MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
martynkaa87 wrote:Ajka współczuję stresów.. oby wszystko było ok i byście mogły szybko wrócić do domu!
Karola, ile czekałaś na paszport małego? Bo my chyba chcemy się gdzieś wyrwać, ja już się dusze z małym w domu:D
Jakoś dwa tygodnie ale była nerwówka i uruchamialiśmy wszystkie kontakty żeby dostać albo paszport albo dowód i to i to dostaliśmy dzień przed wylotem 🙄
Ajka zdrowia oby to była 3 dniówka. -
Karolllla wrote:Jakoś dwa tygodnie ale była nerwówka i uruchamialiśmy wszystkie kontakty żeby dostać albo paszport albo dowód i to i to dostaliśmy dzień przed wylotem 🙄
Ajka zdrowia oby to była 3 dniówka.
Dzięki, wstrzymuje się z bookingiem do czasu aż paszport będzie:) -
Witam się z Wami po dłuższej przerwie, udało mi się nadgonić forum.
Ajka dużo zdrówka, trzymajcie się.
Wszystkiego najlepszego dla roczniaczków, dużo zdrowia, szczęścia i uśmiechu 😘😘😘😘
My w niedziele wyprawialiśmy urodzinki i nadal nie mogę dojść do siebie. Robiliśmy w domu na 24osoby, mega wyczyn ale uważam że wszystko było dopracowane. Od wczoraj coś mnie chwyta, oby szybko przeszło.
-
Ajka,zdrówka.wy macie przeboje ciągle,biedne...
Nam minął rok. Młody na stanie 9 zębów. Jeszcze sam nie chodzi, gdyby się odważył,to by poszedł, no ale jak wyczuje,że się nie trzyma to zaraz na kolana przykuca. Za to włazi wszędzie.serio,wszędzie. Po schodach,na krzesło i na stół. Na meble. kombinuje jak może,wspina się po wszystkim,przysuwa sobie zabawki,żeby mieć podparcie i byle wyżej ... Osiwieję.
Gada mamama,tatata,Dada,ale nie uznaję tego za pierwsze słowo 😂 o,jak coś chce dostać to mówi da i pokazuje palcem.
Moja mama miała operację biodra i nie wiem jak to będzie,jak wyjdzie do domu.jak przekonać dziecko,by nie właziło na babcie... Mieliśmy taki szybki mini roczek w mega wąskim gronie,żeby babcia była,a poprawka we wakacje,jak będzie wszystkim pasować. -
Drzemka, bo przy ZUMie było inaczej...wysoka gorączką, ale łatwo się zbijała i dziecko w sumie w większości dobrze wyglądało i funkvjonowalo (tak niby przy trzydniowce na byc)... Tym razem wszystko inaczej, bardziej właśnie jak przy poważniejszej infekcji bakteryjnej.
Wymyśliłam więc że u nas jest na odwrót i to musi być wirusowe... Bo bakteryjne zupełnie inaczej wyglądało.
No i dziś ja wysypało...zaraz idziemy do domu.
Swoją drogą jakby nie te ZUMy to by nam na SORze dali kroplówki i leki na gorączkę, zrobili badania krwi i do domu wyprawili... A tak to nas z marszu na oddział dali...bo może być ZUM i ryzyko że urosepsa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 13:22
2020
2023 -
lipcowka86 wrote:Karolka a kto Wam zdiagnozował to wzmożone napięcie w rzuchwie? Neurologopeda czy fizjoterapeuta?
Lily u Was też był chyba problem z wystającym językiem i otwartą buzią? Pamiętam że też podcinaliscie Małemu wędzidełko stosunkowo późno. Jest poprawa czy dalej się masujecie?
U nas otwarta buzia, jezyka nie wystawiał. Podcinalismy właśnie bardzo wczesnie - 2 tydzień chyba i potem drugi raz w 5 miesiącu o ile dobrze pamietam. Opisywałam kilka razy historie. U nas znów się zrosło po raz trzeci (mimo zaleceń, wizyt i sumiennych masaży) wiec kolejny raz nie podcinamyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 14:53
lipcowka86 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Wszystkiego najlepszego dla kolejnych roczniaków 🥳.
Ajka, współczuję. Werka chyba już wyczerpała limit chorób na ten rok i od teraz musi być dobrze!
FruFru, u nas to samo z tym wspinaniem się na wszystko. Od jakiegoś czasu mały kombinował jak wejść na narożnik, więc go wciągałam i nauczyłam schodzić tyłem, ale ostatnio to już świruje, np. wszedł na fotel i z fotela próbował wejść na parapet!
Andzia86 lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:A dzisiaj przez to, że wytyka ten język spadając na twarz skasował sobie język zębami jak kasownikiem i krew się lała niemiłosiernie 😳 Ma dwie jedynki w języku wycięte...
O zgrozo3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ajka wrote:Także ten wszystko z nami ok... Ale młoda ta trzydniówka przeczołgała nie na żarty.
Ajka współczuje i mam serio nadzieje ze to ostatni szpital w tym roku!3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Karola 😱 mój za to nabił sobie limo pod okiem 🤭
Ajka szybkiego powrotu do zdrowia dla Werki 😙
Wszystkiego najlepszego dla Judytki i Kubusia 🥳🥳🥳 -
Mój też miał otwarta buzię to masowałam mu od spodu palcem tak jakbym dolna żuchwę ciągnęła do przodu u nas to wystarczyło ale języka nie miał na wierzchu
lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
Dziękujemy za życzenia 🤗😍
-
U nas urodziny w niedzielę, będzie 21 osób dorosłych i 13 dzieci. Mam stresa 🙈 grilla robimy.
Młody ma okropną mamoze, dziś byłam z pieskiem u weta może z pół godziny i wył za mną, został z babcia. Już nie pierwszy raz i ciągle mnie szuka i wyje
-
My ćwiczymy jak się uda język i pojawiły się w końcu ruchy lateralne a nawet zaczął sam robić tak kląsać, mlaskać jak udaje się odgłosy konia. Czyli dotyka językiem podniebienia. Widzę że już żuje nawet schab.
27 podcinamy wędzidełko. Już się boję...