X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ludu wogole moze nie miec swiadomosci,ze to ma...ale fryzjerka troche nie fair sie zachowuje...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Czesc ludu wogole moze nie miec swiadomosci,ze to ma...ale fryzjerka troche nie fair sie zachowuje...
    Tez tak myśle, ciekawe ile osób już mogła zakazić.. jak mi to siostra przekazała to byłam w szoku..

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj byłyśmy u fizjo i niestety u nas jest źle. Przyznała, że Mała za wolno się rozwija i że jest bardzo ponapinana, co ją bardzo blokuje. Też mamy dużo ćwiczyć, ale rehabilitacja jest konieczna. W sumie to że poszłam z nią wcześniej niż miałam umówioną wizytę to dzięki Wam. Cały czas myślałam że ma jeszcze czas, ale jak widziałam jak Wasze dzieciaczki śmigają z rozwojem to zaczęłam się niepokoić.
    Sama rehabilitacja trwała jakieś pół godziny i moje dziecko przez cały ten czas krzyczało, a zaczęła już w momencie jak fizjo się do niej zbliżyła. Mówię Wam, to był horror. Próbowała nawet ją odwracać, żeby jej nie widziała, a Mała wtedy podejrzała i znów krzyk. Kilka razy podkreślała, że jest zadziwiająco nerwowa i nie spotkała się jeszcze żeby dziecko przez całą wizytę tak płakało. A ja znów mam doła, że może to nie tylko o napięcie chodzi tylko jest jakiś inny neurologiczny problem. A może po prostu tak charakterne dziecko...

• MIMI Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do covida, to akurat ciocia mojego męża bardzo ciężko przeszła. Pół godziny przed utratą przytomności test wyszedł negatywny... a że wszystkie objawy się zgadzały zrobili drugi i już pozytywny. Kolega z kolei stracił węch i smak i też wyszedł negatyw , po kilku dniach żona te same objawy, tyle że oni nie powtarzali więc nie zasilili statystyk, a osób które mają objawy a nie robią testów myślę że może być wiele.

lilly. lubi tę wiadomość

• MIMI Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jeśli chodzi o podnoszenie głowy w leżeniu na plecach to mówiła że to jest ok, pod warunkiem że dziecko wykazuje inne rodzaje aktywności. W naszym przypadku niestety jest to jedyna aktywność.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, bez paniki. Mała ewidentnie źle zareagowała na fizjo. Może ze stresu się tak pospinała. A mieliście USG główki? Najlepiej od razu idź do neurologa, bo będziesz się tylko martwić, a to może nic poważnego. Fizjo potrafią straszyć bez potrzeby. Jak pisałam Szatance ja byłam u 4 i różne opinie dostałam.
    A i na Bobathach dziecko nie powinno tak płakać bo nie będzie współpracować. Jeśli tak będzie również u kogoś innego to może lepiej Vojta... bo tu nie potrzeba współpracy dziecka... Tak czy siak tak jak Szatance polecam chociaż jedną wizytę u vojtowca żeby zobaczył i ocenił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 23:23

2020 :)
    2023 :)
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI, no ja czasem się obawiam, że te nasze nadwrażliwe, nerwowe córki to nie jest "taki typ", tylko coś im dolega. :/ ALe mam nadzieję, że to jednak tylko obawy. A powiedzcie, co właściwie może wyjść na takim USG główki, jakich to chorób objawem mogą być takie kłopoty z rozwojem ruchowym? Bo intelektualnie to moja zdaje się być bardzo bystra. Teoria mojej fizjo jest taka, że jest bardzo wysoka i to lekko obniżone napięcie przy tym wzroście jej bardzo przeszkadza, ale czy ja wiem?

Napisałam już do innej babki od Vojty. Tej, co mi polecałaś, nie mogę jakoś znaleźć. Chyba dla świętego spokoju odwiedzę jeszcze neurologa, choć moja fizjo powiedziała, że to na pewno nie jest kwestia neurologiczna.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    MIMI, no ja czasem się obawiam, że te nasze nadwrażliwe, nerwowe córki to nie jest "taki typ", tylko coś im dolega. :/ ALe mam nadzieję, że to jednak tylko obawy. A powiedzcie, co właściwie może wyjść na takim USG główki, jakich to chorób objawem mogą być takie kłopoty z rozwojem ruchowym? Bo intelektualnie to moja zdaje się być bardzo bystra. Teoria mojej fizjo jest taka, że jest bardzo wysoka i to lekko obniżone napięcie przy tym wzroście jej bardzo przeszkadza, ale czy ja wiem?

Napisałam już do innej babki od Vojty. Tej, co mi polecałaś, nie mogę jakoś znaleźć. Chyba dla świętego spokoju odwiedzę jeszcze neurologa, choć moja fizjo powiedziała, że to na pewno nie jest kwestia neurologiczna.

No zwykle własnie nic nie wychodzi i można wykluczyc problemy neurologiczne (wady uon,wylewy, zmiany powstałe w wyniku niedotlenienia)...

Ja radze iść Mimi do neurologa, bo Mimi sie martwi, a ja uważam że lepiej od razu wykluczyć zamiast tak sie zastanawiać i tyle.

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI a Twoja mała się obraca z plecków na brzuszek?

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z tym o to Paniczem który budził się co godz. 😤😤😤😤
    Także ten nie wiem czy to regres czy skok rozwojowy A może to kasza manna .
    Jedno wiem napewno dzisiaj bez 10 l kawy nie przeżyje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 20:07

PLPaulina, Frufru, PattisonBM, Anka12, Andzia86, Ajka, Buena88, lipcowka86, Niki2803, Catlady lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    My też dzisiaj byłyśmy u fizjo i niestety u nas jest źle. Przyznała, że Mała za wolno się rozwija i że jest bardzo ponapinana, co ją bardzo blokuje. Też mamy dużo ćwiczyć, ale rehabilitacja jest konieczna. W sumie to że poszłam z nią wcześniej niż miałam umówioną wizytę to dzięki Wam. Cały czas myślałam że ma jeszcze czas, ale jak widziałam jak Wasze dzieciaczki śmigają z rozwojem to zaczęłam się niepokoić.
    Sama rehabilitacja trwała jakieś pół godziny i moje dziecko przez cały ten czas krzyczało, a zaczęła już w momencie jak fizjo się do niej zbliżyła. Mówię Wam, to był horror. Próbowała nawet ją odwracać, żeby jej nie widziała, a Mała wtedy podejrzała i znów krzyk. Kilka razy podkreślała, że jest zadziwiająco nerwowa i nie spotkała się jeszcze żeby dziecko przez całą wizytę tak płakało. A ja znów mam doła, że może to nie tylko o napięcie chodzi tylko jest jakiś inny neurologiczny problem. A może po prostu tak charakterne dziecko...

Mimi moja wizyta u fizjo to tez była najgorsza wizyta. Mały był zmęczony lezal na macie, ona rozrzuciła tonę zabawek a on leży. Pyta się czy się interesuje zabawkami a ja ze tylko niektórymi. Pokazałam jakaś nasza to się ruszył. Potem tak nim majtala ze był mega płacz a co go uspokoiłam to ta znowu. Wiedza u niej ogromna (Bobathy, Vojty itp.) ale podejście nie wiem.. może to tak wyglada. Stwierdziła ze generalnie wszystko ok, do ćwiczenia drobne rzeczy:
    - aktywizować obroty na lewo bo woli na prawo
    - ćwiczyć wysoki podpór
    - pokazywać naprzemienne pełzanie bo czołga się
    - takie największe ze próba trakcji tak sobie, ze główka nieco słaba
    Ale biorąc pod uwagę w jakim on był stanie to wydaje mi się ze ok wszystko. Mówi ze jak będzie progres to za miesiąc a jak nie to za 2 tyg, ale ja już nie pójdę na bank 🙈
    Powiedziała ze nie widzi niczego żeby była potrzeba regularnych wizyt, wiec zakładam ze luz

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Co do covida, to akurat ciocia mojego męża bardzo ciężko przeszła. Pół godziny przed utratą przytomności test wyszedł negatywny... a że wszystkie objawy się zgadzały zrobili drugi i już pozytywny. Kolega z kolei stracił węch i smak i też wyszedł negatyw , po kilku dniach żona te same objawy, tyle że oni nie powtarzali więc nie zasilili statystyk, a osób które mają objawy a nie robią testów myślę że może być wiele.

