Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na szkole rodzenia przy pierwszej ciąży, na nfz. Zero problemów z zapisami. Po 20tc. Trwało 2msc. ☺️

• Magda814 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam.. kiedy jak pracowałam w Anglii udało mi się kupić za grosze. Mam z chicco i narazie pożyczyłam siostrze jest mega zadowolona. Wiec chyba polecam.
    Takmala wrote:
    Ja tez pierwsze :) będę szukać jakiegoś z wyższej półki za rozsądna cenę :) zobaczę co będzie dostępne a co myślicie o dostawkach do łóżka ? Tych takich maluch przy łóżku rodziców? Dużo osób mówi ze zaraz wyrośnie i bez sensu a ja chyba bym chciała

Takmala lubi tę wiadomość

• Magda814 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam taka blokadę. Znaczy się oglądam strony z dodatkami, jakieś potrzebne rzeczy czy coś ale wtedy się włącza myśl zostaw to bo jeszcze wszystko może się wydarzyć ..😞 noi narazie kupiłam skarpetki i bodziaki. Chociaż kilka rzeczy na insta sobie zapisałam.
    Ajka wrote:
    A ja mam jakąś taką wewnętrzną blokadę... nie potrafię myśleć o wózkach i produktach dla dzieci - jest tylko tu i teraz...

Jak zaczynaliśmy lecznie, byłam pełna planów... po kazdym transferze oglądałm wózki i inne gadżety... zastanawiałm sie nad imionami... ale jak pojawiła sie ciąza to juz nie potrafie... nie umiem się nawet zebrać w sobie i zapisać na te nieszczęsne badania prenatalne... bo to za duże wybieganie w przyszłość

z drugiej strony masę rzeczy jest juz obmyślona... i wiem co chciałabym mieć... latami marzyłam o wozkach, fotelikach, kołyskach, pokojach i imonach...nawet o szpitalach w których bym ewentualnie rodziła... może jak powrzucam Wam parę linków to się odblokuję.

AgaRydz lubi tę wiadomość

• Magda814 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak go jest z tymi kremami na rozstępy ? Czytałam na niektórych ze dopiero od 2 trymestru albo od 4 miesiąca.. wiec zwątpiłam i nie kupiłam. Kupiłam jednak zwykły balsam nawilżający z olejem z migdałów i smaruje dwa razy dziennie całe ciało
    Takmala wrote:
    Ja mam eco mama masło z efektima podobno ok skald ale ja sie na tym nie znam. Mam tez olej migdałowy i ten bebydream ale dopiero od 3 dni używam bo zapomniałam o tym... a mam wszystko od poprzedniej ciąży... smaruje raz dziennie a podobno lepiej dwa ale jeszcze nie mam tej rutyny...

• Takmala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda814 wrote:
    A jak go jest z tymi kremami na rozstępy ? Czytałam na niektórych ze dopiero od 2 trymestru albo od 4 miesiąca.. wiec zwątpiłam i nie kupiłam. Kupiłam jednak zwykły balsam nawilżający z olejem z migdałów i smaruje dwa razy dziennie całe ciało
    A to powiem szczerze ze nie słyszałam ze od jakiegoś czasu ja myślałam ze im szybciej tym lepiej :) ja zaczęłam po mału smarować

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży smarowalam się palmersem i jestem zadowolona. Nie mam ani jednego rozstępy (a przytyłam 20 kg). Teraz też pewnie będę go używać.
    Wyprawkę w sumie cała mam po synku, więc za dużo do kupowania nie będzie, a na szkole rodzenia tym razem się nie zapisuje 😉

Ale Narazie tak czy siak nic nie planuje, pewnie zacznę bardziej realnie myśleć po prenatalnych. Swoją drogą to na chwilę obecną o ciąży wie tylko mój mąż i przyjaciółka, reszcie jakoś nie mamy parecía mówić 🙈

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi o śluzie, dzieki temu jestem spokojniejsza :)

Ja myslałam że z tymi rozstępami to dopiero jak coś zacznie rosnąć w sensie brzucho a to już trzeba? cholera rozejrzę się za jakimiś naturalnymi sposobami, uwielbiam oleje więc chyba w tym kierunku pójdę...

