X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Ja kryzys przechodzę. Mam wrażenie, że wszyscy wokoło liczyli na chłopca, a tu dziewczynka... mąż tak schował te podarowane skarpetki, że ich znaleźć nie mogę, tata dzisiaj przywiózł mi mamę i nawet nie wszedł, a ponoć od wczoraj ma strasznego nerwa, tesciu gada że pewnie chłopiec za dziewczynką się schował... normalnie tak mi źle że szok :(

Sayuri jestem w szoku :( ta reakcja otoczenia jest słaba. Jesteś bohaterka bo nosisz i pielęgnujesz życie w swoim ciele, wspieramy Cię bardzo mocno a innych olej. Wiem ze łatwo mówić ale to oni maja problem a nie Ty :*

sayuri lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Dziewczyny zmienie temat, szukam sukienki na ślub za miesiąc, co sądzicie o tej?

https://www.limango.pl/shop/mama-licious/sukienka-ciazowa-w-kolorze-granatowym-2-7858573?lp=mama-licious&brand=mama-licious&fbclid=IwAR0ay3UdbITHpre5OOFl45CwXU5pMfVPYgQj2OosIQci9WW2S57ap_ZSM0A
    Jest ładna! Ale mi się bardziej podobają obcisłe w ciąży :)

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Jest ładna! Ale mi się bardziej podobają obcisłe w ciąży :)
    tylko na takie trzeba mieć kształty :P

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri no bez przesady, czegoś takiego to ja w życiu nie słyszałam, żeby się na kogoś dąsać, bo nie urodzi syna tylko córke albo na odwrót! Przecież to są rzeczy na które nie mamy wpływu, to nie koncert życzeń. To ja bym się nie odzywała do takich ludzi a nie oni do mnie. Czekasz na dziecko, jakie ono by nie było - to cud. Nie mieści mi się to w głowie. Olej rodzinkę i ciesz się swoim szczęściem !

Ja się czuję rewelacyjnie... nic mi nie dolega,cera jak była ładna tak jest nadal, aż mi się to nie podoba. Mogłabym już iść na to USG! Dzisiaj zaczynamy 10 tc :)

Frufru, Jeheria, sayuri lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    tylko na takie trzeba mieć kształty :P
    No teraz na pewno masz piękne kształty mamuśko :) każdy z Nas ma! :D

Endi1990 lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Ja kryzys przechodzę. Mam wrażenie, że wszyscy wokoło liczyli na chłopca, a tu dziewczynka... mąż tak schował te podarowane skarpetki, że ich znaleźć nie mogę, tata dzisiaj przywiózł mi mamę i nawet nie wszedł, a ponoć od wczoraj ma strasznego nerwa, tesciu gada że pewnie chłopiec za dziewczynką się schował... normalnie tak mi źle że szok :(

Strasznie mi przykro, że Cię to spotkało :( mam nadzieję, że to wszytko nie ma żadnego związku z tym, że będziecie mieć córeczkę i to czysty zbieg okoliczności :*:*
    Dla mnie nie do pojęcia są takie akcje bo najważniejsze żeby było zdrowe :)

sayuri, Bona lubią tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    No teraz na pewno masz piękne kształty mamuśko :) każdy z Nas ma! :D

eeee jedyna fajna rzecz w moich kształtach to była talia osy... bo uda i ramiona raczej słoniowe... jak mi talia zniknie to bede zwykla grubą babą... juz mi 10 cm przybyło...

