MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Anais wrote:6.6cm. Patrzę na wasze wymiary i to naprawdę sporo... lekarka też zwróciła uwagę na ten parametr, jeszcze raz pytała o ostatnie krwawienie... trochę zaczęłam się martwic- bo na tym etapie dzieci podobno są równe. A mój na początku cały czas był 3 dni do przodu.. teraz już o tydzień. Najważniejsze, że zdrowy
ale ten wyskok rozmiarowy mnie trochę dziwi
u mnie w 6t+3d według usg było 6+4 czyli 1 dzień do przodu - co w sumie jest nawet mozliwe bo owulke mialam prawdopodobnie w nocy.... z 13 na 14 dzien cyklu - ból jajnika taki jak rzadko...
potem w 8+1 według usg było juz 8+4, w 10+6 było 11+3, no a w 11+6 było 12+4...
Podobno najbardziej miarodajne jest usg 5/6 tydzień (sarduszkowe - jesli oczywiscie jest porządny lekarz i sprzęt), bo otem im dalej w las tym większa rozbieżność.2020
2023 -
U mnie 5+6 wg om było 5+6 wg usg, 7+5 wg om było 7+3 wg usg, potem 10+5 było zgodne a teraz znowu 2 dni do tyłu. A punkcję miałam w 15 DC ale po południu więc w sumie się zgadza że młodsza o 2 dni. Z resztą to nie ma znaczenia, zaraz zaczną nam ważyć dziecko a nie mierzyć crl
-
nick nieaktualny
-
Ja kryzys przechodzę. Mam wrażenie, że wszyscy wokoło liczyli na chłopca, a tu dziewczynka... mąż tak schował te podarowane skarpetki, że ich znaleźć nie mogę, tata dzisiaj przywiózł mi mamę i nawet nie wszedł, a ponoć od wczoraj ma strasznego nerwa, tesciu gada że pewnie chłopiec za dziewczynką się schował... normalnie tak mi źle że szok
-
sayuri wrote:Ja kryzys przechodzę. Mam wrażenie, że wszyscy wokoło liczyli na chłopca, a tu dziewczynka... mąż tak schował te podarowane skarpetki, że ich znaleźć nie mogę, tata dzisiaj przywiózł mi mamę i nawet nie wszedł, a ponoć od wczoraj ma strasznego nerwa, tesciu gada że pewnie chłopiec za dziewczynką się schował... normalnie tak mi źle że szok
Dałam do przeczytania mężowi i się oburzył... strasznie, o jest mega słabe zachowanie. Tyle czekaliscie na dziecko i jeszcze wymagania, zamias się cieszyc, ze zdroweWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 12:20
Frufru lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Sayuri - to nie Ty tylko mężczyzna jest odpowiedzialny za płeć, my mamy tylko gen XX. Więc niech mąż ma pretensje do siebie. A reszta się nie przejmuj.
Ja nie chcę straszyć, ale mój synek był mega leniem, do końca ciąży używałam detektor. Jak się urodzil został okrzyknięty największym wrzeszczem na oddziale, typowe HNB 😉
Synek też był wiecznie do przodu w rozmiarach, prognozowany na ponad 4kg, koło 30 tyg zwolnił i urodził się 3500 😉 na prenatalnych i polowkowych też był określony jako "duży"Endi1990, szatanka lubią tę wiadomość
-
sayuri wrote:Może za dużo zbiegów okoliczności ale normalnie czuje się winna że to nie chłopiec:( A to przecież nasze wyczekane dziecko...
Winni to powinni sie czuć wszyscy dookoła, za takie brednie... Twoja rodzina zachowuje się jak ludzie z jakiejś zabitej dechami wsi... i do tego sprzed 100 lat
A jak męzowi sie nie podoba, to niech ma pretensje do siebie, za płeć odpowiada plemnik. Ty i Twoja komórka jajowa nie miały nic do gadania.
