MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Apropo odreagowywania nowych umiejętności w nocy to mój ostatnio wlazł na toaletkę przy łóżku.. zawał miałam bo nagle zniknął z kamerki i po 3 schody robiłam.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mój M zapomniał mnie poinformować że wyjeżdża w delegację... Dowiedziałam się wieczorem jak spakował torbę 🤬 też będą ciche dni bo zostawił nas bez zakupów 🤬🤬🤬
-
lilly. wrote:Apropo odreagowywania nowych umiejętności w nocy to mój ostatnio wlazł na toaletkę przy łóżku.. zawał miałam bo nagle zniknął z kamerki i po 3 schody robiłam.
-
A my dzisiaj po szczepieniu.
Moja przychodnia działa normalnie i nie odwołuje szczepionek.
W grudniu mamy WZW.
Pani dr. Powiedziała, że mega mi.współczuje nosić takiego klocka hmmm nie wiem o co jej chodziło 🤣
Mój okruszek waży tylko 10,970 🙈🙈🙈🙈
Modlę.sie żeby szybciej zaczął chodzić 💪💪💪💪Andzia86, Drzemka, lipcowka86, PattisonBM lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi1987 wrote:A my dzisiaj po szczepieniu.
Moja przychodnia działa normalnie i nie odwołuje szczepionek.
W grudniu mamy WZW.
Pani dr. Powiedziała, że mega mi.współczuje nosić takiego klocka hmmm nie wiem o co jej chodziło 🤣
Mój okruszek waży tylko 10,970 🙈🙈🙈🙈
Modlę.sie żeby szybciej zaczął chodzić 💪💪💪💪Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny odnośnie jeszcze prawidłowych odruchów - Ajka uśmiecham się tu do Ciebie:)
Moj ostatnio z wysokiego podporu a czasami bez obraca się na plecy. Raz na jakiś czas jest ładny obrót ale zazwyczaj wyglada to ma utratę równowagi a nawet jak cialo idzie ładnie to głowa wali w mate i jest płacz. Fizjo tez mówiła ze bardziej traci stabilność. Jak pomoc maluchowi? Bo ta główka sobie guzy nabije
Wogole dziś na przewijaku tez na brzuch się obrócił za blisko wanny i było bam w płytki..3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
U nas dzisiaj już obroty pełną parą.. tak się rozpędził z tym obracaniem, że szok. Chce się obracać wszędzie, na macie, w dostawce, na przewijaku nawet obrót zrobił.
Poszedł spać o 18:30, przed chwilą się obudził, patrzę na kamerce a ten bam na brzuchu leży (nigdy nie spał ma brzuchu, zawsze plecy ewentualnie boczek). Po chwili stękanie więc musiałam do niego pójść. Obawiam się, że teraz czekają mnie częstsze pobudki jeśli będzie się tak non stop w nocy przekręcać 😖Ajka lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
lipcowka86 wrote:U Nas dziś był zielony groszek, normalni hit nad hitami a matka świnia miała tylko malutką porcję, taki był nie zadowolony jak się skończyło.
Dobrze ze piszecie o tym że dziecko powinno sami ściągać z łyżeczki bo ja wybierałam o wargę... No nic musze potrenować.
Mimi a od samego początku tak ma? Bo ja dziś doczytałam że teraz jest etap skoku rozwojowego więc może to skok. -
lilly. wrote:Dziewczyny odnośnie jeszcze prawidłowych odruchów - Ajka uśmiecham się tu do Ciebie:)
Moj ostatnio z wysokiego podporu a czasami bez obraca się na plecy. Raz na jakiś czas jest ładny obrót ale zazwyczaj wyglada to ma utratę równowagi a nawet jak cialo idzie ładnie to głowa wali w mate i jest płacz. Fizjo tez mówiła ze bardziej traci stabilność. Jak pomoc maluchowi? Bo ta główka sobie guzy nabije
Wogole dziś na przewijaku tez na brzuch się obrócił za blisko wanny i było bam w płytki..
