja przyjaciółka odokąd kupiła taki gryczano kokosowy materac miała problem ze snem małej ( ok roku od kupna) dziecko się często budziło i coraz więcej kaszlalo przy głębszych porządkach okazało się że od strony gryczanej materac odszedł pLeśnia i dziecko na rynku spalo2i wdtchalo. Pisała gdzieś o tym na Forum bo ogólnie ma fiola na punkcie sterylizacji w domu i okazało się że nie ona jedyna ma taki przypadek. Kupiła zwykły piankowy i problem się skończył

Kamilutek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga!!! Mój 16 tc!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51dff8af88ac.jpg

Uska, Moniqaaa, Hope_, Mabelle, Karissa, GoNia1979, amilka87, WreszcieMama, kamyla112, sylwucha89, Madu1611, Misia 69, julita, koalaa, Rudzik, bezimienna, Maniuś, blubka, Breezee, Kamilutek, MEGI81, Edyta84, bbee, dewa, Uszczesliwiona, Ju14, Elmo13, marie_marie22, sylwia1985, rybka33 lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    mamy w drugiej ciąży zanalazłam taką dokładkę do wózka, podobno pasuje do praktycznie wszystkich modeli.
    x rider 2 in 1, chciałam kupić, ale mąż jest na nie więc dla dzidzi będzie nasz expander mondo a Paula dostanie Jolie literaxa (w końcy dziadki dają na wozek ;) no i chyba dokupię wymarzoną chustę, coś mi się należy za te stresy w ciązy)

zyrcia jaki wózek?

Carolina jedne są bardzij wypasione i np pokazują tętno, są bliżej tych szpitalnych, łatwiej zlapać tętno ale są droższe. Ja mam tani AngelTalk i dla mnie wystarcza posłuchać że tam sobie plumka w środku i czasem złapię serducho
    Ja się zastanawiam nad dostawka. Ale mam jeszcze czas ;) zobaczymy jak mały daje rade i w kwietniu zdecydujemy czy wózek czy dostawke siedząca czy co innego ;) a joie literax 4 polecam miałam ta bez pompowanymi kół oraz teraz mam air z pompowanymi super sprawa :)

Misia 69 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Toska ale ogromny Brzuszek:-) super:-)

toska_88 lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No toska spory :) coś Ty jadła ze aż tak cię wzdelo ;) hehe

Materac tylko lateksowo piankowy. Za dużo się dowiedziałam na temat tych z gryka i się nigdy nie zdecyduje.

Mebelki nie wiem jeszcze jakie lozeczko ale pewnie stare po synku będzie miało młodsze a mały dostanie nowe :) plus szafę kupimy bądź zrobimy komandor jeszcze się zobaczy.

Mykam spać bo jutro wizyta ;) dobranoc

toska_88 lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:14

Moniqaaa, toska_88 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska ładny brzuszek,mój tez rośnie dość szybko,+4 kg na wadze.

Moniqaaa, toska_88, Kamilutek, Edyta84, Hope_ lubią tę wiadomość

:(
  • dewa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tooooska! Jaki ładny! Taki...ciążowy! :) <3

Moniqaaa, toska_88 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczęśliwiona, Maz spyta sie wujka, bo sam nie potrafi odpowiedzieć. Kubus ma fatalny sklep internetowy i nie ma niestety do niego głowy, choć namawiamy go od lat. Ale, ze u nich dużo osób przyjeżdża i kupuje stacjonarnie, to nie maja do tego głowy :p

Wow, Dziewczyny! Ale niektóre z Was już maja brzuszki! Normalnie, centralnie ciążowe! Aż mi teraz głupio, ze mam taki mały :p Myślałam, ze bede miała wielki, bo mnie już na początku tak wywaliło, ze szok, a teraz, w 18tc wyglada nadal podobnie i większy jest tylko jak sie mega najem i usiądę :p

Powiem Wam, ze zaczynam sie cieszyć, ze póki co mamy tylko swoje mieszkanko z sypialnia i salonem z aneksem kuchennym wiec młody będzie spał z nami i kupimy tylko łóżeczko...zawsze jakaś oszczędność :p Eh, marzy sie dom z trójka berbeci, ale póki co musze być cierpliwa ;)

