X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak starsza do wózka nie chce to ciężko chyba... bo są wózki na dwa bobasy w rożnym wieku Alek widziałam tez takie śmieszne dostawki ze z przodu wózka przy rączce taka deseczka do stania dla starszaka lub krzesełko

PattisonBM lubi tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    mwm ja zapisalam sie na kilka forow z gratisami dla ciezarowek...juz z Bebiprogramu dostalam paczuszke...

Kiedy zapisujecie sie na szkole rodzenia?

Co do lozeczek i wozkow mam kilka typow lozeczek i jeden wozek...
    Ja już się zapisałam bo ograniczone miejsca są. Podaj plis linki tych stron :D
    Ja wózek chcę używany.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Ja już się zapisałam bo ograniczone miejsca są. Podaj plis linki tych stron :D
    Ja wózek chcę używany.

Poważnie to już teraz jest czas na zapisywanie bo miejsc zabraknie?😱

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podalam na stronie wczesniej...

Jak ograniczone to juz szukam ;)

Jeheria lubi tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    29.06.2019 🤵👰
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szkoła rodzenia jest finansowana z budżetu miasta i kto pierwszy się zapisze ten będzie brał udział w zajęciach :) jest tylko 13 miejsc.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim mieście dopiero od 20 tyg można się zapisywać do szkoły rodzenia...

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakąś taką wewnętrzną blokadę... nie potrafię myśleć o wózkach i produktach dla dzieci - jest tylko tu i teraz...

Jak zaczynaliśmy lecznie, byłam pełna planów... po kazdym transferze oglądałm wózki i inne gadżety... zastanawiałm sie nad imionami... ale jak pojawiła sie ciąza to juz nie potrafie... nie umiem się nawet zebrać w sobie i zapisać na te nieszczęsne badania prenatalne... bo to za duże wybieganie w przyszłość

z drugiej strony masę rzeczy jest juz obmyślona... i wiem co chciałabym mieć... latami marzyłam o wozkach, fotelikach, kołyskach, pokojach i imonach...nawet o szpitalach w których bym ewentualnie rodziła... może jak powrzucam Wam parę linków to się odblokuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 13:58

PattisonBM, Xoxo, sayuri, Frufru, Magda814, Mysza1986 lubią tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moglabym juz zaczas skup towarow,ale tez wiem ze za wczesnie moze od stycznia bede sie towarowac...

Kupujemy mieszkanie wieksze i tez analizuje czy np przez rok moge malca trzymac w turystycznym czy kupowac drewniane...

Tez sie hamuje bo wiem ze wszystko moze sie zdarzyc

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    29.06.2019 🤵👰
  • Xoxo Znajoma

Wysłany: 27 września 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A ja mam jakąś taką wewnętrzną blokadę... nie potrafię myśleć o wózkach i produktach dla dzieci - jest tylko tu i teraz...

Jak zaczynaliśmy lecznie, byłam pełna planów... po kazdym transferze oglądałm wózki i inne gadżety... zastanawiałm sie nad imionami... ale jak pojawiła sie ciąza to juz nie potrafie... nie umiem się nawet zebrać w sobie i zapisać na te nieszczęsne badania prenatalne... bo to za duże wybieganie w przyszłość

z drugiej strony masę rzeczy jest juz obmyślona... i wiem co chciałabym mieć... latami marzyłam o wozkach, fotelikach, kołyskach, pokojach i imonach...nawet o szpitalach w których bym ewentualnie rodziła... może jak powrzucam Wam parę linków to się odblokuję.

Może po prenatalnych się odblokujesz 😁
    Ja tez póki co nie jestem w stanie uznać ciąży za pewnik i planować

PattisonBM lubi tę wiadomość

2016 ivf :( 2016 ivf :) synek 2 lata 2019 styczeń poronienie
    Wrzesień 2019 Beta 7dpt 27, 9dpt 188, 12dpt 687
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem pewna co do swojego terminu bo raz wypada na 31 maj a raz na 1 czerwiec xD (w zależności od kalkulatora bo miesiączki mam niebardzo regularne...). Poproszę o wpisanie, jeśli się coś zmieni (usg 7 X a wizyta kontrolna 14) to poinformuję :)

• szatanka Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, mnie się parę razy zdarzyła odrobina żołtawego śluzu (a wpycham sobie progesteron). Zapytałam wczoraj o to doktora, powiedział, że dopóki nic nie swędzi i nie piecze, to mam się niczym takim nie martwić.

