MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Szatanka to było 6w1 + pneumokoki (3 dawka) - ny mamy przesunięcie bo później zaczynaliśmy3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
szatanka wrote:Anka, śliczny Jasio! Wszystkiego najlepszego! Torcik też ładny! I Wy w ogóle wszystkie takie chude, foch!
Jeśli chodzi o pobieranie, to ci podpowiem, żebyś zadbała, żeby miał ciepłe rączki. U nas ostatnie dwa razy byłyśmy w szpitalu, gdzie się babki dobrze znają na pobierani maluszkom i za pierwszym razem pobrała Lilce z rączki i aż byłam zdziwiona, że tak gładko poszło. Za to za drugim dostałam opiernicz, że rączki są zimne, krew gęsta i trzeba z żyły no i przez to samo trzymanie przez dwie babki Lilka się strasznie darła i boję się, że się już straumatyzowała na przyszłość.
A tak na marginesie, miałam taki sam balon, tylko w kolorze różowym i on większości gości kojarzył się z czymś innym, zwłaszcza jak się obrócił bokiem...
Ja się pochwaliłam, że mój ładnie je, a dzisiaj pogardził moim krupniczkiem. Myślałam, że nie jest głodny, ale za chwilę wcinał naleśniki aż mu się uszy trzęsły 😆. Chlebkiem też nie pogardzi. Na raz zje pół takiej normalnej kromki. Dobry pomysł z tymi pastami. Nie ukrywam, że u nas jest głównie masełko lub oliwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 19:58
-
Ech, moja dzisiaj gardziła wszystkim, rano kaszką, potem obiadem (ok, zrobiłam jej eksperymentalnie tofu na sposób lekko azjatycki), no ale na kolację wjechały poniższe placki z batatów na słodko (Karolla, coś dla Ciebie;), pyszne, to tylko wydziubała mus, spróbowała kawałek i było po jedzeniu
Chyba czas na książkę "Moje dziecko nie chce jeść"Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 21:14
Karolllla lubi tę wiadomość
-
A u nas dziś rozpusta plackowa...była moja mama i usmażyła placuszki drożdżowe z jabłkiem... Weronika jadła je cały dzień i nic innego nie chciała... Zjadła łącznie ponad 5 sztuk... I nie zostawiła bałaganu... A te sztuki to raczej taki standardowego rozmiaru.
lilly. lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Hej kobietki!
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się kliknąć tutaj w link, istnieje opcja jedynie kopiowania i wklejenia:)
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb1P-yoAMo-BWNFHIkZTgqAdC1Ih4wbEHIKnnoTQvfg7S3yA/viewform -
Ajka wrote:A u nas dziś rozpusta plackowa...była moja mama i usmażyła placuszki drożdżowe z jabłkiem... Weronika jadła je cały dzień i nic innego nie chciała... Zjadła łącznie ponad 5 sztuk... I nie zostawiła bałaganu... A te sztuki to raczej taki standardowego rozmiaru.
U nas 5 to by wjechało na śniadanie 😅 -
Nawet mnie nie dobijajcie tym jedzeniem.. jak tu wchodzę i czytam co Wasze dzieci jedzą i w jakich ilościach to szczękę z podłogi zbieram.
Tadziu dzisiaj zjadł jednego naleśnika przez cały dzień.
I dostałam telefon ze żłobka - nie dostaliśmy się. Kurcze jestem zła, to żłobek prywatny (nie ma u nas publicznych) i rekrutacja to była jakaś ściema - większość dostała się po znajomości. Wiem, bo 2 moje koleżanki składały papiery po mnie i ich dzieci się dostały. A mi wciskali kity że kolejność zgłoszeń..
Eh. To był taki żłobek na którym mi mega zależało, taki z prawdziwego zdarzenia, mała grupa, byłabym spokojna zostawiając tam Tadzia. A teraz nie wiem, muszę szukać innego, miejsca pewnie się znajdą w niejednym tylko mi słabo na samą myśl, że mam go dać do innego niż ten ktory sobie upatrzyłamBaby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady, współczucia... Może jednak znajdziesz jakiś inny fajny żłobek, polecam Montessori
Laski, z tym jedzeniem to faktycznie czytam, że normalne, że nawet roczniaki jedzą w kratkę, ale widzicie, ja mam taki pressing ze strony teściowej, że już czasem sama nie wiem, co jest słuszne, a co nie. W każdym razie wczoraj trafiłam na ten artykuł, w sensie poszłam za sugestią Lilki: https://uwojtusianatalerzu.pl/?p=2632 i się uspokoiłam.
Dziś wjedzie łosoś ze szpinakiem w mleku kokosowym, to powinna wciągnąć nosem, jak zwykle.
MIMI, ale tak gotując rozmyślałam właśnie nad tym, co napisałaś i się zastanawiam, czy to jednak nie poskutkuje jakimiś długotrwałymi problemami, jeśli Wiktoria nie nauczy się w ogóle jeść. Jeśli się nie mylę, u dzieci są jakieś okna na zdobycie na danej umiejętności i jeśli się w nie nie wstrzelą, to potem już się nie nauczą albo przyjdzie to bardzo ciężko. Ja bym jednak drążyła temat, bo teraz jest ciężko, a potem będzie tylko gorzej ją nauczyć. Popatrz, ja też już myślałam, że Lilka nie będzie czworakować, ale nie poddaję się i dzisiaj usłyszałam, że chyba jednak coś z tego będzie, bo zaczyna przekładać ręce i już tak nie leci do pełzania jak wcześniej. -
U nas już po gorączce uff, ale dwa dni go trzymało bidulek. Za to dziś dzień maruda i płacz 🙈3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja już tez zakupiłam składniki na paste Karolka 😂
U mnie dziś wjeżdża z ciecierzycy i suszonych pomidorów.Karolllla lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Szatanka myślę że ona w końcu zacznie jeść. To znaczy mam nadzieję. Neurologopeda kazała się uzbroić w cierpliwość i tyle. Ale to też nie jest tak że ja jej daję samo mleko, ona je tylko mleko, ale dostaje kilka wersji posiłków. Więc idę w zaparte, licząc, że któregoś dnia mnie zaskoczy.
szatanka, lilly. lubią tę wiadomość
-
Ajka dzięki! 😉 powiem wam ze powoli się oswajam z myślą ze będzie drugi brzdąc i w sumie się cieszę. Ale mam niezle wahania nastrojów i dzisiaj np wyłam jak bóbr bo Pola spała za krótko drzemkę a ja miałam lenia i mi się nie chciało nią zająć, potrzebowałam odpocząć 😆 z tym jedzeniem to śmiesznie... Np teraz dałam Poli zupę i zjadła ale niechętnie, sama sobie tez nałożyłam, zostawiłam na stole miskę po niej i ona zabrała ta miskę i wylizuje resztki z niej i teraz taka pychota 😂 z tego co widzę to rzeczywiście chyba żadna z nas nie ma jakiegoś większego problemu, wiadomo ze my byśmy chciały żeby dzieci dużo jadły no ale niestety... jeśli wgl coś zjadają to jest dobrze. Mysle Szatanka ze nie powinnaś słuchać teściowej, moja pewnie tez miałaby coś do powiedzenia ale na szczęście jej tu nie ma. Śmieszyło mnie jak Pola miała 7 miesięcy a ona teksty w stylu ze po co dajemy Poli to mleko ciagle i ze na kolacje to kasza a nie mleko które jest wodą, o zgrozo 😂22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc