MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ech, mamy skierowanie do neurologa
Dzisiaj te prężenia są już takie silne, że się martwię nie na żarty. Do tego mamy ten krzywy podpór na brzuchu i kolejny raz oblaną próbę trakcji. Coś się dziwnego zadziało z moim dzieckiem w okolicach tych 3 miesięcy i trochę niepokoi mnie fakt, że było też wtedy szczepienie.
Tymczasem baza wirusów została zaktualizowana. Wzięliśmy jednak na pneumokoki 13-walentną, dzięki za Wasze rady. Tym rota trochę pluła, ale pielęgniarka ją wzięła sposobem. Teraz dziecko śpi mi już ponad godzinę. Mam nadzieję, że to nie po szczepionce. Jak się zaraz nie obudzi, to chyba sama to zrobię.
A propos kupek, pediatra powiedziała, że takie kisielowate to właśnie śluz, nawet obejrzała i potwierdziła, że to to, bo się akurat nadarzyła okazja, tak że mam się przyjrzeć diecie. Być może to od czekolady, którą zdarzyło mi się ostatnio podjadać.
Lipcowka, już sobie zamówiłam to "źółtko", dzięki!
Kama92, ja w pierwszym miesiącu podawałam czasem mm i bynajmniej mi to nie zaburzyło laktacji, ale to jest chyba kwestia osobnicza.
Ajka, bepanthenu nawet nie mam. Do tyłka używam rumiankowego alterry na zmianę z linomagiem. Stopy na razie smaruję alantanem i jest lepiej.
MIMI, ponoć ta wanienka jest też super, nawet Zawitkowski ją polecał:
https://bebeconcept.pl/skladana-wanienka-flexi-bath?id=8648&gclid=CjwKCAjw1ej5BRBhEiwAfHyh1OJQ_mjXIB9lADFPCbK0-q5DqV-lPJWTNAAOMiAmX46JL7RsVyF2lhoCuB8QAvD_BwEWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 15:42
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Szatanka jak wygląda ten wasz krzywy podpór na brzuchu?
Tak, że ciężar opiera się na prawym przedramieniu a lewa ręka w zasadzie wisi w powietrzu, jest nieaktywna. Widać to też wyraźnie po nierównej linii barków - prawy jest niżej. To dlatego czasami ją giba i przewala na plecy przez to prawe ramię. Dodam, że skrócony ma prawy bok i to go rehabilitujemy teraz ćwiczeniami. Na razie jednak średnio widać efekty.
Dlaczego pytasz? -
Oglądacie tv czy nie? Ja nie ukrywam że u nas często gra telewizor. Staram się żeby nie patrzyła ale podobno jak nawet w tle gra to źle. Dzisiaj przeczytałam artykuł to się poczułam jak wyrodna matka. Dodam, że brak tv nie wpływa w żaden sposób na nią, nie jest przez to spokojniejsza.
-
MIMI wrote:Oglądacie tv czy nie? Ja nie ukrywam że u nas często gra telewizor. Staram się żeby nie patrzyła ale podobno jak nawet w tle gra to źle. Dzisiaj przeczytałam artykuł to się poczułam jak wyrodna matka. Dodam, że brak tv nie wpływa w żaden sposób na nią, nie jest przez to spokojniejsza.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Tv oglądam rzadko ale jakaś muzyka czy coś typu dźwięki natury, szum morza, ptaki, u mnie bardzo często grają.
Nie ogl Tv, bo młody zaraz patrzy. Choć przyznam, że pozwoliłam mu raz oglądać, jak był rozwrzeszczany i nie do uspokojenia. Pomogło. -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Tak, że ciężar opiera się na prawym przedramieniu a lewa ręka w zasadzie wisi w powietrzu, jest nieaktywna. Widać to też wyraźnie po nierównej linii barków - prawy jest niżej. To dlatego czasami ją giba i przewala na plecy przez to prawe ramię. Dodam, że skrócony ma prawy bok i to go rehabilitujemy teraz ćwiczeniami. Na razie jednak średnio widać efekty.
Dlaczego pytasz? -
Szatanka jak tak piszesz o tych wygibasach Małej to aż się zaczynam obawiać co usłyszymy w sobotę u fizjoterapeuty.
