MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PattisonBM wrote:Hmm moja lubi spac jak sie rusza...jak wozek jedzie jak samochod jedzie...
Ja utulam na siedzaco...klade Mloda na kolana i dawaj przod tyl boczki...
Ja gdybym nie chodziła na spacery jak Młoda śpi to nie chodziłabym w ogóle, więc wolę żeby spała, bo dla mnie taki spacer to świetny odpoczynek. -
Mimi1987 wrote:Nam powiedziała ze rota można przenieść Plus/minus 2 tyg. Nic nie przepadnie
Tylko my i tak już jesteśmy w plecy, bo ja je zrobiłam w 13. tygodniu pierwszą dawkę i nie pamiętam, do którego należy zakończyć, ale wiem, że jakoś krótko, a teraz to nam już leci 17., 18. czy 19. - już straciłam rachubę. -
No ja będę w piątek na wizycie kontrolnej to wypytam. Bo te teleporady to mnie do.szału doprowadzają.
Dzisiaj pytanko no A ile dziecko waży na oko ?????
Super jak teraz leczą na tzw. Oko to.zapowiada się super okres chorobowy 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
szatanka wrote:Tylko my i tak już jesteśmy w plecy, bo ja je zrobiłam w 13. tygodniu pierwszą dawkę i nie pamiętam, do którego należy zakończyć, ale wiem, że jakoś krótko, a teraz to nam już leci 17., 18. czy 19. - już straciłam rachubę.
Zakończyć do 24 podobno trzeba, a najlepiej do 16, przynajmniej rotarix.
Chyba ze rotateq, to inny schemat jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 21:49
lipcowka86 lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Drzemka wrote:W 13 tyg Wam zrobili Rota? Moja lekarka się nie zgodziła na przełożenie na 13 tydzien, bo to już za pozno podobno? I dlatego zaszczepiłam już na pierwszej wizycie.
Chyba ze rotateq, to inny schemat jest.
A to.spoko mój ma 17 więc mam nadzieję że się wyrobimy 😉
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Drzemka wrote:W 13 tyg Wam zrobili Rota? Moja lekarka się nie zgodziła na przełożenie na 13 tydzien, bo to już za pozno podobno? I dlatego zaszczepiłam już na pierwszej wizycie.
Chyba ze rotateq, to inny schemat jest.
No właśnie, ja to zgłaszałam, ale powiedzieli że możemy jeszcze. Mamy rotarix właśnie. -
Mimi1987 wrote:No ja będę w piątek na wizycie kontrolnej to wypytam. Bo te teleporady to mnie do.szału doprowadzają.
Dzisiaj pytanko no A ile dziecko waży na oko ?????
Super jak teraz leczą na tzw. Oko to.zapowiada się super okres chorobowy 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Wasze dzieci cały czas się podpierają na rączkach jak leżą na brzuszku? Bo moja od kilku dni kładzie przód jak naleśnik i cała dupka idzie do góry i się na kolanach podpiera albo nogami fika i próbuje się odepchnąć na plecy i nie wiem czy to taki etap czy znów mamy problem.
-
MIMI wrote:Wasze dzieci cały czas się podpierają na rączkach jak leżą na brzuszku? Bo moja od kilku dni kładzie przód jak naleśnik i cała dupka idzie do góry i się na kolanach podpiera albo nogami fika i próbuje się odepchnąć na plecy i nie wiem czy to taki etap czy znów mamy problem.
Ja nie kojarzę takich pozycji, raczej podparty cały czas z przerwą na odpoczynek. Dzisiaj ten tyłek brał do góry ale wtedy ciężar przenosił ma ręce i posuwał się do przodu więc może to podobna pozycja. -
MIMI wrote:Wasze dzieci cały czas się podpierają na rączkach jak leżą na brzuszku? Bo moja od kilku dni kładzie przód jak naleśnik i cała dupka idzie do góry i się na kolanach podpiera albo nogami fika i próbuje się odepchnąć na plecy i nie wiem czy to taki etap czy znów mamy problem.
U nas tak było przez jakiś tydzień - dwa. Teraz już tylko się kładzie jak naleśnik i nic nie próbuje.😅 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 20:17
-
Ja też nie spałam, bo w głowie milion myśli i pomysłów co dalej z życiem... Ale niestety rozwiązań konkretnych brak. I gotowe niewyspanie. Młody od 5 pogaduszki... 🙄
Generalnie moje dziecko jest najszczęśliwsze, gdy się z nim jest, na łóżku, na macie. Najlepsze zabawy to z drugim człowiekiem...
A co do leżenia na brzuchu, miał taki krótki epizod, że przodem leżał, a dupa do góry, na kolanach. Minęło mu. Teraz mu się zdarza, że gdy leży na boku to podnosi głowę i ciało na łokciu. Dziwnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 08:00
-
Dziś spróbowałam odsunąć się podczas drzemki od małego żeby spał sam.. głupia ja.. obudził się od razu drzemka trwała 10 minut..
Tak wyglada próbowanie z moim maluchem. Mam dziś dość. Od 3 nie śpię znów noszenie.. Aa szkoda gadać3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Dziewczyny a jak jeździcie na drzemki?
Usypianie i przekładacie do fotelika?
Jak jest wyspany to bardzo ciezko z nim jechac, caly czas się szarpie żeby wyjsc i świat ogladac😏Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020