MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha dobre, wyobraziłam sobie go 🤣
Karolllla lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Karollla
Na tej fotce Oli ma minę z serii
Mamuśka dawaj obiad A nie cykasz foty 🤣🤣🤣
Zakochałam się w Twoim stole ❤❤❤
Już wiem czemu musiało być stylowe krzesełko 👍20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Lilka dla samego obrotu myślę, nie ma sensu wydawać kasy chociaż nie powiem baardzo to wygodne. Nam pasuje wizualnie do stołu i krzeseł, a to akurat już totalnie nasza fanaberia.
Za to w samochodzie ten obrót baja, nie trzeba się wyginać. Kama my kupiliśmy Cybex Sirona Zi i-Size.Kama92 lubi tę wiadomość
-
Mimi1987 wrote:Karollla
Na tej fotce Oli ma minę z serii
Mamuśka dawaj obiad A nie cykasz foty 🤣🤣🤣
Zakochałam się w Twoim stole ❤❤❤
Już wiem czemu musiało być stylowe krzesełko 👍
Dokładnie tak było bo późnej już się irytował, że tak wolno leci łyżeczka 😂 A stół dziękuje, M. kiedyś sam zrobił no i to krzesełko to sama rozumiesz 🙈🙃 -
Karolla, super sprawa!
Wiecie co, a nam to jedzenie jakoś średnio idzie, muszę powiedzieć. 5. dzień dzisiaj, a młoda dalej się krzywi, wszystko wypluwa i blokuje mi rękę jak jej chcę wsadzić łyżeczkę do buzi. U Was też tak było, czy mam kolejny problem na horyzoncie?
Catlady, ćwiczenia tak sobieMała miała świetny humor i od tej strony nie było tak źle, bo choć płakała przez każdą minutę ćwiczeń, to jak tylko kończyliśmy, to znów była zadowolona. Ale ja nie potrafię chyba dobrze tego zrobić, tzn. mała nie wykonywała tego, czego od niej oczekiwałam, czyli nie unosiła główki, stąd brak pewności, że robię to dobrze, za to masa wątpliwości, czy aby na pewno nie sprawiam jej bólu. Jutro wyślę filmik z nagraniem i zobaczymy, co mi powie.
Karollla, a jaki powód zmiany fotelika? Też waga? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 14:39
lipcowka86, Mimi1987, Karolllla, Kama92, Anka12, Lilka94, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
My też jeszcze jeździmy w łupinie, z tym że mamy taką większą... Nad fotelikuem następnym też już się zastanawiamy, ja bym chciała obrotowy bo przyjechać naszej klusce ciężko mi sobie wyobrazić to zginanie się i nachylenia do zwykłego, ale nie wiem co wybierzemy. Planujemy wycieczkę do 8* w Krakowie ale teraz przez 👑 M wszystko stanęło, siedzimy w domu już od 29.10 i aż do 20.10 bo ma nawrót objawów... Już mnie trafia w domu a tu nie bardzo da się wyjść...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 21:55
-
My jeszcze w łupinie moglibyśmy jeździć jeśli patrzeć na kryteria wystająca głowa /waga mamy cybex jest mega ciasny w barkach i mała mi zaczęła podczas wkładania wykonywać jakieś takie nie pokojące pozycje właśnie w górnych patriach ciała, z tego powodu zaczęłam rozglądać się za innym a że wszędzie praktycznie sama z dwójką latam to patrzę obrotowe żeby sobie ciut ułatwić 😁
-
Oj u nas zmiana fotelika tylko dlatego, że był pożyczony od kumpeli, która niedługo rodzi i chciała go już mieć gdyby się szybciej rozpakowała. Tak to by jeszcze długo w nim jeździł. Więc już ten następny kupiliśmy.
Szatanka z jedzeniem u nas było jak miał 5,5 tyg. przez 3 dni marchewka (bez szału) tydzień przerwy (pyra u babci przez dwa dni - zasmakowała) znowu przerwa kilka dni i ruszyłam ze słoikami i jakoś już idzie. A co jej dajesz? Może jej nie smakuje to coś konkretnie?
Andzia mega!!! Też chciałam dziś dać makaron ale po ostatnim zakrztuszeniu się zniechęciłam -
U nas z jedzeniem też masakra. Ja jej wpycham łyżeczkę a ona wszystko wypluwa. Dzisiaj dałam owoc, a zarazem pierwszy słoiczek. Kurczę nie wiedziałam że te słoiczki takie rzadkie. Efekt był taki że wszystko jej płynęło po szyi aż po plecach... mimo że była zabezpieczona śliniakami i ręcznikami papierowymi...
