X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Magda814 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby powiedział żeby czekać .. ze jest dobrze ale ja same czarne myśli 😭 ta Asia kilka postów wyżej miała 12mm sam pęcherzyk ciążowy i zlecili zabieg 😭
    Karolllla wrote:
    Spokojnie, daj sobie jeszcze tydzień. Lekarz coś mówił? Nie musi być zawsze książkowo i szybko, nie trać nadziei ♥️

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że łatwo pisać ale to nie matematyka. Wiele historii czytałam, że późno się pokazywał zarodek. Spróbuj wytrzymać jeszcze tak jak lekarz kazał :/

Magda814 lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pęcherzyk żółtkowy może się pojawić nawet jutro bo pojawia się około 5+2 do 5+5 wiec wystarczy ze owu o kilka godzin nawet się przesunie i zaburzy się matematyka... Mimi z innego forum miała dokładnie tak samo tez była 5+5 i nie było okazało się ze ciąża 2 dni młodsza. Tutaj fachowo opisano czesne interpretacje USG
    https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac
    Oby i u Ciebie szczęśliwe zakończenie było. Trzymam kciuki i bądź dzielna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 23:43

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hortensja wrote:
    Dziewczyny A jak z wagą? Wiem, że w sumie początek, ale się dziś nieco przestraszylam, bo od pozytywnego testu schudłam 2 kg :/ dziwne...
    W poprzedniej ciąży przytylam łącznie 10 kg
    Ja też na początku 1,2 kg w dół gdzie miałam porządną stymulację hormonalną i nic nie przytyłam, ale na ten moment apetyt mam straszny, ch chwila muszę jesc więc zaraz pewnie nadrobię :D

Hortensja lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie idzie się do ginekologa przed 7 tyg. ☺️

To tylko wiecej stresu niż pożytku.

• Magda814 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam.. jestem na bieżąco u mamyginekolog. Tylko ze tam napisała ze ciałko żółte pojawia się przy pęcherzyku 8-10mm 😔 dlatego się boje ..
    Takmala wrote:
    Kochana pęcherzyk żółtkowy może się pojawić nawet jutro bo pojawia się około 5+2 do 5+5 wiec wystarczy ze owu o kilka godzin nawet się przesunie i zaburzy się matematyka... Mimi z innego forum miała dokładnie tak samo tez była 5+5 i nie było okazało się ze ciąża 2 dni młodsza. Tutaj fachowo opisano czesne interpretacje USG
    https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac
    Oby i u Ciebie szczęśliwe zakończenie było. Trzymam kciuki i bądź dzielna

• Magda814 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już wiem ...
    PLPaulina wrote:

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Na pewno racja ale gorzej w praktyce, każda z nas chce szybko wiedzieć co i jak 😏 Taki nasz urok heh

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Na pewno racja ale gorzej w praktyce, każda z nas chce szybko wiedzieć co i jak 😏 Taki nasz urok heh
    To wiadomo. ☺️ Tylko jak chce się wiedziec szybciej to nie wizyta u gin pomoże a wehikuł czasu. 🤣

Ja w pierwszej ciąży przez mocne krwawienia byłam wcześniej i nic nie było widać. Serducho też późno - i tylko duży stres przez to miałam.

Karolllla lubi tę wiadomość

• AsiaKK Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda814 wrote:
    Niby powiedział żeby czekać .. ze jest dobrze ale ja same czarne myśli 😭 ta Asia kilka postów wyżej miała 12mm sam pęcherzyk ciążowy i zlecili zabieg 😭

Hej hej😊 spokojnie, ja wg om miałam już 8 tydzien +0, więc jednak troche więcej. Poczekaj. Nic jeszcze nie wiadomo. Też byłam taka spanikowana jak ty A tak naprawdę nie mamy na to wpływu... może być tak A może być inaczej Ale u Ciebie jest jeszcze czas. Ja byłam na pierwszym usg usg w 6 tygodniu i 6 dniu i był pecherzyk 7 mm. To już było podejrzane...także masz czas!

