MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, nie jestem pewna ale tego Dentinoxu to chyba można używać max tydzień.
Karolla, rozbawiłaś mnie 😁 opisałaś dokładnie to co ja robiłam z Małą w wózku. Przytulanie do twarzy, ale najczęściej sprawdzało się tańczenie na chodniku 😁Karolllla lubi tę wiadomość
-
Lilka94 wrote:Ajka, Pola zasypia jak ja wezmę pod pachę i trzymam za rączkę
jest tu jeszcze ktoś kto śpi z maluchem? 😜
U nas Leo nigdy nie spał z nami 😊 najpierw była dostawka A teraz łóżeczko20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Oli też kończy u mnie pod pachą jak się wybudza i jeśli coś kumam to wrzucam go do dostawki, a jak zasnę to śpimy razem rozwaleni
Nie wiem co będzie jak kupię łóżeczko serio, teraz to go po prostu roluje do siebie
MIMI hahahah dobre, no przyznam, że to przytulanie do twarzy zrobiło na mnie wrażenie 😅MIMI lubi tę wiadomość
-
Ja za każdym razem odkładam . Tak samo było jak KP . Pierwszy syn non stop był z nami teraz od razu zapowiedzielismy no way.
Łóżko i sypialnia jest nasza. Dzieci swoje pokoje i łóżka.
Ehhh jaka ja wyrodną matka 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤣🤣🤣🤣20.10.2012 👰🤵💍
nick nieaktualnyLilka94 wrote:Ajka, Pola zasypia jak ja wezmę pod pachę i trzymam za rączkę
jest tu jeszcze ktoś kto śpi z maluchem? 😜
Nie Mam obsesji terytorialnego zaznaczania terenu sypialni.😄 Mąż całe szczęście też nie.
Liczy się dla Nas wygoda życia i funkcjonowania w ciągu dnia.
U starszej skończyło się kp i zaczęła spać sama.☺️
Nie słucham rad w stylu nie rób czegoś bo przyzwyczaisz. 😄 Są pewne etapy w życiu maluchów i trzeba się dostosować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 17:53
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzatanka szczerze to nie wiem jak pomóc. 🤷🏻♀️
Moja starsza to do teraz to nerwus i zwyczajnie w świecie nadęta baba.
Czasami to mam ochotę do drzwi życia ją oddać,bo na okno jest już za duża.
Hania zaczęła cokolwiek ruszać do jedzenia po skończonym roczku. Długo wszystko było na nie. A cuda na kiju Wyprawialismy.
Miała dobre przyrosty i każdy nam mówił że to indywidualna sprawa kiedy zechcę jeść.
I w sumie tak się stało. Nadszedł moment i zaczęła jeść.szatanka lubi tę wiadomość
-
Ja jak spałam z Alanem nigdy się nie wysypialiśmy. No porostu Ja nie umiem tak spać. Zawsze się bałam A to że spadnie , a to że nakryje Go kołdrą.
Wiecznie zmęczona i sfrustrowana. W pracy zasypiałam na biurku.
Więc coś za coś. Każde dziecko jest inne i każdy rodzic ma inne priorytety:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 18:27
20.10.2012 👰🤵💍
nick nieaktualnyRecenzja kinderkraft fini.
Ogólnie wrażenie : dobre.
+Zdecydowanie mniejsze i zgrabniejsze niż Baby design penne
+Tapicerka w całości a nie mata
+ Lekkie
+ Zabezpieczenie podłokietnika jak chce się dziecko dosunąć do stołu
+ Tacka jednolita, plaska, bez miejsca na napój. Dla mnie to akurat Plus
- dziwne pasy, te na ramionach nie wychodzą z krzesełka a z tyłka
- ten podnóżek trzeba sobie ogarnąć bo jak widać pasuje na 2 łatkę a nie 6msc dziecko
- brak ochraniaczy pasów
- brak łącznika nóg, zobaczymy czy po dłuższym użytkowaniu te nogi będą dalej na swoim miejscu
.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 12:51
Karolllla, Kama92, szatanka, Drzemka, Anka12, Buena88, Ajka, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
Paula, dzięki. W takim razie nastawiam się na to, że u nas też będą ekscesy. Kuźwa, a taka byłam pozytywnie nastawiona do tego rozszerzania, a tu jak zwykle wszystko pod górę. Coraz wyraźniej rysuje się, że z tą łyżeczką będą jazdy. Dzisiaj zaczęła się tak drzeć i złościć do czerwoności jak jej zabrałam tę łyżeczkę od witamin, bo już szłyśmy się kąpać, a ona najwyraźniej chciała ją dalej memłać. Rano było za to strzelanie z kaszki w sufit, choć jedną łyżeczkę kaszki dała sobie łaskawie wsadzić do buzi.