Niech spróbują zrobić na przeciwciała może?
    My dziś właśnie robiliśmy, nie wymaz tylko z krwi

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Witamy się z tym o to Paniczem który budził się co godz. 😤😤😤😤
    Także ten nie wiem czy to regres czy skok rozwojowy A może to kasza manna .
    Jedno wiem napewno dzisiaj bez 10 l kawy nie przeżyje 🤦‍♀️🤷‍♀️🤦‍♀️🤷‍♀️🤦‍♀️

Moja dzis to samo, nie zdazylam ani razu zasnnac w nocy

PS ale włoski... super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 11:09

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili moja na wizycie u pediatry jak byla zmeczona to tez taki nalesnik rozlany i zero wspolpracy...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi 1987, piękny chłopczyk 😍. Śliczne oczy, a ile włosów! U mojego niby dużo, ale chyba nie aż tyle, no i blond, więc nie rzuca się tak w oczy 😊. Współczuję kiepskiej nocki, oby następna była lepsza!

Mimi1987 lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 no w końcu pokazałaś jego mościa nie leżącego plackiem 😅 Jaki czadowy gość 😍

Co do nocki to u nas na odwrót. Nie dość, że pierwszy raz od wieeeeelu tygodni zaciągnęłam tatusia do sypialni bo zawsze zasypiał na kanapie i już na niej zostawał i zawsze jęczał, że tęskni za łóżkiem. Poszliśmy razem to Oli na środku łóżka rozwalony, wcisnęliśmy się, przesunęłam go, jeszcze nad nim gadaliśmy a ten nic. Kamień. Ciasno było ale tak się wyspaliśmy wszyscy, że rano M. do mnie, że jak tak moja każda noc wygląda to o co mi chodzi 😂🤦🏼‍♀️ Kurna to się Oli popisał...

Jeśli chodzi o fizjo to ja też poszłabym na drugą wizytę gdzie indziej bo to tak jak z każdym specjalistą, jeden znajdzie milion chorób tam gdzie ich nie ma, a inny powie, że wszystko super.

Ajka, Mimi1987, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka tez masakra, aktywność od drugiej do szóstej! i to jeszcze z biadoleniem. Umrę dzisiaj 😆

Karolllla lubi tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Mimi moja wizyta u fizjo to tez była najgorsza wizyta. Mały był zmęczony lezal na macie, ona rozrzuciła tonę zabawek a on leży. Pyta się czy się interesuje zabawkami a ja ze tylko niektórymi. Pokazałam jakaś nasza to się ruszył. Potem tak nim majtala ze był mega płacz a co go uspokoiłam to ta znowu. Wiedza u niej ogromna (Bobathy, Vojty itp.) ale podejście nie wiem.. może to tak wyglada. Stwierdziła ze generalnie wszystko ok, do ćwiczenia drobne rzeczy:
    - aktywizować obroty na lewo bo woli na prawo
    - ćwiczyć wysoki podpór
    - pokazywać naprzemienne pełzanie bo czołga się
    - takie największe ze próba trakcji tak sobie, ze główka nieco słaba
    Ale biorąc pod uwagę w jakim on był stanie to wydaje mi się ze ok wszystko. Mówi ze jak będzie progres to za miesiąc a jak nie to za 2 tyg, ale ja już nie pójdę na bank 🙈
    Powiedziała ze nie widzi niczego żeby była potrzeba regularnych wizyt, wiec zakładam ze luz

no czasem nie ma chemii i tyle... dobrze że wszystko dobrze... poza tym w tym wieku dzieci juz rozpoznają swój i obcy... i nic nie poradzisz... Weronika spośród 4 fizjo z którymi miala kontakt dobrze reagowała tylko na 2 osoby... Jedną zna od 8 tygodnia życia, a ta druga jest do niej mocno podobna i z wyglądu i z zachowania...

lilly. lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    U nas nocka tez masakra, aktywność od drugiej do szóstej! i to jeszcze z biadoleniem. Umrę dzisiaj 😆
    Witaj w klubie... u mnie juz wiadomo co jest grane... idzie druga jedynka - już jest malenka ranka na dziąśle (wczoraj jeszcze nie było), pewnie dziś/jutro sie do końca przebije... olałam dałam apap i spi od 10:00... Ja oczywiście juz po kawie i sama nie zasne... zycie...

• lilly. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    no czasem nie ma chemii i tyle... dobrze że wszystko dobrze... poza tym w tym wieku dzieci juz rozpoznają swój i obcy... i nic nie poradzisz... Weronika spośród 4 fizjo z którymi miala kontakt dobrze reagowała tylko na 2 osoby... Jedną zna od 8 tygodnia życia, a ta druga jest do niej mocno podobna i z wyglądu i z zachowania...

Dokładnie tak jest jak mowisz 🙏🏻 Nasze maluchy już kumają co i jak

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