X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie te choroby też mnie przerażają ale jakoś sobie ludzie radzą kurde. No nic, zobaczymy ale wstępnie szukam żłobka i tak. Może zmienię pracę i będzie zdalnie bo czy te moje Japońce mnie przyjmą to ja nie mam pojęcia 😅

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    No właśnie te choroby też mnie przerażają ale jakoś sobie ludzie radzą kurde. No nic, zobaczymy ale wstępnie szukam żłobka i tak. Może zmienię pracę i będzie zdalnie bo czy te moje Japońce mnie przyjmą to ja nie mam pojęcia 😅
    Ludzie sobie radzą to fakt. Ale często wśród znajomych mam tak, że podczas choroby albo babcia przychodzi albo niania.

Gorzej mają te kobiety na których spada wszystko: zawożenie, odbieranie, choroby, zakupy, obiad.
    Wtedy serio ciężko pogodzić pracę z macierzyństwem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 11:28

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ludzie sobie radzą to fakt. Ale często wśród znajomych mam tak, że podczas choroby albo babcia przychodzi albo niania.

Gorzej mają te kobiety na których spada wszystko: zawożenie, odbieranie, choroby, zakupy, obiad.
    Wtedy serio ciężko pogodzić pracę z macierzyństwem.

No fakt, a my nie mamy nikogo :/

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat do żłobka nie dam małego, ale będę chciała chodzić na jakieś zajęcia dla dzieciakow i go socjalizować ;) Ale przedszkole jak najbardziej. Chociaż tez mi trochę pracy brakuje, ale chce być jak najdłużej z synem, minimum do tego 3 roku. A jak to moja psychika wytrzyma 🤪

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Ja akurat do żłobka nie dam małego, ale będę chciała chodzić na jakieś zajęcia dla dzieciakow i go socjalizować ;) Ale przedszkole jak najbardziej. Chociaż tez mi trochę pracy brakuje, ale chce być jak najdłużej z synem, minimum do tego 3 roku. A jak to moja psychika wytrzyma 🤪
    My tak robiliśmy. Ale pod względem chorób gorzej było. Bo wszędzie to były inne grupy, dzieci z różnych środowisk.

• szatanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi dałyście do myślenia z tym żłobkiem... Ja dzwoniłam nawet do takiego, do którego mam rzut kapciem z zapytaniem na maj, to mnie wyśmiali. Że od września może. Ale jakoś większe mam zaufanie do podlegających procedurom pań ze żłoba niż jakiejś nieznanej niani. No chyba że udałoby się jakąś znaleźć fajną, ale nawet nie wiem, jak się za to zabrać. Paula, a może Ty coś podpowiesz? :)

Jeśli chodzi o nocne karmienia, to u nas jest jedno góra dwa. Zasypia 19/20 i albo przesypia 8 godzin, jest karmienie i potem śpi już do 7/8, albo - tak jak niestety coraz częściej ostatnio - budzi się, gdy wchodzimy do sypialni, jest karmienie, 2 h bajlando i potem dopiero następne regularne karmienie. Jeżeli nie ma bajlando, to przesypia te bite 8 h, a zdarza się i więcej (informacja dla mwm ;) ).

A propos bajlando, to dzisiaj w nocy poczyniłam nieśmiałe odkrycie nr 6549292, że nie muszę jej wyciągać z łóżka i zabawiać lub nosić te 2 h aż do ponownego zaśnięcia, tylko sobie leżeliśmy w łóżku i gadaliśmy, ona między nami, a po jakimś czasie włączyłam muzyczki z naszego szumisia i tak sobie zasnęliśmy wszyscy. Następnym razem spróbuję od razu włączyć muzyczkę, może to jej pomoże zasnąć po karmieniu.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja nie mam zaufania do jakieś obcej baby w moim domu.😝
    Do tego uważam, że niania wychowuje dziecko. A w żłobku przestrzega się zasad. Jest socjalizacja, praca w grupie.
    Dzieciaki uczą się przede wszystkim od rówieśników a nie od dorosłych. Są zabawy, nauka.
    Na babcię jestem stanowczo na 'nie'. Doraźnie tak. Ale do codziennej opieki wykluczone.

U nas w gminie są 3 żłobki które są wpisane do rejestru, i które tak naprawdę podlegają wymaganiom, i działają zgodnie z prawem. Dostać się to cud. ☺️

A co ja myślę? 🤯 Jestem głupia. Na ten moment Jestem przerażona chorobami starszej. I ciężko by mi było to pogodzić z pracą.
    Więc na dzień dzisiejszy młodsza nie idzie do żłobka.
    Chyba że zamkną nas przez covid w domu. A ja oszaleje z nimi i gdy tylko otworzą znowu wszystko pobiegnę do pracy odpocząć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 12:14

• Buena88 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Moja do żłobka nie idzie, ale tylko dlatego że babcia się sama zaoferowała. Gdyby nie to, też dalibyśmy do żłobka, bo niestety ale po 3 latach to w moim zawodzie wszędzie by mnie traktowali jak świeżynkę. Ja uważam że jednak babcia, którą dobrze zna i przy której się czuje bezpiecznie jest lepsza od obcych pań. Ale nie każdy ma wybór.
    Dziewczyny, jaką maść na ząbkowanie ostatnio polecałyście? Dentinox? Dobrze pamiętam?