Dziewczyny które miały puste jajo... Ja nadal w domu i czekam. Brzuch mnie pobolewa jak na okres ale coraz bardziej zastanawiam się nad szpitalem. Żeby mieć to już za sobą. No i kwestia taką: jestem na urlopie i no cóż od kiedy wiem że nic z tego wypiłam alkohol... niedużo Ale jednak. Mama twierdzi że no mogę. Ale Ja mam takie wyrzuty że to zrobiłam. Bo boję się że jak raz coś się pojawi A ja taka nieodpowiedzialna. Nigdy nie wiadomo. Nadzieji Nie mam Ale ile jest takich sytuacji o żarówkach w 9tc. Chyba już nic nie tkne. Podzieliłam się tym moim cierpieniem z rodzicami. Jaka ulga! Jaka pomoc! Jakie wsparcie! I zrozumienie... tyle że teraz będą czekać na wnuka... A wcześniej nie wiedzieli że się staramy. Miała być niespodzianka. Ale alkoholu nie tkne już. Po prostu po tej diagnozie stwierdziłam napije się lampki wina A potem te wyrzuty...

Magda814 co by nie było ja chyba przeszłam wszystkie fora z pustym jajem. Kobiety zachodza po nim w ciaze bardzo szybko i jest to już zdrowa ciaza!!! To mnie podtrzymuje na duchu. Ale u Ciebie jest jeszcze czas... zdecydowanie! Może ciaza młodsza?

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • Magda814 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem według miesiączki 5tc+5 dzień z tego wszystkiego nie zapytałam się jak wychodzi z usg
    Strasznie się boje i dla mnie niestety małe pocieszenie ze kolejna ciąża była by zdrowa i wg. Bo o ta ciąże tyle się staraliśmy tyle przeszliśmy ze jak pomyśle ze to mogłoby wrócić to tylko płacz się we mnie wzbiera😭 owulacja mogłabyc albo 30.08 w nocy albo 31.08 albo 1.09 albo 2.09 , z tego względu ze w piątek 30.08 byłam na monitoringu i pęcherzyk jeszcze nie pekl a w poniedziałek 2.09 wieczorem już był pęknięty.
    AsiaKK wrote:
    Hej hej😊 spokojnie, ja wg om miałam już 8 tydzien +0, więc jednak troche więcej. Poczekaj. Nic jeszcze nie wiadomo. Też byłam taka spanikowana jak ty A tak naprawdę nie mamy na to wpływu... może być tak A może być inaczej Ale u Ciebie jest jeszcze czas. Ja byłam na pierwszym usg usg w 6 tygodniu i 6 dniu i był pecherzyk 7 mm. To już było podejrzane...także masz czas!

Dziewczyny które miały puste jajo... Ja nadal w domu i czekam. Brzuch mnie pobolewa jak na okres ale coraz bardziej zastanawiam się nad szpitalem. Żeby mieć to już za sobą. No i kwestia taką: jestem na urlopie i no cóż od kiedy wiem że nic z tego wypiłam alkohol... niedużo Ale jednak. Mama twierdzi że no mogę. Ale Ja mam takie wyrzuty że to zrobiłam. Bo boję się że jak raz coś się pojawi A ja taka nieodpowiedzialna. Nigdy nie wiadomo. Nadzieji Nie mam Ale ile jest takich sytuacji o żarówkach w 9tc. Chyba już nic nie tkne. Podzieliłam się tym moim cierpieniem z rodzicami. Jaka ulga! Jaka pomoc! Jakie wsparcie! I zrozumienie... tyle że teraz będą czekać na wnuka... A wcześniej nie wiedzieli że się staramy. Miała być niespodzianka. Ale alkoholu nie tkne już. Po prostu po tej diagnozie stwierdziłam napije się lampki wina A potem te wyrzuty...

