X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Jak wspierać?
    Ja idę do neurologopedy i będzie chyba też logopeda.
    U nas też refluks i wiotkosc krtani była.
    U mojego też się nie uklada w serce ale są 4 stopnie krótkiego wędzidełka. Tylnie wędzidełko czyli przyczepione do podniebienia ale nie aż tak bardzo nie daje objawów w kształcie jezyka jako serduszko.

Masakra A to u Was w szpitalu jak się mały urodził nie sprawdzali tego????
    U nas w 2 dobie życia mu przecieli.
    Choć i tak muszę chodzić na kontrolę czy mu się nie zrosło🤷‍♀️

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydawało, że u nas sprawdzali ale teraz to już nic nie wiem. Wydaje mi się, że u niego tak się stało odkąd ma zęby. Umówiłam się na sobotę był termin na znanym lekarzu do babki co ma same dobre opinie i, że robi konkretny wywiad, a nie aby odbimbać 15 min także mam nadzieję, że coś się dowiem.

A w ogóle to śpi już na noc od 18:30 także wyczuwam wesołą noc 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 19:01

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja wlasnie wstala od 16 spala... bo w nocy byla imprezka... i teraz sie zastanawiam czy jej dawac o tej porze obiadek

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 oligoasthenoteratozoospermia, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 ?
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko już siedzi z nami w salonie, głód wygrał bo pominął jedno mleko tym szybkim zaśnięciem 😉

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Jeheria, moj doradca snu mówi ze pierwsza drzemka nie później niż do 9:30, najlepiej 8:30-9:30 powinna się zaczynać bo tak przychodzą te fale snu dla dzieciakow.
    O 8:30 to my czasem wstajemy 😂 u nas z tym snem w dzień różnie. Czasem 3x po 40 min, czasem raz... W nocy od jakiegoś czasu pobudki z płaczem lub płacz przez sen. Pomaga tylko cycek..

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    O 8:30 to my czasem wstajemy 😂 u nas z tym snem w dzień różnie. Czasem 3x po 40 min, czasem raz... W nocy od jakiegoś czasu pobudki z płaczem lub płacz przez sen. Pomaga tylko cycek..
    Haha wiesz, to co ja pisze to jakiś idealny scenariusz, i to tez ma pasować rodzicom przecież, są tacy którzy różnie wracają z pracy, większe dzieci w domu itd, wiec to życie trochę układa ten tryb, ja przy jednym dziecku to mogę próbować jak chce, nic mnie nie ogranicza. U nas dwie noce były mega, raz wstał o 2 a raz o 3!!! A dzisiaj dramat 😱 Aprobuje odkładać go dzisiaj do łóżeczka a nie przenosić do nas, zobaczymy co z tego wyjdzie, bo nie ukrywam, ze jak wstał o 3 to czułam ze wygrywam życie. A dzisiaj przegrałam 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest jedna wazna rzecz, z która się nie można nie zgodzić, dzidcko najlepszy i najbardziej regenerujący sen ma między 18 a 1 w nocy. Z reszta dorośli tez maja podobne godziny, tylko trochę później się zaczynaja. I to jest mega ważne żeby dziecko nie chodziło spać o 22 bo tak naprawdę traci pare godzin tego snu który najlepiej regeneruje mozg ciało itd. Tu śmiało powiem, zr warto nad tym pracować w każdym przypadku, nie ważne czy dziecko spi na cycku, w łóżku czy nie ma w ogóle drzemek.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to nie przejdzie. Kuba zasypia ok 21,a jak idzie cudem wcześniej, to o północy pobudka i kilka godz zabawy
    😂😂😂

Kurde, od kilku dni mnie podbrzusze pobolewa, nie wiem czemu. Jak dźwignę to bardziej...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może babelek kolejny? ❤️😍🥰

• Frufru Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie. Nie ma opcji 😂 nie wiem jak wasze życie łóżkowe, ale moje niemal nie istnieje...

I nie planuje 2 dziecka. Tak jak na pierwsze czekałam z upragnieniem, tak kolejnego nie chce. 🤷‍♀️

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety chyba często życie łóżkowe po pojawieniu się dziecka się pogarsza. Ale my pracujemy nad tym i nie jest tak zle :)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężko, bo młody śpi z nami. A jak tata wraca z pracy, to już nie ma drzemki 😂😅

Jak wasze kg? Ja mam niby ciut mniej jak podczas pierwszej wizyty u gina w ciąży, ale wizualnie mi się wydaje, że jeszcze jestem bardziej grubaśna niż wcześniej... Niby jem normalnie, ale nie ćwiczę... Ruch tyle co z młodym i na spacerach...

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat nie mam problemu z nadmiarem kilogramów, ale niestety mam rozstęp mięśnia prostego brzucha i jestem w trakcie rehabilitacji. Nie wygląda to dobrze... Głównie z tego powodu nie planuję kolejnej ciąży.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    U nas ciężko, bo młody śpi z nami. A jak tata wraca z pracy, to już nie ma drzemki 😂😅

Jak wasze kg? Ja mam niby ciut mniej jak podczas pierwszej wizyty u gina w ciąży, ale wizualnie mi się wydaje, że jeszcze jestem bardziej grubaśna niż wcześniej... Niby jem normalnie, ale nie ćwiczę... Ruch tyle co z młodym i na spacerach...

