MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć! ja w końcu doczekałam do wizyty u gin. nie bylam u niego 5 tygodni (wszysrko przez ten szpital). Juz sie nie mogę doczekać normalnego lekarza ktory dokładnie mnie obejrzy i wszyszytko wytłumaczy
karola no tak, skoro Ty z tamtych stron to i pewnie mąż szwagierki tam pracuje. Zresztą o zarobkach naszych meżów można dużo pisaćPodziwiam, że mąż lubi tą pracę, mój niespecjalnie za nią przepada, ale cóż po maturze sam sobe wybrał studia górnicze więc silą rzeczy musi tam pracować.
Swoją droga zazdroszczę, ze byłaś na dole, ja bardzo chętnie zobaczyłabym jak wygląda taka praca z perspektywy 1200 m pod ziemią
dewa na ciężarówce tez sobie nie wyobrażam, tyle dni rozłąki i niekoniecznie bezpieczniejsza praca
WreszcieMama aż sprawdziałam w starym kalendarzu mnie koło 20tc zalało mleko najpierw z jednej potem z drugiej piersi
marta żartujesz ze tak Ci powiedzieli! Co za szpital... Mnie u nas puszczali czasem po 2 dniach jak wszystko było ok. Dobrze, że jednak łaskawie pozwolą Ci wyjśćWreszcieMama lubi tę wiadomość
-
monika_89 wrote:Cześć! ja w końcu doczekałam do wizyty u gin. nie bylam u niego 5 tygodni (wszysrko przez ten szpital). Juz sie nie mogę doczekać normalnego lekarza ktory dokładnie mnie obejrzy i wszyszytko wytłumaczy
karola no tak, skoro Ty z tamtych stron to i pewnie mąż szwagierki tam pracuje. Zresztą o zarobkach naszych meżów można dużo pisaćPodziwiam, że mąż lubi tą pracę, mój niespecjalnie za nią przepada, ale cóż po maturze sam sobe wybrał studia górnicze więc silą rzeczy musi tam pracować.
Swoją droga zazdroszczę, ze byłaś na dole, ja bardzo chętnie zobaczyłabym jak wygląda taka praca z perspektywy 1200 m pod ziemią
dewa na ciężarówce tez sobie nie wyobrażam, tyle dni rozłąki i niekoniecznie bezpieczniejsza praca
WreszcieMama aż sprawdziałam w starym kalendarzu mnie koło 20tc zalało mleko najpierw z jednej potem z drugiej piersi
marta żartujesz ze tak Ci powiedzieli! Co za szpital... Mnie u nas puszczali czasem po 2 dniach jak wszystko było ok. Dobrze, że jednak łaskawie pozwolą Ci wyjść
Jak marzy ci się zjazd na dół do kopalni to zapraszam na Guido w Zabrzu na wycieczkę -
A u mnie pierwszy raz czuje ruchy pod reka:-) do tej pory czulam tylko od srodka:-) co za radosc:-D
Rudzik dobrze jest miec kilka sztuk rozmiaiaru 56 bo nie wiadomo jakie duze dziecko sie urodzi a reszta to tak od 62:-) moj syn mial 56cm przy porodzie a ubranka 56 bylu male;-)Espera, sylwucha89, Rudzik, monika_89, bezimienna, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Rudzik możesz kupić 56. Zależy tez jaki macie wzrost itp. Ja i mąż jesteśmy wysocy i moje dzieci miał60 i 59 cm więc nosili od razu 62. Jak kupisz 62 to na bank maluch ponosi. Ale jakieś 56 na wszelki wypadek też musisz mieć
Mnie dzisiaj głowa boli strasznie i od rana objadam się ciastem. Mam dzisiaj urodziny i dostałam rano prezent od synka
Na 14.00 mam tez wizytę dzisiaj, może dostanę prezent w postaci płci ;p
Karola mam kolegę, który pracuje w kopali w Katowicach, ale nie pamiętam jakiej i często jest pod ziemia o wiele dłużej niż powinien
MEGI81, Breezee, bbee, sylwucha89, Rudzik, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość
-
MEGI81, bbee, marie_marie22, Uska, Hope_, blubka, Uszczesliwiona, sylwucha89, Rudzik, monika_89, bezimienna, Maniuś, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Kleopatra wrote:Rudzik możesz kupić 56. Zależy tez jaki macie wzrost itp. Ja i mąż jesteśmy wysocy i moje dzieci miał60 i 59 cm więc nosili od razu 62. Jak kupisz 62 to na bank maluch ponosi. Ale jakieś 56 na wszelki wypadek też musisz mieć