Oj chyba Ci nie pomoge, bo u nas z brzucha na plecy jakoś bezproblemowo poszło... główka zaliczyla ze 2-3 uderzenia, ale to tyle... Weronika nigdy na plecy nie idzie z wysokiego podporu, tylko robi taką pozycje amfibii, kładzie główkę na ziemi i z nóżki pupka w górę i na plecy.
Jak z wysokiego podporu idzie na plecy to może rzeczywiscie traci równowagę, ale mysle ze się spoko nauczy... u Was chyba nie było jakis problemów.
Edit:
A może daj Leo na jakiś miekki materac (wasze łózko) przejściowo, niech pofika chwilę bez guzów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 21:39
2020
2023 -
Martynka brawo za postawę - nie gotuj. Trzymam kciuki żebyś wytrwała
Andzia...brak słów. Chłopy to są jednak dzbany czasem 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Lilly ja wczoraj znalazłam młodego na zasłonie, weszłam do pokoju bo stękał, patrzę na środek łóżka nie ma 😱 skończyło mu się pole do obrotów. -
Lilly, ktoś tu kiedyś wspominał o tych nachodzących paluszkach, że tak bywa czasem, później się normuje. Tak mi coś świta.
Catlady, moja też od jakiegoś czasu zaczęła w nocy obracać się na brzuch, nie żeby tak spać, normalnie oczy otwarte, leży i trochę stęka. Nie raz budzę się w nocy i szok, no nie jest to fajne, ale jak ją poprawiam na bok do spania to od razu zasypia, także tyle dobrego. Pamiętam pierwszy raz, nakarmiłam ją w nocy, położyłam śpiącą do łóżeczka, poszłam do toalety, wracam a tam z łóżeczka główka wystaje, zaspana nie ogarnęłam co jest grane, ze strachu prawie przez łóżko w kapciach przeskoczylam żeby ją ratowac, a ona tak po prostu leżała na brzuchu 😅
Moja wczoraj też zaliczyła dwa upadki z brzucha na plecy sięgając po zabawkę i uderzyła się w głowę, straszny widok, najchętniej to bym jej kask założyła.
Ola, 14.05.2020r -
Buena, teraz po karmieniu jak odkładam do łóżeczka to nie na środek jak zawsze, tylko bardziej z boku bliżej szczebelek.. żeby mu uniemożliwić takie obroty w nocy (na razie obraca się tylko w jedną stronę) - ale nie wiem w sumie czy dobrze robię.
Dziewczyny a po jakim czasie od rozpoczęcia obrotów plecy->brzuch pojawiły się u Was obroty brzuch->plecy?
Czy obroty plecy->brzuch przez drugi boczek pojawią się same? Spokojnie czekać? Czy jakoś ćwiczyć, stymulować tę drugą stronę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 22:59
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady wrote:Buena, to tak samo u nas - mi się w ogóle nie spieszy do rozszerzania, też najchętniej bym jeszcze zaczekała bo kp jest mega wygodne a ja lubię wygodę
Ja to bym najchętniej przez rok tylko cyckiem karmiła 😂 mniej brudzenia, prania i szykowania. Dziękuję opatrzności, że się udało z kp bez większych problemów. To najlepsza rzecz na świecie 🙈
Miałam kilka dni wycięte z życia, żołądek doskwierał, potem głowa. Żyć się odechciało. Jeden dzień skończyło się tym, że mały na macie, ja spałam obok na dywanie 🙄 a w tle leciała bajka. Spojrzał raz poraz, może raczej zareagował na dźwięk, bo uwielbia wszystkie melodyjki albo piosenki z reklam jak słyszy... No niedobrze ale to było moje wybawienie wtedy... -
Z tymi obrotami to mój też kilka razy obrócił się tak na plecy i uderzył głową w matę, był płacz. Na pewno nie zrobił tego prawidłowo. Przez to się zraził i chyba przez miesiąc, a napewno 2-3 tygodnie w ogóle się nie obracał na plecy. Próbowałam jakoś mu pomóc, ale nic z tego. W końcu wczoraj zaczął
(na nowej macie piankowej) z takiej pozycji jak opisała Ajka, z kuprem w górze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 12:38