MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kleopatra wszystkiego co najlepsze! Niech spelnia sie wszystkie Twoje marzenia
Ja jakos mam najgorsze mysli juz... Dzisiaj leci ze mnie brazowy sluz i troche boli mnie podbrzusze. Nie wiem juz co mam o tym myslec... Moj gin dzisiaj nie przyjmuje, zebym mogla do niego pojsc.. On jest tylko w piatkimyslalam zeby podjechac do szpitala z M jak wroci z pracy o 15 ale boje sie ze mnie tam wysmieja ze o takiej godzinie moglabym pojsc do jakiegos innego gina a nie od razu do szpitala
Kleopatra lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
Breezee wrote:A ja dziś na wadze kg mniej, czyli wczoraj to jakieś wody mi sie nazbierały. Czyli od tygodnia 0,1 kg na +, a od początku 2,5 kg a nie 3,5 kg. PACAN Z TEGO GINA !
Olej lekarza, nieważne ile która z nas przytyła, jak się nie obżera, nie zajada słodyczami czy niezdrowym żarciem (no czasem, bez przesady) to waga jest taka jaka ma być i tyle. Ja uważam, że należy jeść normalnie, starać się jeść zdrowiej, czasem pozwolić sobie na zachciankę i już. Lekarz, domorosły dietetyk się znalazł... pff
Breezee lubi tę wiadomość
-
Kurcze, to nie wiem jaki rozmiar kupić? Ja i moj facet mamy po 170cm. Ja jak na kobietę to niska nie jestem a mój M raczej niski jak na faceta. Oboje mieliśmy znaczna wagę po porodzie. Ja 3,8kg, a M 4,2kg. Nie wiem jaki wzrost mieliśmy.....
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Hej
Byłam wczoraj na wizycie, podejrzał Małą, a na moje pytanie o płeć powiedział, że dziecko jest za małe,a ten pierwszy już w 14tc mi powiedział
Przypałętał mi się refluks, więc zamiast nudności mam jedzonko w gardle
Dodatkowo będę miała kontrole szyjki, bo jak się okazało, moja siostra w 30 tc miała szyjkę 1,5 cm leżała na podtrzymaniu, urodziła w 41tc, mama też miała problemy z szyjką, więc trzeba kontrolować, ale będzie dobrze i się nie boję, tylko dmucham na zimne.
Jak byłam u rodziców to na lumpach kupiłam masę ubranek za złotówki ślicznych, ale zostawiłam już u rodziców.
Dziewczyny, jaki ja mam ogromny apetyt! ciągle jestem głodna..przytyłam już razem 5kg(!!!) i jak tak dalej pójdzie to będę gruba. A co najlepsze to nie czuję się jakoś grubsza, no ale uwaga...wchodzę wczoraj do tramwaju, a tam staruszka wstaje z miejsca, łapie mnie za rękaw i mówi: usiądź dziecko. Tak mi się miło zrobiło, ciążę już widać a ta Pani była taka kochana, że aż szok, ale nie będę staruszce miejsca zabierać, podziękowałam i znalazłam inneale naprawdę szok, jaka kochana Pani i ja taka już ciążowa
Co się dzieje-mi też wczoraj zmarł teść, aczkolwiek taki, który nie był dobrym ojcem dla P., no ale P pojechał organizować pogrzeb bo ktoś musi i jestem 2-3 dni sama w domu..Szkoda mi Pawła, wczoraj rozmawialiśmy o jego ojcu i powiedział, że chciałby mieć takiego tatę jak ja, on nigdy nie miał. Kocham moich rodziców, naprawdę są wspaniali i cieszę się, że akceptują Pawła i traktują jak syna, może poczuje chociaż po części jak to jest mieć ojca..
Hope trzymam kciuki za dobre wyniki, wczoraj myślałam o Tobie, modlę się za Was.
Kleopatra wszystkiego najlepszego:)
Śliczne macie te dzieciaki dziewczyny, pomyśleć, że nasze też kiedyś tak urosną, teraz to jeszcze abstrakcja trochę
Ejej, witam się w 5 miesiącu!mogę już bezkarnie tłumaczyć, czemu jestem grubszaa. 5 miesiąc poważnie brzmi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:18
Kleopatra, marie_marie22, Breezee, blubka, Uszczesliwiona, bbee, monika_89 lubią tę wiadomość
-
dziś w nocy moja przyjaciółka urodziła w 30 minut córeczkę. Razem rok temu leżałyśmy na ginekologii po poronieniu i od tego czasu zaprzyjaźniłyśmy się. Czyli jednak jakiś plus mimo tragedii. Wszystkim i sobie życzę porodu w 30 min. Pierwszego synka który ma 4 lata urodziła 1go grudnia i mala Nadie tez 1go. Super
MEGI81, Espera, Uszczesliwiona, monika_89, Klaudia N. lubią tę wiadomość
Forbidden wrote:Cześć dziewczyny, ale zima przyszła, zasypane jest wszystko. A ja wczoraj zapisałam się do poradni WZW i termin mam na 7 grudnia, gdzie wszędzie indziej mają dopiero na kwiecień także mega się cieszę, że już niedługo się konkretnie dowiem co to ze mną jest. W ogóle w tym dniu jestem czwartą pacjentką w kolejce i wszystkie przede mną kobietki też ciężarne. Może to dziwnie zabrzmi, ale dodało mi to otuchy, że jednak nie jestem sama i to wcale nie jest takie rzadkie jak by się mogło wydawać. Na swoją rękę zrobię jeszcze badania z krwi jakie się tylko da w tym kierunku i mój M też. Gdzieś tam jeszcze mam nadzieję, że to był błąd laboratoryjny i powtórne badanie to wykaże, ale też się nie nastawiam bo rozczarowanie by mnie chyba dobiło. Będzie co będzie, staram się o tym nie myśleć za dużo
Breezee wrote:dziś w nocy moja przyjaciółka urodziła w 30 minut córeczkę. Razem rok temu leżałyśmy na ginekologii po poronieniu i od tego czasu zaprzyjaźniłyśmy się. Czyli jednak jakiś plus mimo tragedii. Wszystkim i sobie życzę porodu w 30 min. Pierwszego synka który ma 4 lata urodziła 1go grudnia i mala Nadie tez 1go. Super
A w ogóle śmiesznie, dwójka dzieci i akurat z jednej daty:D
Oooo, poród w 30 min...oj chciałabym, chciała.Breezee, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Dziś się zaczęłam poważnie nad tym zastanawiać, a Wy dużo wiecie, dlatego zapytam Was.
Studiowałam pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną. Mam do zrobienia praktyki (przedszkole i kl 1-3). W przedszkolu mam zrobione. W szkole nie. Jestem na L4 ciążowym, ponieważ jestem zatrudniona w przedszkolu jako nauczyciel i pracuję także z dziećmi autystycznymi. Ze względu na niebezpieczeństwo idące z ich strony dyr się nie godzi na to, bym pracowała, tylko mam być na zwolnieniu. Lekarz także. No i jestem.
Moje pytanie:
- Czy w takim razie mogę odbyć praktykę w szkole będąc na L4? Co na to ZUS? Trochę się obawiam, nie chcę nikogo oszukiwac, chcę być fair.
- Czy dzownić do ZUS anonimowo i pytać o tę sytuację?
- Czy pytać w dziekanacie co robić? Może mogłabym odbyć praktykę po ur dziecka, ale kuuurczę... małe dziecko w domu, a mamusia na praktykach w szkole. Szkoda mi będzie zostawić, wolę teraz robić. Ja ogólnie chcę te pratyki, jestem ciekawa, chcę się nauczyć, ale też chcę być fair wobec wszytskich.
- Czy iść do szkoły i pogadać z opiekunką praktyk, wyjaśnić sytuację i np dużo pracować z domu, a nie prowadzić lekcji?
- Praktyki są bezpłatne, więc może ZUS nic nie zrobi. Czy ma taką moc? Generalnie czuję się średnio i tak od listopada odwlekam to, no ale wiem, że potem z dzieckiem będzie mi trudniej.
-
Moj młody miał 54 i równe 3kg, urodzony 2 dni przed terminem... I w rozmiarze 56 plywal a miałam glownie 62 bo mi mówili ze ja się b. Duza urodziłam i lejarz miesiąc przed terminem mówił ze ma już 3,5kg to będzie b. Duzy... I co ? Urodziłam małego szparaga co topil się we wszystkich ubrankach... Na szczęście ładnie przybierał i rósł proporcjonalnie wiec ciuszki zszybko zaczęły być dobre...
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae349d2c12bb.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7267d675e40.jpg
Mój 5 miesiąc
marie_marie22, blubka, Kleopatra, MEGI81, Breezee, Uszczesliwiona, Hope_, bbee, sylwucha89, monika_89, bezimienna, Maniuś, toska_88, Edyta84, Uska, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość
-
Marie, porozmawiaj z opiekunem praktyk. Myślę, że jak przedstawisz sytuację, to pójdą Ci na rękę, nawet po cichu.
Te spodenki to trochę nie do kompletu z koszulką, ale to w domudzięki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:49
blubka lubi tę wiadomość