Tak, to jest żel na ząbkowanie Dentinox

MIMI lubi tę wiadomość

Ola, 14.05.2020r :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:

Do 3 roku minimum? Kocham Oliwiera ale chyba nie aż tak 😂 żart!

lipcowka86, mwm, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Dokładnie. 🤣🤣🤣

Moja ma 2 lata. I za nic w świecie by nie wytrzymała tyle w domu. Nie daj Boże zaparkuje autem przed domem a tam będą dzieci to siłą ją trzeba zabierać po zachodzie słońca z podwórka..
    I mama nawet z najlepszą zabawą, zabawką przegra bitwę z innymi dziećmi.

lipcowka86 lubi tę wiadomość

• Catlady Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ja się właśnie dowiedziałam, że mi męża wysyłają w delegację na cały przyszły tydzień. Zdarzały się już parodniowe wyjazdy ale na cały tydzień jeszcze nie.. trochę jestem przerażona. :(

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przyszlo krzeselko do karmienia...mozna zaczynac rozprawiac die z kolekcja sloiczkow.

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    No to przyszlo krzeselko do karmienia...mozna zaczynac rozprawiac die z kolekcja sloiczkow.
    Ooo, Pattison to Twoja mala juz siedzi? Widzę, że mamy ten sam termin porodu, ale Kuba jeszcze daaaleko do siedzenia, nawet z podparciem.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Ooo, Pattison to Twoja mala juz siedzi? Widzę, że mamy ten sam termin porodu, ale Kuba jeszcze daaaleko do siedzenia, nawet z podparciem.
    Ja mam takie co do pozycji leżącej się opuszcza.
    63c825371b8a.jpg

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:

Siedzi z podparciem
    tzn nie wiem czy dobrze to sprawdzam...jak posadze na sofie i opre o oparcie to siedzi...
    Mamy Kindersafty...
    kindersafety-krzeselko-do-karmienia-fotelik.jpg
    krzeselko

Tzn sie pochyla ale nie az tak...
    Uwazam,ze jest troche lepsze niz to z IKEA...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 19:21

Drzemka lubi tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o spanie, to u mnie wygląda to bardzo podobnie jak u Szatanki, też potrafi spać longiem do 8h. No sorry, taki nam się egzemplarz trafił 🙃. Ale nie zawsze jest tak kolorowo, przedwczoraj np. miał dwugodzinną przerwę w nocy, podczas której trochę głużył a trochę głupczył, wydawał odgłosy jak u młodego dziczka 😅.
    Póki co dobrze mi w domu, ale też chcę dać młodego do żłobka. Wracam do pracy, żeby nie wypaść z obiegu. Na M mogę liczyć, ale jak nie daj boże go przy mnie zabraknie? Straszne myśli, ale różnie to bywa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym krzesełkiem do karmienia i samodzielnym siadem to się nie da. Są dzieciaki co samodzielnie siadają np w 8msc i to w normie. A przecież tak długo czekać nie można.

PattisonBM lubi tę wiadomość

• Anka12 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja mam takie co do pozycji leżącej się opuszcza.
    63c825371b8a.jpg
    Ooo, bardzo fajne. Ja póki co karmię w bujaczku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dokładnie. 🤣🤣🤣

Moja ma 2 lata. I za nic w świecie by nie wytrzymała tyle w domu. Nie daj Boże zaparkuje autem przed domem a tam będą dzieci to siłą ją trzeba zabierać po zachodzie słońca z podwórka..
    I mama nawet z najlepszą zabawą, zabawką przegra bitwę z innymi dziećmi.
    Jasne rozumiem, ja poprostu chce sama wychować swoje dziecko przez pierwsze trzy lata ;) Na ten moment nje wyobrażam sobie oddawać dziecko do żłobka na 8h i go widzieć tylko popołudniami. Dla mnie taki maluch potrzebuje przede wszystkim bliskości i miłości, jasne ze dzieciakow tez dlatego będę chciała jak najwiecej chodzić z nim na różne zajęcia, ale nie oddac na cały dzień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Haha No tak sobie założyłam ze chce się oddac dziecku, zobaczymy czy nie zwariuje 😀 Może uda mi się pracować zdalnie, albo robić coś przez kilkanaście godzin w tygodniu, żeby trochę pobyć z ludźmi powyżej 18 roku życia 😀

lilly., Karolllla lubią tę wiadomość

‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