Mnie dzisiaj głowa boli strasznie i od rana objadam się ciastem. Mam dzisiaj urodziny i dostałam rano prezent od synka
Na 14.00 mam tez wizytę dzisiaj, może dostanę prezent w postaci płci ;p
Karola mam kolegę, który pracuje w kopali w Katowicach, ale nie pamiętam jakiej i często jest pod ziemia o wiele dłużej niż powinien
Najlepszego!Kleopatra lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ale zima przyszła, zasypane jest wszystko. A ja wczoraj zapisałam się do poradni WZW i termin mam na 7 grudnia, gdzie wszędzie indziej mają dopiero na kwiecień także mega się cieszę, że już niedługo się konkretnie dowiem co to ze mną jest. W ogóle w tym dniu jestem czwartą pacjentką w kolejce i wszystkie przede mną kobietki też ciężarne. Może to dziwnie zabrzmi, ale dodało mi to otuchy, że jednak nie jestem sama i to wcale nie jest takie rzadkie jak by się mogło wydawać. Na swoją rękę zrobię jeszcze badania z krwi jakie się tylko da w tym kierunku i mój M też. Gdzieś tam jeszcze mam nadzieję, że to był błąd laboratoryjny i powtórne badanie to wykaże, ale też się nie nastawiam bo rozczarowanie by mnie chyba dobiło. Będzie co będzie, staram się o tym nie myśleć za dużo
A no i witam się w 17 tygodniu
Kleopatra wszystkiego najlepszegoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:02
bbee, Breezee, Kleopatra, Uszczesliwiona, monika_89, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Rudzik wrote:
Ale nie kupiłam bo jestem cipka i nie wiedziałam jaki rozmiar! Ratujcie laski, co wybrać. Były maluśkie 46 (to chyba na wczesniaka,co? -nie planuję!)potem 52 i 56 i 64. Które dla maluszka na początek???
Zorientuj się mniej więcej jakiej wielkości się urodziłaś Ty i Twój mąż, czy jesteście raczej drobni, czy dobrze zbudowani. Bo to wszystko ma znaczenie. My z mężem jesteśmy nieduzi i drobni z budowy i nasza córa się urodziła w zasadzie w terminie (tydzień przed planowaną datą), a miała "całe" 48cm, wręcz stwierdzili, że ma cechy wcześniaka, we wszystkich ciuchach 56 się topiła, a mało miałam tych 52. Wszyscy radzili nie kupować 52 (bo się nawet nie przyda), bo zazwyczaj dzieci się rodzą większe, no zazwyczaj... a że my drobni, też urodziliśmy się raczej mniejsi niż więksi... to córa tak samo. Lepiej zrobić wywiad rodzinny i być przygotowanymPrawie miesiąc minął za nim córa przeskoczyła na 56 i się nie topiła w nim.
Marta, cieszę się, że jednak Cię wypuszczą -
monika_89 wrote:Cześć! ja w końcu doczekałam do wizyty u gin. nie bylam u niego 5 tygodni (wszysrko przez ten szpital). Juz sie nie mogę doczekać normalnego lekarza ktory dokładnie mnie obejrzy i wszyszytko wytłumaczy
marta żartujesz ze tak Ci powiedzieli! Co za szpital... Mnie u nas puszczali czasem po 2 dniach jak wszystko było ok. Dobrze, że jednak łaskawie pozwolą Ci wyjśćmonika_89 lubi tę wiadomość
-
A ja dziś na wadze kg mniej, czyli wczoraj to jakieś wody mi sie nazbierały. Czyli od tygodnia 0,1 kg na +, a od początku 2,5 kg a nie 3,5 kg. PACAN Z TEGO GINA !
MEGI81 lubi tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Uska wrote:Dzien dobry:-) u nas sniegu po kostki ale przynajmniej synus wniebowziety;-) no i trwa odliczanie dni do Mikolaja:-) dzis z mezem jedziemy do hurtowni po zabawki:-)
W poniedzialek mam wizyte, ktos jeszcze ze mna?
Kleopatra wszystkiego najlepszego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:15
-
Qasha wrote:Jak marzy ci się zjazd na dół do kopalni to zapraszam na Guido w Zabrzu na wycieczkę
tam była nasza któraś randka z kolei ;P (w czasach, gdy do siebie jeździliśmy, R mi powiedział rano 'idziemy do Guido' a ja i tak nie wiedziałam co to;p
Rudzik, ja nawet nie wiedziałam że istnieje takie słowo jak 'rampersy' także nie martw sięMEGI81, Rudzik lubią tę wiadomość