X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    Witam się i ja :-)

Z tego wszystkiego zapomniała napisać, że wczoraj moje usg połówkowe na NFZ trwało ok. 10 minut, lekarz gbur, nic nie chciał powiedzieć tylko że mam o wynikach rozmawiać z lekarzem prowadzącym. Ale porównałam wyniki z usg prywatnego i jest ok. Dzidzia trochę przez te 3 dni urosła. Tylko wychodzi, że jest 5 dni młodsza niż wychodzi z OM. Czy tak może być?

Edyta - ja po pierwszym prenatalnym miałam zapis że " ciąża młodsza o 7 dni niż OM" - mój gin się na widok tego opisu uśmiechnął i powiedział "przecież to normalne że w czasie okresu się w ciąże nie zachodzi" - więc całkowicie się tym nie przejmowałam :) po połówkowych wszystko się idealnie wyrównało.

Ja też z tych wierzących, ale dopiero 14 miesięcy po ślubie kościelnym - nie mam takiego stażu jak koleżanki :D wspominam bardzo dobrze, oboje tego chcieliśmy, a teściowa (po przejściach swojej córki- jest w trakcie rozwodu), stwierdziła, że może i lepiej byłoby wziąć tylko cywilny żeby później problemów nie było, ale jak się zdecydowaliśmy na kościelny to jakoś bardzo nas nie stopowała :)

Gratuluje wszystkich ujawnionych dziewczynek!

Klaudia0727 - trzymam kciuki za wizytę! A nie wiesz co z Gonią? Ty chyba z nią pisałaś a widzę że coś ucichła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 09:53

MEGI81 lubi tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, szacun dla Twoich teściów! Więcej takich prosimy :)

MEGI81, Arwi lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI super ze sie wszystko ulozylo :) ciesze sie bardzo ze szwagierka w koncu uswiadomila sobie swoj blad. :)

Edit: no i gratuluje teściów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 09:57

MEGI81 lubi tę wiadomość

• gaja_1 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi szwagierka egoiska ale chociaż teściów masz cudownych :) Dobrze, że jakoś udało Wam się to rozplanować, mimo wcześniejszych nerwów.

Jeśli chodzi o Nas to my też dość standartowy schemat: poznaliśmy się 13 lat temu, później szkoła, studia, zaręczyny, wzięliśmy ślub cywilny, kupno mieszkania, praca, ślub kościelny i teraz dzidziuś :) Nikt nas do niczego nie zmuszał, nie robiliśmy nic, bo tak wypada. Najważniejsze by robić tak jak czujemy i dobrze jeśli dwoje ludzi w związku ma podobne podejście do tych spraw.

Moja malutka też jest troche mniejsza niż by wynikało to z OM, ale było już tak, że była mniejsza, później wyrównała i teraz znów troszkę mniejsza. Podobno rozbieżności pomiędzy wiekością dzicka a OM albo poszczególnymi częściami dziecka mogą wynosić 2 tygodnie i traktowane jest to jako norma.

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta.be wrote:
    Edyta - ja po pierwszym prenatalnym miałam zapis że " ciąża młodsza o 7 dni niż OM" - mój gin się na widok tego opisu uśmiechnął i powiedział "przecież to normalne że w czasie okresu się w ciąże nie zachodzi" - więc całkowicie się tym nie przejmowałam :) po połówkowych wszystko się idealnie wyrównało.

Ja też z tych wierzących, ale dopiero 14 miesięcy po ślubie kościelnym - nie mam takiego stażu jak koleżanki :D wspominam bardzo dobrze, oboje tego chcieliśmy, a teściowa (po przejściach swojej córki- jest w trakcie rozwodu), stwierdziła, że może i lepiej byłoby wziąć tylko cywilny żeby później problemów nie było, ale jak się zdecydowaliśmy na kościelny to jakoś bardzo nas nie stopowała :)

Gratuluje wszystkich ujawnionych dziewczynek!

Klaudia0727 - trzymam kciuki za wizytę! A nie wiesz co z Gonią? Ty chyba z nią pisałaś a widzę że coś ucichła.

No własne gonia od paru dni siedzi cicho ale pisała że ma dużo na głowie teraz :) więc pewnie przygotowuje się do świąt .

