MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajka no ja mam jeden tak odkryty, że już serio nie mam czym zastawić, a tam akurat pranie wieszam więc i tak kupie te zatyczki.
W ogóle dałam młodemu słupek marchewki upieczonej i tak go pilnowałam, pięknie dziabał tymi dwoma ząbkami sam koniuszek i pomału jadł i już taka dumna byłam, aż nagle rąbnął większy kawałek i się zaczął krztusić, że od mojego klepania panicznego zaczął ryczeć 🤦🏼♀️ Nie wiem po ch*%# ja go testuje żeby mieć zawał. Tak mi pięknie wcina te rozdziabane widelcem warzywa, nic nie wybrzydza, a ja i tak próbuje te kawałki z ciekawości no kretynka. Ależ się wkurzyłam na siebie 😡 -
Karolllla wrote:Ajka no ja mam jeden tak odkryty, że już serio nie mam czym zastawić, a tam akurat pranie wieszam więc i tak kupie te zatyczki.
W ogóle dałam młodemu słupek marchewki upieczonej i tak go pilnowałam, pięknie dziabał tymi dwoma ząbkami sam koniuszek i pomału jadł i już taka dumna byłam, aż nagle rąbnął większy kawałek i się zaczął krztusić, że od mojego klepania panicznego zaczął ryczeć 🤦🏼♀️ Nie wiem po ch*%# ja go testuje żeby mieć zawał. Tak mi pięknie wcina te rozdziabane widelcem warzywa, nic nie wybrzydza, a ja i tak próbuje te kawałki z ciekawości no kretynka. Ależ się wkurzyłam na siebie 😡
Ehhh ja nawet nie.probuje dawać bo wiem że z Leo bym miała to samo. Plus że On bez kitu ma już duże zęby.
Śliną potrafi się zakrztusić A co jakbym mu dała brokuły 🤸♀️
Ja po Alanie nie ryzykuje . Alana musiałam tak uderzać już główką w dół bo mu tak wpadło jedzenie 🙈 raz Go reanimowaliśmy bo był już siny tak nam się zanosił Pieron. Więc hmmm z Leo chill pomalutku i do przodu wystarczy mi adrenalinki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 17:57
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
U nas od dwóch dni skoczył na kolanka wreszcie dupka w górze. Jaki On dumny jak brawooo bijemy.
A muszę się pochwalić w weekend mam babski wyjazd do Gdańska. Wreszcie się będę mogła zresetować A mój mąż wykazać 😊Catlady, Lilka94, Ajka, Karolllla lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
nick nieaktualny
-
Paulina, jaka fajna ta Twoja mała 😍. Idzie jak burza! Mój jak już w końcu zaczął wskakiwać na te czworaki, to wyszukałam filmik na mamafizjoterapeuta i ćwiczymy 💪
https://www.facebook.com/mamafizjoterapeutaMPaleczny/videos/bujanie-w-czworakach-siad-boczny-/370579353828554/ -
Mój też jakoś słabo gada, bardziej krzyczy, jakoś ok 4-5 miesiaca wiecej sylabizował w stylu dada a teraz nic
tylko aaaa i aaa...
Równiez mojego cwiczyłam poprzez zabawe ze strony mamafizjoterapeuta, bardzo fajne ma zabawy... ogólnie mój Maciej tez musiał byc przeze mnie cwiczony bo miał asymetrie głowy i słabą kontrolę głowy w 2,5 miesiącu życia, a teraz juz czworakuje i staje przy meblach na kolanach, a wiec polecam mata, mata i jeszcze raz mata. Mimo ze leżał w lażaczku zawsze pół godziny po posiłku z uwagi na bardzo silny refluks to wyszedł na swoje, choc refluks jeszcze nie minął do konca
-
Lilka94 wrote:A przypomniało mi się, miałam dać znać którejś z was o tej szczotce do masażu skory. Stosuje mniej więcej od dwóch tygodni praktycznie codziennie i super efekty, skóra jest taka delikatna i nieco ujędrniona także polecam.Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
szatanka wrote:Ach, i naprawiło nam się dziecko ze spaniem - już 3. noc śpi normalnie, wczoraj przespała 8,5 h po kąpieli. Tak że i tu ulga, bo przez te dwa tygodnie jak był armagedon to myślałam, że nie wyrobię. Jak za dnia jest ciężko, to przynajmniej mam ten relaks wieczorami, dlatego podziwiam Was Lilly i MIMI, że jeszcze dajecie radę.
-
Anka12 wrote:Paulina, jaka fajna ta Twoja mała 😍. Idzie jak burza! Mój jak już w końcu zaczął wskakiwać na te czworaki, to wyszukałam filmik na mamafizjoterapeuta i ćwiczymy 💪
https://www.facebook.com/mamafizjoterapeutaMPaleczny/videos/bujanie-w-czworakach-siad-boczny-/370579353828554/Także szykuj się
Anka12 lubi tę wiadomość
-
A mój powiedział pierwsze słowo A GDZIE 🤣🤣🤣
Nie ma tu jak przesłać filmików ale super mu to wychodziKarolllla, Anka12 lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Mimi1987 wrote:U nas od dwóch dni skoczył na kolanka wreszcie dupka w górze. Jaki On dumny jak brawooo bijemy.
