MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Buena88 wrote:My mamy od niedawna Britax Romer, ale nie obracany i niestety póki co to Ola źle znosi podróż, wymiotuje 😐 w łupinie chociaż tyłem jeździła było spoko, a teraz lipa, mam nadzieję, że za jakis czas przyzwyczai się i będzie spokój w trasie. A jak u Was po zmianie?
U mnie po zminie nadal słabo i tez dwa razy zwymiotował. Generalnie u nas przychodzi podróż 15 minut. Wszystko co dłużej to dramat.Buena88 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:100 lat dla Tadzia! Super tort
Ajka, a gdzie Wy aż 7h jedziecie z Wawy?
Ja już nie pamiętam co to łupina 😅 Szatanka nie zaskoczę Cię, Oli śpi po prostu w opcji na pół leżącej. Nie mam z nim problemów w trasie żadnych, jak jest wyspany to się czymś bawi (swoim butem albo skarpety ściąga) albo za okno patrzy albo albo trzeba się powygłupiać z nim, łaskotać go i takie tam. Na przeprowadzkę miałam go z przodu w trasie bo z tylu walizki i kot.
Karolka on jest taki typowy książkowy low need baby - no złoto 😍
Ja z moim dziś wyszłam na spacer żeby trochę odetchnąć to zaczął odginac w samochodach obcym ludziom tablice rejestracyjne. Generalnie co chwile jest histeria o coś 😂3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Jeheria wrote:Lilly a który to tydzień? Ja też okazało się że jestem w ciąży 🙈 ale stresuję się strasznie, byliśmy mocno chorzy na bostonke, teraz schodzi nam skóra, brałam leki niby tylko paracetamol i zyrtec.
Jutro mam powtórzyć bete i zadzwonić do gina, strasznie się boję, niby szok że się udało ale zależy mi aby było wszystko dobrze i przetrwało. Zastrzyki już zorganizowałam.
Kochana gratulacje!
Samo tak poszło? ❤️3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Frufru wrote:No ja wyszłam od niej ze zrytą psychiką. Wyniki odbiorę,sprawdzę sobie w internecie co piszą na ten temat i mam to gdzieś, więcej tam nie idę...
Młody się sam musi odstawić. I tak siedzę z nim w domu na razie,to mamy czas...
A czuję się złą matką,bo zdarza mi się krzyknąć na młodego. Albo coś tam warczę pod nosem...
Fru dokładnie tak zrób jak czujesz. I tak jak mowisz masz czas zero presji.
A z tym krzykiem - Kochana jesteś tylko człowiekiem.
A fakt ze złe się z tym czujesz świadczy ze jesteś najlepsza mama dla swojego malucha.
Moja rada - pomysł co jest u Ciebie dużym czynnikiem zapalnym i staraj się to eliminować / łagodzić / odnawiać zasoby.
Mi się zdarzyło dwa razy przy moim i sama chec poprawy nic nie dała. Musiałam pomyśleć jakie sytuacje są dla mnie krańcowe (bo to ze brak snu i nieustanne jeczenie to norma) i starać się nad nimi pracować. Np. usypianie ponad godzinę ma drzemki i presja z tym związana - wypracowanie lepszego planu dnia i odpuszczenie oczekiwań co do czasu usypianiamartynkaa87, Frufru lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Fru spokojnie, ja to już nie mam siły krzyczeć na mojego 🤣 krzyk nie wystarcza dlatego już nawet nie krzyczę. Piosenki na yt to standard podczas jedzenia bo on minutę w foteliku posiedzi a zupę jak dac. On jest ciagle w ruchu dlatego tak rozwinięty ale właśnie to wynika z jego temperamentu.
W domu mam armagedon dlatego często na podwórku jestesmy. Mówicie piaskownica i zabawki? Haha może na minutę. On ciągle chodzi i biega i ćwiczy wspinaczki, mamy takie górki z 30 cm to wchodzi na nie i schodzi bez problemu. Dwa razy poleciał ze schodów taki odważny. Oczywiście nadal włazi. Ogólnie jest co robić 🙈 dlatego od września żłobek. Jak pilnowalam siostry syna powiem wam ze ladnie patrzył się jak on sie bawi i było mi szczerze lżej bo ja miałam czas na obiad itd nauczył się trochę przy nim bawić.Frufru lubi tę wiadomość
-
lilly. wrote:Karolka on jest taki typowy książkowy low need baby - no złoto 😍
Ja z moim dziś wyszłam na spacer żeby trochę odetchnąć to zaczął odginac w samochodach obcym ludziom tablice rejestracyjne. Generalnie co chwile jest histeria o coś 😂
Hahah jest takie określenie? 😁 Muszę poczytać! Ja i cała rodzina nazwalibyśmy go raczej „all you need is food baby” 😂 Czyli kopia mnie za dzieciaka.Frufru, lilly. lubią tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Tak samo🙈 jestem w szoku bo mam duże problemy z endometrium, zawsze naturalnie 5 mm w owulację.
Dziękuję😘
No to pięknie ❤️❤️❤️
Ja się tak zeschizowalam Waszymi ciążami spontanicznymi ze mimo ze nie mam miesiączki to poleciałam dziś po test żeby się upewnić ze nie jestem. Na szczęście test negatywny 😂🙈Karolllla, Frufru lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Karolllla wrote:Hahah jest takie określenie? 😁 Muszę poczytać! Ja i cała rodzina nazwalibyśmy go raczej „all you need is food baby” 😂 Czyli kopia mnie za dzieciaka.
Haha moja krew! Ja tez all you need is food 😍
Tak jest jest - ta takie maluchy, co jak maja spełnione potrzeby to raczej nie płaczą, chętnie podróżują, bawią się, jedzą, usiądą na chwile, można je zainteresować zabawka. Lubią wózek i spacery.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Karolllla wrote:Lilka94 w Ustce byliśmy. Akurat mało ludzi i sami emeryci bo w sezonie moja noga by tam nie stanęła
MIMI no z kelnerką śmiesznie Oli pewnie też by zacieszał, chociaż specjalnie ma czarną lalkę ale na pewno jej nie pamięta już bo została w Wawie. A co do audiobooka to sama prawda, najpierw trzeba zadbać o siebie dlatego ja tak trąbie od początku żeby mieć dla siebie trochę czasu, wychodzić z domu, kontynuować pasje (jeśli ktoś nie ma to poszukać) bez tego tylko będzie frustracja.Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Jeheria, gratulacje! Spokojnej ciąży!
To ile mamy ciężarowek? 3 jeśli dobrze liczę? Lilka, trzymaj się, współczuję wymiotow. Oby było lepiej!
My byliśmy nad morzem, odpoczęłam fajnie. Wczoraj wrociliśmy, pranko, przepakowanko, i po weekendzie śmigamy w góry. Mąż ma urlop wiec trzeba korzystac.
Fru, ja się tez czesto czuję najgorszą mamą. Chciałabym byc inna, lepsza, i miec więcej cierpliwosci. Przytulam mocno!Jeheria, Frufru lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Żadna mama nie jest idealna, ale rozumiem rozterki i złość na siebie.
Ja odstawiam Wiktora od piersi, bo mam już dość ale z drugiej strony jest mi mega smutno bo wiem że zabieram mu coś co on uwielbia.
Przez ten tydzień dostawał tylko na noc i w nocy ale łatwo nie było. Teraz na dwie noce powędrował z tatą do babci bo inaczej wiem że bym się złamała. Lekko nie jest. I jednocześnie cieszę się że w końcu zjem rano jajecznicę a z drugiej strony jest mi naprawdę przykro..Frufru lubi tę wiadomość
-
Martynka, mi też było ciężko i jakoś tak przykro kiedy odstawiłam Olę od piersi, nawet się popłakałam 🤷♀️ ale kiedyś trzeba było, nie ma rady, a kiedy to wiadomo indywidualna sprawa. Teraz jestem zadowolona, wszystko super, dziecko i tak karmiłam piersią dłużej niż zamierzałam, misja spełniona ✌️👍 Także głowa do góry, będzie dobrze 🙂Ola, 14.05.2020r
-
Ale tu cisza ostatnio...
U nas rotawirus, w sensie u młodej, ale przechodzi dość łagodnie. Dziś 3. dzień i w sumie dopiero trzecia rzadka kupka za to udało jej się ufajdolić nasze... szczoteczki do zębów 🙈 Tak się kończy podmywanie tyłka w umywalce. 🤦♀️
A przy okazji, nie wiecie może, ile max mogą czuwać 13-miesieczne dzieci? Bo nasza od 15 nie zmrużyła oka i tak się zastanawiamy, do której rano pociągnie oraz, kto pierwszy padnie 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2021, 01:03
-
Dziewczyny czy któraś miała do czynienia z fluorozą u dzieci, wiecie może coś więcej na ten temat? Moja mała ma jakąś dziwną dwójkę, ogólnie na pierwszy rzut oka jakby początek próchnicy butelkowej ALE ona w ogóle nie pije z butelki,nie używa smoczka, nie pije soków ani mm staram się dbać o buzię i zabki od samego początku bo starszak w wieku przedszkolnym miał mega próchnice i jestem uczulona... Znalazłam w internecie tą fluoroze, wcześniej nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje ale zbyt wielu informacji też nie podają
-
Cicho, cicho ... wakacyjnie... Współczuje Szatanka, ale młoda bedzie musiała to wszystko odespać, więc Ty tez bedziesz mogła.
Kama92 nawet o czyms takim nie słyszałam... ja bym jakiemuś dentyscie pokazała, moze to jednak cos innego.
W poniedziałek idę do pracy i mam strasznego stracha... z resztą ludzie bedą w szoku ile mnie przybylo na macierzynskim... ide w tym tygodniu jakies ubrania kupic, bo poszło mi w górę o 2 a może nawet 3 rozmiary... w koncu 20kg gdzie się musi podziać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2021, 12:35
2020
2023 -
My wczoraj powrot z mini wakacji w Bieszczadach, Kuba mega dzielny, cały czas miał jakieś zajecie🙂 a to sala zabaw, a to basen, rowery. Nie było nudy 😃 No ale kolejne wakacje chyba dopiero w lipcu, bo teraz nam się trochę wizyt u lekarzy nagromadziło.
A może macie do polecenia jakies fajne hotele dla rodzin z dziećmi? Szukam teraz czegoś nad morzem lub jeziorem 😁Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Ja to się zastanawiam na co mój bon turystyczny wykorzystać...
Moje dziecko to dziecko dworu po prostu cały czas chce tam biegać, pokazuje palcem żeby wyjść na dwór... Wszędzie zagląda grzebie chodzi skacze wspina się... Biedne są wszystkie kwiaty które moja mama posadziła.
Przy nim to kilogramy powinny mi lecieć w dół a one ciągle tylko w górę w górę w górę...
Nadal kp.
Byłyście może z dzieciakami na placu zabaw bo zastanawiam się czy młody się już trochę nadaje?