Ja niestety mam milion kg do przodu i według bmi juz konkretną otyłość - ciąża+macierzynski i jestem prawie 20kg na plusie.
    Od kilku miesięcy podejmuje krótkotrwałe próby odchudzania, ale zawsze się konczy po tygodniu albo 2, bo coś tam i potem tyje jeszcze bardziej.... Jestem kompletnie niekosekwenna do tego nie specjalnie mam ochote się ruszac (zawsze się musialam zmuszac do aktywności) i teraz z dzieckiem juz nie potrafie sie zmusic

Do tego wszystkiego najzwyczjeniej w swiecie zajadam stresy i nieprzespane noce, zwlaszcza nieprzespane noce i takie sa skutki....

👧 potworniaki jajników

2026 ?
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jedziemy na podobnym wózku Ajka, bo ja też o otyłość już zahaczyłam. Często łatwiej i szybciej zjeść batonik, niż śniadanie. Albo wieczorem w łóżku, jak młody usnie, pół czekolady.

Też chciałam się zabrać za siebie, jeden dzień poćwiczone, a potem znów coś wypadło i się już nie chce. Jedynie spacery... I dźwiganie młodego jak wchodzimy na piętro.

A tu roboty trzeba będzie w końcu szukać, więc marnie to widzę. Niby jest motywacja, bo kto takiego wieloryba zatrudni... 😅

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mniej kg niż przed ciążą ale ciało jak galereta zwłaszcza brzuch. A Niedługo lecimy ďo Meksyku 😬😬😬 Nie mogę za bardzo ćwiczyć bo też mam rostęp mięśnia brzucha 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
    No ale staram się coś tam robić... chodzę na basen raz w tyg, na treningi ze starszakiem jeździmy na rowerach albo na hulajnodze. No i Ja wiecznie coś robię w domu mało siedzę na tyłku nie umiem nie potrafię. Dzisiaj już np Leo miał drzemkę A Ja wymyłam okna i taras . Także ten...

20.10.2012 👰🤵💍
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    U mnie mniej kg niż przed ciążą ale ciało jak galereta zwłaszcza brzuch. A Niedługo lecimy ďo Meksyku 😬😬😬 Nie mogę za bardzo ćwiczyć bo też mam rostęp mięśnia brzucha 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
    No ale staram się coś tam robić... chodzę na basen raz w tyg, na treningi ze starszakiem jeździmy na rowerach albo na hulajnodze. No i Ja wiecznie coś robię w domu mało siedzę na tyłku nie umiem nie potrafię. Dzisiaj już np Leo miał drzemkę A Ja wymyłam okna i taras . Także ten...

Widzisz u mnie nie było by drzemki jakby się za coś wzieła, nawet wody w kiblu nie moge sposcic... nie wiem jak to sie tak z nia porobiło, bo kiedys spala chocby sie waliło i palilo, az stopniowo doszlismy do sytuacji, ze budzi ja wszystko, fakt ze u mnie w mieszkaniu przez pusty korytarz strasznie sie halas nosi...

👧 potworniaki jajników

2026 ?
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    To jedziemy na podobnym wózku Ajka, bo ja też o otyłość już zahaczyłam. Często łatwiej i szybciej zjeść batonik, niż śniadanie. Albo wieczorem w łóżku, jak młody usnie, pół czekolady.

Też chciałam się zabrać za siebie, jeden dzień poćwiczone, a potem znów coś wypadło i się już nie chce. Jedynie spacery... I dźwiganie młodego jak wchodzimy na piętro.

A tu roboty trzeba będzie w końcu szukać, więc marnie to widzę. Niby jest motywacja, bo kto takiego wieloryba zatrudni... 😅

Ja sie wstydze do roboty wrocic, bo mnie nie poznają... poza tym nie mam zadnych ubran...

👧 potworniaki jajników

2026 ?
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już podjęłam oficjalnie decyzje ze poki co nie wracam do pracy. Zwalniam się. Pozniej pomyślimy. Wyliczyliśmy sobie z mężem ze starczy nam na życie. A i dla Poli lepiej żeby była z mamą.
    Co do wagi to moje bmi nie wskazuje na nadwagę ale wiadomo, brzuch wyglada nieciekawie. Ja zawsze miałam większy brzuszek pewnie przez PCOS ale teraz to już wgl. Zaczęłam robić to cardio 5 dni w tygodniu ale nie wiem czy to wystarczy. Nie znoszę ćwiczeń typu brzuszki i takie tam. Oczywiście są dni takie jak dzisiaj ze mi się nic nie chce, bałagan w domu a ja poszłam z mała na 2h drzemki.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie podjęłam decyzji co z moim powrotem do pracy. Najpierw wykorzystam urlop mam 76 dni urlopu. A potem hmmm nie wiem. Mąż nie za bardzo chce żebym wracała i Ja też wiem z cm.sie to będzie wiązało. Pewnie non stop będzie grane L4 😤 tak samo było z Alanem ehhh. Kobiety to mają przekichane 🤬🤬🤬🤬

20.10.2012 👰🤵💍
‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