MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
blubka wrote:przyznam się do czegoś... jestem w trzeciej ciąży i nigdy nie robiłam bety...
gratuluje dziewczyny!
Wiesz ja w poprzednich ciazach też nie robilam i nie wiem czego zrobiłam teraz.Taki trend teraz panujeblubka lubi tę wiadomość
-
Mama_marie jedz to na co masz ochotę. Nie jedź jedynie tatara, sushi z surowymi rybami (z pieczonymi jak najbardziej ) i serow pleśniowych z niepasteryzowanego mleka (te z pasteryzowanego śmiało możesz,na jadłam całą ciążę )
Paulina ma antybiotyk, ja rzygam, szpital w domu
Jutro w końcu ja wizytuje, doczekałam się
Miłego wieczoru13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
blubka wrote:przyznam się do czegoś... jestem w trzeciej ciąży i nigdy nie robiłam bety...
ja miałam robioną przy poronieniu - kiedy była taka potrzeba. A tak to grzecznie czekam na usg. Chyba bym zwariowała od latania. I kasę straciła. Takie moje ja i tyle. Nie żałuję braku bety. To jest tak wcześnie, że na prawdę na nic się nie ma wpływu, a później już się bety nie robi.
A ja dziś miałam taką ochotę na piwo... Ale nie żal mi braku. Bardziej gorących kąpieli.blubka, Fruska lubią tę wiadomość
-
Dokladnie dla mnie to nie trend a sprawdzenie czy wszystko sie dobrze rozwija.w pierwszej ciazy badalam tylko raz, teraz juz trzy ale to pewnie stres bo dlugo sie staralismy
Weruni lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualnyBeta gdyby była naprawdę pomocna dla lekarzy byłaby na NFZ na skierowanie od gina ale tak nie jest bo tak samo skuteczne są testy apteczne. Przez to że beta może wykazać szybciej chodzi na nią 20% starających się i 75% panikujacych przed wpadka no bo jest jeszcze ok 5% tych co robią i testy i betę a państwo trzepie na tym forsę. Masa dziewcząt zamiast się cieszyć swoim stanem zarabia się czy wzrost bety prawidłowy czy nie za mało... te co robią test są szczęśliwe i czekają na wizytę. Szczerze mówiąc ani jedna z moich znajomych mamusiek nie była na necie wszystkie jesteśmy staroswieckie i wolimy 3 testy- nie jesteśmy trendy
Mabelle, aneczka1983 lubią tę wiadomość
-
julita wrote:czy ja wiem czy beta jest trendem? osobiście uważam, ze jest to możliwość potwierdzenie tego czy ciąża rozwija się dobrze na tak wczesnym etapie a tym samym spokojniejsza głowa
Uważam podobnie, zresztą mnie sprawdzenie przyrostu bety zalecił sam lekarz. Czy któraś z dziewczyn jest może ze Śląska? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOczywiście nie obrażając tych które są zwolennikami bety bo każdy ma swoje poglądy i robi co uważa by być spokojniejszym także dziewczyny po becie nie bierzcie moich słów do siebie bo to jest poprostu moje podejście do tego badania a gdy wy jesteście szczęśliwe z wyników to cieszymy się z wami
Weruni, Kofeina, Mabelle, marie_marie22 lubią tę wiadomość