MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ag194 wrote:Marie, porozmawiaj z opiekunem praktyk. Myślę, że jak przedstawisz sytuację, to pójdą Ci na rękę, nawet po cichu.
Te spodenki to trochę nie do kompletu z koszulką, ale to w domudzięki
-
Może w tym wypadku również opiekun praktyk będzie coś wiedział. Jeśli nie, spróbuj w dziekanacie zapytać..Ktoś musi coś wiedzieć..
Jeśli chodzi o wyprawkę, to mam 56, w rodzinie rodzą się dzieci właśnie takiej wielkości, następnie 62 itd leży i czeka:)
Wybrałam z Pawłem ostatecznie imię, bo cały czas komuś coś wcześniej nie pasowało
Będzie mała Alicja:)
jeśli Ala zrobi psikusa, to dla chłopca już sama nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:58
marie_marie22, Hope_, bezimienna lubią tę wiadomość
-
Ja nastawiam się na malutkie ubranka bo córki rodzilam małe. Młodsza miała tylko 48cm i 2.500kg
Ja mam 168cm i urodzilam sie z waga 2.600 mąż 180 i waga urodzeniowa 2.200 ale on jest z blizniakow ale cora nasza malutka i pamiętam że mąż musiał dokupić ubranka dla wczesniakow bo mala tonela we wszystkim.
Dziś mam usg ale się cieszę może poznamy płećKleopatra, MEGI81, bezimienna, Maniuś lubią tę wiadomość
-
marie_marie22 wrote:Dziś się zaczęłam poważnie nad tym zastanawiać, a Wy dużo wiecie, dlatego zapytam Was.
Studiowałam pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną. Mam do zrobienia praktyki (przedszkole i kl 1-3). W przedszkolu mam zrobione. W szkole nie. Jestem na L4 ciążowym, ponieważ jestem zatrudniona w przedszkolu jako nauczyciel i pracuję także z dziećmi autystycznymi. Ze względu na niebezpieczeństwo idące z ich strony dyr się nie godzi na to, bym pracowała, tylko mam być na zwolnieniu. Lekarz także. No i jestem.
Moje pytanie:
- Czy w takim razie mogę odbyć praktykę w szkole będąc na L4? Co na to ZUS? Trochę się obawiam, nie chcę nikogo oszukiwac, chcę być fair.
- Czy dzownić do ZUS anonimowo i pytać o tę sytuację?
- Czy pytać w dziekanacie co robić? Może mogłabym odbyć praktykę po ur dziecka, ale kuuurczę... małe dziecko w domu, a mamusia na praktykach w szkole. Szkoda mi będzie zostawić, wolę teraz robić. Ja ogólnie chcę te pratyki, jestem ciekawa, chcę się nauczyć, ale też chcę być fair wobec wszytskich.
- Czy iść do szkoły i pogadać z opiekunką praktyk, wyjaśnić sytuację i np dużo pracować z domu, a nie prowadzić lekcji?
- Praktyki są bezpłatne, więc może ZUS nic nie zrobi. Czy ma taką moc? Generalnie czuję się średnio i tak od listopada odwlekam to, no ale wiem, że potem z dzieckiem będzie mi trudniej.marie_marie22 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Kleopatra wszystkiego najlepszego no I życzę Ci córki po pamiętam że tak jak ja masz już 2 chłopców
Breze mój jeden synek miał 4600 i 62 cm ale spokojnie mieścił się w 56 tylko takie normalne a nie zanizone bo takie też miałam i te niestety odrzucilam wiec myślę ze kilka kompletów się przyda ale nie za dużo bo dziecko szybko rośnie i ja polecam pajace jakoś lepsze były niż śpiochy i kaftanik ale warto zwracać uwagę jakie są długie buźki w tych ubraniach bo czasem tak krótkie ze żadnemu dziecku nie będzie wygodnie. Ja miałam kilka kompletów z Tesco i super bawełna i rozmiary i fajnie się ubieralo wiec polecam na początek.Breezee, Kleopatra lubią tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Jahoda9102 wrote:Dzoewczyny nie wiem co robić... Ciągle boli mnie ten brzuch. Nospa nic nie dała... Nie man pojęcia od czego to
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Jahoda, jak masz możliwość to zadzwoń do swojego gin i spytaj o poradę.
