X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta też bym była wściekła - co ona sobie wyobraża !!!!!!

Marta931217 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam trzy godziny, teraz mogę harcować do północy :)

Ja sobie daję szlaban na złe i smutne wiadomości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 17:15

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja też bym była zła. To jest Twoja własność i jak zechcesz to komuś pokażesz, chwalenie rozumiem bo jest dumna ale pokazywanie zdjęć to przegięcie mogła chociaż zapytać Was o zdanie.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki mam pytanie czy każda z Was ma męża ? ślub kościelny?
    my mamy tylko cywilny i teściówka mi truje non stop żeby zrobić kościelny i to szybko !!!! wydaje mi się że to nasza decyzja kiedy co i gdzie
    ona by chciała szybko bez żadnego przyjęcia , bez niczego z obiadem w domu i tyle byle by ksiądz nam dał sakrament i tylko to ją obchodzi
    Ja chce normalny ślub i nie wyobrażam sobie teraz na szybciocha go brać z ogromnym brzucholkiem

zawsze marzyłam o pięknej sukni, gościach , tej atmosferze a nie tak na szybciocha zeby odbebnic i tyle

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Arwi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Dziewczyny pomocy! Bo zwariuje :( czy tylko że mną jest coś nie tak czy to inni przesadzają.. Teściowa przyszła do naszego nowego domu,no i ok wszystko.. Zrobiła sobie zdjęcia pokoju jadalni itp paru rzeczy.. I następnego dnia dowiaduje się, że chwali się naszym domem.. W pracy, gdzie razem pracujemy, i to do mnie doszło. A ja sobie nie życzę by mój dom wszyscy oglądali.. Po co komu to oglądać i wgl porostu nie życzę sobie by pokazywała innym.. Mój mąż jej to powiedział i teraz wielka afera że ja mam o wszystko pretensje i wszyscy tam przeciwko mnie ze przesadzam.. Co o tym myślicie.. Puściły byście to.. Czy też bylybyście wściekłe za takie zachowanie..

Oj twoja teściowa trochę przypomina mi moją.
    Teściowe ZAWSZE wiedzą lepiej, a ty się o byle pierdołę wkurzasz przecież!

Ja ci nie doradzę, bo jestem ostatnią osobą, która może udzielać rad na temat teściowych ;)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Misia 69 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będzie chłopak!!!! Ale jestem szczęśliwa ❤

sylwucha89, Arwi, Kamilutek, natalia1354, Kleopatra, mon!ta^, sylwia1985, Hope_, Spirit, bbee, Forbidden, Espera, gaja_1, Madu1611, marie_marie22, Moniqaaa, Rudzik, rybka33, Agus26m, Camilia, Uszczesliwiona, MEGI81, aneta.be, ag194, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja usiadłam na chwilę i nie mam siły wstać, wiedziałam że tak będzie ;) leń totalny mnie złapał...

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    my mamy tylko cywilny i teściówka mi truje non stop żeby zrobić kościelny i to szybko !!!! wydaje mi się że to nasza decyzja kiedy co i gdzie
    ona by chciała szybko bez żadnego przyjęcia , bez niczego z obiadem w domu i tyle byle by ksiądz nam dał sakrament i tylko to ją obchodzi
    Ja chce normalny ślub i nie wyobrażam sobie teraz na szybciocha go brać z ogromnym brzucholkiem

zawsze marzyłam o pięknej sukni, gościach , tej atmosferze a nie tak na szybciocha zeby odbebnic i tyle

Ja nie mam ślubu z moim facetem i jest nam z tym bardzo dobrze :D

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Arwi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Też o takim marzę :) U mnie rodzice trują o kościelny (i w ogóle o ślub), ale twardo powiedziałam, że na razie nie i tyle. Chociaż bardzo bym chciała to nie wyobrażam sobie z brzuchem do ołtarza iść.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ślubu i nie zamierzam mieć.

Arwi, Rudzik, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Dziewczyny będzie chłopak!!!! Ale jestem szczęśliwa ❤
    gratki

Misia 69, Kamilutek lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia o ślubie zadecydujesz Ty i Twój mąż, teściowa już swój organizowała więc niech się nie wtrąca.

Dziewczyny jakie macie straszne tesciowe!! Mojej do ideału wiele brakuje ale na plus ma to że nie wtrąca się do naszych spraw.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:36

bbee, Ju14, marie_marie22, rybka33, Uszczesliwiona, Karissa lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Oj twoja teściowa trochę przypomina mi moją.
    Teściowe ZAWSZE wiedzą lepiej, a ty się o byle pierdołę wkurzasz przecież!