Dziękuję :) ;*

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 21 tygodniu :) ale ten czas leci :)

Trzymam kciuki za wizytujace ze mną ! Ja lecę się ogarnąć trochę i ugotuje coś a potem na 16 idę zobaczyć moje maleństwo <3

bbee, malgorzatka199, aneta.be, MEGI81, Kamilutek, Camilia, Forbidden, Uszczesliwiona, Kleopatra, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Witam sie również w 21tc
    Wczoraj dzien spędzony w kuchni i dzis powtorka z rozrywki... ale najpierw zakupy ostatnie
    Wkurzylam sie wczoraj na moj monitor oddechu takiego gów** jeszcze nie widziałam
    21tc i dalej nie znajduje tetna dziecka
    Jade do miasta moze dostane angelsound bo moje dziecko wciąż leniwe i powoli nie daje mi to spokoju
    Od wczoraj znowu ani jednego ruchu

Monitor oddechu, czy detektor tętna? :D
    Ja mam taki i od 10tc mi łapie tętno Kubusia :)
    c8edb4e0e0296924m.jpg

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam. Upiekłam 200 pierniczków - szybko się je robi, więc luz - i wypucowałam łazienkę. Kabina była tak zakamieniona, że z godzinę stałam w oparach płynu octowego. Jeszcze muszę chociaż wyprać pościel, pokroić sałatkę warzywną i na koniec wymyć podłogę w kuchni, bo nie mogę na nią patrzeć. Ale teraz musiałam zrobić sobie przerwę, bo dyszę jak parowóz.

Mój Chłop jak co roku wyjechał do rodziny, bardzo rzadko je widuje, więc spędza z nimi wigilię a w pierwszy dzień świąt wraca. To jest taka znaczna odległość, że nawet jak wyjedzie z samego rańca, to będzie w domu pod wieczór. Smutno mi i chciałam zabić smutek sprzątaniem, ale się przeliczyłam z siłami. W ogóle po raz pierwszy tak to przeżywam, że aż się popłakałam, jak wyjechał. Bo normalnie to luz, nie jesteśmy religijni ani świąteczni, dzień jak co dzień, więc traumy z powodu jego nieobecności nie mam.
    Ech, musiałam się wyżalić. Już mi lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 10:20

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja wróciłam z zakupów i zaraz zabieram się za karpia w galarecie..

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dzisiaj wszystkie pracujemy jak mróweczki, tylko pamiętajmy o odpoczynku :) Ja też od rana przełożyłam i udekorowałam piernik, upiekłam spody do seromakowców, skroiłam sałatkę. Teraz mam przerwę, później wstawie obiad i czekam na męża, aż przyjdzie z pracy z twarogiem i będę kończyć ciasto. Jeszcze muszę poprasować ciuchy na święta - najgorsza robota, nie cierpię prasowania!

Kamilutek lubi tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana lezakuje. Chlopa nie ma, jest w delegacji, wroci dopiero jutro i jedziemy do rodzinki. Ze wzgledu na bole brzucha i napinanie mam szlaban na sprzatanie i gotowanie wiec w domku niestety balagan i do nastepnej wizyty conajmniej pewnie juz tak zostanie.

A w ogole to meczy mnie biegunka. Masakra...

• bbee Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cicho na forum, cicho ;) Masz rację gaja, pewnie wszystkie w ferworze przygotowań :) Ja padam, chwilę odpoczywam po obiedzie. U mnie sprzątanie dzisiaj na siebie mąż głównie wziął, córka tak trochę odmawia współpracy od wczoraj :/ Ja jej dam, nawet argument "Mikołaj" jej nie przekonuje. A ja w kuchni siedzę, od rana upiekłam chałki na makiełki, pierogi z kapustą i grzybami pieczone w cieście jak na samosy (a taki eksperyment na Wigilię), krokiety na obiad jeszcze zrobiliśmy (to już wspólnie), bo farszu z pierogów zostało.
    Aurelka moja w brzuszku spokojna bardzo, czasem jakiś kopniaczek, bardzo delikatnie się rusza, może będzie spokojniejsza od mojej pierworodnej, która w brzuchu szalała, łokciami i kolanami się rozpychała.
    Jeszcze mam w planach ciasto chatka baby jagi zrobić, więc muszę iść posprzątać w kuchni i brać się za ciasto...

Kamilutek, a z kim spędzasz jutrzejszy dzień??

Klaudia, czekam na info z wizyty :)

Megi, chociaż zadzwoniła ;) fajnie, że teściowie się dobrze zachowali :)

Kamilutek, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obudziłam się z przeziębieniem, nos cały zatkany, gardło boli i temp. 37,7° :(
    Tak więc leżakuję w łóżku, wieczorem upiekę pierniczki, bo ciasto od wczoraj w lodówce, a pierogi i krokiety... no cóż, zrobię jutro rano, jak będą siły.
    Wieczorem tylko ubiorę choinkę i posprzątam co dam radę.

