X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Bona Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Gratulacje dziewczynki z okazji pomyślnych wizyt 😊
    U mnie jutro o 9. Już się boję...
    Dostałam dziś wypłatę i wypłacili 80% głąby... :/
    Daj znać jak po wizycie 😍
    A mialas L4 od ginekologa ?

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Daj znać jak po wizycie 😍
    A mialas L4 od ginekologa ?
    Tak od gina. Ciekawe kto co podkręcił :/
    Dziś nie mogłam spać ze stresu :/
    Ci do panieńskiego to byłam kiedyś na niewidzialnej wystawie. Działa na wyobraźnię. Jednak w ciąży to można zrobić sobie krzywdę :D
    Bona na pewno możesz zorganizować jakieś zabawy. Np test wiedzy o Was Najpierw zadajesz pytania dla przyszłego męża np. Gdzie się poznaliśmy, seks w najdziwniejszym miejscu itd. I te same pytania potem na wieczorze zadajesz pannie młodej. Ma ona odpowiedzieć tak samo jak pan młody jeśli nie to karniak. Można nawet nagrać wypowiedzi męża i puścić w trakcie wieczoru.
    Są też inne konkursy: np drukujesz kilka dłoni, nosów, ust w tym po jednym pana młodego i panna musi poznać który to jej mąż.

Bona lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo można wydrukować pozycje z Kamasutry i oddzielnie podpisy jaka to pozycja, i panna młoda będzie musiała dopasować.

Bona lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona a może kręgielnia. Nie musisz grać ale wszystkie razem będziecie. Między czasie właśnie jakieś takie gry, dużo jest ich w internecie. Mieszkasz w pięknym miejscu, mój mąż też pochodzi ze Śląska i miał kilka kilometrów do Czech. Nawet kilka razy w roku jeździmy bo strasznie kochamy góry. Nawet teraz chciałam na Wszystkich Świętych jechać ale pewnie nie wypali😕

iv09sg18eb4gszsc.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://fontannazczekolada.pl/organizacja-pomysly-wieczor-panienski/

https://www.weselezklasa.pl/poradnik/4-pomysly-na-wieczor-panienski/

Bona lubi tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Anais Ekspertka

Wysłany: 26 października 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mi lekarz powiedział że u mnie ewidentnie widać chłopca. Tzn widzieliśmy pupę i nogi w rozkroku i tego niby ptasiora pomiędzy :D w obrazie gdy był z boku- rzeczywiście ten wyrostek był raczej w górę.. Ale teraz się zastanawiam- czy naprawdę można już określić że to chłopak? Podobno jak pokaże się chłopiec to już ciężko by stał się dziewczynka- u dziewczynek bywa odwrotnie. Ale może spotkałyście się właśnie z pomyłka gdzie miał być chłopiec A później była dziewuszka? Też byłam zdziwiona, że tak szybko- poprzednio musiałam czekać do połowkowego. A teraz lekarz od razu wypalił, że dziewczynki z tego nie będzie:) niestety nie mam takiego zdjęcia na którym widać ładnie co ma między nogami..

• Stworka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, gratuluję pozytywnych wizyt i trzymam kciuki za te, które dzisiaj będą podglądać maluszka 😉

Anais, myślę, że dobry lekarz z dobrym sprzętem jest w stanie stwierdzić płeć dziecka na wcześniejszym etapie 😉 nie przypominam sobie historii by chłopiec stał się dziewczynka, raczej w drugą stronę tak jest 😉

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anais wrote:
    Wiecie co, mi lekarz powiedział że u mnie ewidentnie widać chłopca. Tzn widzieliśmy pupę i nogi w rozkroku i tego niby ptasiora pomiędzy :D w obrazie gdy był z boku- rzeczywiście ten wyrostek był raczej w górę.. Ale teraz się zastanawiam- czy naprawdę można już określić że to chłopak? Podobno jak pokaże się chłopiec to już ciężko by stał się dziewczynka- u dziewczynek bywa odwrotnie. Ale może spotkałyście się właśnie z pomyłka gdzie miał być chłopiec A później była dziewuszka? Też byłam zdziwiona, że tak szybko- poprzednio musiałam czekać do połowkowego. A teraz lekarz od razu wypalił, że dziewczynki z tego nie będzie:) niestety nie mam takiego zdjęcia na którym widać ładnie co ma między nogami..

Na tym etapie może być w obie strony... :)

No ja bede mieć dziewczynkę według NIFTY, a na usg było niby że bardziej w stronę chłopca (chociaz lekarka się zastrzegała że na tym etapie to tylko trochę więcej niż zgadywanka), mialam w 11+6.