A muszę się pochwalić w weekend mam babski wyjazd do Gdańska. Wreszcie się będę mogła zresetować A mój mąż wykazać 😊
Mnie w sobotę nie było 3,5h to chyba maks od narodzin 🙈
a nie sorki, raz byłam w barze (jak były otwarte) nawet to jakies 6h
-
Jeheria wrote:Ale zazdroszczę!!!
Mnie w sobotę nie było 3,5h to chyba maks od narodzin 🙈
a nie sorki, raz byłam w barze (jak były otwarte) nawet to jakies 6h
Sama sobie zazdroszczę. Wreszcie się wyśpię 🤸♀️20.10.2012 👰🤵💍
nick nieaktualny
-
Drzemka, dzięki! W takim razie spokojnie jej daję tę łyżeczkę, niech sobie sama dziabie, skoro chce. O to sylabizowanie też ja pytałam, to mnie trochę uspokoiłaś - dzięki. Moja śmieje się bardzo głośno jak ją podgryzam w boczki i wewnętrzne strony ud, wtedy ma taki śmiech jak kilkuletnie dziecko.
Za to na macie u nas dalej słabo. Ćwiczymy, ćwiczymy, niby jakieś postępy są, np. zaczęła na brzuszku unosić rączki do zabawek, coraz więcej ją też ciągnie na boki, gdy leży na plecach, ale to jak ona się wykrzywia, to masakra, nie mogę na to patrzeć. Wygląda jak dziecko z porażeniem. Ajka, Ty kiedyś mówiłaś, że Weronika zaczynała wszystko od złego wzorca. Możesz mi powiedzieć, jak to zniknęło? Jakoś stopniowo, czy nagle zaczęła się obracać prawidłowo? Twoja też się tak odginała do tyłu? A teraz też wszystko zaczyna od złych wzorców, czy już masz spokój? I dalej ją rehabilitujesz? Jutro idziemy do babki od Vojty. Nie mam pewności, czy nasze ćwiczenia coś dały, bo nie wiem, czy dobrze je robimy. Za to młoda zdaje się być coraz bardziej wściekła, znowu zaczęła mi się mocno prężyć w kręgosłupie i mam wrażenie, że to przez to, że ją tak "męczymy" tą Vojtą, ech...
Fajnie się czyta o postępach Waszych dzieci, ale już coraz większą załamkę mam, że my jesteśmy lata świetlne od Was. Czy któraś ma tu jeszcze dziecko, które nie zaczyna kombinować z czworakowaniem albo siadaniem? Bo na brzuszek to już wszystkie się chyba obracają oprócz mojej.
Mimi, mega zazdro! Ja to bym nawet sama pojechała na taki wyjazd i bym cały czas spała. Dzisiaj mieliśmy pobudkę o 5.00, a co! A Wy będziecie w jakimś hotelu? Bo myślałam, że teraz można tylko służbowo. -
Hej dziewczyny. Z racji braku czasu co chwilę Was nadganiam ale nie mam czasu napisać. Teraz mam chwilę i chce pokazać moją artystkę co wyprawia.
https://naforum.zapodaj.net/3b3d6a6efbf0.jpg.htmlAjka, Karolllla, szatanka, Anka12, Catlady, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Jak tylko za coś się złapie to wstaje i zaczyna chodzić. Masakra jakaś🤦♀️. Jest tak od połowy listopada. Z jedzeniem u nas coraz lepiej. Słoiczki są ble, je wszystko w kawałkach i coraz chętniej i więcej. Ostatnio byłyśmy na szczepieniu i spadła w centylach. Ale wydaje mi się że to przez zęby (dwa ma na dole) i z jedzeniem było kiepsko. Mega dużo się rusza. Wszędzie po czworakach i wspina się na wszystko. Uśmiech od ucha do ucha. W nocy trochę gorzej bo często się budzi ale daje jeszcze radę. Śpi z nami żebym mogła się trochę wysypać, w łóżeczku jej jest źle 🤷♀️
-
Mimi1987 wrote:U nas od dwóch dni skoczył na kolanka wreszcie dupka w górze. Jaki On dumny jak brawooo bijemy.
A muszę się pochwalić w weekend mam babski wyjazd do Gdańska. Wreszcie się będę mogła zresetować A mój mąż wykazać 😊
No dam sobie spokój z tymi kawałkami 🙄 Ej ja też jadę ale do Gdyni na babski ale baby shower 😂 Ale 20 lasek będzie także na grubo impreza hahahaJeheria lubi tę wiadomość
-
Szatanka u nas nie ma jeszcze czworakowania ani nawet prób🤷♀️ O siadzie nawet nie myśle jeszcze, a szkoda bo bym go chetnie do krzesełka do karmienia przerzuciła. Na brzuch sa obroty i z brzucha na plecy tez, ale tu póki co w jedna stronę tylko. Ale nie ma tez jeszcze wysokiego podporu u nas.
szatanka lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020