X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:48

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu, rozpisałąm się i nie ma mojego posta... eh...

Ja rodziłam sn i poszło bardzo sprawnie. Wody odeszły mi w domu ok.16, a o 18.40 mała była z nami :)
    Pamiętam jak przed porodem naoglądałam się serialu "Porodówka". Mój mąż na mnie krzyczał, że jestem nienormalna, bo oczywiście wyłam jak bóbr.

Także porody bywają różne i różnie może być.
    Bardzo chciałam karmić piersią, ale się nie udało... to się nazywa, że karmiłam piersią inaczej, do 10 mc odciągałam mleko i mała piła z butli.

Co do ząbków, to u nas też idzie bezproblemowo i bezboleśnie. Właśnie wychodzą dwie górne trójki. Oczywiście małą jest bardziej marudząca i wisząca na nodze, ale jest to do przejścia :)

Madu1611 lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Toska imie Alan bardzo mi się podoba:-)

A co do szczepien to przy synu byłam kompletnie nie swiadoma zagrożenia ani skladu tych szczepionek. Kazali szczepić to szczepilam. Teraz jestem negatywnie nastawiona do tych szczepionek co wprowadzili obowiązkowo na pneumokoki. Nie chce na to szczepic, ale pewnie nie bede miala nic co gadania skoro to obowiązek teraz...
    Nasza konstytuacja zapewnia nam prawo do decydowania o sobie i o swoich dzieciach wiec mimo obowiązku nie musimy na nic szczepić. Beda sie znami szarpac, pisać pisemka, dawać kary ktorych nie trzeba płacić tylko udać sie do sadu i i tak się wygra. Mam nadzieję, że kiedyś ten nasz kraj zrozumie, że ludzie chcą mieć wybór!

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Monika czy moglabys dopisac na liscie u mnie synek-Aleksander? Bo bez imienia zostal wlasnie zobaczylam :) poprosze :*
    A gdzie jest lista? Ja proszę o wpisanie Córka Zosia;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba za duże śniadanie dziś zjadłam :P;)

https://zapodaj.net/555d4554bf08e.jpg.html

monika_89, GoNia1979, Kamilutek, Madu1611, ag194, Breezee, MEGI81, Maniuś, bbee, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w 20tc :) a przy okazji po tragicznej nocy. dobrze ze weekend w końcu i mąż całe 2 dni w domu

co do zabiegu Credego też nie chcę, musze tego pilnować, ciągle sie zastanawiam czy Pauli problemy z zatkanym kanalikiem to nie było właśnie powikłanie po tym zabiegu :/

toska no niestety już/dopiero dwójki, ale zostały dwie i idą obie więc zaraz będzie 8 ząbków

Kamilutek możesz bez problemu dostać papier że boisz sie porodu sn ALE jeśli wszystko tak kiepsko się na Tobie goi, zaraz robią Ci się bliznowce to jesteś pewna że CC to dobry pomysł? proszę rozważ to jeszcze. Dla mnie to był pikuś ale na mnie wszystko goi się jak na przysłowiowym psie a tu jednak rana którą trzeba wietrzyć, przemywać, do tego zastrzyki w brzuch po cc

Forbidden to że jest zzo to nie znaczy że go dostaniesz :P tak szczerze to szpitale unikają bo musi być anastezjolog pod ręką (i potem jakiś czas po też), musisz mieć dobry wywiad żeby w ogóle Ci na niego pozwolili. Tam gdzie ja będę rodzić (ja akurat cc ale siostra sn) żeby w ogóle przy porodzie dostać sn trzeba wcześniej przyjechać na konsultację z anastezjologiem własnie. Ja bym wyierła pod kątem położnych, opieki na porodówce i opieki pooporodwej

ag i tego się trzymaj, z niektórych dzieci wyskakują, moja mama szczypioreczek urodziła mnie i siostrę migiem. Szwagierka miała jakies 8h bóli o lekkim nasileniu, nagle się nasiliły, zaraz parte i urodziła w godzinę ;) Jeśli chodzi o SR to wg mnie akurat, ja się yeraz nie wybieram ale u mnie zajęcia zaczynają sie od skońzonego 20tc :)

WreszcuieMamam i to jest optymizm! :)

ag194, Maniuś, bbee, marie_marie22 lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja tam nie biore pod uwage innej opcji niz SN :D szczerze mowiac to porod jest najfajniejszym elementem calej ciazy :D moge rodzic nawet codziennie :D tez bylam nacieta chociaz nie wyrazilam zgody ale jak pytali to w koncu uleglam. Navieli mnie na jakies 1,5 cm, obczajalam w lusterku jak to wyglada i w zasadzie nie ma sladu. I od razu po porodzie smigalam :d tyle ze ja przez godzine prosilam sie o zupe :D polozna mowi: dziewczyno urodzilas dziecko, naciesz sie nim troche. Na co ja wiem fajnie ale czy ja juz moge dostac ta zupe ? :D i przyniosly wreszcie :D bledem bylo to ze dzien wczesniej zjadlam kolacje, jak sie rano zaczelo to ze stresu nic nie zjadlam potem mo nie pozwolili i zjadlam dopiero godzine po porodzie czyli ok 15.30 jak doliczyc do tego wysilek po porodzie no to chyba rzeczywiscie moj mozg mogl przestac dzialac z glodu :D
    Wiec dzoewczyny jak wszystko idzie tak jak powinno, jest zzo to nawet naciecie nie straszne.
    Teraz juz tego nie bede pilnowac zgodze sie od razu. Tym razem tylko bedzie pilnowanie zeby mi podstepnie dziecka nie zaszczepili, nie podali wit K i nie zrobili zabiegu Cedrego ale to juz chlopa do tego zatrudniam :D

Uff widzę, że nie ja jedna będę miała batalię w szpitalu:P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po cc ale i tak będę robić wszystko, żeby udało się urodzić sn!;) I też nie szczepię i nie wyrażam zgody na credego i wit K dożylnie.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Chyba za duże śniadanie dziś zjadłam :P;)

https://zapodaj.net/555d4554bf08e.jpg.html

Marie ja tu liczyłam na zdjęcie talerza pyszności :P chyba jestem głodna :P ale brzuszek śliczny :)

marie_marie22 lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    WreszcieMama nie bede sie tu rozpisywac najlepiej jak poczytasz o szkodliwosci wit K dla niemowlat :) najgorsze ze podaja ja teraz wnzastrzyku i skad ja mam wiedziec co tam jest, oczywiscie o zgode nie pytaja. No dluugi tenat.
    A zabieg credego moim zdaniem jest zbedny i powinni to robic w uzasadnionych przypadkach a nie jak leci. W koncu w ciazy sie badam i wiem czy mam rzezaczke czy chlamydie.
    Co do szczepien to juz nawet nie zaczynam tematu :D
    No i dodatkowo nie zgadzam sie na szybkie odciecie pepowiny, chcialabym zeby poczekali z tym najdluzej jak sie da ale to tez osobny temat :)

Najwiecej marerialow mozna poczytac na fb STOP NOP po wpisaniu hasla w lupke. Ja tez nie chce sie tu madrowac bo pewnie cos przekrece. Odswieze wiedze przed porodem bo pewnie czeka mnie walka z systemem :d

Dobranoc :**
    A mycie? U nas myją od razu w ten sam dzień i poxzniej codziennie. Na mycie też się nie zgadzam>:P Matko, zjedzą mnie tam:(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozniej Was nadrobie, lece bo mam dzis gosci :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka na jaki TP? Synek duży to możesz próboac SN, mi gin od razu powiedział że CC ze względu na zbyt małą przerwę. teraz będę rodzić w innym szpitalu, muszę sprawdzić jak sprawa wygląda z myciem malucha,wolałabym nie

• nutka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    nutka na jaki TP? Synek duży to możesz próboac SN, mi gin od razu powiedział że CC ze względu na zbyt małą przerwę. teraz będę rodzić w innym szpitalu, muszę sprawdzić jak sprawa wygląda z myciem malucha,wolałabym nie

Z przerwą taką jak twoja były dziewczyny w grupie Naturalnie Po cesarce, które rodziły.:) Ja mam termin na 13 maja, zobaczymy jak to będzie. Próbować będę napewno, choć żeby maluch sam dał znać kiedy zechce wyjsć. Tylko w poprzedniej ciązy miałam nadciśnienie, do tego synek 3900, owiniety 2 razy pępowiną, wywoływali mi oksy i skurcze były mocne a nieskuteczne, zaczęło spadać tętno synka. Tyle rzeczy się złożyło, że szybko mnie pocieli. Teraz mam nadzieję, że będzie inaczej:) Z lekarzem na razie nie rozmawiam, bo nie chcę się denerwować. Kiedys jeszcze przed ciążą zapuytałam czy są szanse to powiedział, że są ale niewielkie, bo nie wiadomo co peirwsze się podda przy skurczach - szyjka czy blizna. Ale jestem dobrej mysli.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1616e342506d.jpg
    Nie mogłam się powstrzymać :)

Monika_89 mi dopisz proszę Maximiliana, ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 12:21

Uska, monika_89, Anstice, blubka, GoNia1979, Uszczesliwiona, sylwucha89, ag194, toska_88, sylwia1985, Rudzik, MEGI81, Moniqaaa, bbee, marie_marie22 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka ze mną raczej nie będą czekać aż samo się zacznie więc nawet nie marzę, mam cukrzcę na insulinie i już wiem, że będą się bali o stan łożyska przez więc nikt mi nie da poczekac na spokojnie np do 41tc. Pogodziłam się z CC, gdybym znowu miała prónbowac SN a na koniec znowu cięcie chyba bym się załamała

Maniuś uroczy komplecik!