A wy się już nie kłóćcie, tylko powiedzcie lepiej, czy stosujecie jakiś balsam na rozstępy, a jeśli tak, to jaki i gdzie. Ja jestem bardzo antybalsamowa, no ale w ciąży to mus, więc stosusuję mleczko babydream z Rossmana, bo ma chyba najlepszy skład, ale zapach mi średnio odpowiada. Nienawidzę też zapachu kokosa, więc wszelkie palmersy odpadają. Macie jakieś inne ulubieńce?

Mysza1986 lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne, czym się smaruję, to Mediderm - krem do skóry atopowej. Wszystko inne poza emolientem powoduje u mnie uczulenie...
    A w ogóle dziś mam taki nastrój, że w zasadzie wszystko mi jedno.
    Lubię oglądać produkty dla dzieci i czytać artykuły poświęcone macierzyństwie, ale, podobnie jak Ajka, mam blokadę. Na pewno nic nie kupię przez kolejne kilka miesięcy... za dużo mnie ta ciąża kosztowała trudu i wysiłku. Byłabym się, że potem będzie mi przykro patrzeć na to wszystko.

• Takmala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam eco mama masło z efektima podobno ok skald ale ja sie na tym nie znam. Mam tez olej migdałowy i ten bebydream ale dopiero od 3 dni używam bo zapomniałam o tym... a mam wszystko od poprzedniej ciąży... smaruje raz dziennie a podobno lepiej dwa ale jeszcze nie mam tej rutyny...

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• Takmala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A apropo blokady to chyba tez mam... nie taka ogromna i nie aż taka widoczna bo zorientowałam się dopiero wczoraj jak sąsiadka przyszła do mnie ze swoim synkiem 5 dniowym i dała mi na ręce żebym się przyzwyczaiła. Normalnie to bym pewnie „sikała w gacie” brzydko mówiąc ale myśle ze dosadnie a tak to serce mi nie drgnęło... jak miałam przed swoją 1 ciążące... trzymałam go z pół h i słodki maluszek ale serce ani nie płakało ani nie radowało się... dziwne uczucie

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• szatanka Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam, że na razie ciężko mi się cieszyć tą ciążą. Za dużo mnie kosztowała strata poprzedniej i to, co było potem. Liczę na to, że po prenatalnych wróci do mnie ta radość z poprzedniej ciąży, bo obecnie to czasami mam wątpliwości, czy w ogóle będę w stanie kochać to dziecko przy takim nastawieniu, choć po pozytywnej becie przez kwadrans ryczałam ze szczęścia... Dużo sprzecznych emocji w każdym razie. W poprzedniej ciąży czekaliśmy z rozglądaniem się za ciuszkami, wózkami i mebelkami na po prenatalnych, ale się nie doczekaliśmy, bo się okazało, że jest bardzo źle i możemy o tych rzeczach zapomnieć.

Takmala, dzięki za ten hint z ecomama, mam ich balsam samoopalający i pachnie super. A tu skład z 7 olejami też brzmi obiecująco - muszę wypróbować.

A co sobie tym smarujecie? Ja brzuch, tyłek i uda oraz cycki.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja właśnie się zaczęłam zastanawiać kiedy zainteresować się szkołą rodzenia, a wy tu piszecie że czasem już brak miejsc. O matulu, toż to zapisy będą zaraz 5 lat przez ciąża, jak do żłobka ;)

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje brzuch i lekko piersi ale docelowo chce brzuch piersi uda i pośladki bo ja mam lekkie rozstępy na pośladkach i piersiach (z czasów nastoletnich chyba) ale podobno to kwestie genetyczne z tymi rozstępami ale nie zaszkodzi jednak nawilżać pewnie lepiej będzie wyglądać po wszystkim

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• Takmala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masło super ma konsystencje. Wydaje mi się ze się tak nie klei jak balsamy. A olejek migdałowy super po prysznicu na mokra skore polecam ☺️ A wszystko tez z rossmana

szatanka lubi tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie szukam ani nic nie planuje, jak brzuch będzie już rósł to może po nowym roku będę się zastanawiać co i jak ;) Narazie to dla mnie abstrakcja wszystko :)

Mysza1986 lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam która to pytała o śluz. Ja tez mam czasem żółtawy i to nie jest nic złego.

Co to wyprawki to ja na razie tylko jakieś luźne myśli mam, ale ja generalnie zawsze byłam minimalistka 😂 generalnie to czekam wizyty i potwierdzenie ciąży, do tego czasu nie planuje za bardzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 16:33

Mysza1986, PattisonBM lubią tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