MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewuszki mam pytanie czy każda z Was ma męża ? ślub kościelny?
my mamy tylko cywilny i teściówka mi truje non stop żeby zrobić kościelny i to szybko !!!! wydaje mi się że to nasza decyzja kiedy co i gdzie
ona by chciała szybko bez żadnego przyjęcia , bez niczego z obiadem w domu i tyle byle by ksiądz nam dał sakrament i tylko to ją obchodzi
Ja chce normalny ślub i nie wyobrażam sobie teraz na szybciocha go brać z ogromnym brzucholkiem
zawsze marzyłam o pięknej sukni, gościach , tej atmosferze a nie tak na szybciocha zeby odbebnic i tyle -
Marta931217 wrote:Dziewczyny pomocy! Bo zwariuje
czy tylko że mną jest coś nie tak czy to inni przesadzają.. Teściowa przyszła do naszego nowego domu,no i ok wszystko.. Zrobiła sobie zdjęcia pokoju jadalni itp paru rzeczy.. I następnego dnia dowiaduje się, że chwali się naszym domem.. W pracy, gdzie razem pracujemy, i to do mnie doszło. A ja sobie nie życzę by mój dom wszyscy oglądali.. Po co komu to oglądać i wgl porostu nie życzę sobie by pokazywała innym.. Mój mąż jej to powiedział i teraz wielka afera że ja mam o wszystko pretensje i wszyscy tam przeciwko mnie ze przesadzam.. Co o tym myślicie.. Puściły byście to.. Czy też bylybyście wściekłe za takie zachowanie..
Oj twoja teściowa trochę przypomina mi moją.
Teściowe ZAWSZE wiedzą lepiej, a ty się o byle pierdołę wkurzasz przecież!
Ja ci nie doradzę, bo jestem ostatnią osobą, która może udzielać rad na temat teściowych -
Dziewczyny będzie chłopak!!!! Ale jestem szczęśliwa ❤
sylwucha89, Arwi, Kamilutek, natalia1354, Kleopatra, mon!ta^, sylwia1985, Hope_, Spirit, bbee, Forbidden, Espera, gaja_1, Madu1611, marie_marie22, Moniqaaa, Rudzik, rybka33, Agus26m, Camilia, Uszczesliwiona, MEGI81, aneta.be, ag194, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:dziewuszki mam pytanie czy każda z Was ma męża ? ślub kościelny?
my mamy tylko cywilny i teściówka mi truje non stop żeby zrobić kościelny i to szybko !!!! wydaje mi się że to nasza decyzja kiedy co i gdzie
ona by chciała szybko bez żadnego przyjęcia , bez niczego z obiadem w domu i tyle byle by ksiądz nam dał sakrament i tylko to ją obchodzi
Ja chce normalny ślub i nie wyobrażam sobie teraz na szybciocha go brać z ogromnym brzucholkiem
zawsze marzyłam o pięknej sukni, gościach , tej atmosferze a nie tak na szybciocha zeby odbebnic i tyle
Ja nie mam ślubu z moim facetem i jest nam z tym bardzo dobrze
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
sylwia1985 wrote:dziewuszki mam pytanie czy każda z Was ma męża ? ślub kościelny?
zawsze marzyłam o pięknej sukni, gościach , tej atmosferze a nie tak na szybciocha zeby odbebnic i tyle
Też o takim marzęU mnie rodzice trują o kościelny (i w ogóle o ślub), ale twardo powiedziałam, że na razie nie i tyle. Chociaż bardzo bym chciała to nie wyobrażam sobie z brzuchem do ołtarza iść.
-
Qasha wrote:Oj twoja teściowa trochę przypomina mi moją.
Teściowe ZAWSZE wiedzą lepiej, a ty się o byle pierdołę wkurzasz przecież!
Ja ci nie doradzę, bo jestem ostatnią osobą, która może udzielać rad na temat teściowychaż czasem czytam i myślę ooo to o mojej teściowej chyba
..
