MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Buena88 u nas tez wędzidełko jest możliwe, chociaż mały miał już raz podcinane w szpitalu. Ale nie krztusi się zawsze, tylko wlasnie czesto jak ma dłuższa przerwe i czuje ze z piersi szybciej leci, dlatego podejrzewam ta przyczynę. Zobaczymy co powie logopeda. Oby wizyta się odbyła, bo już raz nam odwołali😔 ja rozszerzanie zacznę w następny weekend, w ten daje so ie jeszcze spokoj😊tez jestem ciekawa co to bedzie😏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 10:25
Buena88 lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Szatanka kup dynie humana albo gerbera mozesz kupowac w ciemno.
Moze tez zmien lyzeczke na bardziej plaska. U nas tu byl problem ze lyzka byla za gleboka.
Teraz mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 18:24
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
A jakie macie łyżeczki właśnie?
Anka12 lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Takie płaskie z Rossmana na początek, ale młoda lubiła z nich strzelac we wszystkie strony... teraz lepiej zgarnia, to mam taką małą głębszą tez z Rossmanna, z tej sie juz nie da strzelac bo twardsza i mniej giętka
https://www.rossmann.pl/Produkt/Talerze-sztucce-i-sliniaki/Babydream-lyzeczki-dla-niemowlat-1-szt,72807,8492
https://www.rossmann.pl/Produkt/Talerze-sztucce-i-sliniaki/Babydream-lyzeczki-dla-niemowlat-3-szt,121942,8492Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 10:58
Catlady, Buena88 lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Karola, pewnie będzie tak jak piszesz, nastawię się na to, dzięki
Drzemka, a to u mnie też nie za każdym razem się krztusi, często na początku, w nocy o dziwo prawie nigdy. Do logopedy poszliśmy prywatnie, bo na NFZ były dalekie terminy, a nam zależało na czasie. Ciekawe co Wam powie po wizycie, mam nadzieję, że nie odwołają. My planowaliśmy zacząć rozszerzanie diety jak skończy 6 miesięcy, nie spieszyło nam się, nie powiem jak można byłoby to jeszcze byśmy zaczekali, wygodne jest kpLiczę jeszcze na to, że jak będzie jadła te warzywka itd. to waga pójdzie ładnie do góry, bo póki co to słabiutko.
Ajka my mamy te łyżeczki z Rossmana, te drugie 3szt.Czekają na TEN dzień 😅
Ola, 14.05.2020r -
Buena, to tak samo u nas - mi się w ogóle nie spieszy do rozszerzania, też najchętniej bym jeszcze zaczekała bo kp jest mega wygodne a ja lubię wygodę
planuję gotować na początku sama ale zobaczymy w praniu jak to wyjdzie. Mam Thermomix to może nie będzie najgorzej, muszę zerknąć czy mają jakieś przepisy właśnie typowo pod rozszerzanie diety.
Mam w planie gotować większe porcje i mrozić tylko muszę sobie opracować jakiś system mrożenia. Jak Wy to robicie? Macie jakieś woreczki, pojemniki do mrożenia? Widziałam też, że można w takich pojemniczkach na kostki do lodu mrozić.Buena88, Frufru lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
A to ja tak samo, jak najdłużej chciałam pociągnąć samo kp, tez m.in dlatego że najwygodniejsze. A na szykowanie jedzenia jeszcze bedzie wiele lat🤣 Catlady, ja mam pomrozone warzywa, już w kawałkach pokrojone, mroziłam w woreczkach strunowych z ikei. Wrzucę je tylko do garnka, na parę i od razu bede podawać młodemu jak się uparują razem z naszym obiadem😏 nie planowałam robic wiecej póki co w zapasie, raczej po prostu na bieżąco mu wrzucać po kilka sztuk. Takie pojemniczki do mrożenia lodu w kształcie kwiatków tez kupiłam😏 myslalam żeby w tym jakies galaretki tez robic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 18:25
Buena88 lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Karolllla wrote:Drzemka (nie Ty Drzemka
) o 19:00 chyba nie wróży nic dobrego nie? 😳🙃
U Nas była drzemka od 18.30 do 19.10 ale na szczęście już śpi.