Gorzej, że teściowa już wkroczyła do akcji ze swoimi złotymi radami, że Lilianka ma niedobór żelaza i nie można tak w nieskończoność, żeby nic nie jadła (po dwóch tygodniach rozszerzania!) i żebym ją futrowała zupką z mięskiem z butelki ze smoczkiem. Pomijam już, że moja córka zdążyła odzwyczaić się od butelki i jej nie tknie, że chyba nie chodzi nam o przetrwanie wzorca ssania, a naukę żucia i gryzienia, to w skali od jeden do miliona zgadnijcie, jak bardzo wkurza mnie ta kobieta? Zrobiliśmy jej taką awanturę wtedy, że się popłakała, że ona "tylko chciała...", ale i tak wiem, że na tym nie koniec.
Ja też się nie wysypiam jak śpimy z nią, bo śpię w bezruchu i wszystko mnie boli jak wstaję, dlatego jak tylko mogę odkładam ją do dostawki. Tylko że ostatnio często się nie daje odłożyć. Ale o nakrycie jej się nie boję, bo raz że śpi w swoim śpiworku, dwa, że nawet jeśli, to już ona na pewno da mi znać, że coś jest nie tak. Bardziej się boję, że spadnie, ale też mam ją pod pachą, ale budzę się po kilku godzinach w tej samej pozycji, więc raczej mam pewność, że mi nie wyleci przez rękę.
Fajne to krzesełko, jednak pierwsze wybory najlepsze i też się na nie raczej zdecydujemy.
A te chrupki to takie zwykłe ze sklepu dajecie? To zdrowe jest? Bo kukurydza to raczej pędzona jest ostro w dzisiejszych czasach. W ramach jakiegoś posiłku, przekąski czy jak? -
MIMI wrote:Dziewczyny, nie jestem pewna ale tego Dentinoxu to chyba można używać max tydzień.
Karolla, rozbawiłaś mnie 😁 opisałaś dokładnie to co ja robiłam z Małą w wózku. Przytulanie do twarzy, ale najczęściej sprawdzało się tańczenie na chodniku 😁
Faktycznie nie można go stosować za często 😬
Ola śpi w łóżeczku, ale mam czasem ochotę wziąć ją do nas, poprzytulać się, ale jednak tak nie robię, bo obawiam sie, że po paru razach będzie problem z powrotem do łóżeczka, a poza tym jak spała wcześniej z nami to ja nie spałam za dobrze, właśnie dlatego, że bałam się żeby nie spadła czy kołdra się nakryła czy co tam jeszcze 🤷♀️
A śpiworek też się u nas sprawdza super 😊👍
Ola, 14.05.2020r -
Pola śpi w spiworku i zawsze od ściany (jak śpimy w salonie) albo od strony łóżeczka które jest praktycznie zetknięte z naszym łóżkiem. No i jak śpimy w sypialni to się nie wysypiam bo jest ciasno i materac jest miękki wiec każdy nasz ruch ja może wybudzić. Za to w salonie bajka, duuuzo miejsca i dość twarde łóżko wiec można się kręcić. Tyle ze nie chce żebyśmy spali w salonie, sypialnia to sypialnia. Żałuje ze nie kupiliśmy większego łóżka do sypialni. A kupowaliśmy niedawno wiec żal teraz wymieniać.
Ja mam nadzieje ze małej przejdzie ten gorszy czas i będzie normalnie spała u siebie jak dawniej. Dzisiaj narazie jest ok, śpi w łóżeczku poki co.
Co do chrupkow ja tez zaczęłam dawać w piątek, zwykle kukurydziane takie dla maluchów od 6 miesiąca. Spodobało jej się ze może sobie coś pomemłac. Daje jako przekąska między posiłkami.szatanka lubi tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Karolllla wrote:Muszę kupić te chrupki 😁 PS. Fajne dziewczyny!🥰
Chrupki to hicior u nas - jak młodej dac słoiczek żeby nie broiła... dać jej do łapy chrupka i bedzie zadowolona zjadac i to i to...
szatanka, Karolllla lubią tę wiadomość
2020
2023 -
A przypomniało mi się, miałam dać znać którejś z was o tej szczotce do masażu skory. Stosuje mniej więcej od dwóch tygodni praktycznie codziennie i super efekty, skóra jest taka delikatna i nieco ujędrniona także polecam.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Ja Weronikę usypiam na fotelu i odkładam do kołyski, jak mi się uda o 21, to zwykle obudzi się koło pólnocy i wtedy ją jeszcze szybko karmie i zasypia mi na fotelu (znów ją odkładam do kołyski)... Potem zwykle się budzi w okolicy 6/7 rano... więc znów ją biorę na fotel na cyca i sobie jeszcze jedząc czasem troche drzemie i wtedy mam zwykle taki pomysł ze moze w łózku ze mna jeszcze pośpi, ale zwykle nic z tego, bo ma taka radochę że u nas jest, ze niemal fikołki robi... Weronika budzi mojego meza, on myśli że Weronika nadal się co noc ileś razy budzi (on śpi i małej nie słyszy), a ja go nie wyprowadzam z błędu. W związku z tym moj mąż rano zawsze proponuje ze przejmie Weronika na trochę a ja sobie jeszcze śpie do 8...
szatanka, Drzemka lubią tę wiadomość
2020
2023