PattisonBM lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są takie preparaty do smarowania, które można dopiero w 2. trymestrze, bo coś tam, ale warto smarować już teraz, żeby przygotować skórę na rozciąganie i ponoć olej migdałowy się do tego świetnie nadaje na początku ciąży.

Mysza1986 lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak olej migdałowy to polecam spróbować na mokra skore po kąpieli ☺️ Wiem ze pisałam ale poważnie spoko opcja później lekko ręcznikiem się wytrzeć a raczej zebrać resztkę kropli wody i gotowe :)

szatanka lubi tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakis konkretny ten migdalowy?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    29.06.2019 🤵👰
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Jakis konkretny ten migdalowy?
    Ja mam z rossmana z pompka Botanicapharma ale nie wiem czy jest lepszy niż inne bo to mój pierwszy

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowałam kremy. I mam rozstępy.

Trzeba jasno powiedzieć, że jak ktoś ma tendencję to tylko dotyk Boga może pomóc. I to każda kosmetyczka powie. 😑

Takmala, Kira91 lubią tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi olej migdałowy też bardzo rekomendowały koleżanki. Zwykły naturalny olej tłoczony na zimno.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Bez przesady, tu prawie żadna nie pisze o swoich radosciach, ciagle tych strach, pytania czy to normalne, że..., boje sie bo... itd. Ja też już mam dość czytania o objawach albo ich wmawianiu, trochę to momentami dziecinne, tym bardziej ,że można przeczytać forum kilka stron wczesniej i piszemy ze bole sa normalne, plamienia sie zdarzają itd. Wolałabym trochę pogadać o wózkach, pokoikach i radości, nieważne, że to wczesne tygodnie ciąży, dla mnie to najpiękniejszy czas.

Myśle ze na rozmowy o wozkach i pokoikach przyjdzie czas :)
    Jest tu wiele z nas z z historia strat czy długich starań i cieżko rozmawiać o modelu wózka jak nie było sie jeszcze na 1 czy 2 usg.
    Ale przecież radosne informacje tez sa :)

sayuri lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    A myslalyscie o detektorach płodu? Ja raczej nie będę kupować bo jestem panikara, ale z drugiej strony jest to pomocne i uspokaja jak w każdej chwili można usłyszeć bicie serduszka :)

Ja chyba zakupie :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detektorowi mowie NIE :) Za Bardzo by mnie stresowalo gdybym nie mogła znaleźć tętna :)

sayuri, Jeheria, nick nieaktualny, szatanka lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A jak z wagą? Wiem, że w sumie początek, ale się dziś nieco przestraszylam, bo od pozytywnego testu schudłam 2 kg :/ dziwne...
    W poprzedniej ciąży przytylam łącznie 10 kg

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż się boję wejść na wagę... apetyt mam nieziemski...

• Magda814 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwariuje 😭 byłam dziś na wizycie (5tc+5dzien) i tylko pęcherzyk ciążowy 13mmx5mm. Myślałam ze będzie już ciałko żółte i zarodek a tu nic 😢😢😢 w pon jak byłam na wizycie było 5+1 i pęcherzyk ciążowy 7mmx3mm . Bardzo się boje ze to już koniec ze nic więcej nie będzie 😞😞😞

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda814 wrote:
    Ja zwariuje 😭 byłam dziś na wizycie (5tc+5dzien) i tylko pęcherzyk ciążowy 13mmx5mm. Myślałam ze będzie już ciałko żółte i zarodek a tu nic 😢😢😢 w pon jak byłam na wizycie było 5+1 i pęcherzyk ciążowy 7mmx3mm . Bardzo się boje ze to już koniec ze nic więcej nie będzie 😞😞😞

Spokojnie, daj sobie jeszcze tydzień. Lekarz coś mówił? Nie musi być zawsze książkowo i szybko, nie trać nadziei ♥️

Magda814 lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