Magda814 co by nie było ja chyba przeszłam wszystkie fora z pustym jajem. Kobiety zachodza po nim w ciaze bardzo szybko i jest to już zdrowa ciaza!!! To mnie podtrzymuje na duchu. Ale u Ciebie jest jeszcze czas... zdecydowanie! Może ciaza młodsza?

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK alkohol niczemu nie zaszkodzi bo nawet jeśli miałoby jednak się udać to alkohol nie dociera do zarodka na tym etapie ani nic innego co jesz czy pijesz. Wyluzuj winko na zdrowie :)

AsiaKK, Hortensja lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:

Nie pij bo to może wszystko opóźnić (rozluźnić macice), a wyrzutów sumienia nie ma sensu mieć... jak nie masz siły czekać to do szpitala zawsze możesz iść i też się tym nie przejmuj... mi bardzo przyspieszyły wszystko gorące kapiele... teortycznie niewolno (lekarze mówią żeby tego nie robić), ale ja zrobiłam po swojeumu (moje zycie moja odpowiedzialność, wiedziałam ze nie mam tendencji do dużego krwawienia)... to co na pewno możesz robić do wysiłek fizyczny...

2020 :)
    2023 :)
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka to dzisiaj Id e na rower 😉 ty poronilas wtedy samoistnie w domu? Te kąpiele... też nad tym myślałam. Ogólnie często jak okres mi się spóźnial parę lat temu kiedy dziecko było dla mnie największą tragedia życiowa to stosowalam kąpiele i winko i okres przychodził. Ja też zawsze miesiaczki przeżywam normalnie. Normalne krwawienie. Normalny ból. Da się przeżyć i żyć. Ale tutaj nie wiem co będzie. Żeby już przyszło! Potem odpocznę chwilkę i dalej wracam do gry 😏

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    01.2021
  • Magda814 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia życzę dużo sił i zdrowia jestem z Tobą 😭❤️

AsiaKK lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w domu samoistnie... (ciaża o wiele wieksza) - ale jesli chcesz wiecej info to napisz do mnie na priv -wyslalam Ci zaproszenie

2020 :)
    2023 :)
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Tak, w domu samoistnie... (ciaża o wiele wieksza) - ale jesli chcesz wiecej info to napisz do mnie na priv -wyslalam Ci zaproszenie

Napisałam na priv.

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    01.2021
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda814 wrote:
    Asia życzę dużo sił i zdrowia jestem z Tobą 😭❤️

Dzięki Magda! Od kiedy zaczęliśmy starania narzucilam sobie jakieś dziwne terminy i stresy i w ogóle panika i nerwy i żal i strach. Teraz odpuszczam. Trudno. I odpuszczam też mojemu mężowi. Czekam. I wiem że będzie mój czas w końcu!

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    01.2021
  • Magda814 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciąża tez przyszła jak odpuściłam
    Stwierdziłam ze kiedys się na pewno uda ze dla każdego jest czas odpowiedni. I bam udało się 🙂 znaczy chyba się udało bo boje się ze stracimy nasz skarb na samym początku 😞

Pokochaliśmy go od mało widocznej kreseczki ❤️ Bardzo bym chciała żeby został i rósł zdrowo ale tez bardzo się boje i nie wiem jak sobie poradzę jak by coś się stało ..
    AsiaKK wrote:
    Dzięki Magda! Od kiedy zaczęliśmy starania narzucilam sobie jakieś dziwne terminy i stresy i w ogóle panika i nerwy i żal i strach. Teraz odpuszczam. Trudno. I odpuszczam też mojemu mężowi. Czekam. I wiem że będzie mój czas w końcu!

• sayuri Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja też na początku chciałam wszystko zaplanować jak w zegarku. A życie napisało dla nas inny scenariusz :) myślałam sobie, matko, mam 30 lat, a dziecka nie mam... A tu proszę,'ledwie' 6 lat później ciąża:) wiem, mało pocieszające, że 6 lat starań. Ale z drugiej strony, natura sama wie, co robi. Trzymaj się dzielnie:)

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