X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, ja też się nie przejmuję takimi rzeczami jak bałagan. Sen najważniejszy!
    Ja jestem na etapie dogadywania się z firmą co do mojego powrotu do pracy. W zasadzie myślałam, że nie mam do czego wracać, bo zatrudnili kogoś na moje miejsce, ale okazuje się, że jednak chcą żebym wróciła. Niestety nie załatwiłam w porę żłobka, więc najwcześniej od września. Wybrałam ostatecznie żłobek prywatny. Ma dobre opinie + znajoma oddaje tam już drugie dziecko i jest zadowolona z opieki (jej córeczki również 🙂).

• Frufru Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja sie wstydze do roboty wrocic, bo mnie nie poznają... poza tym nie mam zadnych ubran...
    Ja ost siedzę na vinted, i sprzedaje stare ciuchy za małe, a kupuję większe 😂 no nie schudnę 4 rozmiarów, opcji nie ma.

Mój chłop też mi mówi, żebym siedziała w domu, do żłobka nie chce młodego dawać mimo, że u mnie to koszt 100zl jedynie, a moja mama idzie na operacje i muszę odczekać, aż jej młodego podrzucę. Cały czas myślę, kombinuję, planuje... Na razie nam wystarczy na życie z 1 pensji, ale jednak fajnie mieć swój wkład w rodzinę i swój pieniądz.

Mimi1987 lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Ja ost siedzę na vinted, i sprzedaje stare ciuchy za małe, a kupuję większe 😂 no nie schudnę 4 rozmiarów, opcji nie ma.

Mój chłop też mi mówi, żebym siedziała w domu, do żłobka nie chce młodego dawać mimo, że u mnie to koszt 100zl jedynie, a moja mama idzie na operacje i muszę odczekać, aż jej młodego podrzucę. Cały czas myślę, kombinuję, planuje... Na razie nam wystarczy na życie z 1 pensji, ale jednak fajnie mieć swój wkład w rodzinę i swój pieniądz.

Pewnie ,że fajnie mieć jakiś tam wkład. Ale wiesz ja z perspektywy drugiego dziecka żałuję ,że tak szybko wróciłam do pracy. Bardzo dużo rzeczy mnie ominęło. I mnie osobiście to tak dołuje do tej pory. Przy Leonie trochę inaczej podchodzę do innych tematów niż przy Alanie. Dziecku do szczęścia do 2.urodzin potrzebna jest tylko Mama. Żaden żłobek, babcia czy opiekunka nie zrobi tak dobrze jak Mama :)
    Zwłaszcza że dajecie radę z jedną pensją to musisz przemyśleć co lepsze jest dla WSzwj rodziny 🙂

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Masakra A to u Was w szpitalu jak się mały urodził nie sprawdzali tego????
    U nas w 2 dobie życia mu przecieli.
    Choć i tak muszę chodzić na kontrolę czy mu się nie zrosło🤷‍♀️
    Nawet nie wiem 🤷‍♀️ a masować nie musialas?

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi udaje się ćwiczyć z Moniką Kołakowska już prawie 2 miesiące i czuję się znacznie lepiej i wyglądam lepiej. Ćwiczę 3 razy w tygodniu.
    My z mężem już 1 cykl nie zabezpieczalismy się. Ale dziś okres przyszedł. Jednak bez spiny. Narazie 😁

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria nam tez się zdarzyło bez zabezpieczenia pare razy 🤭

Jeheria lubi tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wagowo identico jak przed ciążą, jak trzymam jedzenie (a jem naprawdę szybkie dania) to waga sama spada. I cisnę codziennie 100-150 brzuszków plus chociaż 15 min jogi jak młody ma pierwszą drzemkę. Przed koronawirusem październikowym zrobiłam sobie na próbę 5 tygodni 100 brzuszków codziennie i była różnica (też ich nie lubię ale to zajmuje 5 min). Potem miałam lenia i teraz znowu wróciłam. I od przyszłego tygodnia na boks wracam. Jest wieczorem więc idealnie młody idzie już spać. Tak jak piszecie waga niby spoko ale ciało takie sobie. Ja jak się już zmotywuje to jest ok zwłaszcza, że czując wiosnę w powietrzu jest dużo łatwiej teraz. Takie brzuszki czy joge to przy dziecku nawet można pomimo wspinania się, obciążenie biorę a on się dobrze bawi :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bez pracy ale nie szukam nowej, będę mojemu pomagać bo ma pełno roboty, pensje normalnie będę sobie wyciągać. Ale to i tak młodego będę musiała gdzieś sprzedać na 3-4h może jakaś niania albo żłobek bo przy nim nic nie popracuje. Zobaczymy ale w sumie cieszę się, że nie muszę szukać pracy i kombinować. A jak ten plan wyjdzie w praniu to się okaże :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga lepsza niż przed ciążą. Od stycznia jesteśmy z mężem na diecie i ponad 6 kg już poszło. Po prostu mniejsze porcje plus spacery i rowerek stacjonarny jak Młoda idzie spać i z 10 minut ćwiczeń , ale to różnie wychodzi bo zazwyczaj wtedy się na mnie wspina. W ogóle ostatnio jest bunt na wózek więc spacery planuję w nosidle więc już w ogóle będzie trening. No właśnie, bo Wy piszecie że chodzicie tylko na spacery, a to już naprawdę dużo. Poczytajcie ile taki spacer godzinny marszem spala kalorii.
    Co do igraszek z mężem to u nas chociaż jeden wieczór w weekend jest taki totalnie dla nas. Świece, lampka wina i rozmowy o wszystkim jak za starych czasów. Seks też wtedy jest, ale nie tylko o to chodzi. Tylko u nas Młoda wcześnie chodzi spać, więc z tym nam łatwiej.
    I chyba mogę oficjalnie powiedzieć że melatonina zaczęła działać. Teraz śpi od 19 bez żadnej pobudki. Każdej nocy ma jakąś przerwę i wtedy ląduje u nas, ale poza tą przerwą zazwyczaj śpi w miarę spokojnie, co nie oznacza że się nie budzi, no ale nie co 20 minut. Wczoraj np. spała od 19 do 4 z pobudką na jedzenie i dwoma pobudkami po jedzeniu, później 1.5 h przerwy i wstała o 7.30. Dla mnie taka noc jeszcze do niedawna to było marzenie. W sumie to te noce poprawiły się w okresie jak dzieci zazwyczaj gorzej śpią czyli jak zaczęła raczkować.

