MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
toska_88 wrote:Hej hej! Gratuluję!!! Spotkalysmy się na forum rocznik 88 ? witaj wśród majowych szczęśliwców
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 21:09
toska_88 lubi tę wiadomość
-
ja bete robiłam bo lekarz zlecił i w sumie w tej ciąży tez bo miałam dostać antybiotyk tylko było pytanie jaki czy dla osób co są w ciąży czy normalnie. Nigdy nie robilam bety i za nią nie zapłaciłam jedynie za testy ciążowe. Ale w tej akurat nie zrobilam żadnego a mam ich trochę :p ale też się zgodzę z tym co wyżej napisała poprzedniczka. Plus ja nie chodzę na nfz tylko i wyłącznie prywatnie z pracy pakiet i pakiet teraz sobie wykupiłam dodatkowy do innych placówek a i tak wiem ze to mi się zwróciCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Mi tam betę zalecił lekarz, najpierw zaraz po zobaczeniu dwóch kresek i tydzień później - zobaczyć czy przyrasta. Powiedział, że testów aptecznych już nie mam co robić. Posłuchałam go i byłam spokojniejsza, on też zobaczył na pierwszej wizycie - czy wszystko idzie w dobrym kierunku.
Każdy jednak robi, jak chce. Pewnie trend w tym jakiś jest. A co NFZ, to lekarz może Ci zrobić to badanie w ramach NFZ. Zresztą raz miałam tak robione, jak trafiłam z bólami brzucha do szpitala kilka miesięcy temu. -
nick nieaktualnyJulita owszem zobaczysz na teście przyrost po 48 hej bo wzrasta intensywnosc 2 kreski . Piszę co myślę. Inne dziewczyny pewnie się śmieją z takich jak ja co po 10 testów robią zamiast iść na betę ale w końcu nie możemy być wszystkie takie same:-)
Kofeina, mon!ta^, Mabelle, aneczka1983, blubka lubią tę wiadomość
-
julita wrote:toska no nie będziemy się licytować ale nie mogę się zgodzić z twoim powyższym stwierdzeniem, ponieważ pomimo ciemniejszej kreski nadal nie wiesz jaki jest przyrost i czy jest on prawidłowy. a z tymi 10 testami to nie jest jeszcze najgorzej, znam taką która wysikała 10 jednego dnia
Mnie tam ani beta ani test nie uspokaja ;ptoska_88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa zrobilam bete raz dla potwierdzenia
W tamtej ciazy dwa razy bo bylam uzalezniona od forum i musialam wiedziec jak przyrost chociaz teraz pewnie tez bym zrobila tylko nie mialam jak jechac.
Wlasnie zaliczylam rzyganie jakiego swiat nie widzial !! Ale od razu mi ulzylo.
Jutro wizyta wieczorem i mok Leoncjo pierwszy raz bedzie zasypial bez rodzicow tylko z dziadkiem :o trzymajcie kciuki zeby nie bylo scen :p
Dobranoc :*toska_88, MarliOne lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
toska_88 wrote:Beta gdyby była naprawdę pomocna dla lekarzy byłaby na NFZ na skierowanie od gina ale tak nie jest bo tak samo skuteczne są testy apteczne. Przez to że beta może wykazać szybciej chodzi na nią 20% starających się i 75% panikujacych przed wpadka no bo jest jeszcze ok 5% tych co robią i testy i betę a państwo trzepie na tym forsę. Masa dziewcząt zamiast się cieszyć swoim stanem zarabia się czy wzrost bety prawidłowy czy nie za mało... te co robią test są szczęśliwe i czekają na wizytę. Szczerze mówiąc ani jedna z moich znajomych mamusiek nie była na necie wszystkie jesteśmy staroswieckie i wolimy 3 testy- nie jesteśmy trendy
Ja już wiem, że więcej nie pójde na bete. Przez to , że mi ją wykluczyła najadlam sie tylko stresu, a testy były ładnie pozytywneMabelle, aneczka1983, toska_88 lubią tę wiadomość
-
Zyrcia kciuki. Mój Dawidek jeszcze nigdy nie zasypiał z nikim innym Ale dziadek sobie poradzi
Witam się tak w ogóle Mój synek był tak łaskawy, że dał pospać do 7:20 a nie do 6 Ale i tak czuję się jakbym znartwychwstawała Dziś plac zabaw w planach, później idę pomóc koleżance wybrać zasłony i farbę do domu. A później podskoczę do rodziców. -
Zyrcia trzymam kciuki
Ja całą noc się budzę, a to na sikanie, a to przez mdłości.
Od 7 już nie śpię i witam się z moim pięknym sedesem. Dla mnie to takie uczucie-przepraszam za porównanie-jakbym była na kacu gigant-non stop mdłości i uczucie gorąca. Kto wogóle mówił, że mdłości są poranne? Mnie to cały dzień trzyma
Nawet na myśl o ukochanym soku jabłkowym wymiotuję. A mój ulubiony zapach samochodowy-wanilii poszedł do kosza.
A jeszcze przedwczoraj nie mogłam uwierzyć, jak ktoś pisał, że lodówki nie może otworzyć przez zapachy.
Ale dam radę, jeszcze max 5 tygodni rzyganka, dla dziecka wytrzymam jakoś. Niech mi tylko to serce za tydzień zabije, to mogę wymiotować nawet przez sen
Musiałam się wygadać.Kleopatra, Mabelle, karola_aa, Camilia lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko mnie przeorało w nocy i wstało o 7 w wyśmienitym humorze a ja padam ze zmęczenia. Swoja drogą skończyła na antybiotyku . cudownie...
Dzis na szczęście mdłości mniejsze ale i tak żołądek boli mnie z nerwów przed wizytą13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
A mi nic nadal nie jest. Tzn jestem zmęczona ciągle i brzuch mnie boli, jest taki wielki jak w 6 miesiącu
To moja 3 ciąża i jak na razie w żadnej ani razu nie zwymiotowałam. Nic tylko w ciąży chodzić ;p
Ale za to sobie wkręcam czy wszystko ok -
Mi mąz wczoraj przyniósł kolczyki złote A jutro zabiera mnie na koncert
Cieszy się z tej ciąży tak, że juz dzieciom powiedział. Pewnie starszy się w przedszkolu wygada ;pag194, promyczek 39, Moniqaaa lubią tę wiadomość
-
Jak do tego inaczej nie podejdę to zwariuję. I tak się zastanawiam, jak dam radę na studiach, w tym semestrze się bronię, mam wykłady, pisanie pracy, a z takim samopoczuciem nie nadaję się do niczego. Szukam tej opaski na nadgarstek sea band ale nigdzie nie mają. Narazie wytrzymam, ale na wykładach przecież nie będę do toalety biegać non stop..
-
Hej, u mnie masakra. Doktor jednak pewnie mnie nie wciśnie w tym tyg. Ma tylko dać znać dzisiaj czy coś zmienić w lekach i umówiona jestem na za tydzień. Może to i lepiej... Od razu na Serduszko...
promyczek 39 lubi tę wiadomość