X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Jak wspierać?
    Ja idę do neurologopedy i będzie chyba też logopeda.
    U nas też refluks i wiotkosc krtani była.
    U mojego też się nie uklada w serce ale są 4 stopnie krótkiego wędzidełka. Tylnie wędzidełko czyli przyczepione do podniebienia ale nie aż tak bardzo nie daje objawów w kształcie jezyka jako serduszko.

Masakra A to u Was w szpitalu jak się mały urodził nie sprawdzali tego????
    U nas w 2 dobie życia mu przecieli.
    Choć i tak muszę chodzić na kontrolę czy mu się nie zrosło🤷‍♀️

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydawało, że u nas sprawdzali ale teraz to już nic nie wiem. Wydaje mi się, że u niego tak się stało odkąd ma zęby. Umówiłam się na sobotę był termin na znanym lekarzu do babki co ma same dobre opinie i, że robi konkretny wywiad, a nie aby odbimbać 15 min także mam nadzieję, że coś się dowiem.

A w ogóle to śpi już na noc od 18:30 także wyczuwam wesołą noc 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 19:01

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja wlasnie wstala od 16 spala... bo w nocy byla imprezka... i teraz sie zastanawiam czy jej dawac o tej porze obiadek

2020 :)
    2023 :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko już siedzi z nami w salonie, głód wygrał bo pominął jedno mleko tym szybkim zaśnięciem 😉

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Jeheria, moj doradca snu mówi ze pierwsza drzemka nie później niż do 9:30, najlepiej 8:30-9:30 powinna się zaczynać bo tak przychodzą te fale snu dla dzieciakow.
    O 8:30 to my czasem wstajemy 😂 u nas z tym snem w dzień różnie. Czasem 3x po 40 min, czasem raz... W nocy od jakiegoś czasu pobudki z płaczem lub płacz przez sen. Pomaga tylko cycek..

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    O 8:30 to my czasem wstajemy 😂 u nas z tym snem w dzień różnie. Czasem 3x po 40 min, czasem raz... W nocy od jakiegoś czasu pobudki z płaczem lub płacz przez sen. Pomaga tylko cycek..
    Haha wiesz, to co ja pisze to jakiś idealny scenariusz, i to tez ma pasować rodzicom przecież, są tacy którzy różnie wracają z pracy, większe dzieci w domu itd, wiec to życie trochę układa ten tryb, ja przy jednym dziecku to mogę próbować jak chce, nic mnie nie ogranicza. U nas dwie noce były mega, raz wstał o 2 a raz o 3!!! A dzisiaj dramat 😱 Aprobuje odkładać go dzisiaj do łóżeczka a nie przenosić do nas, zobaczymy co z tego wyjdzie, bo nie ukrywam, ze jak wstał o 3 to czułam ze wygrywam życie. A dzisiaj przegrałam 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest jedna wazna rzecz, z która się nie można nie zgodzić, dzidcko najlepszy i najbardziej regenerujący sen ma między 18 a 1 w nocy. Z reszta dorośli tez maja podobne godziny, tylko trochę później się zaczynaja. I to jest mega ważne żeby dziecko nie chodziło spać o 22 bo tak naprawdę traci pare godzin tego snu który najlepiej regeneruje mozg ciało itd. Tu śmiało powiem, zr warto nad tym pracować w każdym przypadku, nie ważne czy dziecko spi na cycku, w łóżku czy nie ma w ogóle drzemek.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to nie przejdzie. Kuba zasypia ok 21,a jak idzie cudem wcześniej, to o północy pobudka i kilka godz zabawy
    😂😂😂

Kurde, od kilku dni mnie podbrzusze pobolewa, nie wiem czemu. Jak dźwignę to bardziej...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może babelek kolejny? ❤️😍🥰

• Frufru Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie. Nie ma opcji 😂 nie wiem jak wasze życie łóżkowe, ale moje niemal nie istnieje...

I nie planuje 2 dziecka. Tak jak na pierwsze czekałam z upragnieniem, tak kolejnego nie chce. 🤷‍♀️

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety chyba często życie łóżkowe po pojawieniu się dziecka się pogarsza. Ale my pracujemy nad tym i nie jest tak zle :)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężko, bo młody śpi z nami. A jak tata wraca z pracy, to już nie ma drzemki 😂😅

Jak wasze kg? Ja mam niby ciut mniej jak podczas pierwszej wizyty u gina w ciąży, ale wizualnie mi się wydaje, że jeszcze jestem bardziej grubaśna niż wcześniej... Niby jem normalnie, ale nie ćwiczę... Ruch tyle co z młodym i na spacerach...

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat nie mam problemu z nadmiarem kilogramów, ale niestety mam rozstęp mięśnia prostego brzucha i jestem w trakcie rehabilitacji. Nie wygląda to dobrze... Głównie z tego powodu nie planuję kolejnej ciąży.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    U nas ciężko, bo młody śpi z nami. A jak tata wraca z pracy, to już nie ma drzemki 😂😅

Jak wasze kg? Ja mam niby ciut mniej jak podczas pierwszej wizyty u gina w ciąży, ale wizualnie mi się wydaje, że jeszcze jestem bardziej grubaśna niż wcześniej... Niby jem normalnie, ale nie ćwiczę... Ruch tyle co z młodym i na spacerach...

Ja niestety mam milion kg do przodu i według bmi juz konkretną otyłość - ciąża+macierzynski i jestem prawie 20kg na plusie.
    Od kilku miesięcy podejmuje krótkotrwałe próby odchudzania, ale zawsze się konczy po tygodniu albo 2, bo coś tam i potem tyje jeszcze bardziej.... Jestem kompletnie niekosekwenna do tego nie specjalnie mam ochote się ruszac (zawsze się musialam zmuszac do aktywności) i teraz z dzieckiem juz nie potrafie sie zmusic

Do tego wszystkiego najzwyczjeniej w swiecie zajadam stresy i nieprzespane noce, zwlaszcza nieprzespane noce i takie sa skutki....

• Frufru Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jedziemy na podobnym wózku Ajka, bo ja też o otyłość już zahaczyłam. Często łatwiej i szybciej zjeść batonik, niż śniadanie. Albo wieczorem w łóżku, jak młody usnie, pół czekolady.

Też chciałam się zabrać za siebie, jeden dzień poćwiczone, a potem znów coś wypadło i się już nie chce. Jedynie spacery... I dźwiganie młodego jak wchodzimy na piętro.

A tu roboty trzeba będzie w końcu szukać, więc marnie to widzę. Niby jest motywacja, bo kto takiego wieloryba zatrudni... 😅

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mniej kg niż przed ciążą ale ciało jak galereta zwłaszcza brzuch. A Niedługo lecimy ďo Meksyku 😬😬😬 Nie mogę za bardzo ćwiczyć bo też mam rostęp mięśnia brzucha 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
    No ale staram się coś tam robić... chodzę na basen raz w tyg, na treningi ze starszakiem jeździmy na rowerach albo na hulajnodze. No i Ja wiecznie coś robię w domu mało siedzę na tyłku nie umiem nie potrafię. Dzisiaj już np Leo miał drzemkę A Ja wymyłam okna i taras . Także ten...

20.10.2012 👰🤵💍
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    U mnie mniej kg niż przed ciążą ale ciało jak galereta zwłaszcza brzuch. A Niedługo lecimy ďo Meksyku 😬😬😬 Nie mogę za bardzo ćwiczyć bo też mam rostęp mięśnia brzucha 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
    No ale staram się coś tam robić... chodzę na basen raz w tyg, na treningi ze starszakiem jeździmy na rowerach albo na hulajnodze. No i Ja wiecznie coś robię w domu mało siedzę na tyłku nie umiem nie potrafię. Dzisiaj już np Leo miał drzemkę A Ja wymyłam okna i taras . Także ten...

Widzisz u mnie nie było by drzemki jakby się za coś wzieła, nawet wody w kiblu nie moge sposcic... nie wiem jak to sie tak z nia porobiło, bo kiedys spala chocby sie waliło i palilo, az stopniowo doszlismy do sytuacji, ze budzi ja wszystko, fakt ze u mnie w mieszkaniu przez pusty korytarz strasznie sie halas nosi...

• Ajka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    To jedziemy na podobnym wózku Ajka, bo ja też o otyłość już zahaczyłam. Często łatwiej i szybciej zjeść batonik, niż śniadanie. Albo wieczorem w łóżku, jak młody usnie, pół czekolady.

Też chciałam się zabrać za siebie, jeden dzień poćwiczone, a potem znów coś wypadło i się już nie chce. Jedynie spacery... I dźwiganie młodego jak wchodzimy na piętro.

A tu roboty trzeba będzie w końcu szukać, więc marnie to widzę. Niby jest motywacja, bo kto takiego wieloryba zatrudni... 😅

Ja sie wstydze do roboty wrocic, bo mnie nie poznają... poza tym nie mam zadnych ubran...

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już podjęłam oficjalnie decyzje ze poki co nie wracam do pracy. Zwalniam się. Pozniej pomyślimy. Wyliczyliśmy sobie z mężem ze starczy nam na życie. A i dla Poli lepiej żeby była z mamą.
    Co do wagi to moje bmi nie wskazuje na nadwagę ale wiadomo, brzuch wyglada nieciekawie. Ja zawsze miałam większy brzuszek pewnie przez PCOS ale teraz to już wgl. Zaczęłam robić to cardio 5 dni w tygodniu ale nie wiem czy to wystarczy. Nie znoszę ćwiczeń typu brzuszki i takie tam. Oczywiście są dni takie jak dzisiaj ze mi się nic nie chce, bałagan w domu a ja poszłam z mała na 2h drzemki.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie podjęłam decyzji co z moim powrotem do pracy. Najpierw wykorzystam urlop mam 76 dni urlopu. A potem hmmm nie wiem. Mąż nie za bardzo chce żebym wracała i Ja też wiem z cm.sie to będzie wiązało. Pewnie non stop będzie grane L4 😤 tak samo było z Alanem ehhh. Kobiety to mają przekichane 🤬🤬🤬🤬

20.10.2012 👰🤵💍
‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