Ja coraz więcej czytam o problemach z integracją sensoryczną i niemal wszystkie objawy mi pasują, czyli problem praktycznie na każdym obszarze.
Karolla super! Młody wymiata.
Co do szczotkowania ciała to kiedyś stosowałam i efekty mega. Ale ja miałam problem tylko z szorstką skórą, nie wiem jak radzi sobie z cellulitem i brakiem jędrności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 22:10
-
Maciusia uczę gryźć na selerze naciowym a dzisiaj to bardziej lizal ten makaron i marchewkę niż jadł a miny jakie robił 🤣
Mój nie lubi brokuła pluje nim a resztę zjada z chęcią. Zaczęłam mu gotować zupki i odpukać narazie smakują 🤭 ostatnio dałam mu kasze z kubka doidy to trzeba było go wykąpać bo była wszędzie 🙈
Karolllla, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
MIMI jak Oli ma wpychaną łyżeczkę to też zawsze wraca jedzenie na zewnątrz. Nauczył się sam ściągać to wtedy pięknie łyka, zwróć może na to uwagę bo mojego M. też poprawiam jak mu wpycha albo wyciera o podniebienie czy coś, żeby tak nie robił. Wtedy Oli zawsze wypluwa, musi sam delikatnie spić z łyżeczki
-
Karolla, była 2 dni marchewka, 2 dni pasternak i dzisiaj marchewka z kalafiorem, bo tylko taki M dostał. Humana albo bobovita bio. Gdybym jej zostawiła łyżeczkę przed buzią, to by w nią walnęła tak, że wszystko by spadło. Zresztą, nie raz już tak zrobiła. Heh, czyli że mamy problem
MIMI, i co z ta integracją, co Cię niepokoi? Jak rodziłaś? SN czy CC? Ja właśnie z tego powodu upierałam się na SN, mam koleżankę, której syn ma zaburzenia IS i wiem, jak jest. No ale teraz mnie trochę też zaniepokoiłaś... -
Mi fizjo mowila, ze łyżeczkę trzeba tak jakby polozyc na języku i dziecko samo ma zjesc z łyżeczki.
A jakie problemy z integracją zauważyłaś MIMI? Czy młoda wkładała raczki do buzi? Czy wkładała zabawki do buzi?Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
szatanka wrote:Karolla, była 2 dni marchewka, 2 dni pasternak i dzisiaj marchewka z kalafiorem, bo tylko taki M dostał. Humana albo bobovita bio. Gdybym jej zostawiła łyżeczkę przed buzią, to by w nią walnęła tak, że wszystko by spadło. Zresztą, nie raz już tak zrobiła. Heh, czyli że mamy problem
MIMI, i co z ta integracją, co Cię niepokoi? Jak rodziłaś? SN czy CC? Ja właśnie z tego powodu upierałam się na SN, mam koleżankę, której syn ma zaburzenia IS i wiem, jak jest. No ale teraz mnie trochę też zaniepokoiłaś...Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
A u nas wreszcie ok z jedzeniem... lezaczek do kapieli sie sprawdza... stawiam mloda na stole i zjada jakos tak stopniowo zaczela lepiej znosic ze ja karmie ja... dałam jej tez ze 3 razy tubke warzywno owocowa z suszonymi sliwkami... albo jabłko z suszona sliwka... musze z tym uwazac bo za widze wielki entuzjazm...młoda te tubki sama obsluguje.
Szatanka, nie przejmuj sie na poczatku wszystkim rodzicom nie wychodzi... jesli mozesz gdzies wrzucic filmik gdzies to moze cos doradze... albo jakos moze przez maile - generalnie nawet jak głowa nie idzie do góry to pozostałe rekcje mogą być, popatrz na brzuszek czy się zbiera (taki wciągniety powinien się zrobić)... to ćwiczeni trzeba wyczuć. Nauczysz się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 23:14
2020
2023 -
U nas z rozszerzaniem jest średnio, w sensie mała się cieszy jak widzi łyżeczkę ale tak jakby nie potrafi dobrze z niej ściągnąć jedzenia i tak śmiesznie „zlizuje”. Nie wiem nawet jak to nazwać. I ja wlasnie jej tak jakby kładłam jedzenie na podniebieniu no ale mówicie ze tak się nie powinno. Wlasnie przy tym sporo wypluwa ale tez jakaś część zjada.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc