MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamilutek wrote:My chyba kupimy używane łóżeczko drewniane i nowy materac, ale nie wiem jeszcze jaki.
Czy te kokosowo-gryczane są takie ekstra, że teraz wszędzie je promują, czy to tylko moda? Macie jakieś doświadczenia?Kamilutek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUwaga!!! Mój 16 tc!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51dff8af88ac.jpgUska, Moniqaaa, Hope_, Mabelle, Karissa, GoNia1979, amilka87, WreszcieMama, kamyla112, sylwucha89, Madu1611, Misia 69, julita, koalaa, Rudzik, bezimienna, Maniuś, blubka, Breezee, Kamilutek, MEGI81, Edyta84, bbee, dewa, Uszczesliwiona, Ju14, Elmo13, marie_marie22, sylwia1985, rybka33 lubią tę wiadomość
-
monika_89 wrote:mamy w drugiej ciąży zanalazłam taką dokładkę do wózka, podobno pasuje do praktycznie wszystkich modeli.
x rider 2 in 1, chciałam kupić, ale mąż jest na nie więc dla dzidzi będzie nasz expander mondo a Paula dostanie Jolie literaxa (w końcy dziadki dają na wozekno i chyba dokupię wymarzoną chustę, coś mi się należy za te stresy w ciązy)
zyrcia jaki wózek?
Carolina jedne są bardzij wypasione i np pokazują tętno, są bliżej tych szpitalnych, łatwiej zlapać tętno ale są droższe. Ja mam tani AngelTalk i dla mnie wystarcza posłuchać że tam sobie plumka w środku i czasem złapię serduchozobaczymy jak mały daje rade i w kwietniu zdecydujemy czy wózek czy dostawke siedząca czy co innego
a joie literax 4 polecam miałam ta bez pompowanymi kół oraz teraz mam air z pompowanymi super sprawa
Misia 69 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
No toska spory
coś Ty jadła ze aż tak cię wzdelo
hehe
Materac tylko lateksowo piankowy. Za dużo się dowiedziałam na temat tych z gryka i się nigdy nie zdecyduje.
Mebelki nie wiem jeszcze jakie lozeczko ale pewnie stare po synku będzie miało młodsze a mały dostanie noweplus szafę kupimy bądź zrobimy komandor jeszcze się zobaczy.
Mykam spać bo jutro wizytadobranoc
toska_88 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Uszczęśliwiona, Maz spyta sie wujka, bo sam nie potrafi odpowiedzieć. Kubus ma fatalny sklep internetowy i nie ma niestety do niego głowy, choć namawiamy go od lat. Ale, ze u nich dużo osób przyjeżdża i kupuje stacjonarnie, to nie maja do tego głowy :p
Wow, Dziewczyny! Ale niektóre z Was już maja brzuszki! Normalnie, centralnie ciążowe! Aż mi teraz głupio, ze mam taki mały :p Myślałam, ze bede miała wielki, bo mnie już na początku tak wywaliło, ze szok, a teraz, w 18tc wyglada nadal podobnie i większy jest tylko jak sie mega najem i usiądę :p
Powiem Wam, ze zaczynam sie cieszyć, ze póki co mamy tylko swoje mieszkanko z sypialnia i salonem z aneksem kuchennym wiec młody będzie spał z nami i kupimy tylko łóżeczko...zawsze jakaś oszczędność :p Eh, marzy sie dom z trójka berbeci, ale póki co musze być cierpliwa13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
nick nieaktualnyTajemnica polega na tym że i bez ciaxy miałam duży brzuch do tego jeszcze podrósł zaokrąglil sir i w końcu nie trzeba go wciągać
ha ha
Ja tam wolałabym wyglądać jak julita bo później byłby problem z głowy a tu czuje ze jeszcze przez te 5 miesięcy to znowu będę się toczyć a mało jem. Ale pe2noe znueu kolosa urodze:-)
Hope a co tam przynajmniej w kolejkach irzeouszczajs u w pełni mozna korzystać z przywilejów:-) niektóre z dziewcząt będą miały takie przy porodach jak my terazMoniqaaa, Maniuś, MEGI81, Hope_, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
ależ się zakupowo zrobiło! A ja właśnie wczoraj byłam na uczelni i sie okazało,że w sąsiednim instytucie ktoś zorganizował wymianę rzeczy dla dzieci i ludzie przynoszą co im niepotrzebne. Jak się tam pojawiłam z brzuchem to....dostałam drewniane łóżeczko i w gratisie jeszcze turystyczneTakże pozostało tylko zakupić materac i pościele.
Okazuje się,że za grosze można tez skompletować wyprawkę
To co z tymi materacami? Nie kupować gryki? A ktos ma z ikea?
toska_88, Karissa, bbee, Arwi, Klaudia N. lubią tę wiadomość
-
Hej hej
ja zaraz wybieram się na wizytę ale do diabo... Cukry takie sobie ze tak powiem...
Co do brzucha, mój też jest już pokaźnyi choć na wadze - 2 ciągle to brzuch rośnie... No ale myślę że dzieciątko na tym etapie to już ma pewnie z 15 cm i ze 150g tak że i miejsce sobie robi...
