MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bona wrote:Daj znać jak po wizycie 😍
A mialas L4 od ginekologa ?
Dziś nie mogłam spać ze stresu
Ci do panieńskiego to byłam kiedyś na niewidzialnej wystawie. Działa na wyobraźnię. Jednak w ciąży to można zrobić sobie krzywdę
Bona na pewno możesz zorganizować jakieś zabawy. Np test wiedzy o Was Najpierw zadajesz pytania dla przyszłego męża np. Gdzie się poznaliśmy, seks w najdziwniejszym miejscu itd. I te same pytania potem na wieczorze zadajesz pannie młodej. Ma ona odpowiedzieć tak samo jak pan młody jeśli nie to karniak. Można nawet nagrać wypowiedzi męża i puścić w trakcie wieczoru.
Są też inne konkursy: np drukujesz kilka dłoni, nosów, ust w tym po jednym pana młodego i panna musi poznać który to jej mąż.Bona lubi tę wiadomość
-
Bona a może kręgielnia. Nie musisz grać ale wszystkie razem będziecie. Między czasie właśnie jakieś takie gry, dużo jest ich w internecie. Mieszkasz w pięknym miejscu, mój mąż też pochodzi ze Śląska i miał kilka kilometrów do Czech. Nawet kilka razy w roku jeździmy bo strasznie kochamy góry. Nawet teraz chciałam na Wszystkich Świętych jechać ale pewnie nie wypali😕
-
https://fontannazczekolada.pl/organizacja-pomysly-wieczor-panienski/
https://www.weselezklasa.pl/poradnik/4-pomysly-na-wieczor-panienski/Bona lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Wiecie co, mi lekarz powiedział że u mnie ewidentnie widać chłopca. Tzn widzieliśmy pupę i nogi w rozkroku i tego niby ptasiora pomiędzy
w obrazie gdy był z boku- rzeczywiście ten wyrostek był raczej w górę.. Ale teraz się zastanawiam- czy naprawdę można już określić że to chłopak? Podobno jak pokaże się chłopiec to już ciężko by stał się dziewczynka- u dziewczynek bywa odwrotnie. Ale może spotkałyście się właśnie z pomyłka gdzie miał być chłopiec A później była dziewuszka? Też byłam zdziwiona, że tak szybko- poprzednio musiałam czekać do połowkowego. A teraz lekarz od razu wypalił, że dziewczynki z tego nie będzie:) niestety nie mam takiego zdjęcia na którym widać ładnie co ma między nogami..
-
Dzień dobry wszystkim, gratuluję pozytywnych wizyt i trzymam kciuki za te, które dzisiaj będą podglądać maluszka 😉
Anais, myślę, że dobry lekarz z dobrym sprzętem jest w stanie stwierdzić płeć dziecka na wcześniejszym etapie 😉 nie przypominam sobie historii by chłopiec stał się dziewczynka, raczej w drugą stronę tak jest 😉
-
Anais wrote:Wiecie co, mi lekarz powiedział że u mnie ewidentnie widać chłopca. Tzn widzieliśmy pupę i nogi w rozkroku i tego niby ptasiora pomiędzy
w obrazie gdy był z boku- rzeczywiście ten wyrostek był raczej w górę.. Ale teraz się zastanawiam- czy naprawdę można już określić że to chłopak? Podobno jak pokaże się chłopiec to już ciężko by stał się dziewczynka- u dziewczynek bywa odwrotnie. Ale może spotkałyście się właśnie z pomyłka gdzie miał być chłopiec A później była dziewuszka? Też byłam zdziwiona, że tak szybko- poprzednio musiałam czekać do połowkowego. A teraz lekarz od razu wypalił, że dziewczynki z tego nie będzie:) niestety nie mam takiego zdjęcia na którym widać ładnie co ma między nogami..
Na tym etapie może być w obie strony...
No ja bede mieć dziewczynkę według NIFTY, a na usg było niby że bardziej w stronę chłopca (chociaz lekarka się zastrzegała że na tym etapie to tylko trochę więcej niż zgadywanka), mialam w 11+6.
Płeć płodu z bardzo dużą dokładnością (około 95%) można ustalić dopiero podczas USG wykonywanego pomiędzy 18. a 22. tygodniem ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 09:30
2020
2023 -
Ajka wrote:Na tym etapie może być w obie strony...
No ja bede mieć dziewczynkę według NIFTY, a na usg było niby że bardziej w stronę chłopca (chociaz lekarka się zastrzegała że na tym etapie to tylko trochę więcej niż zgadywanka), mialam w 11+6.
Płeć płodu z bardzo dużą dokładnością (około 95%) można ustalić dopiero podczas USG wykonywanego pomiędzy 18. a 22. tygodniem ciążyzżera mnie ciekawość co u Ciebie wyjdzie!!! Ale to raczej NIFTY mówi prawdę. Wydaje mi się, że jest bardziej wiarygodne.
-
Anais wrote:Np ja właśnie też miałam 11+6, choć maluszek odpowiadał 12+6
zżera mnie ciekawość co u Ciebie wyjdzie!!! Ale to raczej NIFTY mówi prawdę. Wydaje mi się, że jest bardziej wiarygodne.
na opisie badnia nawet nie piszą że ta płeć określana jest z prawdopodobieństwem (A tak jest przy wadach) tylko piszą jaka płeć, więc chyba bardzo duża dokładność.
PS moja królewna według crl 12+4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 09:47
2020
2023 -
Ajka wrote:na opisie badnia nawet nie piszą że ta płeć określana jest z prawdopodobieństwem (A tak jest przy wadach) tylko piszą jaka płeć, więc chyba bardzo duża dokładność.
PS moja królewna według crl 12+4w końcu mówi się, że Kopernik był kobieta hahahaha to może jeszcze się coś zmieni hahahaha
Ajka lubi tę wiadomość
-
Już po ♥️ dzidziuś zdrowy! Wszystko co trzeba obecne, kość nosowa 3 mm, przezierność 1,7 (drugi pomiar 1,5) crl 6,5 cm.
I będzie prawdopodobnie synek 😁
Jest strasznym leniem i ciągle śpi 😊
Fhr 159Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 10:45
Endi1990, Andzia86, Ajka, lipcowka86, Karolllla, PattisonBM, aga80, Niki2803, Kira91, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Już po ♥️ dzidziuś zdrowy! Wszystko co trzeba obecne, kość nosowa 3 mm, przezierność 1,7 crl (drugi pomiar 1,5) 6,5 mm.
I będzie prawdopodobnie synek 😁
Jest strasznym leniem i ciągle śpi 😊
Fhr 159Jeheria lubi tę wiadomość
-
Ajka wrote:62,3 albo 63,2 - musiała bym spr. A Ty?
ale ten wyskok rozmiarowy mnie trochę dziwi