-
My jesteśmy zaręczeni, ale ze ślubem nam się nie śpieszy. Wymyśliłam sobie, że weźmiemy ślub i zrobimy wesele razem z roczkiem dziecka, ale oboje chcemy tylko cywilny. Białą kieckę i tak ubiorę bo to moje marzenie i nieważne, że to tylko ślub w urzędzie. Moi rodzice naciskali na kościelny, ale odpuścili. Teraz to nawet o tym nie wspomną, bo dla nich kościelny ślub jak już się ma dziecko to nie wypada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 17:49
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Hope_ wrote:sylwia, my mamy kościelny, ale ja jestem wierząca, zamieszkaliśmy ze sobą dopiero po ślubie
Dla mnie branie ślubu kościelnego: bo rodzice chcą/bo tak wypada/bo dobrze się pokazać/bo biała suknia i impreza mija się z celem - to sakrament, skoro się w niego ne wierzy to po co szopkę odwalać? dla kiecki?
Mam wielu znajomych niewierzących, którzy mają tylko ślub cywilny, też w białej kiecce, z weselem, ale tez w własnej woli a nie przymusu.
U mnie to samo. Ślub kościelny, bo jesteśmy wierzący, nie widzi mi się takie zmuszanie do ślubu na siłę. Każdy sam powinien o tym decydować. Też uważam, że to jest sakrament, a nie widowisko na pokaz, jeśli ktoś bierze ślub kościelny, a jest niewierzący, to dla mnie hipokryzja.
Jeśli byłabym niewierząca to chyba wcale nie brałabym ślubu, nawet cywilnego. Dla mnie to tylko papier, jedyne do spraw jakichś spadkowych, prawnych itdWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 17:51
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:dziewuszki mam pytanie czy każda z Was ma męża ? ślub kościelny?
Sylwia ja jestem zareczona. Slubu narazie nie planujemy. Ale w przyszlosci chcemy. Powiedzialam ze slubu z brzuchem brac nie bede i tego sie trzymam. To ma byc nasz dzien, nasza uroczystosc i nasza impreza i nikomu nic do tego -
My też mamy ślub kościelny i tak jak dziewczyny wyżej jesteśmy wierzący i nie wyobrażaliśmy sobie nie wziąć.
Uważam, że najgorsze co może być to wziąć ślub kościelny, bo się jest w ciąży, bo co inni powiedzą, albo bo rodzice chcą. Później niestety to się przeradza w męczarnie... -
Melduję, że MAM ZGODĘ na wyjazd
hura!!!!
Jutro wyruszamy
Wszystko jest w porządku. Przytyłam od początku ciąży aż 5,5 kg, byłam w szoku, aż mnie dr pocieszałaBo stoję na tej wadze i nagle wyświetlił mi się wynik i ja 'ojej! nigdy tyle nie ważyłam!!'Ale gin powiedziałą, zę to normalne, żebym się nie martwiła
Z Lilą wszystko w porządku, był szybki podgląd, bo gin stweirdziła, że skoro miałam tydzień temu usg bardzo dokłądne, to teraz nie ma sensu (powiedziałam, ze decyzję jej pozostawiam, że jestem przygotowana jak coś). Bardzo uczciwie podeszła do tego, bo przecież zarobiłaby na mnie, a stwierdziła, że dobry lekarz wykonywał mi usg na LuxMed więc jest ok:) Lili leżała sobie spokojnie i zakryła sobie twarz rączkami, chyba nie chciałą być dziś podglądana
Oto moja śliczna Córeczka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d42b9e37e7dc.jpg
PS. Potem Was nadrobię, lecę dopakować rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 18:51
Klaudia0727, natalia1354, mon!ta^, Madu1611, sylwia1985, Forbidden, bbee, sylwucha89, Kamilutek, gaja_1, daisy123, Spirit, Rudzik, Hope_, monika_89, Elmo13, Kleopatra, rybka33, Camilia, Uszczesliwiona, Anstice, MEGI81, aneta.be, ag194, Karissa, Maniuś, kamyla112, Breezee lubią tę wiadomość