Hope a Ty kiedy masz te badania? Trzymamy kciuki za Was
Życzę Wam wszystkim miłego dzionka :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 09:06
-
Ja myślę o wysokoelastycznym materacu. Tez trochę naczytałam się o gryczanym, ze można sobie robaki wyhodować https://magicznypokoik.pl/pl/p/Hevea-Duo-Activia-120x60-materac-piankowy/231
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
toska_88 wrote:Ja bym bardziej polecala albo sam kokos albo lateks albo piankę bez gryki. Moja przyjaciółka odokąd kupiła taki gryczano kokosowy materac miała problem ze snem małej ( ok roku od kupna) dziecko się często budziło i coraz więcej kaszlalo przy głębszych porządkach okazało się że od strony gryczanej materac odszedł pLeśnia i dziecko na rynku spalo2i wdtchalo. Pisała gdzieś o tym na Forum bo ogólnie ma fiola na punkcie sterylizacji w domu i okazało się że nie ona jedyna ma taki przypadek. Kupiła zwykły piankowy i problem się skończył
O kurcze, Tośka, dzięki, dobrze wiedzieć. Człowiek myśli, że sama natura i że eko i w ogóle najlepsze dla dzieciaka a tu taka niespodzianka przykra.
A brzuszek super, niezależnie od tego, co jest jego przyczyną, wygląda na 100% ciążowy
Rudzik, ale fajnie z tymi łóżeczkamiJa wczoraj oglądałam na olx i można naprawdę super jakości trafić za 200 złociszy, ale Chłop nie chce jeszcze kupować, mówi, że za wcześnie.
Ja się czuję fatalnie, pół nocy spędziłam na modlitwach do porcelanowego boga, spać się nie dało od 2, więc jestem mega zmęczona ale i tak nie mogę zasnąć. Zjadłam suchara bo strasznie mnie ssało z głodu i właśnie cały wylądował w odmętach kibelka. Nie wiem, czy atak mdłości do szecianu czy jelitówka, ale na razie tylko wymiotuję, a przy jelitówce zwykle ma się podwójne atrakcje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 09:17
Rudzik, toska_88 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Witam sie w pierwszym dniu 18tyg, tj. 5msc! Ja pitole, toz to szok!
Mi kolega z pracy obiecał pożyczyć detektor jak jego żona urodzi. Urodziła jak poszłam jakoś na zwolnienie wiec jak teraz przyjdę z przedłużeniem L4, to przyniesie. Już nie mogę sie doczekać, bo nadal zero ruchów.
Ja w sumie nie narzekam na brzuszek. Mały, ale trochę sie łudzę, ze moze to oznacza, ze bede miała ładny, zgrabny brzuszek bez zbędnych kg :p Pewnie niedługo mnie wywali znienacka, ale nadzieja pozostaje :p po co nadal +2 wiec jest ładnie
Dzis przyjeżdża dziewczyna do mnie zrobić mi hybrydy. Jej dzieła ba zdjęciach sa pięknie i mam ogromna nadzieje, ze robi je dobrze i długo ze mną beda, bo robi je bardzo tanio jak na Łódź (40zl z dojazdem do domu!). Zobaczymy, bo od X msc marzą mi sie ładne paznokcie z którymi nic nie musze robić:p Wyślę Wam zdjęcie jak beda gotoweSzkoda tylko, ze mi dwa paznokcie przedwczoraj pękły, bo już miałam idealna długość, a teraz takie ogryzki. Niestety ciąża osłabiła mi paznokcie choć ponoć zwykle bywa odwrotnie :p
bezimienna, Breezee, Arwi, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Karissa wrote:Witam sie w pierwszym dniu 18tyg, tj. 5msc! Ja pitole, toz to szok!
Mi kolega z pracy obiecał pożyczyć detektor jak jego żona urodzi. Urodziła jak poszłam jakoś na zwolnienie wiec jak teraz przyjdę z przedłużeniem L4, to przyniesie. Już nie mogę sie doczekać, bo nadal zero ruchów.
Ja w sumie nie narzekam na brzuszek. Mały, ale trochę sie łudzę, ze moze to oznacza, ze bede miała ładny, zgrabny brzuszek bez zbędnych kg :p Pewnie niedługo mnie wywali znienacka, ale nadzieja pozostaje :p po co nadal +2 wiec jest ładnie
Dzis przyjeżdża dziewczyna do mnie zrobić mi hybrydy. Jej dzieła ba zdjęciach sa pięknie i mam ogromna nadzieje, ze robi je dobrze i długo ze mną beda, bo robi je bardzo tanio jak na Łódź (40zl z dojazdem do domu!). Zobaczymy, bo od X msc marzą mi sie ładne paznokcie z którymi nic nie musze robić:p Wyślę Wam zdjęcie jak beda gotoweSzkoda tylko, ze mi dwa paznokcie przedwczoraj pękły, bo już miałam idealna długość, a teraz takie ogryzki. Niestety ciąża osłabiła mi paznokcie choć ponoć zwykle bywa odwrotnie :p
Ja paznokcie też co miesiąc robię jak do łodzi przyjeżdżamale ja jeżdżę do niej taka moja sprawdzona już
nawet mogę powiedzieć koleżanka :p ponad rok do niej chodzę i jestem bardzo zadowolona a za hybrydy 50 zł bierze a piękne robi
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Hej ja mam materac gryczano kokosowy, był robiony na zamówienie bo mieliśmy łóżeczko które rośnie wraz dzieckiem. Nic się z nim nie dzieje. No ale Stachu nigdy tez nie zlał się w wyrku... My materac zrobiliśmy dwuczęściowy - do wymiarów łóżeczka niemowlęcego oraz dokładke do tapczanika. Stas z tapczanika przestał korzystać 2lata temu... A cały zestaw ciągle mamy wiec kłopot z głowy dla maluszka. To takie lozeczko, tylko nasze jest drewniane bez kolorowych wstawek...
https://www.olx.pl/i2/oferta/lozeczko-lozko-junior-vox-kids-CID88-IDbjxxw.html#:524b3d77b0
https://www.olx.pl/i2/oferta/lozeczko-vox-CID88-IDirfA1.html#:507e2fb74c
Qasha, widziałam ze szukasz czegoś podobnego... Mega funkcjonalne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 09:59
Arwi lubi tę wiadomość