Maniuś lubi tę wiadomość

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek z kapturem na spacery to sprawdziły się rewelacyjnie. W cieplejsze dni zamiast czapeczki a w te bardziej zimne kaptur na czapeczkę i było super.
    U mnie w szpitalu w ogóle nie kąpią i dobrze. Pierwsze mycie w domku było dopiero w piątek a rodziłam w poniedzialek. W czwartek nas wypisali ale dopiero późnym popołudniem i padłam do łóżka spać, już nie miałam siły na kąpiele.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Pytanie do zmotoryzowanych. Jezdzicie często autem na długie dystanse? Ciągle mam dylemat pas czy bez pasów. Czy kupić adapter do pasów.
    Po mieście nie zapinam pasów bo jezdzę bardzo przepisowo ;) ale w trasie pomimo przepisowej jazdy to prędkość ok. 80 -100 to dużo .... mam taki głupi dylemat. Wiadomo że pas daje bezpieczeństwo ale ten dolny pomimo ze go poluzowuje to i tak zaraz jest przy dolnej partii brzucha.

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Kamilutek możesz bez problemu dostać papier że boisz sie porodu sn ALE jeśli wszystko tak kiepsko się na Tobie goi, zaraz robią Ci się bliznowce to jesteś pewna że CC to dobry pomysł? proszę rozważ to jeszcze. Dla mnie to był pikuś ale na mnie wszystko goi się jak na przysłowiowym psie a tu jednak rana którą trzeba wietrzyć, przemywać, do tego zastrzyki w brzuch po cc

"Pochwalę się", że operacji na brzuchu miałam 4, do tego jedna laparoskopia, i za każdym razem były mega przeboje. Na szczęście jestem bardzo wytrzymała na ból i śmigałam następnego dnia po każdej operacji (a po ostatniej na szósty dzień jechałam rowerem :) ) za wyjątkiem tej jednej z niedrożnością jelit, gdzie ledwo mnie odratowali i kilka dni praktycznie byłam nieprzytomna po zabiegu. Za każdym razem heparyna, sączki, smarowidła, karmienie dojelitowe kilkakrotnie, domowy szpital normalnie.

Ale ponieważ to wszystko przeżyłam, to przynajmniej wiem, z czym to się je i kolejna blizna do kolekcji mi nie straszna. Brzucha Chłop nie musi mi dotykać podczas przytulanek (ma zakaz) ale w sumie w przytulankach to nam w ogóle nie przeszkadza. Gdyby jednak tak się stało, że na Grażynie powstaną bliznowce i będę miała jak zawsze nadwrażliwość na dotyk, to biedny będzie musiał do końca życia na ręcznym jechać, a ja mogłabym równie dobrze złożyć śluby czystości. A mam dopiero 34 lata i nigdy mnie do klasztornego życia nie ciągnęło :)

Jeszcze nie rozmawiałam o tym z lekarzem, bo mnóstwo czasu zostało. Zresztą, mój lekarz to specjalista od trudnych ciąż i z tego powodu należy do umiarkowanych pesymistów; przy każdej wizycie powtarza, że gratuluje kolejnego etapu i kroku i oby tak dalej, ale gwarancji żadnej nie ma, bo ja niestety mam taką właśnie trudną ciążę.

Ale się rozpisałam... Z natury jestem optymistką, więc nie myślę o kłopotach i problemach, zwłaszcza tych, które mam już za sobą, ale to, że w ogóle jestem w tak wysokiej ciąży i bez komplikacji, to zakrawa na cud, bo szanse miałam mniejsze niż marne. Więc Hope i WreszcieMamę świetnie rozumiem, ale wiem też, że nie wolno się poddawać.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    "Pochwalę się", że operacji na brzuchu miałam 4, do tego jedna laparoskopia, i za każdym razem były mega przeboje. Na szczęście jestem bardzo wytrzymała na ból i śmigałam następnego dnia po każdej operacji (a po ostatniej na szósty dzień jechałam rowerem :) ) za wyjątkiem tej jednej z niedrożnością jelit, gdzie ledwo mnie odratowali i kilka dni praktycznie byłam nieprzytomna po zabiegu. Za każdym razem heparyna, sączki, smarowidła, karmienie dojelitowe kilkakrotnie, domowy szpital normalnie.

no tak trylko po operacji możesz leżeć a po cięciu? co z maluszkiem? dziecko będzie potrzebowało w miarę sprawnej mamy. Porozmawiaj z lekarzem i rozważ za i przeciw

Anstice ja tylko na krótkie odcinki i zawsze z adapterem. Bez niebezpiecznie bo lekka słtuczka i mozesz polecieć, w też źle bo uciska brzuch. To że Ty jeźdisz przepisowo nie znaczy że druga osoba też, pamietaj o tym. Możesz jechać 40km/h a jakiś wariat stówkę, uderzy w Ciebie i co?

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek trzymam kciuki żeby Ci się udało osiągnąć swój cel żeby było dobrze :) myślę że po tylu doświadczeniach sama wiesz co najlepsze dla Twojego organizmu i napewno podejmiesz dobra decyzję :) najważniejsze żebyś miała choć jedno dzieciątko :) też sądzę że lepsze są zrosty na macicy niż na grazynie :) a jeśli będziecie marzyć o drugim to też możecie rozważyć adopcje w najgorszym wypadku :* napewno będzie dobrze :)

Kamilutek lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