A do tego jest mi tak strasznie niedobrze... :(

Dobrze, że mam zdjęcia Kubusia to sobie chociaż leżę i się zachwycam jaki on cudny <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 23 tygodniu <3 i pozdrawiam z Nowego Targu :)

Arwi, Forbidden, monika_89, bbee, Uszczesliwiona, Kleopatra, marie_marie22, sylwucha89, Camilia, rybka33, MEGI81, Breezee lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee, wigilię spędzę z rodzicami i bratem i jego dziewczyną, która nie jedzie do swoich, bo całe święta spędziłaby w pociągu :)
    Więc nie jest źle!
    Dobrze, że "śmiertelnie chora" (jej słowa, tak naprawdę jest przeziębiona, ze szpitala odesłali ją z Gripexem) babcia nie przychodzi do rodziców, bo gdyby przyszła, to miałabym samotne święta. Babcia ma już swoje lata i niby trzeba być dla takich ludzi wyrozumiałym, ale ona jest nie do wytrzymania i wszystkim wyrozumiałość już dawno się skończyła. Zdrowa jak koń, umysłowo bardzo sprawna i całe swoje siły przeznacza na uprzykrzenie życia wszystkim wokoło.
    (Edit: ale to zabrzmiało! Przez pieluszkowe zapalenie mózgu nie umiem jasno napisać, o co mi chodzi - w ciąży unikam chorych ludzi, a że babcia chora, to gdyby szła do rodziców, to ja bym nie poszła ;) )

A w niedzielę wieczorem Chłop już będzie i właśnie obmyślam menu-niespodziankę na wspólną kolację. Szkoda tylko, że mi wchodzą jedynie wszystkie formy pomidorów i lody - i nic poza tym, więc wybór mam ograniczony ;)
    Ciasto chatka baby jagi brzmi kusząco! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 10:21

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:43

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, to dobrze, że masz z kim święta spędzić, mimo, że chłop na wyjeździe ;) A ciasto takie wynalazałam na necie, bo proste, robi się z masy serowej herbatników ;) Coś takiego http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/chatka-puchatka-chatka-baby-jagi. Zobaczymy czy mi wyjdzie, czekam aż galaretka zastygnie i robię.

Qasha, zdrowiej!

A ja zaraz zacznę się obijać ;P

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlam napisać, ze powtórzyłam mocz i nie ma bialka:)
    Codziennie mierze ciśnienia parę razy i w domu mam super, także bez stresu.
    Tylko bakterie w moczu:) ale mnie nastraszyli:p
    Hope cieszę się:)
    Gratuluje udanych wizyt
    Miłych przygotowań dzieczyny:*

Forbidden, malgorzatka199, Kamilutek, sylwia1985, bbee, Hope_, sylwucha89, Uszczesliwiona, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja mam dzisiaj chwilę czasu to usiadłam i Was czytam :) i w razie gdybym jutro już nie miała czasu, to chciałam dziś Wam życzyć spokojnych, rodzinnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz udanego Sylwestra z Piccolo :) <3

bbee, Kleopatra, blubka, Maniuś lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wszystkim życze Wesołych, szczęśliwych świąt, spędzonych w gronie rodzinnym i ruchliwych dzieciaczków.

Ja właśnie piekę drugą partię naleśników na krokiety, mam już ich chyba z 50:D Cóż duża rodzinka, będzie co jeść.

Ja mam połówkowe 27 i już się nie mogę doczekać, czy nasz chłopczyk się potwierdzi:)

Dzisiaj robiłam badania jakie zlecił mi lekarz przed wizytą i co się okazało ostre zapalenie pęcherza jakiś ropomocz, leukocyty norma od 0-5 ja mam od 50-70 i liczne bakterie, w sumie żadnych objawów nie mam oprócz lekkiego pieczenia.
    Od razu zadzwoniła do lekarza na szczęście miał czas i zapisał mi antybiotyk Monural w jednej saszetce i powiedział, że całe szczescie, że teraz wyszło, bo mogłam święta spędzić w szpitalu:( Podobno takie bezobjawowe infekcje są normalne na tym etapie w ciąży.
    Mam nadzieje, że lek pomorze i we wtorek zobacze dużego zdrowego dzidziusia, a czy chłopczyk czy dziewczynka w sumie nam obojętnie:)

Marta 267
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