Ja oficjalnie mam dziś dość, aż dziwne ze mi jeszcze garb nie urósł od ciągłego noszenia małego klocka ☹️ do tego ciągła walka przy usypianiu poprostu nam dziś dość 😭 -
Galaretki w kształcie kwiatków, ambitnie 😅👏 może kiedyś 🤔 Ja na razie będę bazować na słoiczkach, później spróbuję coś ugotować, znając moje szczęście to tylko sie narobię, a mała nic nie zje 😆✌️
Karola, może być różnie 😌, kibicuje żeby jednak poszedł spać o sensownej godzinie 🙂Ola, 14.05.2020r -
A w ogole moja siostra cioteczna ma drugi raz ma covid... i jest tym razem masakra... Pierwszy raz miała bezobjawowyw kwietniu (jest pediatrą w Szwajcarii i wyłapali ją w badaniach przesiewowych personelu), a teraz była trochę w szpitalu, bo w domu nie mogła zbić gorączki... rozmawiałam własnie z ciotką i opowiadała że K.ledwie żyje, tak ją wszystko boli, ale juz nie gorączkuje...2020
2023 -
Ajka wrote:A w ogole moja siostra cioteczna ma drugi raz ma covid... i jest tym razem masakra... Pierwszy raz miała bezobjawowyw kwietniu (jest pediatrą w Szwajcarii i wyłapali ją w badaniach przesiewowych personelu), a teraz była trochę w szpitalu, bo w domu nie mogła zbić gorączki... rozmawiałam własnie z ciotką i opowiadała że K.ledwie żyje, tak ją wszystko boli, ale juz nie gorączkuje...
-
Nadrobić nie mogę
Szatanka - mój nie siada ani nie siedzi wiec na razie na kolanach.
Mamy jakiś sukces po dyni i ziemniaku przyszła marchewka która znalazłam w pieluszce wiec musiała przejść 😂
Nasz tez kołysze się na w podparciu na nogach i raczkach 😍
A i mam pytanie - czy u Waszych maluch nachodzą paluszki u stop? U nas ten drugi taki jest odchylony w przód3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja gotuję trochę więcej np dyni i ziemniaka, blenduje wszystko i zamrazam w zużytych sloiczkach po zarciu młodego.
Moja ciotka męczyła się z covidem 2 tyg. Najpierw ból żołądka, utrata zapachu i smaku, potem wszystko przeszło A po kilku dniach kaszel i totalna niemoc. Brat ciotecznyz kolei tylko gorączka i ból nóg.
Właśnie mój Szanowny małżonek tak mnie wkurzył że znowu nadejdą ciche dni których ostatnio jest coraz więcej. Nie ma wielu obowiązków w domu ale i tak wiecznie dla niego za dużo. Rozpakować rano zmywarkę i wynieść śmieci, poogarniac wieczorem swoje rzeczy które wiecznie rozpierdziela. Ja godzinę usypiam małego, starszak w tym czasie siedzi w wannie A małżonek zamiast coś porobić to czyta książkę A w domu burdel. My jesteśmy zesobą 11 lat, niestety jak soedzialam na macierzyńskim ze starszym dzieckiem to nauczyłam go że wszystko ja robię i on nie chce z tego rezygnować, zresztą jemu bałagan nie przeszkadza i twierdzi że się ćzepiam. Więc oznajmilam ze skoro tych prostych rzeczy nie potrafi ogarnąć to ja też ze"swoich"obowiązków nie będę się wywiazywac i od dziś gotuje sobie sam A na noc daje mu butle i niech co 40 min wstaje do małego jak jest taki mądry i później w dzień normalnie funkcjonuje. Musiałam się wygadać i od razu mi lepiej:)