X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauważyłam ze dziś 5 miesiac <3

Arwi, monika_89, Kleopatra, MEGI81, bbee, sylwucha89, marie_marie22, Uszczesliwiona, Rudzik, bezimienna, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! ja w końcu doczekałam do wizyty u gin. nie bylam u niego 5 tygodni (wszysrko przez ten szpital). Juz sie nie mogę doczekać normalnego lekarza ktory dokładnie mnie obejrzy i wszyszytko wytłumaczy

karola no tak, skoro Ty z tamtych stron to i pewnie mąż szwagierki tam pracuje. Zresztą o zarobkach naszych meżów można dużo pisać ;) Podziwiam, że mąż lubi tą pracę, mój niespecjalnie za nią przepada, ale cóż po maturze sam sobe wybrał studia górnicze więc silą rzeczy musi tam pracować.
    Swoją droga zazdroszczę, ze byłaś na dole, ja bardzo chętnie zobaczyłabym jak wygląda taka praca z perspektywy 1200 m pod ziemią :P

dewa na ciężarówce tez sobie nie wyobrażam, tyle dni rozłąki i niekoniecznie bezpieczniejsza praca

WreszcieMama aż sprawdziałam w starym kalendarzu mnie koło 20tc zalało mleko najpierw z jednej potem z drugiej piersi :P

marta żartujesz ze tak Ci powiedzieli! Co za szpital... Mnie u nas puszczali czasem po 2 dniach jak wszystko było ok. Dobrze, że jednak łaskawie pozwolą Ci wyjść

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Właśnie zauważyłam ze dziś 5 miesiac <3

Jeszcze chwilka i 3. trymestr! :D

Spirit, marie_marie22, monika_89 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Cześć! ja w końcu doczekałam do wizyty u gin. nie bylam u niego 5 tygodni (wszysrko przez ten szpital). Juz sie nie mogę doczekać normalnego lekarza ktory dokładnie mnie obejrzy i wszyszytko wytłumaczy

karola no tak, skoro Ty z tamtych stron to i pewnie mąż szwagierki tam pracuje. Zresztą o zarobkach naszych meżów można dużo pisać ;) Podziwiam, że mąż lubi tą pracę, mój niespecjalnie za nią przepada, ale cóż po maturze sam sobe wybrał studia górnicze więc silą rzeczy musi tam pracować.
    Swoją droga zazdroszczę, ze byłaś na dole, ja bardzo chętnie zobaczyłabym jak wygląda taka praca z perspektywy 1200 m pod ziemią :P

dewa na ciężarówce tez sobie nie wyobrażam, tyle dni rozłąki i niekoniecznie bezpieczniejsza praca

WreszcieMama aż sprawdziałam w starym kalendarzu mnie koło 20tc zalało mleko najpierw z jednej potem z drugiej piersi :P

marta żartujesz ze tak Ci powiedzieli! Co za szpital... Mnie u nas puszczali czasem po 2 dniach jak wszystko było ok. Dobrze, że jednak łaskawie pozwolą Ci wyjść

Jak marzy ci się zjazd na dół do kopalni to zapraszam na Guido w Zabrzu na wycieczkę :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Uska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pierwszy raz czuje ruchy pod reka:-) do tej pory czulam tylko od srodka:-) co za radosc:-D

Rudzik dobrze jest miec kilka sztuk rozmiaiaru 56 bo nie wiadomo jakie duze dziecko sie urodzi a reszta to tak od 62:-) moj syn mial 56cm przy porodzie a ubranka 56 bylu male;-)

Espera, sylwucha89, Rudzik, monika_89, bezimienna, Maniuś lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik możesz kupić 56. Zależy tez jaki macie wzrost itp. Ja i mąż jesteśmy wysocy i moje dzieci miał60 i 59 cm więc nosili od razu 62. Jak kupisz 62 to na bank maluch ponosi. Ale jakieś 56 na wszelki wypadek też musisz mieć :)
    Mnie dzisiaj głowa boli strasznie i od rana objadam się ciastem. Mam dzisiaj urodziny i dostałam rano prezent od synka :)
    Na 14.00 mam tez wizytę dzisiaj, może dostanę prezent w postaci płci ;p
    Karola mam kolegę, który pracuje w kopali w Katowicach, ale nie pamiętam jakiej i często jest pod ziemia o wiele dłużej niż powinien :(

MEGI81, Breezee, bbee, sylwucha89, Rudzik, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Uska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wszystkiego co najlepsze kochana:-)

Kleopatra lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie z tamtego tygodnia i z wczoraj 1be8d608807730d8med.jpg 58c199d5695ce93emed.jpg

MEGI81, bbee, marie_marie22, Uska, Hope_, blubka, Uszczesliwiona, sylwucha89, Rudzik, monika_89, bezimienna, Maniuś, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin :) dużo szczęścia, zdrowia, radości i spełnienia wszystkich marzeń :)

Ja też dzisiaj wizytuję :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Rudzik możesz kupić 56. Zależy tez jaki macie wzrost itp. Ja i mąż jesteśmy wysocy i moje dzieci miał60 i 59 cm więc nosili od razu 62. Jak kupisz 62 to na bank maluch ponosi. Ale jakieś 56 na wszelki wypadek też musisz mieć :)
    Mnie dzisiaj głowa boli strasznie i od rana objadam się ciastem. Mam dzisiaj urodziny i dostałam rano prezent od synka :)
    Na 14.00 mam tez wizytę dzisiaj, może dostanę prezent w postaci płci ;p
    Karola mam kolegę, który pracuje w kopali w Katowicach, ale nie pamiętam jakiej i często jest pod ziemia o wiele dłużej niż powinien :(

Najlepszego! :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:09

Breezee, bbee, marie_marie22, Uska, MEGI81, Hope_, blubka, sylwucha89, monika_89, bezimienna, Maniuś, sylwia1985, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wszystkiego najlepszego. No to za poznanie płci w tak wyjątkowy dzień.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale zima przyszła, zasypane jest wszystko. A ja wczoraj zapisałam się do poradni WZW i termin mam na 7 grudnia, gdzie wszędzie indziej mają dopiero na kwiecień także mega się cieszę, że już niedługo się konkretnie dowiem co to ze mną jest. W ogóle w tym dniu jestem czwartą pacjentką w kolejce i wszystkie przede mną kobietki też ciężarne. Może to dziwnie zabrzmi, ale dodało mi to otuchy, że jednak nie jestem sama i to wcale nie jest takie rzadkie jak by się mogło wydawać. Na swoją rękę zrobię jeszcze badania z krwi jakie się tylko da w tym kierunku i mój M też. Gdzieś tam jeszcze mam nadzieję, że to był błąd laboratoryjny i powtórne badanie to wykaże, ale też się nie nastawiam bo rozczarowanie by mnie chyba dobiło. Będzie co będzie, staram się o tym nie myśleć za dużo ;)

A no i witam się w 17 tygodniu :)

Kleopatra wszystkiego najlepszego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:02

bbee, Breezee, Kleopatra, Uszczesliwiona, monika_89, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, mnie się wydaje ze większy brzuszek miałaś wcześniej :-)

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• bbee Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:

Ale nie kupiłam bo jestem cipka i nie wiedziałam jaki rozmiar! Ratujcie laski, co wybrać. Były maluśkie 46 (to chyba na wczesniaka,co? -nie planuję!)potem 52 i 56 i 64. Które dla maluszka na początek???

Zorientuj się mniej więcej jakiej wielkości się urodziłaś Ty i Twój mąż, czy jesteście raczej drobni, czy dobrze zbudowani. Bo to wszystko ma znaczenie. My z mężem jesteśmy nieduzi i drobni z budowy i nasza córa się urodziła w zasadzie w terminie (tydzień przed planowaną datą), a miała "całe" 48cm, wręcz stwierdzili, że ma cechy wcześniaka, we wszystkich ciuchach 56 się topiła, a mało miałam tych 52. Wszyscy radzili nie kupować 52 (bo się nawet nie przyda), bo zazwyczaj dzieci się rodzą większe, no zazwyczaj... a że my drobni, też urodziliśmy się raczej mniejsi niż więksi... to córa tak samo. Lepiej zrobić wywiad rodzinny i być przygotowanym ;) Prawie miesiąc minął za nim córa przeskoczyła na 56 i się nie topiła w nim.

Marta, cieszę się, że jednak Cię wypuszczą :)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:

No ponoć teraz tak jest, kiedyś dostawali kasę po 7 dniach za nas a teraz po 4. Jedyne dobre że teściowa tu wparzyla a chodzi do niego prywatnie i zaraz zmiekl i powiedział że mogłam tak odrazu mówić..

monika_89 lubi tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś na wadze kg mniej, czyli wczoraj to jakieś wody mi sie nazbierały. Czyli od tygodnia 0,1 kg na +, a od początku 2,5 kg a nie 3,5 kg. PACAN Z TEGO GINA !

MEGI81 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• blubka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Dzien dobry:-) u nas sniegu po kostki ale przynajmniej synus wniebowziety;-) no i trwa odliczanie dni do Mikolaja:-) dzis z mezem jedziemy do hurtowni po zabawki:-)
    W poniedzialek mam wizyte, ktos jeszcze ze mna?:-)
    ja też mam w poniedziałek :-)

Kleopatra wszystkiego najlepszego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:15

• bbee Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, szczuplutka dalej jesteś :)

Kleopatra, najlepszego!

Moje dziecko w 62 to wchodziło jak miało 3 miesiące :P Taka kropeczka mała była :D

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Jak marzy ci się zjazd na dół do kopalni to zapraszam na Guido w Zabrzu na wycieczkę :D
    Ooo, a ja byłam, podobało mi się :D tam była nasza któraś randka z kolei ;P (w czasach, gdy do siebie jeździliśmy, R mi powiedział rano 'idziemy do Guido' a ja i tak nie wiedziałam co to;p

Rudzik, ja nawet nie wiedziałam że istnieje takie słowo jak 'rampersy' także nie martw się :D

MEGI81, Rudzik lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