MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeheria wrote:Jak wspierać?
Ja idę do neurologopedy i będzie chyba też logopeda.
U nas też refluks i wiotkosc krtani była.
U mojego też się nie uklada w serce ale są 4 stopnie krótkiego wędzidełka. Tylnie wędzidełko czyli przyczepione do podniebienia ale nie aż tak bardzo nie daje objawów w kształcie jezyka jako serduszko.
Masakra A to u Was w szpitalu jak się mały urodził nie sprawdzali tego????
U nas w 2 dobie życia mu przecieli.
Choć i tak muszę chodzić na kontrolę czy mu się nie zrosło🤷♀️20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mi się wydawało, że u nas sprawdzali ale teraz to już nic nie wiem. Wydaje mi się, że u niego tak się stało odkąd ma zęby. Umówiłam się na sobotę był termin na znanym lekarzu do babki co ma same dobre opinie i, że robi konkretny wywiad, a nie aby odbimbać 15 min także mam nadzieję, że coś się dowiem.
A w ogóle to śpi już na noc od 18:30 także wyczuwam wesołą noc 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 19:01
-
mwm wrote:Jeheria, moj doradca snu mówi ze pierwsza drzemka nie później niż do 9:30, najlepiej 8:30-9:30 powinna się zaczynać bo tak przychodzą te fale snu dla dzieciakow.
-
nick nieaktualnyFrufru wrote:O 8:30 to my czasem wstajemy 😂 u nas z tym snem w dzień różnie. Czasem 3x po 40 min, czasem raz... W nocy od jakiegoś czasu pobudki z płaczem lub płacz przez sen. Pomaga tylko cycek..
-
nick nieaktualnyAle jest jedna wazna rzecz, z która się nie można nie zgodzić, dzidcko najlepszy i najbardziej regenerujący sen ma między 18 a 1 w nocy. Z reszta dorośli tez maja podobne godziny, tylko trochę później się zaczynaja. I to jest mega ważne żeby dziecko nie chodziło spać o 22 bo tak naprawdę traci pare godzin tego snu który najlepiej regeneruje mozg ciało itd. Tu śmiało powiem, zr warto nad tym pracować w każdym przypadku, nie ważne czy dziecko spi na cycku, w łóżku czy nie ma w ogóle drzemek.
-
U mnie to nie przejdzie. Kuba zasypia ok 21,a jak idzie cudem wcześniej, to o północy pobudka i kilka godz zabawy
😂😂😂
Kurde, od kilku dni mnie podbrzusze pobolewa, nie wiem czemu. Jak dźwignę to bardziej...
-
nick nieaktualny
-
Nie, nie. Nie ma opcji 😂 nie wiem jak wasze życie łóżkowe, ale moje niemal nie istnieje...
I nie planuje 2 dziecka. Tak jak na pierwsze czekałam z upragnieniem, tak kolejnego nie chce. 🤷♀️ -
U nas ciężko, bo młody śpi z nami. A jak tata wraca z pracy, to już nie ma drzemki 😂😅
Jak wasze kg? Ja mam niby ciut mniej jak podczas pierwszej wizyty u gina w ciąży, ale wizualnie mi się wydaje, że jeszcze jestem bardziej grubaśna niż wcześniej... Niby jem normalnie, ale nie ćwiczę... Ruch tyle co z młodym i na spacerach...
-
Frufru wrote:U nas ciężko, bo młody śpi z nami. A jak tata wraca z pracy, to już nie ma drzemki 😂😅
Jak wasze kg? Ja mam niby ciut mniej jak podczas pierwszej wizyty u gina w ciąży, ale wizualnie mi się wydaje, że jeszcze jestem bardziej grubaśna niż wcześniej... Niby jem normalnie, ale nie ćwiczę... Ruch tyle co z młodym i na spacerach...
Ja niestety mam milion kg do przodu i według bmi juz konkretną otyłość - ciąża+macierzynski i jestem prawie 20kg na plusie.
Od kilku miesięcy podejmuje krótkotrwałe próby odchudzania, ale zawsze się konczy po tygodniu albo 2, bo coś tam i potem tyje jeszcze bardziej.... Jestem kompletnie niekosekwenna do tego nie specjalnie mam ochote się ruszac (zawsze się musialam zmuszac do aktywności) i teraz z dzieckiem juz nie potrafie sie zmusic
Do tego wszystkiego najzwyczjeniej w swiecie zajadam stresy i nieprzespane noce, zwlaszcza nieprzespane noce i takie sa skutki....