2020 :)
    2023 :)
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Dziewczyny zmienie temat, szukam sukienki na ślub za miesiąc, co sądzicie o tej?

https://www.limango.pl/shop/mama-licious/sukienka-ciazowa-w-kolorze-granatowym-2-7858573?lp=mama-licious&brand=mama-licious&fbclid=IwAR0ay3UdbITHpre5OOFl45CwXU5pMfVPYgQj2OosIQci9WW2S57ap_ZSM0A

Mnie się bardzo podoba, szkoda tylko, że nie ma żadnego jasnego koloru bo była by też na chrzest ;)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Masakra :( a u mnie już 14 tydzień i dalej kiepsko, ciągły niesmak, waga do przodu :/ ehhh, to musi być chlopak, dziewczynka by mnie tak nie wymęczyła :P

Nie pocieszasz mnie :( ja zaczynam 9 i już nie mogę doczekać się dnia bez mdłości i wymiotów. Ja od początku nie mogę jeść i całkiem brak mi apetytu, waga leci cały czas w dół. My z M jesteśmy zgodni, że to zapewne taka mała uparta Dziewuszka i od początku pokazuje kto tu rządzi ;]

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa pocieszenia. Mam nadzieję, że znajdzie sie jutro chwila żeby na spokojnie pogadać z mężem. Może zbyt zajęty jest.. W sumie tylko jego reakcja mnie interesuje. Resztę mam w D... a zwłaszcza teścia.

Mwm ja mam strasznie kiepskie samopoczucie psychiczne i fizyczne i podobno córeczka będzie:)

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi sukienka bardzo ladna.
    Mwm czyli pocieszasz ze z koncem 1 trymestru sie nie polepszy...eh...juz boje sie cokolwiek jesc i gdziekolwiek ruszac sie z domu ;/...
    Sayuri moze spokojna rozmowa z malzem ppmoze oczyscic atmosfere i oboje bedziecie stali jednym frontem...tego zycze...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, super wieści!

Sayuri, no jakiś mało wspierający ten Twój mąż, mam nadzieję, że jak z nim pogadasz, to się trochę ogarnie, bo faktycznie jakimś średniowieczem to zalatuje... :(

U mnie tez mdłości wróciły, a co gorsze, lekarka powiedziała mi ostatnio, że przy chorobie refluksowej to może być w sumie wraz z rozwojem ciąży tylko gorzej, bo dojdzie ucisk :/

Jeheria lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Cer Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri, współczuje reakcji rodziny,co za buce. A z mężem pogadaj koniecznie, w razie czego postaw do pionu,tak jak dziewczyny piszą,to plemnik faceta niesie ze sobą informację genetyczną o chłopcu,albo o dziewczynce,także jak oczekiwał chłopca, no to pretensja tylko do siebie.

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się z nim chwilę porozmawiać przy obiedzie. Ja z tego wszystkiego rozpłakałam się, nerwy już mi puściły. Mąż mi wyjaśnił, że bardzo cieszy się z dziewczynki, po prostu gdyby ktoś go pytał o zdanie, to wolałby najpierw chłopca. Ale zapewnił, że z dziewczynki cieszy się, i że nawet jak trafia się dwie kolejne dziewczynki to też będzie się cieszył. Swoim ojcem kazał się nie przejmować (tesciu jest po udarze, nie do końca wszystko ogarnia), nawet pośmiał się z jego stwierdzenia, że następnym razem będziemy mieć już swoje ;) teść nie ogarnia, że teraz też mamy swoje :) tylko z małą pomocą lekarzy.

PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Udało mi się z nim chwilę porozmawiać przy obiedzie. Ja z tego wszystkiego rozpłakałam się, nerwy już mi puściły. Mąż mi wyjaśnił, że bardzo cieszy się z dziewczynki, po prostu gdyby ktoś go pytał o zdanie, to wolałby najpierw chłopca. Ale zapewnił, że z dziewczynki cieszy się, i że nawet jak trafia się dwie kolejne dziewczynki to też będzie się cieszył. Swoim ojcem kazał się nie przejmować (tesciu jest po udarze, nie do końca wszystko ogarnia), nawet pośmiał się z jego stwierdzenia, że następnym razem będziemy mieć już swoje ;) teść nie ogarnia, że teraz też mamy swoje :) tylko z małą pomocą lekarzy.

