MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Szatanka u nas tez nuda w domu , ciagle te same zabawki i zabawy ile można. Mogłoby już się robić cieplej na dworzu, jak ja wypuszczam na trawę na ogródku to jest frajda. Nic szczególnego tam nie ma, wystarczy trawa i kwiatki i ona już szczęśliwa.
Niedługo żłobek także będzie miała rozrywkę22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
szatanka wrote:Niki, ale piękna sukienka dla małej! Gdzie taką dorwałaś? Buciki w sumie też ładne.
No i brzuch masz ekstra. Płaski jak autostrada!szatanka lubi tę wiadomość
-
Szatanka, zrobiłam kisiel, dwa kolory galaretki, dwa kolory makaronu. Do tego kolorowe jogurty i sloiczki z różnymi zapachami. Dalam miski, chochle i sztućce. No i dzieciaków przez godzinę nie było💪
Czasami jak już nie mam pomysłu czym się bawić to właśnie robię kisiel i daje młodemu na podłodze na ceracie w jakimś garnku, do tego łyżka i chochla. I mam pol godziny na zrobienie obiadu😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 15:29
szatanka lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
U nas też trochę nudno, chociaż ostatnio mały upodobał sobie zajęcia ruchowe i ćwiczy namiętnie 🤸♀️🤸♀️🤸♀️.
A jeśli chodzi o takie etapy, kiedy był strasznym marudą, to zawsze potem pojawiała się jakaś nowa umiejętność i mały uspokajał się.
Dzisiaj byłam w pracy na rozmowie. Jasiek robił za maskotkę 🙂. Najważniejsze, że zgodzili się na pół etatu od września. Uff...
Niki2803, Jeheria, Ajka lubią tę wiadomość
-
A u nas strajk głodowy po tej chorobie...ale taki na poważnie że się boję że młoda się odwodni...Fakt po tej chorobie i cycowiszeniu 24h przez 3 dni mam sporo pokarmu, ale chyba nie wystarczy żeby/nakarmić napoić roczne dziecko... Pic też ledwo chce... Właśnie się przebija pierwszy trzonowy i to w sumie może być przyczyna.
Dziś z desperacji dałam młodej Danio truskawkowy z tubki zimny prosto z lodówki i czorcica zjadła cały 140g. Teraz w końcu zadowolona.2020
2023 -
Mam pytanie do tych z Was, które karmią mm - ile Wasze dzieci piją mm wieczorem i w nocy?
Udało nam się przejść na butelkę (SZOK) i o dziwo mm zasmakowało więc w nocy dostaje mm a w dzień jeszcze kp.
Tylko niestety nie rozwiązało to problemu pobudek co godzinę - i co, za każdym razem mam dawać butelkę? Kurcze, wczoraj na noc wypił 250ml, po 1,5h jeszcze 100ml, i znowu po godzinie się obudził - ale to już chyba nie z głodu, co? No niemożliwe, po takiej ilości mleka? Próbowałam uśpić bez butelki, nosiliśmy z mężem na zmianę, nawet zasypiał na rękach ale każda próba odłożenia do łóżeczka się budził. W końcu przystawiłam go na 3min do piersi i zasnął.
Nie wiem po prostu ile tego mm dziecko może w ciągu nocy wypić? Żeby nie przesadzić, bo nie chcę żeby zwymiotował później z nadmiaru 🙈Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady wrote:Mam pytanie do tych z Was, które karmią mm - ile Wasze dzieci piją mm wieczorem i w nocy?
Udało nam się przejść na butelkę (SZOK) i o dziwo mm zasmakowało więc w nocy dostaje mm a w dzień jeszcze kp.
Tylko niestety nie rozwiązało to problemu pobudek co godzinę - i co, za każdym razem mam dawać butelkę? Kurcze, wczoraj na noc wypił 250ml, po 1,5h jeszcze 100ml, i znowu po godzinie się obudził - ale to już chyba nie z głodu, co? No niemożliwe, po takiej ilości mleka? Próbowałam uśpić bez butelki, nosiliśmy z mężem na zmianę, nawet zasypiał na rękach ale każda próba odłożenia do łóżeczka się budził. W końcu przystawiłam go na 3min do piersi i zasnął.
Nie wiem po prostu ile tego mm dziecko może w ciągu nocy wypić? Żeby nie przesadzić, bo nie chcę żeby zwymiotował później z nadmiaru 🙈
Moja mm nie pije i nie piła nigdy w nocy... Jak sobie pomyślę że miałabym w nocy mm robić to mi się aż niedobrze robi... Jak chcesz odstawić od piersi to może w dzień dawaj mm.
A jeśli chodzi wieczory to w dobrych dniach było 150 ml mm w okolicy 22 i potem cyc około 4 nad ranem. Ale w czasie choroby, ząbków jest cyc non stop, a mm jest wstrętne i pić nie chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 15:32
2020
2023 -
U mnie daje 3x240 ml w ciągu doby. Na noc, w nocy i rano. Dla mnie zrobienie mleka to nie problem. To to samo co pójście siku. Wodę mam w podgrzewaczu, tylko sypie proszek i finito.
Ja nigdy nie dawałam butli z każdym wybudzeniem nawet jak budził się pierdyliard razy. Jak był młodszy pilnowałam 3h. Zawsze najpierw głaskałam, wkladalam smoczek. Aktualnie jak się budzi najpierw wkładam smoczek. Jeśli nadal płacze a jest po północy to daje butle. Na noc pije o 20. Trzecia butelka nie wcześniej niż 4 rano. I tak dziś np. wypił: o 20 190 ml o 24:30 210ml i o 5:20 210 ml.
-
Jeśli obudzi się np o 3 rano i mocno płacze że nie uśnie bez butli (nosić nie zamierzam) to daje połowę porcji a resztę staram się do tych 2h podać. Ogólnie nie chcę mu już więcej dawać niż 240x3.
Boję się że On nigdy nie zrezygnuje sam z mleka 🤣 a wolałabym aby sam...
-
Jeheria wrote:U mnie daje 3x240 ml w ciągu doby. Na noc, w nocy i rano. Dla mnie zrobienie mleka to nie problem. To to samo co pójście siku. Wodę mam w podgrzewaczu, tylko sypie proszek i finito.
Ja nigdy nie dawałam butli z każdym wybudzeniem nawet jak budził się pierdyliard razy. Jak był młodszy pilnowałam 3h. Zawsze najpierw głaskałam, wkladalam smoczek. Aktualnie jak się budzi najpierw wkładam smoczek. Jeśli nadal płacze a jest po północy to daje butle. Na noc pije o 20. Trzecia butelka nie wcześniej niż 4 rano. I tak dziś np. wypił: o 20 190 ml o 24:30 210ml i o 5:20 210 ml.
Może jakbym w dzień też dawała mm z butelki to by się szybciej odzwyczaił od piersi w nocy? Tylko chciałam kp w ciągu dnia jeszcze pociągnąć trochę🥺Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Jeheria wrote:Jeśli obudzi się np o 3 rano i mocno płacze że nie uśnie bez butli (nosić nie zamierzam) to daje połowę porcji a resztę staram się do tych 2h podać. Ogólnie nie chcę mu już więcej dawać niż 240x3.
Boję się że On nigdy nie zrezygnuje sam z mleka 🤣 a wolałabym aby sam...Baby H.
Baby T.
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
28dpt - mamy ❤️ -
Ja ostatnio w ogóle daje gotowe mleko z butelki... i często w temp pokojowej a i tak w nocy by mi się nie chciało. Z resztą Weronika tak naprawdę w nocy to nie chce jeść tylko się przytulać. Biorę ja na ręce i dpi dalej...
Jest jeszcze jeden aspekt karmienia mm w nocy - to zęby. Lepiej unikać mm w nocy gdzie bjest zmniejszona produkcja śliny.
W okolicach roku tak naprawdę się już z mm schodzić powinno. Jak karmisz jeszcze cycem to za dużo bym nie dawała.
I ja od zawsze zostawiam niewypite mleko na później i nigdy absolutnie nic się nie działo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 16:37
2020
2023 -
Catlady wrote:A właśnie jak to z tym mm, jak przykładowo robisz porcję 240ml i wypije połowę to wylewasz to co zostaje, czy podajesz tę resztę po tych 2h? I podgrzewasz wtedy jeszcze raz? Czy już w temp pokojowej?
Jak był mlodszy to w dzień karmiłam co 3h więc wtedy najczęściej zjadał wszystko. Jak miał gorsze okresy (zeby itd) i na noc wypił połowę, w dzień mało, to zostawialam w podgrzewaczu i za 2h na spiocha dawałam. Zimnego on nie lubi. Ale wtedy musiał pić mleko. Teraz tak naprawdę 2 x240 by mu starczyło. Ta trzecia nocna to jest do likwidacji ale nie chce mi się z Nim walczyć 🙈 i On pije ten ohydny Nutramigen 🤣
-
My od kilku dni wskoczyliśmy na ilość mm taką jak na opakowaniu 2 x 180 ml i koniec. W nocy nigdy mm nie dawałam i w nocy tylko cycek bo bliskość i też szukam sposobu jak tego oduczyć ale, że teraz mamy rewolucje z remontem i nie mieszkamy w domu to daje mu cycka kiedy chce żeby czuł się bezpiecznie ale jak wrócimy to muszę coś pomyśleć. Z reszta będzie miał swój pokój wiec siła rzeczy będzie inaczej.
-
Catlady wrote:Mam pytanie do tych z Was, które karmią mm - ile Wasze dzieci piją mm wieczorem i w nocy?
Nie wiem po prostu ile tego mm dziecko może w ciągu nocy wypić? Żeby nie przesadzić, bo nie chcę żeby zwymiotował później z nadmiaru 🙈