MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
martynkaa87 wrote:Ajka współczuję stresów.. oby wszystko było ok i byście mogły szybko wrócić do domu!
Karola, ile czekałaś na paszport małego? Bo my chyba chcemy się gdzieś wyrwać, ja już się dusze z małym w domu:D
Jakoś dwa tygodnie ale była nerwówka i uruchamialiśmy wszystkie kontakty żeby dostać albo paszport albo dowód i to i to dostaliśmy dzień przed wylotem 🙄
Ajka zdrowia oby to była 3 dniówka.
-
Karolllla wrote:Jakoś dwa tygodnie ale była nerwówka i uruchamialiśmy wszystkie kontakty żeby dostać albo paszport albo dowód i to i to dostaliśmy dzień przed wylotem 🙄
Ajka zdrowia oby to była 3 dniówka.
Dzięki, wstrzymuje się z bookingiem do czasu aż paszport będzie:) -
Witam się z Wami po dłuższej przerwie, udało mi się nadgonić forum.
Ajka dużo zdrówka, trzymajcie się.
Wszystkiego najlepszego dla roczniaczków, dużo zdrowia, szczęścia i uśmiechu 😘😘😘😘
My w niedziele wyprawialiśmy urodzinki i nadal nie mogę dojść do siebie. Robiliśmy w domu na 24osoby, mega wyczyn ale uważam że wszystko było dopracowane. Od wczoraj coś mnie chwyta, oby szybko przeszło.
-
https://naforum.zapodaj.net/b78f6f945565.jpg.html
lipcowka86, Anka12, Andzia86, Jeheria, Karolllla lubią tę wiadomość
-
Ajka,zdrówka.wy macie przeboje ciągle,biedne...
Nam minął rok. Młody na stanie 9 zębów. Jeszcze sam nie chodzi, gdyby się odważył,to by poszedł, no ale jak wyczuje,że się nie trzyma to zaraz na kolana przykuca. Za to włazi wszędzie.serio,wszędzie. Po schodach,na krzesło i na stół. Na meble. kombinuje jak może,wspina się po wszystkim,przysuwa sobie zabawki,żeby mieć podparcie i byle wyżej ... Osiwieję.
Gada mamama,tatata,Dada,ale nie uznaję tego za pierwsze słowo 😂 o,jak coś chce dostać to mówi da i pokazuje palcem.
Moja mama miała operację biodra i nie wiem jak to będzie,jak wyjdzie do domu.jak przekonać dziecko,by nie właziło na babcie... Mieliśmy taki szybki mini roczek w mega wąskim gronie,żeby babcia była,a poprawka we wakacje,jak będzie wszystkim pasować. -
Drzemka, bo przy ZUMie było inaczej...wysoka gorączką, ale łatwo się zbijała i dziecko w sumie w większości dobrze wyglądało i funkvjonowalo (tak niby przy trzydniowce na byc)... Tym razem wszystko inaczej, bardziej właśnie jak przy poważniejszej infekcji bakteryjnej.
Wymyśliłam więc że u nas jest na odwrót i to musi być wirusowe... Bo bakteryjne zupełnie inaczej wyglądało.
No i dziś ja wysypało...zaraz idziemy do domu.
Swoją drogą jakby nie te ZUMy to by nam na SORze dali kroplówki i leki na gorączkę, zrobili badania krwi i do domu wyprawili... A tak to nas z marszu na oddział dali...bo może być ZUM i ryzyko że urosepsa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 13:22
2014... and so it begins...
👧 potworniaki jajników
🧑 oligoasthenoteratozoospermia, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe
IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia
2019 rozpoczecie procedury w OA
2020 ❤️ naturalny cud córeczka
2023 ❤️ naturalny cud córeczka -
Także ten wszystko z nami ok... Ale młoda ta trzydniówka przeczołgała nie na żarty.2014... and so it begins...
👧 potworniaki jajników
🧑 oligoasthenoteratozoospermia, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe
IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia
2019 rozpoczecie procedury w OA
2020 ❤️ naturalny cud córeczka
2023 ❤️ naturalny cud córeczka -
lipcowka86 wrote:Karolka a kto Wam zdiagnozował to wzmożone napięcie w rzuchwie? Neurologopeda czy fizjoterapeuta?
Lily u Was też był chyba problem z wystającym językiem i otwartą buzią? Pamiętam że też podcinaliscie Małemu wędzidełko stosunkowo późno. Jest poprawa czy dalej się masujecie?
U nas otwarta buzia, jezyka nie wystawiał. Podcinalismy właśnie bardzo wczesnie - 2 tydzień chyba i potem drugi raz w 5 miesiącu o ile dobrze pamietam. Opisywałam kilka razy historie. U nas znów się zrosło po raz trzeci (mimo zaleceń, wizyt i sumiennych masaży) wiec kolejny raz nie podcinamyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 14:53
lipcowka86 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Wszystkiego najlepszego dla kolejnych roczniaków 🥳.
Ajka, współczuję. Werka chyba już wyczerpała limit chorób na ten rok i od teraz musi być dobrze!
FruFru, u nas to samo z tym wspinaniem się na wszystko. Od jakiegoś czasu mały kombinował jak wejść na narożnik, więc go wciągałam i nauczyłam schodzić tyłem, ale ostatnio to już świruje, np. wszedł na fotel i z fotela próbował wejść na parapet!
Andzia86 lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:A dzisiaj przez to, że wytyka ten język spadając na twarz skasował sobie język zębami jak kasownikiem i krew się lała niemiłosiernie 😳 Ma dwie jedynki w języku wycięte...
O zgrozo
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ajka wrote:Także ten wszystko z nami ok... Ale młoda ta trzydniówka przeczołgała nie na żarty.
Ajka współczuje
i mam serio nadzieje ze to ostatni szpital w tym roku!
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Karola 😱 mój za to nabił sobie limo pod okiem 🤭
Ajka szybkiego powrotu do zdrowia dla Werki 😙
Wszystkiego najlepszego dla Judytki i Kubusia 🥳🥳🥳 -
Mój też miał otwarta buzię to masowałam mu od spodu palcem tak jakbym dolna żuchwę ciągnęła do przodu u nas to wystarczyło ale języka nie miał na wierzchu
lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
Dziękujemy za życzenia 🤗😍
-
U nas urodziny w niedzielę, będzie 21 osób dorosłych i 13 dzieci. Mam stresa 🙈 grilla robimy.
Młody ma okropną mamoze, dziś byłam z pieskiem u weta może z pół godziny i wył za mną, został z babcia. Już nie pierwszy raz i ciągle mnie szuka i wyje

-
My ćwiczymy jak się uda język i pojawiły się w końcu ruchy lateralne a nawet zaczął sam robić tak kląsać, mlaskać jak udaje się odgłosy konia. Czyli dotyka językiem podniebienia. Widzę że już żuje nawet schab.
27 podcinamy wędzidełko. Już się boję...

ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne