X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie żłobka. Powiem Wam coś śmiesznego..
    Posłałam córkę Teraz, po 3 msc urlopowania.
    Mamy rekord. 🤣🤣🤣🤣
    4 dni była i katar. 🤣🤦🏻‍♀️

Jestem wkurzona. I śmieje się przez łzy.

Jesteśmy już z mężem na 80% pewni że rezygnujemy i Natalia też nie pójdzie. 😐

Smuci mnie to. Bo chciałam już tego, Nawet że za dwie dziewczyny za żłobek bym płaciła 🤔 2700 zł. To już dla swojej psychiki chciałam.

Ale nie widzę tego. Serio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 13:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka12 wrote:
    . Myślicie, że już czas, żeby rozmawiać o przyjęciu do żłobka państwowego? Ostatnio właśnie się nad tym zastanawiałam.
    A tak z innej mańki. W sobotę się dowiedziałam, że dziewczyna z mojej szkoły rodzenia jest w 6 miesiącu ciąży! Rodzi w kwietniu, czyli różnica między dziećmi będzie 11 m-cy. Szok! Tzn. wiem, że takie rzeczy się zdarzają, ale mimo wszystko... Więc nigdy nie wiadomo z tym powrotem do pracy 😏
    Do żłobka państwowego to się ludzie zapisują jak dziecko się urodzi. 🤣🤣🤣

Ale to pewnie od miasta zależy.
    U mnie w gminie państwowych nie ma.
    Tylko tyle co wiem od koleżanek z pracy..

Tam jest rekrutacja, punktacja i w ogóle różne cyrki.
    Interesuje ich wszystko: stan cywilny, ilość dzieci, zarobki. 🤦🏻‍♀️

Współczuję koleżance różnicy wieku. Ja mam 22 msc i drugi raz bym w życiu się na to nie pisała. 🤪 U mnie już temat dzieci zakończony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 13:18

• Ajka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę wracać do roboty w połowie czerwca, czyli macierzynski + zeległy urlop... Bede szukać niani raczej... szkoda ze nie moge ot tak sobie zajść w ciąze... to bym zaszła i zamiast do roboty to l4 i drugie dziecko... A potem bym zapłaciła za pożadną nianie dla dwójki. Moja koleżanka własnie tak wróciła do pracy... na l4 ciażowe poszła na przełomie 2017/2018 i dopiero teraz od grudnia jest w robocie...

2020 :)
    2023 :)
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w maju nie wracam, wykorzystam urlop a potem przynajmniej pol roku wychowawczego. Jakoś nie wyobrazam sobie tego malucha gdzieś zostawic na tyle godzin... Odkładałam już wczesniej pieniadze, żeby jakoś to pół roku bez jednej pensji przetrwac.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest jak na wychowawczym zachodzi się w ciąże? Jakieś zdrowotne ubezpieczenie jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    A jak to jest jak na wychowawczym zachodzi się w ciąże? Jakieś zdrowotne ubezpieczenie jest?
    Składasz wniosek o przerwanie urlopu. I z dniem kiedy miałabyś pojawić się w pracy wpływa l4.

Ja tak miałam. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 13:59

Ajka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja muszę wracać do roboty w połowie czerwca, czyli macierzynski + zeległy urlop... Bede szukać niani raczej... szkoda ze nie moge ot tak sobie zajść w ciąze... to bym zaszła i zamiast do roboty to l4 i drugie dziecko... A potem bym zapłaciła za pożadną nianie dla dwójki. Moja koleżanka własnie tak wróciła do pracy... na l4 ciażowe poszła na przełomie 2017/2018 i dopiero teraz od grudnia jest w robocie...
    Niania ma swoją specyfikę. To trzeba lubić taki styl opieki. I tolerować obcą babę w domu.
    +
    Też trzeba dobrze zarabiać na nianie dla dwójki dzieci.
    👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 14:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Ja w maju nie wracam, wykorzystam urlop a potem przynajmniej pol roku wychowawczego. Jakoś nie wyobrazam sobie tego malucha gdzieś zostawic na tyle godzin... Odkładałam już wczesniej pieniadze, żeby jakoś to pół roku bez jednej pensji przetrwac.
    My też tak z mężem zrobiliśmy. ☺️ Z młodszą też mamy na te pół roku pieniądze. Ale po chorobach starszej nie widzę tego. 😐

Z wykształcenia i doświadczenia wiem, że żłobek dla maluszków to przechowalnia i nic więcej.
    Spójrzcie na swoje dzieciaki.. gdzie one np 10h z dala od was

• Kama92 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy chodził 3 miesiące do żłobka jak skończył rok, to był jeden telefon że ma gorączkę i prosto z żłobka na szpital, rotawirus, odwodnienie, kroplówka w główce bo nie umieli znaleźć żył prawie 2 tygodnie w szpitalu no i zrezygnowałam teraz nawet nie będę próbować

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama92 wrote:
    Mój starszy chodził 3 miesiące do żłobka jak skończył rok, to był jeden telefon że ma gorączkę i prosto z żłobka na szpital, rotawirus, odwodnienie, kroplówka w główce bo nie umieli znaleźć żył prawie 2 tygodnie w szpitalu no i zrezygnowałam teraz nawet nie będę próbować
    Boże. 😔 Nie dziwię Ci się..