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajemnica polega na tym że i bez ciaxy miałam duży brzuch do tego jeszcze podrósł zaokrąglil sir i w końcu nie trzeba go wciągać:-) ha ha
    Ja tam wolałabym wyglądać jak julita bo później byłby problem z głowy a tu czuje ze jeszcze przez te 5 miesięcy to znowu będę się toczyć a mało jem. Ale pe2noe znueu kolosa urodze:-)
    Hope a co tam przynajmniej w kolejkach irzeouszczajs u w pełni mozna korzystać z przywilejów:-) niektóre z dziewcząt będą miały takie przy porodach jak my teraz :-)

Moniqaaa, Maniuś, MEGI81, Hope_, rybka33 lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa lepsze małe, ale własne :) trzeba się cieszyć z tego faktu.

Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    ależ się zakupowo zrobiło! A ja właśnie wczoraj byłam na uczelni i sie okazało,że w sąsiednim instytucie ktoś zorganizował wymianę rzeczy dla dzieci i ludzie przynoszą co im niepotrzebne. Jak się tam pojawiłam z brzuchem to....dostałam drewniane łóżeczko i w gratisie jeszcze turystyczne :) Także pozostało tylko zakupić materac i pościele.
    Okazuje się,że za grosze można tez skompletować wyprawkę :)

To co z tymi materacami? Nie kupować gryki? A ktos ma z ikea?

toska_88, Karissa, bbee, Arwi, Klaudia N. lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry drogie Panie :)

Ale Ci się Rudzik trafiło, super!!!
    Ja dzisiaj jadę na kurs, trzymajcie kciuki ;)
    Miłego dzionka, a jesli któraś wizytuje, ro niech dzieciątko nogi rozkracza :P

Rudzik lubi tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) ja zaraz wybieram się na wizytę ale do diabo... Cukry takie sobie ze tak powiem...

Co do brzucha, mój też jest już pokaźny :) i choć na wadze - 2 ciągle to brzuch rośnie... No ale myślę że dzieciątko na tym etapie to już ma pewnie z 15 cm i ze 150g tak że i miejsce sobie robi...

Hope a Ty kiedy masz te badania? Trzymamy kciuki za Was :)

Życzę Wam wszystkim miłego dzionka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 09:06

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o wysokoelastycznym materacu. Tez trochę naczytałam się o gryczanym, ze można sobie robaki wyhodować https://magicznypokoik.pl/pl/p/Hevea-Duo-Activia-120x60-materac-piankowy/231

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Ja bym bardziej polecala albo sam kokos albo lateks albo piankę bez gryki. Moja przyjaciółka odokąd kupiła taki gryczano kokosowy materac miała problem ze snem małej ( ok roku od kupna) dziecko się często budziło i coraz więcej kaszlalo przy głębszych porządkach okazało się że od strony gryczanej materac odszedł pLeśnia i dziecko na rynku spalo2i wdtchalo. Pisała gdzieś o tym na Forum bo ogólnie ma fiola na punkcie sterylizacji w domu i okazało się że nie ona jedyna ma taki przypadek. Kupiła zwykły piankowy i problem się skończył

O kurcze, Tośka, dzięki, dobrze wiedzieć. Człowiek myśli, że sama natura i że eko i w ogóle najlepsze dla dzieciaka a tu taka niespodzianka przykra.

A brzuszek super, niezależnie od tego, co jest jego przyczyną, wygląda na 100% ciążowy :)

Rudzik, ale fajnie z tymi łóżeczkami :) Ja wczoraj oglądałam na olx i można naprawdę super jakości trafić za 200 złociszy, ale Chłop nie chce jeszcze kupować, mówi, że za wcześnie.

Ja się czuję fatalnie, pół nocy spędziłam na modlitwach do porcelanowego boga, spać się nie dało od 2, więc jestem mega zmęczona ale i tak nie mogę zasnąć. Zjadłam suchara bo strasznie mnie ssało z głodu i właśnie cały wylądował w odmętach kibelka. Nie wiem, czy atak mdłości do szecianu czy jelitówka, ale na razie tylko wymiotuję, a przy jelitówce zwykle ma się podwójne atrakcje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 09:17

Rudzik, toska_88 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 22:57

blubka, sylwucha89, Demsik, monika_89, Maniuś, Hope_, marie_marie22 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w pierwszym dniu 18tyg, tj. 5msc! Ja pitole, toz to szok!:):):)

Mi kolega z pracy obiecał pożyczyć detektor jak jego żona urodzi. Urodziła jak poszłam jakoś na zwolnienie wiec jak teraz przyjdę z przedłużeniem L4, to przyniesie. Już nie mogę sie doczekać, bo nadal zero ruchów.

