X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    Witam się i ja :-)

Z tego wszystkiego zapomniała napisać, że wczoraj moje usg połówkowe na NFZ trwało ok. 10 minut, lekarz gbur, nic nie chciał powiedzieć tylko że mam o wynikach rozmawiać z lekarzem prowadzącym. Ale porównałam wyniki z usg prywatnego i jest ok. Dzidzia trochę przez te 3 dni urosła. Tylko wychodzi, że jest 5 dni młodsza niż wychodzi z OM. Czy tak może być?

Edyta - ja po pierwszym prenatalnym miałam zapis że " ciąża młodsza o 7 dni niż OM" - mój gin się na widok tego opisu uśmiechnął i powiedział "przecież to normalne że w czasie okresu się w ciąże nie zachodzi" - więc całkowicie się tym nie przejmowałam :) po połówkowych wszystko się idealnie wyrównało.

Ja też z tych wierzących, ale dopiero 14 miesięcy po ślubie kościelnym - nie mam takiego stażu jak koleżanki :D wspominam bardzo dobrze, oboje tego chcieliśmy, a teściowa (po przejściach swojej córki- jest w trakcie rozwodu), stwierdziła, że może i lepiej byłoby wziąć tylko cywilny żeby później problemów nie było, ale jak się zdecydowaliśmy na kościelny to jakoś bardzo nas nie stopowała :)

Gratuluje wszystkich ujawnionych dziewczynek!

Klaudia0727 - trzymam kciuki za wizytę! A nie wiesz co z Gonią? Ty chyba z nią pisałaś a widzę że coś ucichła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 09:53

MEGI81 lubi tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, szacun dla Twoich teściów! Więcej takich prosimy :)

MEGI81, Arwi lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI super ze sie wszystko ulozylo :) ciesze sie bardzo ze szwagierka w koncu uswiadomila sobie swoj blad. :)

Edit: no i gratuluje teściów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 09:57

MEGI81 lubi tę wiadomość

• gaja_1 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi szwagierka egoiska ale chociaż teściów masz cudownych :) Dobrze, że jakoś udało Wam się to rozplanować, mimo wcześniejszych nerwów.

Jeśli chodzi o Nas to my też dość standartowy schemat: poznaliśmy się 13 lat temu, później szkoła, studia, zaręczyny, wzięliśmy ślub cywilny, kupno mieszkania, praca, ślub kościelny i teraz dzidziuś :) Nikt nas do niczego nie zmuszał, nie robiliśmy nic, bo tak wypada. Najważniejsze by robić tak jak czujemy i dobrze jeśli dwoje ludzi w związku ma podobne podejście do tych spraw.

Moja malutka też jest troche mniejsza niż by wynikało to z OM, ale było już tak, że była mniejsza, później wyrównała i teraz znów troszkę mniejsza. Podobno rozbieżności pomiędzy wiekością dzicka a OM albo poszczególnymi częściami dziecka mogą wynosić 2 tygodnie i traktowane jest to jako norma.

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta.be wrote:
    Edyta - ja po pierwszym prenatalnym miałam zapis że " ciąża młodsza o 7 dni niż OM" - mój gin się na widok tego opisu uśmiechnął i powiedział "przecież to normalne że w czasie okresu się w ciąże nie zachodzi" - więc całkowicie się tym nie przejmowałam :) po połówkowych wszystko się idealnie wyrównało.

Ja też z tych wierzących, ale dopiero 14 miesięcy po ślubie kościelnym - nie mam takiego stażu jak koleżanki :D wspominam bardzo dobrze, oboje tego chcieliśmy, a teściowa (po przejściach swojej córki- jest w trakcie rozwodu), stwierdziła, że może i lepiej byłoby wziąć tylko cywilny żeby później problemów nie było, ale jak się zdecydowaliśmy na kościelny to jakoś bardzo nas nie stopowała :)

Gratuluje wszystkich ujawnionych dziewczynek!

Klaudia0727 - trzymam kciuki za wizytę! A nie wiesz co z Gonią? Ty chyba z nią pisałaś a widzę że coś ucichła.

No własne gonia od paru dni siedzi cicho ale pisała że ma dużo na głowie teraz :) więc pewnie przygotowuje się do świąt .