• lilly. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podjęliśmy decyzje ze idę na wychowawczy na rok. Kiedyś bardzo chciałam zostać bo wiem jakie to jest ważne dla malucha, teraz już nie jestem aż tak chętna ale przy milionie pobudek i temperamencie małego nie ma opcji na powrót na ten moment przynajmniej. U mnie moja szefowa co jakiś czas dzwoni i mam wrażenie ze oni wogole już chcieli żebym po pol roku wróciła. Niestety to korpo wiec wiem jak by było, nadgodziny i ogrom taskow.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru jak udaje Ci się coś sprzedać ma Vinted? Ja próbuje z dwiema parami butów i nic.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga troszkę lata o 2kg, ale mniej więcej jak przed ciaza. Chciałabym coś porobić ale jestem tak wykończona ze nie mam siły.
    Mimi super ze u Was się tak poprawiło :)) Wy już bardzo długo ta melatonine bierzecie co?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Leoś ma wogole teraz taki śmieszny etap ze niektóre rzeczy przy jedzeniu bierze do raczki (banan, ogorek) a niektóre jak placki lub nowe tak jakby bal się dotknąć rękami i schyla głowę aby wziąć buzia.

Miałyście tak?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    U mnie waga troszkę lata o 2kg, ale mniej więcej jak przed ciaza. Chciałabym coś porobić ale jestem tak wykończona ze nie mam siły.
    Mimi super ze u Was się tak poprawiło :)) Wy już bardzo długo ta melatonine bierzecie co?
    Jakoś na początku stycznia zaczęliśmy. Poprawa już jest od jakiegoś czasu, może z miesiąc a w sumie neurolog mówiła że poprawa będzie dopiero po kilku tygodniach.

lilly. lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Mój Leoś ma wogole teraz taki śmieszny etap ze niektóre rzeczy przy jedzeniu bierze do raczki (banan, ogorek) a niektóre jak placki lub nowe tak jakby bal się dotknąć rękami i schyla głowę aby wziąć buzia.

Miałyście tak?

Oli czasem tak fisiuje, że buzią próbuje zgarnąć z blatu ale rzadko :) Raczej normalna głupawka hehe

lilly. lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Szatanki, ma ktoś kontakt jak sobie dziewczyny radzą? Pattison też zniknęła.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollla to mówisz ze opłaca się robić brzuszki? W sumie to coś co mogłabym robić przy małej, rowerek odpada bo podchodzi mi pod pedały 😂
    I dosłownie dzisiaj tez myslalam o Szatance i Pattisonie. Ciekawe co u nich...
    Lilly, Pola ogólnie bardzo często liże blat 🤷🏼‍♀️ Ale ona chyba robi tak żeby to co ma w buzi na nim zostało i wtedy może w tym grzebać łapkami (najczęściej to się dzieje przy karmieniu łyżeczką)

lilly. lubi tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:

Miałyście tak?

Weronika tez tak czasem robi :) Człowiek mysli ze jego dziecko takie oryginalne ma pomysly, a potem wychodzi ze jednak wcale nie takie orygnalne

lilly. lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Ciekawe co u Szatanki, ma ktoś kontakt jak sobie dziewczyny radzą? Pattison też zniknęła.

Ja nie mam też jestem ciakawa, mam nadzieję że wszystko dobrze :)
    Czas leci i towarzystwo sie wykrusza, ale licze ze jednak beda jeszcze wpadac czasem.

A w ogole to mimo tego ze zrobil sie ze mnie wieloryb, to nadal mam w miare plaski brzuch... juz moze nie az tak plaski jak jeszcze zaraz po porodzie, ale jednak... za to uda mam słoniowe... Mam wrazenie ze ciaża nie specjalnie wplynela na moj brzuch, z tym ze ja nie specjalnie mialam brzucha w ciazy, więc moze nie ma sie co az tak dziwic

2020 :)
    2023 :)
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was stosuje wielopieluchowanie? Ja dopiero teraz się zaczęłam tym interesować i się zastanawiam czy nie warto przejść na to...

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