Ja w sumie nie narzekam na brzuszek. Mały, ale trochę sie łudzę, ze moze to oznacza, ze bede miała ładny, zgrabny brzuszek bez zbędnych kg :p Pewnie niedługo mnie wywali znienacka, ale nadzieja pozostaje :p po co nadal +2 wiec jest ładnie :)

Dzis przyjeżdża dziewczyna do mnie zrobić mi hybrydy. Jej dzieła ba zdjęciach sa pięknie i mam ogromna nadzieje, ze robi je dobrze i długo ze mną beda, bo robi je bardzo tanio jak na Łódź (40zl z dojazdem do domu!). Zobaczymy, bo od X msc marzą mi sie ładne paznokcie z którymi nic nie musze robić:p Wyślę Wam zdjęcie jak beda gotowe :) Szkoda tylko, ze mi dwa paznokcie przedwczoraj pękły, bo już miałam idealna długość, a teraz takie ogryzki. Niestety ciąża osłabiła mi paznokcie choć ponoć zwykle bywa odwrotnie :p

bezimienna, Breezee, Arwi, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Witam sie w pierwszym dniu 18tyg, tj. 5msc! Ja pitole, toz to szok!:):):)

Mi kolega z pracy obiecał pożyczyć detektor jak jego żona urodzi. Urodziła jak poszłam jakoś na zwolnienie wiec jak teraz przyjdę z przedłużeniem L4, to przyniesie. Już nie mogę sie doczekać, bo nadal zero ruchów.

Ja w sumie nie narzekam na brzuszek. Mały, ale trochę sie łudzę, ze moze to oznacza, ze bede miała ładny, zgrabny brzuszek bez zbędnych kg :p Pewnie niedługo mnie wywali znienacka, ale nadzieja pozostaje :p po co nadal +2 wiec jest ładnie :)

Dzis przyjeżdża dziewczyna do mnie zrobić mi hybrydy. Jej dzieła ba zdjęciach sa pięknie i mam ogromna nadzieje, ze robi je dobrze i długo ze mną beda, bo robi je bardzo tanio jak na Łódź (40zl z dojazdem do domu!). Zobaczymy, bo od X msc marzą mi sie ładne paznokcie z którymi nic nie musze robić:p Wyślę Wam zdjęcie jak beda gotowe :) Szkoda tylko, ze mi dwa paznokcie przedwczoraj pękły, bo już miałam idealna długość, a teraz takie ogryzki. Niestety ciąża osłabiła mi paznokcie choć ponoć zwykle bywa odwrotnie :p

Ja paznokcie też co miesiąc robię jak do łodzi przyjeżdżam :D ale ja jeżdżę do niej taka moja sprawdzona już ;) nawet mogę powiedzieć koleżanka :p ponad rok do niej chodzę i jestem bardzo zadowolona a za hybrydy 50 zł bierze a piękne robi :)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Espera Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam materac gryczano kokosowy, był robiony na zamówienie bo mieliśmy łóżeczko które rośnie wraz dzieckiem. Nic się z nim nie dzieje. No ale Stachu nigdy tez nie zlał się w wyrku... My materac zrobiliśmy dwuczęściowy - do wymiarów łóżeczka niemowlęcego oraz dokładke do tapczanika. Stas z tapczanika przestał korzystać 2lata temu... A cały zestaw ciągle mamy wiec kłopot z głowy dla maluszka. To takie lozeczko, tylko nasze jest drewniane bez kolorowych wstawek...

https://www.olx.pl/i2/oferta/lozeczko-lozko-junior-vox-kids-CID88-IDbjxxw.html#:524b3d77b0

https://www.olx.pl/i2/oferta/lozeczko-vox-CID88-IDirfA1.html#:507e2fb74c

Qasha, widziałam ze szukasz czegoś podobnego... Mega funkcjonalne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 09:59

Arwi lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