Ja Tylko same złe rzeczy o żłobku słyszę. Jeszcze nikt zadowolony nie jest.
    A ja głupia się uparłam.. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 14:28

• martynkaa87 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja zadowolona jestem ze żłobka:) ale fakt że na początku trzeba liczyć się z licznymi zachorowaniami i mieć jakąś alternatywę. Już kiedyś pisałam że mój starszy dużo chorował w pierwszym roku, za to teraz w przedszkolu jest spokój. Inne dzieciaki ciągle chore A jemu nic nie jest.
    Teraz zamierzam przeplatac po macierzyńskim zaległy urlop zwolnieniami tak żeby młody poszedł od września kiedy będzie miał już 1,5 roku.

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam zapewne w połowie/koniec czerwca do roboty, chcemy starać się o drugie ale przynajmniej 3 meisiace chce-muszę popracowac aby mi sie pobory przeliczyły bo miesiac przed pojsciem na zwolnienie dostałam podwyzke ktora teraz sie nie liczy i stażowe juz mi się należy tez. A Młody do żłobka.... Nie wiem jak to bedzie, bo teraz nawet jak na zakupy jade bez niego to tesknie. Wszystko ma swoje plusy i minusy. W rodzinie mam dzieci które od 10mca chodzą do żłobka jak również takie które siedziały z dziadkami do wieku przedszkolnego. Na pewno żłobek dużo uczy. Z drugiej strony te choroby... kiedyś w końcu trzeba to przejść. Ja jako dziecko byłam mocno przywiązana do mamy ale bardzo lubiłam chodzić do przedszkola.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A złobek u mnie kosztuje 700 zł z hakiem wiec to nie jest tragicznie, a kredyty same się nie spłacą.

PattisonBM lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Niania ma swoją specyfikę. To trzeba lubić taki styl opieki. I tolerować obcą babę w domu.
    +
    Też trzeba dobrze zarabiać na nianie dla dwójki dzieci.
    👍

lubić, nie lubić... a co zrobić - jak wrócę do pracy to nie bede mogła byc non stop na l4... wiec musi byc niania...

2020 :)
    2023 :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria 😘
    Ja nic nie wiem co będzie bo Japońce nie przedłużyły mi umowy 😉 Skończyła mi się 8 grudnia, a pomyliło mi się, że muszą przedłużyć do kwietnia ale nie muszą ZUS przecież płaci. Także zobaczymy.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Dołączam się do dzieci nie śpiących na tym forum .
    U nas to trwa już jakieś 2 tyg . Budzi się pierdylion razy w nocy w dzień śpi 3 razy po.30 min 🤬🤬🤬🤬🤬
    Aaaa jak żyć Panie premierze jak żyć 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Dzisiaj jak obudził się o 16 z drzemki to przetrzymałam Go do 20.20
    Zobaczymy za ile się obudzi Panicz

Dawałam już paracetamol 2 razy nie zobaczylam poprawy, dentonix i to.drugie na A u nas też nie działa.
    Jutro mu zapodam nurofen zobaczymy

I jak? U nas trochę lepiej ale bez szalu

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc tragiczna 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ w ogóle mało je 🤦‍♀️
    Dałam mu nurofen dzisiaj ale w syropie wystawilam Go na taras i spał ponad 1.5 h .
    Więc u nas to wielki Sukces
    Pewnie jeszcze strzeli drzemkę w okolicy 18.00

U nas przetrzymywanie się nie sprawdza bo wczoraj obudził się po godzinie i Go bujałam 1.5 h 👎😪

Paulina A Ja ostatnio mówię do.męża kuzwa może Lepiej było mieć dzieci rok po roku jakoś łatwiej ogarnąć. Może by się drzemki im nakladały. A tak to nudy u nas nie ma 😊 Bo u mnie jest gigantyczna różnica wieku i czasem mam wrażenie że więcej mam roboty ze starszakiem 😉

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze ja się zastanawiam nad majstrowaniem drugiego bobasa. Kusi mnie opcja żeby mieć to tak jakby za jednym razem za sobą. Nie wyjdę z wprawy i wgl... Łatwo nie będzie ale jakoś trzeba dać radę. I po drugim zamknięcie fabryki i pozniej spokój :) nie mysle narazie o powrocie do pracy bo mnie przeraża zostawienie takiego maluszka z kimś obcym. Ale tez z kasą będzie słabo jeśli nie wrócę. Nie wiem, cały czas odkładam ta decyzje na pozniej.
    Na szczęście gorączka u nas przeszła, podejrzewam ze to jednak ząbki bo mała strasznie tam sobie grzebie rączkami i wszystkim co się da i popłakuje.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tylko nie bierzcie personalnie tego do siebie bo każda robi jak uważa.
    Moja przyjaciółka studiuje medycynę specjalizacje ginekologię. I wiecie co usłyszeli na wykładzie że Polki statystycznie są "najgłupsze"ponieważ zachodzą w ciążę rok po roku. Co z punktu medycznego jest strasznym obciążeniem dla organizmu kobiet. A kobiety nie zdają sobie sprawy jak druga ciąża w tak krótkim czasie ma wpływ na dalsze funkcjonowanie organizmu. Jakieś dane są ze ileś tam statystycznie wychodzi , ze takie ciaze rok po roku sa z powikłaniami.Podobno w innych krajach normalnie dzieci się tego uczą na lekcjach sexulogii no ale u nas z tymi przedmiotami jest jak jest 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 16:59

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    lubić, nie lubić... a co zrobić - jak wrócę do pracy to nie bede mogła byc non stop na l4... wiec musi byc niania...
    Jest to kwestia lubić a nie lubić. ☺️ Trzeba też mieć znajomości w tej branży.
    I dużą kwestia to zarobki mamy. ☺️ Jak ja za żłobki muszę dać 2700zl. A niania wyjdzie drożej to powoli traci to sens. Ale wiadomo gdy mama zarabia kilka/kilkanaście tys to co ja się tam mogę porównywać

‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