Spirit, ja tez się boję. Dlatego właśnie się waham. No nic, w przyszłym tyg jak wyzdrowieję, to pojadę do dziekanatu i spytam, bo nie chcę sobie robić niepotrzebnych problemów. -
Dziewczyny ja chyba strasznie jestem zazdrosna o mojego M. On pracuje jako przedstawiciel i wiem ze klientkom się podoba, miał nawet parę propozycji na sex. Myślałam, ze nie jestem zazdrosna a tu co któraś noc mi się śni, ze jakaś laska robi mu loda, albo on w seksie grupowym obmacuje inne kobiety. Chyba coś drzemie u mnie w podświadomości hehe
Pasuje iść na spacer bo wczoraj nie byłam. Jak ja się przez te zaspy przecisnę? Cala noc do teraz sypał mocno śnieg, a to górzysty teren. Wezmę psa, będzie ciekawie
Hope_ wrote:Quasha jak tam z Marcinem? ogarnął teściów?
Klaudaia jak teściówka?
W poniedziałek przeprowadzilam poważna rozmowę i ustaliłam swoje zasadykażdy sprząta po sobie
rano wstaje jest czysto i pozmywane . Chyba jej się trochę głupio zrobiło . Grunt że na razie się stosuje i mówi że jej też to lepiej odpowiada
. Myślę że poprawia się relacje przez to
bbee, GoNia1979, Arwi, monika_89, Uszczesliwiona, WreszcieMama, MEGI81, Kleopatra, sylwucha89, bezimienna, Hope_, Maniuś, Breezee, rybka33, Madu1611 lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Qasha, zawsze to krok do przodu. Może ich tak małymi kroczkami opanuje i będzie lepiej. Chociaż z takimi pewnie nigdy idealnie nie będzie, ale teściów idealnych też ciężko znaleźć
Klaudia, super! Nie daj się, walcz o swojeFajnie, że postawiłaś swoje warunki
Dziewczyny, co do tych rozmiarów, to może nie musicie tych malutkich kupować, tylko mogłybyście mieć po czyimś dziecku, może kogoś z rodziny popytać? Bo jak prawdopodobieństwo małe, że będziecie mieli mniejszego maluszka, to trochę szkoda nakupować 52 czy 56... A trochę jednak tych ciuchów trzeba mieć, czasami dziecko trzeba przebierać dwa razy dziennie, a to się mlekiem obleje, a to pielucha się szybciej przeleje, a to się ulejewięc jednak po dwa małe bodziaki, czy dwie pary śpiochów może być za mało
Rudzik lubi tę wiadomość
-
O suuper, tyle podpowiedzi o ubranka. Czyli wniosek taki,że muszę wziąć rożne rozmiary
Tym lepiej bo nie mogłam się zdecydować czy wolę myszki czy słonie,wezmę wszystkie!!!
Ale my z rodzin karłowatych, ja mam 159 cm, a mój nieślubny Krasnolud 162 cmJego rodzice jeszcze mniejsi po 150 cm
ale ja się urodziłam malutka koło 2 kg, a Krasnolud był klopsem grubo ponad 3 kg, także na dwoje babka wróżyła.
Tez chcę śniegu! U nas mega chlapa i ulewa cały dzień
Trzymam kciuksy za wizytujące!
Kleopatra najlepszości i poznania płci!
Ag super brzusio!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 12:20
Kleopatra, GoNia1979, Maniuś, ag194 lubią tę wiadomość
-
Qasha wybieram sie i wybieram a wybrać nie mogę, daleko nie mam ale nigdy nie ma czasu :p Masz brzuch jak moja siostra! po niej tez nic nie widac
Rudzik generalnie cieżko powiedzieć jakie duże bęzie dziecko ale ja bym zaczęła od 56. Paula bardzo długo chodziła w tym rozmiarze, zresztą nawet teraz ledwi dobija do 7462 kup bo i tak się przyda a mniejsze możesz kupić w razie w jak bęzie taka potrzeba. Jak sie urodziła miała 53cm, ja jestem niska, 156cm, mąż wysoki 185cm
Forbidden 7.12 to już lada moment, zibaczysz wszystko będzie ok
Młoda ja bym jechała na IP. Jaki to śluz? jasny, ciemny?
ag przykro mi z powodu teścia. Jaki by nie był dla meża to jednak ojciec... 5mc to brzmi dumnie!
jahoda może ip skoro martwią CIę te bóleag194, Rudzik, Breezee lubią tę wiadomość