X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wszystkiego co najlepsze! Niech spelnia sie wszystkie Twoje marzenia :D

Ja jakos mam najgorsze mysli juz... Dzisiaj leci ze mnie brazowy sluz i troche boli mnie podbrzusze. Nie wiem juz co mam o tym myslec... Moj gin dzisiaj nie przyjmuje, zebym mogla do niego pojsc.. On jest tylko w piatki :/ myslalam zeby podjechac do szpitala z M jak wroci z pracy o 15 ale boje sie ze mnie tam wysmieja ze o takiej godzinie moglabym pojsc do jakiegos innego gina a nie od razu do szpitala

Kleopatra lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    A ja dziś na wadze kg mniej, czyli wczoraj to jakieś wody mi sie nazbierały. Czyli od tygodnia 0,1 kg na +, a od początku 2,5 kg a nie 3,5 kg. PACAN Z TEGO GINA !

Olej lekarza, nieważne ile która z nas przytyła, jak się nie obżera, nie zajada słodyczami czy niezdrowym żarciem (no czasem, bez przesady ;)) to waga jest taka jaka ma być i tyle. Ja uważam, że należy jeść normalnie, starać się jeść zdrowiej, czasem pozwolić sobie na zachciankę i już. Lekarz, domorosły dietetyk się znalazł... pff

Breezee lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha dokładnie u mnie też taki płaski brzuch hihi. Ja też nie mam pojęcia jakie rozmiary kupić :O ja mam 175 cm mąż 188cm więc chyba postawie na takie 62 cm

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, wszystkiego najlepszego!!! :)

Kleopatra lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to nie wiem jaki rozmiar kupić? Ja i moj facet mamy po 170cm. Ja jak na kobietę to niska nie jestem a mój M raczej niski jak na faceta. Oboje mieliśmy znaczna wagę po porodzie. Ja 3,8kg, a M 4,2kg. Nie wiem jaki wzrost mieliśmy.....

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Byłam wczoraj na wizycie, podejrzał Małą, a na moje pytanie o płeć powiedział, że dziecko jest za małe,a ten pierwszy już w 14tc mi powiedział :D
    Przypałętał mi się refluks, więc zamiast nudności mam jedzonko w gardle :)

Dodatkowo będę miała kontrole szyjki, bo jak się okazało, moja siostra w 30 tc miała szyjkę 1,5 cm leżała na podtrzymaniu, urodziła w 41tc, mama też miała problemy z szyjką, więc trzeba kontrolować, ale będzie dobrze i się nie boję, tylko dmucham na zimne.
    Jak byłam u rodziców to na lumpach kupiłam masę ubranek za złotówki ślicznych, ale zostawiłam już u rodziców.
    Dziewczyny, jaki ja mam ogromny apetyt! ciągle jestem głodna..przytyłam już razem 5kg(!!!) i jak tak dalej pójdzie to będę gruba. A co najlepsze to nie czuję się jakoś grubsza, no ale uwaga...wchodzę wczoraj do tramwaju, a tam staruszka wstaje z miejsca, łapie mnie za rękaw i mówi: usiądź dziecko. Tak mi się miło zrobiło, ciążę już widać a ta Pani była taka kochana, że aż szok, ale nie będę staruszce miejsca zabierać, podziękowałam i znalazłam inne :) ale naprawdę szok, jaka kochana Pani i ja taka już ciążowa :D
    Co się dzieje-mi też wczoraj zmarł teść, aczkolwiek taki, który nie był dobrym ojcem dla P., no ale P pojechał organizować pogrzeb bo ktoś musi i jestem 2-3 dni sama w domu..Szkoda mi Pawła, wczoraj rozmawialiśmy o jego ojcu i powiedział, że chciałby mieć takiego tatę jak ja, on nigdy nie miał. Kocham moich rodziców, naprawdę są wspaniali i cieszę się, że akceptują Pawła i traktują jak syna, może poczuje chociaż po części jak to jest mieć ojca..
    Hope trzymam kciuki za dobre wyniki, wczoraj myślałam o Tobie, modlę się za Was.

Kleopatra wszystkiego najlepszego:)
    Śliczne macie te dzieciaki dziewczyny, pomyśleć, że nasze też kiedyś tak urosną, teraz to jeszcze abstrakcja trochę :)

Ejej, witam się w 5 miesiącu! :D mogę już bezkarnie tłumaczyć, czemu jestem grubszaa. 5 miesiąc poważnie brzmi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:18

Kleopatra, marie_marie22, Breezee, blubka, Uszczesliwiona, bbee, monika_89 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda jedz zobacz do szpitala. Na pewno cie nie wyśmieją. A upewnisz się.
    Breezee z 3 komplety 56 kup a większość już celuj na 62. Nigdy tego dokładnie nie przewidzimy :)

Breezee lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś w nocy moja przyjaciółka urodziła w 30 minut córeczkę. Razem rok temu leżałyśmy na ginekologii po poronieniu i od tego czasu zaprzyjaźniłyśmy się. Czyli jednak jakiś plus mimo tragedii. Wszystkim i sobie życzę porodu w 30 min. Pierwszego synka który ma 4 lata urodziła 1go grudnia i mala Nadie tez 1go. Super