Dziękuję :) ;*

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 21 tygodniu :) ale ten czas leci :)

Trzymam kciuki za wizytujace ze mną ! Ja lecę się ogarnąć trochę i ugotuje coś a potem na 16 idę zobaczyć moje maleństwo <3

bbee, malgorzatka199, aneta.be, MEGI81, Kamilutek, Camilia, Forbidden, Uszczesliwiona, Kleopatra, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Witam sie również w 21tc
    Wczoraj dzien spędzony w kuchni i dzis powtorka z rozrywki... ale najpierw zakupy ostatnie
    Wkurzylam sie wczoraj na moj monitor oddechu takiego gów** jeszcze nie widziałam
    21tc i dalej nie znajduje tetna dziecka
    Jade do miasta moze dostane angelsound bo moje dziecko wciąż leniwe i powoli nie daje mi to spokoju
    Od wczoraj znowu ani jednego ruchu

Monitor oddechu, czy detektor tętna? :D
    Ja mam taki i od 10tc mi łapie tętno Kubusia :)
    c8edb4e0e0296924m.jpg

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam. Upiekłam 200 pierniczków - szybko się je robi, więc luz - i wypucowałam łazienkę. Kabina była tak zakamieniona, że z godzinę stałam w oparach płynu octowego. Jeszcze muszę chociaż wyprać pościel, pokroić sałatkę warzywną i na koniec wymyć podłogę w kuchni, bo nie mogę na nią patrzeć. Ale teraz musiałam zrobić sobie przerwę, bo dyszę jak parowóz.

Mój Chłop jak co roku wyjechał do rodziny, bardzo rzadko je widuje, więc spędza z nimi wigilię a w pierwszy dzień świąt wraca. To jest taka znaczna odległość, że nawet jak wyjedzie z samego rańca, to będzie w domu pod wieczór. Smutno mi i chciałam zabić smutek sprzątaniem, ale się przeliczyłam z siłami. W ogóle po raz pierwszy tak to przeżywam, że aż się popłakałam, jak wyjechał. Bo normalnie to luz, nie jesteśmy religijni ani świąteczni, dzień jak co dzień, więc traumy z powodu jego nieobecności nie mam.
    Ech, musiałam się wyżalić. Już mi lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 10:20

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja wróciłam z zakupów i zaraz zabieram się za karpia w galarecie..

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dzisiaj wszystkie pracujemy jak mróweczki, tylko pamiętajmy o odpoczynku :) Ja też od rana przełożyłam i udekorowałam piernik, upiekłam spody do seromakowców, skroiłam sałatkę. Teraz mam przerwę, później wstawie obiad i czekam na męża, aż przyjdzie z pracy z twarogiem i będę kończyć ciasto. Jeszcze muszę poprasować ciuchy na święta - najgorsza robota, nie cierpię prasowania!

Kamilutek lubi tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana lezakuje. Chlopa nie ma, jest w delegacji, wroci dopiero jutro i jedziemy do rodzinki. Ze wzgledu na bole brzucha i napinanie mam szlaban na sprzatanie i gotowanie wiec w domku niestety balagan i do nastepnej wizyty conajmniej pewnie juz tak zostanie.

A w ogole to meczy mnie biegunka. Masakra...

• bbee Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cicho na forum, cicho ;) Masz rację gaja, pewnie wszystkie w ferworze przygotowań :) Ja padam, chwilę odpoczywam po obiedzie. U mnie sprzątanie dzisiaj na siebie mąż głównie wziął, córka tak trochę odmawia współpracy od wczoraj :/ Ja jej dam, nawet argument "Mikołaj" jej nie przekonuje. A ja w kuchni siedzę, od rana upiekłam chałki na makiełki, pierogi z kapustą i grzybami pieczone w cieście jak na samosy (a taki eksperyment na Wigilię), krokiety na obiad jeszcze zrobiliśmy (to już wspólnie), bo farszu z pierogów zostało.
    Aurelka moja w brzuszku spokojna bardzo, czasem jakiś kopniaczek, bardzo delikatnie się rusza, może będzie spokojniejsza od mojej pierworodnej, która w brzuchu szalała, łokciami i kolanami się rozpychała.
    Jeszcze mam w planach ciasto chatka baby jagi zrobić, więc muszę iść posprzątać w kuchni i brać się za ciasto...

Kamilutek, a z kim spędzasz jutrzejszy dzień??

Klaudia, czekam na info z wizyty :)

Megi, chociaż zadzwoniła ;) fajnie, że teściowie się dobrze zachowali :)

Kamilutek, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obudziłam się z przeziębieniem, nos cały zatkany, gardło boli i temp. 37,7° :(
    Tak więc leżakuję w łóżku, wieczorem upiekę pierniczki, bo ciasto od wczoraj w lodówce, a pierogi i krokiety... no cóż, zrobię jutro rano, jak będą siły.
    Wieczorem tylko ubiorę choinkę i posprzątam co dam radę.