Moje dziecię od kilku dni wpycha całe pięści do buzi i to tak do oporu... Ja bym się chyba zwymiotowałana jego miejscu 🙈 wcześniej też były w buzi ale nie tak głęboko 🙂
MIMI ja oglądałam TV tylko raz od kiedy się mały urodził, za to często słuchamy radia. -
Szatanka...moja tez nie robi proby trakcji... z podporem roznie bywalo, ale prawa reka słabsza... choviaz teraz fajnie stabilnie i rownimiernie lezy na brzuszku.Czasem mi sie zwinie w banana, a co na to neurolog... cytuje "to tylko kosmetyka, dzieciaczki bez wad uon maja tak albo bardzo często gorzej i mam sie nie przejmowac tylko porehabilitowac zeby krzywa nie wyrosla...
Takze bez paniki...
A w ogole Weronika od 3 dni sie na brzuszek przewraca...a z brzuszka sie przewala na plecy i z powrotem na brzuszek...pokonala w ten sposob dziś pol dywanu
2020
2023 -
PLPaulina wrote:A bo mi u młodszej się nie podoba właśnie podpór. Mam wrażenie jakby mniej opierała ciężar ciała po jednej stronie.
No to może być jak u mnie. Lepiej pociśnij temat.
Ajka, dzięki, ale pewnie się uspokoję dopiero jak ją ktoś obejrzy. Dzisiaj po drzemce dwugodzinnej już tak się nie prężyła, ewidentnie była bardziej pogodna niż rano, więc może to jednak nerwy, ale dlaczego tak silna ekspresja?
U mnie TV chodzi rzadko, ale działa jak magnes i młoda od razu chce tam lukać, więc unikam. Bo akurat piszę doktorat pośrednio o złym wpływie multimediów na mózg dzieci, więc nie chcę być tym szewcem, co bez butów chodzi
Ajka, spryciula z tej Werki! Moja z kolei zaczęła chyba zaczęła się przemieszczać ruchem obrotowym, bo ją już kilka razy zastałam z głową i nogami w innym miejscu niż odłożyłam. -
nick nieaktualnyDziewczyny, kiedy koniec upałów?! 🥵
Któraś wie? 😭
Całe szczęście, że jesteśmy już we 3 zdrowsze. Gile sobie poszły dalekooo. 😁
To czuję się fatalnie w te upały, malutka też kiepsko to znosi. A starsza lata na golasa i walczymy z odpieluchowaniem. Kupka ładnie 👍 ale siku 🤦🏻♀️ leje tam gdzie stoi. I krzyczy "mamo, mamo ble ble ble" 😅
Też w te upały nie wychodzimy z wózkiem już w ogóle. Nie chce mi się walczyć z tą jej alergią na wózek. -
O nieee pogoda ma być bo ja jadę nad morze już jutro 🤸♀️🤸♂️🤸♀️🤸♂️
Więc Paulina wytrzymaj jeszcze tydzień później niech już się kończą upały 😊🤪😊🤪20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Oj ja też mam dosyć, jak nie wychodzę nigdzie to jestem ledwo ubrana, młody w pampersie tylko. Ani gotować się nie chce... Bo to też daje ciepło. Lato jest fajne ale jak można się byczyć i moczyć dupsko we wodzie,popijając zimne drinki 🍹 a nie z małym przyklejonym do cycka, gdzie pot spływa po ciele... 😄😂
-
Ja to w drugą stronę siedzimy od rana do wieczora u dziadka w ogrodzie z młodym, śpi w wózku, leży na macie na zewnątrz ale w cieniu oczywiście i jest lekki wiaterek. Fakt, że więcej śpi niż jest aktywny ale też nie jest u siebie i ma same nowe rzeczy przed oczami to szybciej się męczy. Ładnie się obraca na boki i na brzuch się udaje i widać, że to nie jakieś wygięcia napięcia tylko ładne obroty więc mama dumna 😁
Ajka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Ja to w drugą stronę siedzimy od rana do wieczora u dziadka w ogrodzie z młodym, śpi w wózku, leży na macie na zewnątrz ale w cieniu oczywiście i jest lekki wiaterek. Fakt, że więcej śpi niż jest aktywny ale też nie jest u siebie i ma same nowe rzeczy przed oczami to szybciej się męczy. Ładnie się obraca na boki i na brzuch się udaje i widać, że to nie jakieś wygięcia napięcia tylko ładne obroty więc mama dumna 😁
Zapraszam do siebie. Młoda buczy. Mniej śpi. Mimo ogrodu, cienia, basenu jest niezadowolona ze wszystkiego dosłownie.
Tylko cyc. I jesteśmy mokre. Pot po d***e leci.
Chwilę się tylko zabawi. I włącza się buczenie. 🤯
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 15:36