Płeć płodu z bardzo dużą dokładnością (około 95%) można ustalić dopiero podczas USG wykonywanego pomiędzy 18. a 22. tygodniem ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 09:30

2020 :)
    2023 :)
  • Anais Ekspertka

Wysłany: 26 października 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Na tym etapie może być w obie strony... :)

No ja bede mieć dziewczynkę według NIFTY, a na usg było niby że bardziej w stronę chłopca (chociaz lekarka się zastrzegała że na tym etapie to tylko trochę więcej niż zgadywanka), mialam w 11+6.

Płeć płodu z bardzo dużą dokładnością (około 95%) można ustalić dopiero podczas USG wykonywanego pomiędzy 18. a 22. tygodniem ciąży
    Np ja właśnie też miałam 11+6, choć maluszek odpowiadał 12+6 :) zżera mnie ciekawość co u Ciebie wyjdzie!!! Ale to raczej NIFTY mówi prawdę. Wydaje mi się, że jest bardziej wiarygodne.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę fajny filmik:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=273&v=K7kaw40pPYw

• Ajka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anais wrote:
    Np ja właśnie też miałam 11+6, choć maluszek odpowiadał 12+6 :) zżera mnie ciekawość co u Ciebie wyjdzie!!! Ale to raczej NIFTY mówi prawdę. Wydaje mi się, że jest bardziej wiarygodne.

na opisie badnia nawet nie piszą że ta płeć określana jest z prawdopodobieństwem (A tak jest przy wadach) tylko piszą jaka płeć, więc chyba bardzo duża dokładność.

PS moja królewna według crl 12+4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 09:47

• Anais Ekspertka

Wysłany: 26 października 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    na opisie badnia nawet nie piszą że ta płeć określana jest z prawdopodobieństwem (A tak jest przy wadach) tylko piszą jaka płeć, więc chyba bardzo duża dokładność.

PS moja królewna według crl 12+4
    Oooo to może i u mnie Mikołaj okaże się Blanką:D w końcu mówi się, że Kopernik był kobieta hahahaha to może jeszcze się coś zmieni hahahaha

Ajka lubi tę wiadomość

• Anais Ekspertka

Wysłany: 26 października 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka- jaki miałaś wymiar CRL?

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po ♥️ dzidziuś zdrowy! Wszystko co trzeba obecne, kość nosowa 3 mm, przezierność 1,7 (drugi pomiar 1,5) crl 6,5 cm.
    I będzie prawdopodobnie synek 😁
    Jest strasznym leniem i ciągle śpi 😊
    Fhr 159

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 10:45

Endi1990, Andzia86, Ajka, lipcowka86, Karolllla, PattisonBM, aga80, Niki2803, Kira91, PLPaulina lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Już po ♥️ dzidziuś zdrowy! Wszystko co trzeba obecne, kość nosowa 3 mm, przezierność 1,7 crl (drugi pomiar 1,5) 6,5 mm.
    Fhr 159
    ciesz się kochana bo mój synek też był leniuchem w brzuszku i później po urodzeniu ładnie przesypiał nocne, może coś w tym jest :D

Jeheria lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anais wrote:
    Ajka- jaki miałaś wymiar CRL?

62,3 albo 63,2 - musiała bym spr. A Ty?

Jeheria lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Już po ♥️ dzidziuś zdrowy! Wszystko co trzeba obecne, kość nosowa 3 mm, przezierność 1,7 (drugi pomiar 1,5) crl 6,5 cm.
    Fhr 159

super wiadomość :)

• Anais Ekspertka

Wysłany: 26 października 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    6.6cm. Patrzę na wasze wymiary i to naprawdę sporo... lekarka też zwróciła uwagę na ten parametr, jeszcze raz pytała o ostatnie krwawienie... trochę zaczęłam się martwic- bo na tym etapie dzieci podobno są równe. A mój na początku cały czas był 3 dni do przodu.. teraz już o tydzień. Najważniejsze, że zdrowy :) ale ten wyskok rozmiarowy mnie trochę dziwi :D

• Anais Ekspertka

Wysłany: 26 października 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    6.62cm dokładnie. :)

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    ciesz się kochana bo mój synek też był leniuchem w brzuszku i później po urodzeniu ładnie przesypiał nocne, może coś w tym jest :D
    Ja też byłam grzeczna, oby tak było jak mówisz 😁

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