Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wszystkiego co najlepsze! Niech spelnia sie wszystkie Twoje marzenia :D

Ja jakos mam najgorsze mysli juz... Dzisiaj leci ze mnie brazowy sluz i troche boli mnie podbrzusze. Nie wiem juz co mam o tym myslec... Moj gin dzisiaj nie przyjmuje, zebym mogla do niego pojsc.. On jest tylko w piatki :/ myslalam zeby podjechac do szpitala z M jak wroci z pracy o 15 ale boje sie ze mnie tam wysmieja ze o takiej godzinie moglabym pojsc do jakiegos innego gina a nie od razu do szpitala

Kleopatra lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    A ja dziś na wadze kg mniej, czyli wczoraj to jakieś wody mi sie nazbierały. Czyli od tygodnia 0,1 kg na +, a od początku 2,5 kg a nie 3,5 kg. PACAN Z TEGO GINA !

Olej lekarza, nieważne ile która z nas przytyła, jak się nie obżera, nie zajada słodyczami czy niezdrowym żarciem (no czasem, bez przesady ;)) to waga jest taka jaka ma być i tyle. Ja uważam, że należy jeść normalnie, starać się jeść zdrowiej, czasem pozwolić sobie na zachciankę i już. Lekarz, domorosły dietetyk się znalazł... pff

Breezee lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha dokładnie u mnie też taki płaski brzuch hihi. Ja też nie mam pojęcia jakie rozmiary kupić :O ja mam 175 cm mąż 188cm więc chyba postawie na takie 62 cm

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, wszystkiego najlepszego!!! :)

Kleopatra lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to nie wiem jaki rozmiar kupić? Ja i moj facet mamy po 170cm. Ja jak na kobietę to niska nie jestem a mój M raczej niski jak na faceta. Oboje mieliśmy znaczna wagę po porodzie. Ja 3,8kg, a M 4,2kg. Nie wiem jaki wzrost mieliśmy.....

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Byłam wczoraj na wizycie, podejrzał Małą, a na moje pytanie o płeć powiedział, że dziecko jest za małe,a ten pierwszy już w 14tc mi powiedział :D
    Przypałętał mi się refluks, więc zamiast nudności mam jedzonko w gardle :)

Dodatkowo będę miała kontrole szyjki, bo jak się okazało, moja siostra w 30 tc miała szyjkę 1,5 cm leżała na podtrzymaniu, urodziła w 41tc, mama też miała problemy z szyjką, więc trzeba kontrolować, ale będzie dobrze i się nie boję, tylko dmucham na zimne.
    Jak byłam u rodziców to na lumpach kupiłam masę ubranek za złotówki ślicznych, ale zostawiłam już u rodziców.
    Dziewczyny, jaki ja mam ogromny apetyt! ciągle jestem głodna..przytyłam już razem 5kg(!!!) i jak tak dalej pójdzie to będę gruba. A co najlepsze to nie czuję się jakoś grubsza, no ale uwaga...wchodzę wczoraj do tramwaju, a tam staruszka wstaje z miejsca, łapie mnie za rękaw i mówi: usiądź dziecko. Tak mi się miło zrobiło, ciążę już widać a ta Pani była taka kochana, że aż szok, ale nie będę staruszce miejsca zabierać, podziękowałam i znalazłam inne :) ale naprawdę szok, jaka kochana Pani i ja taka już ciążowa :D
    Co się dzieje-mi też wczoraj zmarł teść, aczkolwiek taki, który nie był dobrym ojcem dla P., no ale P pojechał organizować pogrzeb bo ktoś musi i jestem 2-3 dni sama w domu..Szkoda mi Pawła, wczoraj rozmawialiśmy o jego ojcu i powiedział, że chciałby mieć takiego tatę jak ja, on nigdy nie miał. Kocham moich rodziców, naprawdę są wspaniali i cieszę się, że akceptują Pawła i traktują jak syna, może poczuje chociaż po części jak to jest mieć ojca..
    Hope trzymam kciuki za dobre wyniki, wczoraj myślałam o Tobie, modlę się za Was.

Kleopatra wszystkiego najlepszego:)
    Śliczne macie te dzieciaki dziewczyny, pomyśleć, że nasze też kiedyś tak urosną, teraz to jeszcze abstrakcja trochę :)

Ejej, witam się w 5 miesiącu! :D mogę już bezkarnie tłumaczyć, czemu jestem grubszaa. 5 miesiąc poważnie brzmi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:18

Kleopatra, marie_marie22, Breezee, blubka, Uszczesliwiona, bbee, monika_89 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda jedz zobacz do szpitala. Na pewno cie nie wyśmieją. A upewnisz się.
    Breezee z 3 komplety 56 kup a większość już celuj na 62. Nigdy tego dokładnie nie przewidzimy :)

Breezee lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś w nocy moja przyjaciółka urodziła w 30 minut córeczkę. Razem rok temu leżałyśmy na ginekologii po poronieniu i od tego czasu zaprzyjaźniłyśmy się. Czyli jednak jakiś plus mimo tragedii. Wszystkim i sobie życzę porodu w 30 min. Pierwszego synka który ma 4 lata urodziła 1go grudnia i mala Nadie tez 1go. Super

MEGI81, Espera, Uszczesliwiona, monika_89, Klaudia N. lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Cześć dziewczyny, ale zima przyszła, zasypane jest wszystko. A ja wczoraj zapisałam się do poradni WZW i termin mam na 7 grudnia, gdzie wszędzie indziej mają dopiero na kwiecień także mega się cieszę, że już niedługo się konkretnie dowiem co to ze mną jest. W ogóle w tym dniu jestem czwartą pacjentką w kolejce i wszystkie przede mną kobietki też ciężarne. Może to dziwnie zabrzmi, ale dodało mi to otuchy, że jednak nie jestem sama i to wcale nie jest takie rzadkie jak by się mogło wydawać. Na swoją rękę zrobię jeszcze badania z krwi jakie się tylko da w tym kierunku i mój M też. Gdzieś tam jeszcze mam nadzieję, że to był błąd laboratoryjny i powtórne badanie to wykaże, ale też się nie nastawiam bo rozczarowanie by mnie chyba dobiło. Będzie co będzie, staram się o tym nie myśleć za dużo ;)
    Super z tak szybko udalo Ci sie wbic a badania. Im wczesniej przestaniesz sie martwic tym lepiej

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    dziś w nocy moja przyjaciółka urodziła w 30 minut córeczkę. Razem rok temu leżałyśmy na ginekologii po poronieniu i od tego czasu zaprzyjaźniłyśmy się. Czyli jednak jakiś plus mimo tragedii. Wszystkim i sobie życzę porodu w 30 min. Pierwszego synka który ma 4 lata urodziła 1go grudnia i mala Nadie tez 1go. Super
    Ooo super! gratuluję:) A w ogóle śmiesznie, dwójka dzieci i akurat z jednej daty:D
    Oooo, poród w 30 min...oj chciałabym, chciała.

Breezee, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:17

Kleopatra, MEGI81 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś się zaczęłam poważnie nad tym zastanawiać, a Wy dużo wiecie, dlatego zapytam Was.

Studiowałam pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną. Mam do zrobienia praktyki (przedszkole i kl 1-3). W przedszkolu mam zrobione. W szkole nie. Jestem na L4 ciążowym, ponieważ jestem zatrudniona w przedszkolu jako nauczyciel i pracuję także z dziećmi autystycznymi. Ze względu na niebezpieczeństwo idące z ich strony dyr się nie godzi na to, bym pracowała, tylko mam być na zwolnieniu. Lekarz także. No i jestem.
    Moje pytanie:
    - Czy w takim razie mogę odbyć praktykę w szkole będąc na L4? Co na to ZUS? Trochę się obawiam, nie chcę nikogo oszukiwac, chcę być fair.
    - Czy dzownić do ZUS anonimowo i pytać o tę sytuację?
    - Czy pytać w dziekanacie co robić? Może mogłabym odbyć praktykę po ur dziecka, ale kuuurczę... małe dziecko w domu, a mamusia na praktykach w szkole. Szkoda mi będzie zostawić, wolę teraz robić. Ja ogólnie chcę te pratyki, jestem ciekawa, chcę się nauczyć, ale też chcę być fair wobec wszytskich.
    - Czy iść do szkoły i pogadać z opiekunką praktyk, wyjaśnić sytuację i np dużo pracować z domu, a nie prowadzić lekcji?
    - Praktyki są bezpłatne, więc może ZUS nic nie zrobi. Czy ma taką moc? Generalnie czuję się średnio i tak od listopada odwlekam to, no ale wiem, że potem z dzieckiem będzie mi trudniej.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde to teraz się boję z tymi ubrankami ja mam 177 cm a mój K ponad 180 :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Espera Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj młody miał 54 i równe 3kg, urodzony 2 dni przed terminem... I w rozmiarze 56 plywal a miałam glownie 62 bo mi mówili ze ja się b. Duza urodziłam i lejarz miesiąc przed terminem mówił ze ma już 3,5kg to będzie b. Duzy... I co ? Urodziłam małego szparaga co topil się we wszystkich ubrankach... Na szczęście ładnie przybierał i rósł proporcjonalnie wiec ciuszki zszybko zaczęły być dobre...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się urodziłam 4150 i 61cm...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam w większości ciuszki na 62, ale jak coś to dokupimy albo męża wyślę an szybkie zakupy po rzeczy na 56.

MEGI81 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ag194 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae349d2c12bb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7267d675e40.jpg

Mój 5 miesiąc :)

marie_marie22, blubka, Kleopatra, MEGI81, Breezee, Uszczesliwiona, Hope_, bbee, sylwucha89, monika_89, bezimienna, Maniuś, nick nieaktualny, Edyta84, Uska, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae349d2c12bb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7267d675e40.jpg

Mój 5 miesiąc :)
    jaki fajny brzusio <3 ciążowy taki :):)

ag194, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag194 brzuszek uroczy, spodenki też ,:-)

ag194 lubi tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie, porozmawiaj z opiekunem praktyk. Myślę, że jak przedstawisz sytuację, to pójdą Ci na rękę, nawet po cichu. :)

Te spodenki to trochę nie do kompletu z koszulką, ale to w domu :D dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:49

blubka lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