2020
2023 -
To jedziemy na podobnym wózku Ajka, bo ja też o otyłość już zahaczyłam. Często łatwiej i szybciej zjeść batonik, niż śniadanie. Albo wieczorem w łóżku, jak młody usnie, pół czekolady.
Też chciałam się zabrać za siebie, jeden dzień poćwiczone, a potem znów coś wypadło i się już nie chce. Jedynie spacery... I dźwiganie młodego jak wchodzimy na piętro.
A tu roboty trzeba będzie w końcu szukać, więc marnie to widzę. Niby jest motywacja, bo kto takiego wieloryba zatrudni... 😅 -
U mnie mniej kg niż przed ciążą ale ciało jak galereta zwłaszcza brzuch. A Niedługo lecimy ďo Meksyku 😬😬😬 Nie mogę za bardzo ćwiczyć bo też mam rostęp mięśnia brzucha 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
No ale staram się coś tam robić... chodzę na basen raz w tyg, na treningi ze starszakiem jeździmy na rowerach albo na hulajnodze. No i Ja wiecznie coś robię w domu mało siedzę na tyłku nie umiem nie potrafię. Dzisiaj już np Leo miał drzemkę A Ja wymyłam okna i taras . Także ten...20.10.2012 👰🤵💍
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi1987 wrote:U mnie mniej kg niż przed ciążą ale ciało jak galereta zwłaszcza brzuch. A Niedługo lecimy ďo Meksyku 😬😬😬 Nie mogę za bardzo ćwiczyć bo też mam rostęp mięśnia brzucha 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
No ale staram się coś tam robić... chodzę na basen raz w tyg, na treningi ze starszakiem jeździmy na rowerach albo na hulajnodze. No i Ja wiecznie coś robię w domu mało siedzę na tyłku nie umiem nie potrafię. Dzisiaj już np Leo miał drzemkę A Ja wymyłam okna i taras . Także ten...
Widzisz u mnie nie było by drzemki jakby się za coś wzieła, nawet wody w kiblu nie moge sposcic... nie wiem jak to sie tak z nia porobiło, bo kiedys spala chocby sie waliło i palilo, az stopniowo doszlismy do sytuacji, ze budzi ja wszystko, fakt ze u mnie w mieszkaniu przez pusty korytarz strasznie sie halas nosi...2020
2023 -
Frufru wrote:To jedziemy na podobnym wózku Ajka, bo ja też o otyłość już zahaczyłam. Często łatwiej i szybciej zjeść batonik, niż śniadanie. Albo wieczorem w łóżku, jak młody usnie, pół czekolady.
Też chciałam się zabrać za siebie, jeden dzień poćwiczone, a potem znów coś wypadło i się już nie chce. Jedynie spacery... I dźwiganie młodego jak wchodzimy na piętro.
A tu roboty trzeba będzie w końcu szukać, więc marnie to widzę. Niby jest motywacja, bo kto takiego wieloryba zatrudni... 😅
Ja sie wstydze do roboty wrocic, bo mnie nie poznają... poza tym nie mam zadnych ubran...
2020
2023 -
Ja już podjęłam oficjalnie decyzje ze poki co nie wracam do pracy. Zwalniam się. Pozniej pomyślimy. Wyliczyliśmy sobie z mężem ze starczy nam na życie. A i dla Poli lepiej żeby była z mamą.
Co do wagi to moje bmi nie wskazuje na nadwagę ale wiadomo, brzuch wyglada nieciekawie. Ja zawsze miałam większy brzuszek pewnie przez PCOS ale teraz to już wgl. Zaczęłam robić to cardio 5 dni w tygodniu ale nie wiem czy to wystarczy. Nie znoszę ćwiczeń typu brzuszki i takie tam. Oczywiście są dni takie jak dzisiaj ze mi się nic nie chce, bałagan w domu a ja poszłam z mała na 2h drzemki.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Ja jeszcze nie podjęłam decyzji co z moim powrotem do pracy. Najpierw wykorzystam urlop mam 76 dni urlopu. A potem hmmm nie wiem. Mąż nie za bardzo chce żebym wracała i Ja też wiem z cm.sie to będzie wiązało. Pewnie non stop będzie grane L4 😤 tak samo było z Alanem ehhh. Kobiety to mają przekichane 🤬🤬🤬🤬20.10.2012 👰🤵💍
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