MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Noo jak ten mój kawaler będzie kontynuował te zabawy od 5 rano w okresie jesienno/zimowym gdzie ciemno jest jak w d... to dzięki 😳 Kolejny dzień od 4:50 oczy jak 5 zł i ciśnie te obroty na łóżku odkąd się nauczył. Raz jak otworzyłam oczy poducha na niego leciała, a potem uratowała go dostawka. Do 6:40 udało mi się jakoś dospać z otwieraniem oka czy nie spadł. Ja pierdziu, człowiek czeka na te wszystkie postępy, a potem się zaczynają akrobacje.
-
My dziś nad morze jedziemy
trzymajcie kciuki za nas i małego jako ze 4h przed nami 🙈
A wogole stwerdzilismy ze zostaniemy na poranna drzemkę krótka - zazwyczaj 30m i pojedziemy na dłuższa drzemkę w południe. I co? I mały śpi od 8:30 już druga godzinę haha 😂 czyli na jazdę będzie akurat wyspany za wszystkie czasy 🙈Karolllla lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Lilly powodzenia! Super, że się ruszyliście z domu
A z tymi drzemkami to jest klasyk, jak ma być tak jak zawsze to jest na odwrót jakby dzieci miały radar. Ja dziś umówiona z kumpelą na mieście jestem i napisałam, że od 10-12/13 młody ma zawsze drzemkę i potem możemy ruszać i co? Po tych porannych figlach poszedł spać o 8 i wstał teraz 🙄lilly. lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 20:19
-
lilly. wrote:My dziś nad morze jedziemy
trzymajcie kciuki za nas i małego jako ze 4h przed nami 🙈
A wogole stwerdzilismy ze zostaniemy na poranna drzemkę krótka - zazwyczaj 30m i pojedziemy na dłuższa drzemkę w południe. I co? I mały śpi od 8:30 już druga godzinę haha 😂 czyli na jazdę będzie akurat wyspany za wszystkie czasy 🙈lilly. lubi tę wiadomość
-
Mimi a jak technicznie robiliście? Jak spał przełożyłas do fotelika?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 13:07
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Andzia86 wrote:O Lilly a gdzie jedziecie? My też jesteśmy nad morzem pogoda paskudna 🙈
Do Sopotu, ciekawa jestem właśnie jak to będziechociaż mi trochę obojętnie jaka pogoda, ciesze się ze wolne będzie i ciekawa jestem jak mały
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
nick nieaktualnyKama92 wrote:Dziewczyny dzisia mój syn pierwszo klasista został zepchnięty z górki oraz duszony przez kolegę z klasy, spodnie oczywiście do wyrzucenia pani cos zarzuciła ze sobie wyjaśnili ale młody się uskarża ze go ciągle zaczepia przeklina itp dałabym temu czas ale strasznie się boję że go zepchnie z schodów czy na jakiś kamień tyle się teraz słyszy o nieszczęśliwych wypadkach. Myślicie ze powinnam się skontaktować z rodzicami? Nie chce sobie i zarazem młodemu narobić wrogów bo to nowa klasa i nie wiem jak zareagować, jedno czego jestem pewna że moje dziecko nigdy nikogo by nie uderzyło on raczej taki na końcu zawsze spokojny i wydaje mi się że dlatego padł ofiarą...
Swoją drogą przeklinający 7 latek to już lekkie przegięcie.. -
My też właśnie jedziemy na weekend i mała się obudziła tuż przed wyjazdem, bo się nie wyrobilismy wcześniej i po wejsciu do auta znowu zasnęła. Za to pewnie znowu w nocy sobie odbierze godziny czuwania, bo po wczorajszym długim spaniu w dzień, dziś w nocy znowu byla dwugodzinna przerwa
-
lilly. wrote:Mimi a jak technicznie robiliście? Jak spał przełożyłas do fotelika?
lilly. lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 20:20
Kama92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo niestety, poj....ne czasy. Ja też syna wychowuje w duchu wrażliwości na czyjąś krzywdę itp, ale niestety jak raz czy drugi usłyszałam że ktoś go kopnął, uszczypnął czy jeszcze coś A ten nic, to wkoncu zaczelam mu mówić że jak ktoś go uderzy to ma oddać.
