X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na szkole rodzenia przy pierwszej ciąży, na nfz. Zero problemów z zapisami. Po 20tc. Trwało 2msc. ☺️

• Magda814 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam.. kiedy jak pracowałam w Anglii udało mi się kupić za grosze. Mam z chicco i narazie pożyczyłam siostrze jest mega zadowolona. Wiec chyba polecam.
    Takmala wrote:
    Ja tez pierwsze :) będę szukać jakiegoś z wyższej półki za rozsądna cenę :) zobaczę co będzie dostępne a co myślicie o dostawkach do łóżka ? Tych takich maluch przy łóżku rodziców? Dużo osób mówi ze zaraz wyrośnie i bez sensu a ja chyba bym chciała

Takmala lubi tę wiadomość

• Magda814 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam taka blokadę. Znaczy się oglądam strony z dodatkami, jakieś potrzebne rzeczy czy coś ale wtedy się włącza myśl zostaw to bo jeszcze wszystko może się wydarzyć ..😞 noi narazie kupiłam skarpetki i bodziaki. Chociaż kilka rzeczy na insta sobie zapisałam.
    Ajka wrote:
    A ja mam jakąś taką wewnętrzną blokadę... nie potrafię myśleć o wózkach i produktach dla dzieci - jest tylko tu i teraz...

Jak zaczynaliśmy lecznie, byłam pełna planów... po kazdym transferze oglądałm wózki i inne gadżety... zastanawiałm sie nad imionami... ale jak pojawiła sie ciąza to juz nie potrafie... nie umiem się nawet zebrać w sobie i zapisać na te nieszczęsne badania prenatalne... bo to za duże wybieganie w przyszłość

z drugiej strony masę rzeczy jest juz obmyślona... i wiem co chciałabym mieć... latami marzyłam o wozkach, fotelikach, kołyskach, pokojach i imonach...nawet o szpitalach w których bym ewentualnie rodziła... może jak powrzucam Wam parę linków to się odblokuję.

AgaRydz lubi tę wiadomość

• Magda814 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak go jest z tymi kremami na rozstępy ? Czytałam na niektórych ze dopiero od 2 trymestru albo od 4 miesiąca.. wiec zwątpiłam i nie kupiłam. Kupiłam jednak zwykły balsam nawilżający z olejem z migdałów i smaruje dwa razy dziennie całe ciało
    Takmala wrote:
    Ja mam eco mama masło z efektima podobno ok skald ale ja sie na tym nie znam. Mam tez olej migdałowy i ten bebydream ale dopiero od 3 dni używam bo zapomniałam o tym... a mam wszystko od poprzedniej ciąży... smaruje raz dziennie a podobno lepiej dwa ale jeszcze nie mam tej rutyny...

• Takmala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda814 wrote:
    A jak go jest z tymi kremami na rozstępy ? Czytałam na niektórych ze dopiero od 2 trymestru albo od 4 miesiąca.. wiec zwątpiłam i nie kupiłam. Kupiłam jednak zwykły balsam nawilżający z olejem z migdałów i smaruje dwa razy dziennie całe ciało
    A to powiem szczerze ze nie słyszałam ze od jakiegoś czasu ja myślałam ze im szybciej tym lepiej :) ja zaczęłam po mału smarować

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży smarowalam się palmersem i jestem zadowolona. Nie mam ani jednego rozstępy (a przytyłam 20 kg). Teraz też pewnie będę go używać.
    Wyprawkę w sumie cała mam po synku, więc za dużo do kupowania nie będzie, a na szkole rodzenia tym razem się nie zapisuje 😉

Ale Narazie tak czy siak nic nie planuje, pewnie zacznę bardziej realnie myśleć po prenatalnych. Swoją drogą to na chwilę obecną o ciąży wie tylko mój mąż i przyjaciółka, reszcie jakoś nie mamy parecía mówić 🙈

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi o śluzie, dzieki temu jestem spokojniejsza :)

Ja myslałam że z tymi rozstępami to dopiero jak coś zacznie rosnąć w sensie brzucho a to już trzeba? cholera rozejrzę się za jakimiś naturalnymi sposobami, uwielbiam oleje więc chyba w tym kierunku pójdę...

PattisonBM lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są takie preparaty do smarowania, które można dopiero w 2. trymestrze, bo coś tam, ale warto smarować już teraz, żeby przygotować skórę na rozciąganie i ponoć olej migdałowy się do tego świetnie nadaje na początku ciąży.

Mysza1986 lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak olej migdałowy to polecam spróbować na mokra skore po kąpieli ☺️ Wiem ze pisałam ale poważnie spoko opcja później lekko ręcznikiem się wytrzeć a raczej zebrać resztkę kropli wody i gotowe :)

szatanka lubi tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakis konkretny ten migdalowy?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    29.06.2019 🤵👰
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Jakis konkretny ten migdalowy?
    Ja mam z rossmana z pompka Botanicapharma ale nie wiem czy jest lepszy niż inne bo to mój pierwszy

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowałam kremy. I mam rozstępy.

Trzeba jasno powiedzieć, że jak ktoś ma tendencję to tylko dotyk Boga może pomóc. I to każda kosmetyczka powie. 😑

Takmala, Kira91 lubią tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi olej migdałowy też bardzo rekomendowały koleżanki. Zwykły naturalny olej tłoczony na zimno.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Bez przesady, tu prawie żadna nie pisze o swoich radosciach, ciagle tych strach, pytania czy to normalne, że..., boje sie bo... itd. Ja też już mam dość czytania o objawach albo ich wmawianiu, trochę to momentami dziecinne, tym bardziej ,że można przeczytać forum kilka stron wczesniej i piszemy ze bole sa normalne, plamienia sie zdarzają itd. Wolałabym trochę pogadać o wózkach, pokoikach i radości, nieważne, że to wczesne tygodnie ciąży, dla mnie to najpiękniejszy czas.

Myśle ze na rozmowy o wozkach i pokoikach przyjdzie czas :)
    Jest tu wiele z nas z z historia strat czy długich starań i cieżko rozmawiać o modelu wózka jak nie było sie jeszcze na 1 czy 2 usg.
    Ale przecież radosne informacje tez sa :)

sayuri lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    A myslalyscie o detektorach płodu? Ja raczej nie będę kupować bo jestem panikara, ale z drugiej strony jest to pomocne i uspokaja jak w każdej chwili można usłyszeć bicie serduszka :)

Ja chyba zakupie :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detektorowi mowie NIE :) Za Bardzo by mnie stresowalo gdybym nie mogła znaleźć tętna :)

sayuri, Jeheria, PLPaulina, szatanka lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A jak z wagą? Wiem, że w sumie początek, ale się dziś nieco przestraszylam, bo od pozytywnego testu schudłam 2 kg :/ dziwne...
    W poprzedniej ciąży przytylam łącznie 10 kg

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż się boję wejść na wagę... apetyt mam nieziemski...

• Magda814 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwariuje 😭 byłam dziś na wizycie (5tc+5dzien) i tylko pęcherzyk ciążowy 13mmx5mm. Myślałam ze będzie już ciałko żółte i zarodek a tu nic 😢😢😢 w pon jak byłam na wizycie było 5+1 i pęcherzyk ciążowy 7mmx3mm . Bardzo się boje ze to już koniec ze nic więcej nie będzie 😞😞😞

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda814 wrote:
    Ja zwariuje 😭 byłam dziś na wizycie (5tc+5dzien) i tylko pęcherzyk ciążowy 13mmx5mm. Myślałam ze będzie już ciałko żółte i zarodek a tu nic 😢😢😢 w pon jak byłam na wizycie było 5+1 i pęcherzyk ciążowy 7mmx3mm . Bardzo się boje ze to już koniec ze nic więcej nie będzie 😞😞😞

Spokojnie, daj sobie jeszcze tydzień. Lekarz coś mówił? Nie musi być zawsze książkowo i szybko, nie trać nadziei ♥️

Magda814 lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