Zawsze dobrze oczyścić atmosferę... i miec jakies tam preferencje swoje tez jest ok... ja zawsze marzyłam o córeczce... wiec jak o usg uslyszalam ze syn bardziej prawdopodobny, to przez ułamek sekundy było mi żal ze nie córeczka, potem jak sie okazało ze jednak córeczko to tez przez ulamek sekundy zalowałam ze jednak nie syn...

a mój małz jakoś w pierwszej chwili komunikatu, że zamiast chłopca jest dziewczyna w ogóle nie uchwycił... w pierwszej chwili tylko że nifty ok.

Potem go pytam czy nie wolałby jednak chłopca, a on: nie, woli dziewczynę
    pytam: dlaczego? on: bo jest dziewczyna... koniec rozmowy...

po cichu mysle ze on troche jedank tego chlopca wolał (tak jak ja marzyłam o córeczce), ale on sie nigdy do tego nie przyzna :)

sayuri, Jeheria lubią tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo, bardzo wam dziękuję za słowa wsparcia. Nawet nie wiecie, ile to znaczy :)
    Dla relaksu puzzle układam. Uwielbiam :)

Jeheria lubi tę wiadomość

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wolalabym dziewuszke,bo jak pomysle co moj zwariowany maz bedzie z synkiem wyprawial to az sie boje...

Sayuri ciesze sie,ze maz ogarnal temat i jest za Toba ;)

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Zawsze dobrze oczyścić atmosferę... i miec jakies tam preferencje swoje tez jest ok... ja zawsze marzyłam o córeczce... wiec jak o usg uslyszalam ze syn bardziej prawdopodobny, to przez ułamek sekundy było mi żal ze nie córeczka, potem jak sie okazało ze jednak córeczko to tez przez ulamek sekundy zalowałam ze jednak nie syn...

a mój małz jakoś w pierwszej chwili komunikatu, że zamiast chłopca jest dziewczyna w ogóle nie uchwycił... w pierwszej chwili tylko że nifty ok.

Potem go pytam czy nie wolałby jednak chłopca, a on: nie, woli dziewczynę
    pytam: dlaczego? on: bo jest dziewczyna... koniec rozmowy...

po cichu mysle ze on troche jedank tego chlopca wolał (tak jak ja marzyłam o córeczce), ale on sie nigdy do tego nie przyzna :)

Haha mój tez czasami mówi „koniec rozmowy” - boi się ze cokolwiek nie powie zostanie wykorzystane przeciwko niemu 😂🙈

Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi piękna jest ta sukienka👍😁
    Sayuri dobrze że z mężem wyjaśniłaś sytuację. Czasami palną coś a my bierzemy wszystko dosłownie.
    Ja czuje się bardzo dobrze, jak bym w ciąży nie była. Zero mdłości czy wymiotów. Dziś byłam u mamy i piekłam multum pierników i z ogródka warzywa wykopałam. Nawet nie czuję się zmęczona po całym dniu pracy.
    Ja z mężem jakoś na chłopca jesteśmy nastawieni ale znając życie będzie dziewczyna, tak rozwalona jak mamusia i będziemy mega szczęśliwi 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 19:13

PattisonBM lubi tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Anais Ekspertka

Wysłany: 26 października 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co mój ma powiedzieć hahahaha. Dwóch chłopców- wszyscy trzymali kciuki za dziewczynkę tym razem. A tu znów siusiak. Wiem, ze bardzo liczył na corkę, ale Wiecie co powiedział mi mąż jak zobaczył mój zawód? "Zobacz, czterech chłopaków w domu i każdy z nich cie kocha- no która kobieta ma tak dobrze?" Hahahaahaha od tego momentu patrzę zupełnie inaczej i cieszę się. A rodzina? Też w śmiech, śmieją się że za dzieciaka byłam chlopaciarą i trzymałam z chłopakami więc w dorosłym życiu niewiele się zmienia- ciągle otoczona facetami :D

Bona, Jeheria, Kira91, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