Frufru, Jeheria lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Karolllla wrote:Sauri mega to słabe, nie bierz do siebie to Twoje ukochane dziecko, a nie produkcja na zamówienie...Ty się ciesz, a resztę olej.
Dokladnie... olac co mowia...nie mozna sie denerwowac...
MWM ja tez znow witam wymioty i mdlosci...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyPattisonBM wrote:Dokladnie... olac co mowia...nie mozna sie denerwowac...
MWM ja tez znow witam wymioty i mdlosci...a u mnie już 14 tydzień i dalej kiepsko, ciągły niesmak, waga do przodu
ehhh, to musi być chlopak, dziewczynka by mnie tak nie wymęczyła
-
mwm wrote:A mi wróciły wymioty i mdłości od wczoraj 😢
Ja od wczoraj ból głowy, rano wymioty... Ale już lepiej. Piękna pogoda to korzystam.
Też właśnie wkraczam w 14 tydz. Ale to zleciało... -
mwm wrote:Masakra
a u mnie już 14 tydzień i dalej kiepsko, ciągły niesmak, waga do przodu
ehhh, to musi być chlopak, dziewczynka by mnie tak nie wymęczyła
-
Omg Jak można być złym że to nie chłopiec
wiadomo że ma się jakieś oczekiwania ale najważniejsze aby zdrowe, no i przede wszystkim że jest, jak się tyle czeka to płeć w ogóle nie ma znaczenia!
Mój mąż z kolei liczył na dziewczynkę ale po wizycie tylko dzwonił do kumpli i się chwalił że syn.
To nie ma znaczenia jaka płeć!
Sayuri myślę że potem się oswoi z tą wiadomością i pokocha ją bardzo mocno! A na pewno już jak ją zobaczy jak się urodzi 😍
-
Anais wrote:Np ja właśnie też miałam 11+6, choć maluszek odpowiadał 12+6
zżera mnie ciekawość co u Ciebie wyjdzie!!! Ale to raczej NIFTY mówi prawdę. Wydaje mi się, że jest bardziej wiarygodne.
Nifty określa płeć z kodu genetycznego wiec jeżeli jest to 99% pewności.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Dziewczyny zmienie temat, szukam sukienki na ślub za miesiąc, co sądzicie o tej?
https://www.limango.pl/shop/mama-licious/sukienka-ciazowa-w-kolorze-granatowym-2-7858573?lp=mama-licious&brand=mama-licious&fbclid=IwAR0ay3UdbITHpre5OOFl45CwXU5pMfVPYgQj2OosIQci9WW2S57ap_ZSM0A -
Stworka wrote:Sayuri - to nie Ty tylko mężczyzna jest odpowiedzialny za płeć, my mamy tylko gen XX. Więc niech mąż ma pretensje do siebie. A reszta się nie przejmuj.
Ja nie chcę straszyć, ale mój synek był mega leniem, do końca ciąży używałam detektor. Jak się urodzil został okrzyknięty największym wrzeszczem na oddziale, typowe HNB 😉
Synek też był wiecznie do przodu w rozmiarach, prognozowany na ponad 4kg, koło 30 tyg zwolnił i urodził się 3500 😉 na prenatalnych i polowkowych też był określony jako "duży"albo synki mamusi
za pół roku się okaże... Na pewno będzie kochany! 😍
-
Nie to, że on jest zły, bo cieszy się z ciąży i dziecka, ale nieco rozczarowany. A teść tak gada, bo mu czwartą wnuczka przybędzie. Wnuk tylko jeden a tak wychuchany jak dziewczynka. Teściowa za to się cieszy. Nawet z czwartej wnuczki
mówi, że jej Pan Bóg wynagradza za trzech synów.
Ps. Mieliśmy ograniczone pole manewru jeśli chodzi o płeć, cieszyliśmy się, że jakieś zarodki w ogóle przeżyły.. widać dziewczyny silniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 13:10