Mimi1987, Kama92, Ajka, Niki2803, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
Kama92 wrote:No właśnie też nie umiem tego trochę zrozumieć popychanki popychankami ale duszący 7 latek.. A później trąbią w tv jak już za późno tak jak w zeszłym roku mówili o tym 15 latku co nożem kolegę zabił.. Najbardziej mi przykro że go to spotkało, strasznie mnie to gryzie, wpajam mu całe życie że słabszym trzeba pomagać i co go w zamian spotyka, jak tu wychować dziecko na porzadne jak od 1 klasy musi się bronić.. On biedny taki malutki najmniejszy, ale zawsze uczynny, pomocny, nawet dziewczynki w kolejce przodem puszcza to mu dokuczali.. Jakbym gnoja dopadła to by widział..
Kama92
Mój też poszedł teraz pierwszy raz do szkoły. Ale mój syn ma mega mocny charakter. Sama jestem w szoku że tak.sobie radzi w nowej rzeczywistości. Przeszedł do szkoły gdzie nie ma nikogo ze znajomych z zerówki. Rozpoczęcie było we wtorek A w czwartek już u nas na kolacji było 3 kolegów z klasy 😉
A w piątek jak go odbierałam to w kosza na boisku grał z chłopakami z 3 klasy👍
Powiem Ci że mój syn też jest mega dobrym i uczynnym chłopcem. Jest najniższy z całej klasy i siedzi w pierwszej ławce od biurka Pani.
Ale my od początku mu tłumaczylismy że życie to nie bajka.
I musi się umieć obronić. Musi wiedzieć kiedy jest zabawa A kiedy ktoś mu chce ewidentnie zrobić krzywdę. Porozmawiaj ze swoim synem, żeby nie dawał się. Mój chodzi na karate od 2 lat. Może też zapiszcie swojego poczuje się chociaż troszkę silniejszy.
Moim zdaniem rozmowa z rodzicami by się przydała. Wychowawczyni powinna zorganizować spotkanie face to face .
Ale syn musi umieć się bronić bo Oni sobie zapamiętają że On jest słabszy i będą się nad nim pastwić.
Moja koleżanka zmieniała.przez takie coś 3 razy szkołę synowi😪Kama92 lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Frufru wrote:Ja planuję karmić na pewno pół roku, a jeśli nic się nie zmieni to tak 10-11 miesięcy, żeby zdążyć na spokojnie młodego odstawić zanim wrócę do pracy... Drugiego dziecka nie planuje, wątpię, że mi się zmieni... Tak szczerze, to masakryczne boję się porodu sn po tych wszystkich przejściach 🤪
Zmieni się zmieni;)
Ja miałam traumę po sn aż 6 lat . A teraz jak patrzę na moją dwójkę to mówię kurczę mogłam szybciej się starać o.drugie:)
Mój starszak super się opiekuje bratem A Młody aż się trzęsie że szczęścia jak Go widzi. No ale hmm zawsze tą różnicą wieku będzie odczuwalna.
Ostatnio mój mąż no jeszcze tak z 12 lat i będziemy mieć wolną chatę🤣🤣🤣 A Ja na to hmmm zapomniałeś o Leonie. Aaaa no tak to jeszcze conajmniej 20 lat czekania żeby mieć wolną chatę 😉😉😉😉🤣Karolllla, lilly. lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
5,5h, jedna kupka na plecach, dwie turbo drzemki po 30m i ponad 4h zabawy później jesteśmy na miejscu 😍
Wiadomo ze byłoby jak po maśle gdyby spał te 4h ale znając naszego malucha mogło być dużo gorzej więc jestem mega szczęśliwa z podróży jednocześnie padam ze zmęczenia i głodu 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:07
Karolllla, Niki2803 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Jeżeli chodzi o taka przemoc w szkole bardzo współczuje
Myśle ze trzeba pogadać z rodzicami ale przede wszystkim z nauczycielka bo jeżeli dzieciak ma takie zachowania jako 7 latek to myśle ze na 90% rodzice są przyczyna.lipcowka86 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp