MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam na placu zabaw i było super ale interesował się wszystkim tylko nie atrakcjami na placu 😂 bardziej płotem, podłożem itp.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Odebrałam wyniki i moja prolaktyna to 36 przy normie do 23 😂
Tylko na moje,to nie są normy dla kp... Aż mi się nie chce iść do lekarza z tym... -
Frufru wrote:
Byłyście może z dzieciakami na placu zabaw bo zastanawiam się czy młody się już trochę nadaje?
My chodzimy na plac zabaw od marca, pisałam już tutaj kiedyś, że u nas jest szał. Młody uwielbia huśtawki i zjeżdżalnie 😍 No i piasek 🤭
Frufru lubi tę wiadomość
-
Drzemka zobacz sobie zalesie mazury active spa. Fajny hotel, dużo atrakcji dla dzieci tylko na zadupiu ale ma własną plażę nad jeziorkiem i możesz zostawić malca np na drzemkę i skoczyć w tym czasie na masaż
My na placu zabaw jesteśmy codziennie, jedyny problem mam że nie chce schodzić z huśtawki więc wybieram mało obleganeDrzemka lubi tę wiadomość
-
Ja od wczoraj w Wawie i toniemy w pyle poremontowym więc po pierwszym szoku jak jest pięknie i inaczej to biegam na szmacie cały czas. Może za miesiąc się ogarnę z tym gdzie, co i jak. Oli ma podjar drze się na cały blok tak śmiesznie i śmieje się jak na haju jakimś.
Ja mam plac zabaw pod balkonem więc jak się ogarniemy to będzie tam raczej codziennie, na inne place też chodziliśmy wcześniej. -
Fru fru to nie są normy dla kp.
Przy kp:
Kiedy dziecko ssie pierś, poziom prolaktyny we krwi wzrasta i stymuluje produkcję mleka. Poziom prolaktyny jest najwyższy około 30 minut po rozpoczęciu karmienia. Poziom prolaktyny w surowicy wraca do normy w ciągu 6 miesięcy po porodzie u kobiet, które karmią piersią swoje dzieci od jednego do trzech razy dziennie, ciut wyższy poziom prolaktyny można utrzymać tylko wtedy, gdy dziecko jest karmione co najmniej sześć razy dziennie. U matek nie karmiących natomiast po porodzie prolaktyna zmniejsza się o ok 50% już w pierwszym tygodniu, a do poziomu sprzed ciąży wraca w ciągu ok. 3 miesięcy.Frufru lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Frfru, tak jak pisze Lily, podwyższona prolaktyna podczas kp jest prawidłowym zjawiskiem. U mnie też byla podwyższona.
U nas plac zabaw to codzienność, Kuba sie musi wyszaleć. Natomiast musze go caly czas mieć na oku, bo niestety lubi ssać kamienie😳 No i czasem jeszcze zjada piasek z piaskownicy.
Martynka, dzięki za polecenie!🙂Frufru lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Dzięki dziewczyny. Nie wiem w sumie po co mnie wysłali na to badanie,jak cały czas kp. Olewam to na razie,bo nic się nie dzieje,a potem zmienię lekarza.
Właśnie boję się trochę tego jedzenia piasku 😅 -
Chodzimy na plac zabaw od pewnego czasu. Do tej pory były tylko huśtawki, zjeżdżalnia i piaskownica, ale dzisiaj wdrapałam się razem z małym na taką konstrukcję drewnianą o wysokości ok. 1,5 metra. Tam w środku były różne gadżety do kręcenia, przesuwania. Jasiek był podjarany jak nie wiem co, ale asekurowałam go, żeby mi stamtąd nie zleciał. A i przypadkiem u znajomych odkryłam, że podobają mu się schody i od tamtej pory sam wchodzi na drugie piętro trzymając się barierek, więc w końcu trochę mi lżej 🙂. Pewnie gdyby nie ta wizyta u znajomych, to nadal bym go targała na rękach 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 16:36
-
szatanka wrote:Ale tu cisza ostatnio...
U nas rotawirus, w sensie u młodej, ale przechodzi dość łagodnie. Dziś 3. dzień i w sumie dopiero trzecia rzadka kupka za to udało jej się ufajdolić nasze... szczoteczki do zębów 🙈 Tak się kończy podmywanie tyłka w umywalce. 🤦♀️
A przy okazji, nie wiecie może, ile max mogą czuwać 13-miesieczne dzieci? Bo nasza od 15 nie zmrużyła oka i tak się zastanawiamy, do której rano pociągnie oraz, kto pierwszy padnie 🙃
-
Kama92 wrote:Dziewczyny czy któraś miała do czynienia z fluorozą u dzieci, wiecie może coś więcej na ten temat? Moja mała ma jakąś dziwną dwójkę, ogólnie na pierwszy rzut oka jakby początek próchnicy butelkowej ALE ona w ogóle nie pije z butelki,nie używa smoczka, nie pije soków ani mm staram się dbać o buzię i zabki od samego początku bo starszak w wieku przedszkolnym miał mega próchnice i jestem uczulona... Znalazłam w internecie tą fluoroze, wcześniej nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje ale zbyt wielu informacji też nie podają
-
Jeheria wrote:Jestem po USG i chyba nici z tej ciąży 😢 tylko pęcherzyk był a było 6+0 wg om. Fakt owulacja była 18dc. Pamiętacie jak to u Was było?
Z Maćkiem to wszystko ksiazkowo bo in vitro. -
Andzia86 wrote:Ja byłam w 6 tygodniu w szpitalu (krwawienie) i powiedzieli ze brak zarodka chcieli mi zabieg zrobić a na następny dzień pędziłam do swojego lekarza i był zarodek z akcją serca wszystko też zależy od sprzętu. Może owulacja była później?
-
Z tym że tc liczy się od 1 dnia miesiączki a ja owu miałam w 7 dniu (brałam zastrzyki)
-
Jeheria wrote:Jestem po USG i chyba nici z tej ciąży 😢 tylko pęcherzyk był a było 6+0 wg om. Fakt owulacja była 18dc. Pamiętacie jak to u Was było?
Z Maćkiem to wszystko ksiazkowo bo in vitro. -
MIMI wrote:U mnie też długo był pęcherzyk. W 6+0 nie było na pewno nic, ale kolejna wizyta była tydzień później więc nie wiem dokładnie kiedy się pojawiło coś więcej. Gin nawet mówił żebym się nie nastawiała.
-
Jeheria wrote:Dzięki za pocieszenie - teraz jeszcze raz zerknęłam w opis USG i jest napisane YS(+) czyli jest pęcherzyk żółtkowy a to czytam że spizarnia z jedzonkiem i że zaraz powinien być po tym zarodek 😍
-
Jeheria wrote:Dzięki za pocieszenie - teraz jeszcze raz zerknęłam w opis USG i jest napisane YS(+) czyli jest pęcherzyk żółtkowy a to czytam że spizarnia z jedzonkiem i że zaraz powinien być po tym zarodek 😍
Jak owulacja była w 18 dniu cyklu... to teraz tak naprawdę jestes w 5+3 dni... no bo przecież brakuje Ci tych 4 dni (późna owulacja) to raczej za wczesnie na zarodek z sarduszkiem, ale idelanie żeby był pecherzyk i zwiastun zarodka czyli pęcherzyk żółtkowy... Także ten jak na razie wszystko dobrze.2020
2023