MEGI81, Espera, Uszczesliwiona, monika_89, Klaudia N. lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Cześć dziewczyny, ale zima przyszła, zasypane jest wszystko. A ja wczoraj zapisałam się do poradni WZW i termin mam na 7 grudnia, gdzie wszędzie indziej mają dopiero na kwiecień także mega się cieszę, że już niedługo się konkretnie dowiem co to ze mną jest. W ogóle w tym dniu jestem czwartą pacjentką w kolejce i wszystkie przede mną kobietki też ciężarne. Może to dziwnie zabrzmi, ale dodało mi to otuchy, że jednak nie jestem sama i to wcale nie jest takie rzadkie jak by się mogło wydawać. Na swoją rękę zrobię jeszcze badania z krwi jakie się tylko da w tym kierunku i mój M też. Gdzieś tam jeszcze mam nadzieję, że to był błąd laboratoryjny i powtórne badanie to wykaże, ale też się nie nastawiam bo rozczarowanie by mnie chyba dobiło. Będzie co będzie, staram się o tym nie myśleć za dużo ;)
    Super z tak szybko udalo Ci sie wbic a badania. Im wczesniej przestaniesz sie martwic tym lepiej

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    dziś w nocy moja przyjaciółka urodziła w 30 minut córeczkę. Razem rok temu leżałyśmy na ginekologii po poronieniu i od tego czasu zaprzyjaźniłyśmy się. Czyli jednak jakiś plus mimo tragedii. Wszystkim i sobie życzę porodu w 30 min. Pierwszego synka który ma 4 lata urodziła 1go grudnia i mala Nadie tez 1go. Super
    Ooo super! gratuluję:) A w ogóle śmiesznie, dwójka dzieci i akurat z jednej daty:D
    Oooo, poród w 30 min...oj chciałabym, chciała.

Breezee, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:17

Kleopatra, MEGI81 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś się zaczęłam poważnie nad tym zastanawiać, a Wy dużo wiecie, dlatego zapytam Was.

Studiowałam pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną. Mam do zrobienia praktyki (przedszkole i kl 1-3). W przedszkolu mam zrobione. W szkole nie. Jestem na L4 ciążowym, ponieważ jestem zatrudniona w przedszkolu jako nauczyciel i pracuję także z dziećmi autystycznymi. Ze względu na niebezpieczeństwo idące z ich strony dyr się nie godzi na to, bym pracowała, tylko mam być na zwolnieniu. Lekarz także. No i jestem.
    Moje pytanie:
    - Czy w takim razie mogę odbyć praktykę w szkole będąc na L4? Co na to ZUS? Trochę się obawiam, nie chcę nikogo oszukiwac, chcę być fair.
    - Czy dzownić do ZUS anonimowo i pytać o tę sytuację?
    - Czy pytać w dziekanacie co robić? Może mogłabym odbyć praktykę po ur dziecka, ale kuuurczę... małe dziecko w domu, a mamusia na praktykach w szkole. Szkoda mi będzie zostawić, wolę teraz robić. Ja ogólnie chcę te pratyki, jestem ciekawa, chcę się nauczyć, ale też chcę być fair wobec wszytskich.
    - Czy iść do szkoły i pogadać z opiekunką praktyk, wyjaśnić sytuację i np dużo pracować z domu, a nie prowadzić lekcji?
    - Praktyki są bezpłatne, więc może ZUS nic nie zrobi. Czy ma taką moc? Generalnie czuję się średnio i tak od listopada odwlekam to, no ale wiem, że potem z dzieckiem będzie mi trudniej.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde to teraz się boję z tymi ubrankami ja mam 177 cm a mój K ponad 180 :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Espera Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj młody miał 54 i równe 3kg, urodzony 2 dni przed terminem... I w rozmiarze 56 plywal a miałam glownie 62 bo mi mówili ze ja się b. Duza urodziłam i lejarz miesiąc przed terminem mówił ze ma już 3,5kg to będzie b. Duzy... I co ? Urodziłam małego szparaga co topil się we wszystkich ubrankach... Na szczęście ładnie przybierał i rósł proporcjonalnie wiec ciuszki zszybko zaczęły być dobre...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się urodziłam 4150 i 61cm...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam w większości ciuszki na 62, ale jak coś to dokupimy albo męża wyślę an szybkie zakupy po rzeczy na 56.

MEGI81 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ag194 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae349d2c12bb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7267d675e40.jpg

Mój 5 miesiąc :)

marie_marie22, blubka, Kleopatra, MEGI81, Breezee, Uszczesliwiona, Hope_, bbee, sylwucha89, monika_89, bezimienna, Maniuś, toska_88, Edyta84, Uska, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae349d2c12bb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7267d675e40.jpg

Mój 5 miesiąc :)
    jaki fajny brzusio <3 ciążowy taki :):)

ag194, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag194 brzuszek uroczy, spodenki też ,:-)

ag194 lubi tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie, porozmawiaj z opiekunem praktyk. Myślę, że jak przedstawisz sytuację, to pójdą Ci na rękę, nawet po cichu. :)

Te spodenki to trochę nie do kompletu z koszulką, ale to w domu :D dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:49

blubka lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