Ja ci nie doradzę, bo jestem ostatnią osobą, która może udzielać rad na temat teściowych ;)
    Quasha często czytam twoje wypowiedzi na temat Twojej teściowej i się poprostu nie udzielam bo widzę że mamy bardzo podobnie :( aż czasem czytam i myślę ooo to o mojej teściowej chyba :/..

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Forbidden Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy zaręczeni, ale ze ślubem nam się nie śpieszy. Wymyśliłam sobie, że weźmiemy ślub i zrobimy wesele razem z roczkiem dziecka, ale oboje chcemy tylko cywilny. Białą kieckę i tak ubiorę bo to moje marzenie i nieważne, że to tylko ślub w urzędzie. Moi rodzice naciskali na kościelny, ale odpuścili. Teraz to nawet o tym nie wspomną, bo dla nich kościelny ślub jak już się ma dziecko to nie wypada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 17:49

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • bbee Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    sylwia, my mamy kościelny, ale ja jestem wierząca, zamieszkaliśmy ze sobą dopiero po ślubie :)

Dla mnie branie ślubu kościelnego: bo rodzice chcą/bo tak wypada/bo dobrze się pokazać/bo biała suknia i impreza mija się z celem - to sakrament, skoro się w niego ne wierzy to po co szopkę odwalać? dla kiecki?
    Mam wielu znajomych niewierzących, którzy mają tylko ślub cywilny, też w białej kiecce, z weselem, ale tez w własnej woli a nie przymusu.

U mnie to samo. Ślub kościelny, bo jesteśmy wierzący, nie widzi mi się takie zmuszanie do ślubu na siłę. Każdy sam powinien o tym decydować. Też uważam, że to jest sakrament, a nie widowisko na pokaz, jeśli ktoś bierze ślub kościelny, a jest niewierzący, to dla mnie hipokryzja.

Jeśli byłabym niewierząca to chyba wcale nie brałabym ślubu, nawet cywilnego. Dla mnie to tylko papier, jedyne do spraw jakichś spadkowych, prawnych itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 17:51

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Sylwia ja jestem zareczona. Slubu narazie nie planujemy. Ale w przyszlosci chcemy. Powiedzialam ze slubu z brzuchem brac nie bede i tego sie trzymam. To ma byc nasz dzien, nasza uroczystosc i nasza impreza i nikomu nic do tego ;)

• Arwi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega kolejka jest, jeszcze 5 babeczek przede mną. Z godzinę czekania co najmniej :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy ślub kościelny i tak jak dziewczyny wyżej jesteśmy wierzący i nie wyobrażaliśmy sobie nie wziąć.
    Uważam, że najgorsze co może być to wziąć ślub kościelny, bo się jest w ciąży, bo co inni powiedzą, albo bo rodzice chcą. Później niestety to się przeradza w męczarnie...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że MAM ZGODĘ na wyjazd :D hura!!!!:D
    Jutro wyruszamy :)

Wszystko jest w porządku. Przytyłam od początku ciąży aż 5,5 kg, byłam w szoku, aż mnie dr pocieszała ;) Bo stoję na tej wadze i nagle wyświetlił mi się wynik i ja 'ojej! nigdy tyle nie ważyłam!!'Ale gin powiedziałą, zę to normalne, żebym się nie martwiła ;)

Z Lilą wszystko w porządku, był szybki podgląd, bo gin stweirdziła, że skoro miałam tydzień temu usg bardzo dokłądne, to teraz nie ma sensu (powiedziałam, ze decyzję jej pozostawiam, że jestem przygotowana jak coś). Bardzo uczciwie podeszła do tego, bo przecież zarobiłaby na mnie, a stwierdziła, że dobry lekarz wykonywał mi usg na LuxMed więc jest ok:) Lili leżała sobie spokojnie i zakryła sobie twarz rączkami, chyba nie chciałą być dziś podglądana :)

Oto moja śliczna Córeczka <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d42b9e37e7dc.jpg

PS. Potem Was nadrobię, lecę dopakować rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 18:51

Klaudia0727, natalia1354, mon!ta^, Madu1611, sylwia1985, Forbidden, bbee, sylwucha89, Kamilutek, gaja_1, daisy123, Spirit, Rudzik, Hope_, monika_89, Elmo13, Kleopatra, rybka33, Camilia, Uszczesliwiona, Anstice, MEGI81, aneta.be, ag194, Karissa, Maniuś, kamyla112, Breezee lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