A do tego jest mi tak strasznie niedobrze... :(

Dobrze, że mam zdjęcia Kubusia to sobie chociaż leżę i się zachwycam jaki on cudny <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 23 tygodniu <3 i pozdrawiam z Nowego Targu :)

Arwi, Forbidden, monika_89, bbee, Uszczesliwiona, Kleopatra, marie_marie22, sylwucha89, Camilia, rybka33, MEGI81, Breezee lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee, wigilię spędzę z rodzicami i bratem i jego dziewczyną, która nie jedzie do swoich, bo całe święta spędziłaby w pociągu :)
    Więc nie jest źle!
    Dobrze, że "śmiertelnie chora" (jej słowa, tak naprawdę jest przeziębiona, ze szpitala odesłali ją z Gripexem) babcia nie przychodzi do rodziców, bo gdyby przyszła, to miałabym samotne święta. Babcia ma już swoje lata i niby trzeba być dla takich ludzi wyrozumiałym, ale ona jest nie do wytrzymania i wszystkim wyrozumiałość już dawno się skończyła. Zdrowa jak koń, umysłowo bardzo sprawna i całe swoje siły przeznacza na uprzykrzenie życia wszystkim wokoło.
    (Edit: ale to zabrzmiało! Przez pieluszkowe zapalenie mózgu nie umiem jasno napisać, o co mi chodzi - w ciąży unikam chorych ludzi, a że babcia chora, to gdyby szła do rodziców, to ja bym nie poszła ;) )

A w niedzielę wieczorem Chłop już będzie i właśnie obmyślam menu-niespodziankę na wspólną kolację. Szkoda tylko, że mi wchodzą jedynie wszystkie formy pomidorów i lody - i nic poza tym, więc wybór mam ograniczony ;)
    Ciasto chatka baby jagi brzmi kusząco! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 10:21

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:43

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, to dobrze, że masz z kim święta spędzić, mimo, że chłop na wyjeździe ;) A ciasto takie wynalazałam na necie, bo proste, robi się z masy serowej herbatników ;) Coś takiego http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/chatka-puchatka-chatka-baby-jagi. Zobaczymy czy mi wyjdzie, czekam aż galaretka zastygnie i robię.

Qasha, zdrowiej!

A ja zaraz zacznę się obijać ;P

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlam napisać, ze powtórzyłam mocz i nie ma bialka:)
    Codziennie mierze ciśnienia parę razy i w domu mam super, także bez stresu.
    Tylko bakterie w moczu:) ale mnie nastraszyli:p
    Hope cieszę się:)
    Gratuluje udanych wizyt
    Miłych przygotowań dzieczyny:*

Forbidden, malgorzatka199, Kamilutek, sylwia1985, bbee, Hope_, sylwucha89, Uszczesliwiona, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja mam dzisiaj chwilę czasu to usiadłam i Was czytam :) i w razie gdybym jutro już nie miała czasu, to chciałam dziś Wam życzyć spokojnych, rodzinnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz udanego Sylwestra z Piccolo :) <3

bbee, Kleopatra, blubka, Maniuś lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wszystkim życze Wesołych, szczęśliwych świąt, spędzonych w gronie rodzinnym i ruchliwych dzieciaczków.

Ja właśnie piekę drugą partię naleśników na krokiety, mam już ich chyba z 50:D Cóż duża rodzinka, będzie co jeść.

Ja mam połówkowe 27 i już się nie mogę doczekać, czy nasz chłopczyk się potwierdzi:)

Dzisiaj robiłam badania jakie zlecił mi lekarz przed wizytą i co się okazało ostre zapalenie pęcherza jakiś ropomocz, leukocyty norma od 0-5 ja mam od 50-70 i liczne bakterie, w sumie żadnych objawów nie mam oprócz lekkiego pieczenia.
    Od razu zadzwoniła do lekarza na szczęście miał czas i zapisał mi antybiotyk Monural w jednej saszetce i powiedział, że całe szczescie, że teraz wyszło, bo mogłam święta spędzić w szpitalu:( Podobno takie bezobjawowe infekcje są normalne na tym etapie w ciąży.
    Mam nadzieje, że lek pomorze i we wtorek zobacze dużego zdrowego dzidziusia, a czy chłopczyk czy dziewczynka w sumie nam obojętnie:)

Marta 267
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