WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anais wrote:
    6.6cm. Patrzę na wasze wymiary i to naprawdę sporo... lekarka też zwróciła uwagę na ten parametr, jeszcze raz pytała o ostatnie krwawienie... trochę zaczęłam się martwic- bo na tym etapie dzieci podobno są równe. A mój na początku cały czas był 3 dni do przodu.. teraz już o tydzień. Najważniejsze, że zdrowy :) ale ten wyskok rozmiarowy mnie trochę dziwi :D

u mnie w 6t+3d według usg było 6+4 czyli 1 dzień do przodu - co w sumie jest nawet mozliwe bo owulke mialam prawdopodobnie w nocy.... z 13 na 14 dzien cyklu - ból jajnika taki jak rzadko...

potem w 8+1 według usg było juz 8+4, w 10+6 było 11+3, no a w 11+6 było 12+4...

Podobno najbardziej miarodajne jest usg 5/6 tydzień (sarduszkowe - jesli oczywiscie jest porządny lekarz i sprzęt), bo otem im dalej w las tym większa rozbieżność.

2020 :)
    2023 :)
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5+6 wg om było 5+6 wg usg, 7+5 wg om było 7+3 wg usg, potem 10+5 było zgodne a teraz znowu 2 dni do tyłu. A punkcję miałam w 15 DC ale po południu więc w sumie się zgadza że młodsza o 2 dni. Z resztą to nie ma znaczenia, zaraz zaczną nam ważyć dziecko a nie mierzyć crl :)

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wróciły wymioty i mdłości od wczoraj 😢

• Ajka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:

ja w ostatnim dniu pierwszego trymestru miałam masakre... następnego dnia lepiej ciut, a teraz znów spokój od 2 dni... widac mdłości tak łatwo nie odposzczają

• sayuri Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kryzys przechodzę. Mam wrażenie, że wszyscy wokoło liczyli na chłopca, a tu dziewczynka... mąż tak schował te podarowane skarpetki, że ich znaleźć nie mogę, tata dzisiaj przywiózł mi mamę i nawet nie wszedł, a ponoć od wczoraj ma strasznego nerwa, tesciu gada że pewnie chłopiec za dziewczynką się schował... normalnie tak mi źle że szok :(

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sauri mega to słabe, nie bierz do siebie to Twoje ukochane dziecko, a nie produkcja na zamówienie...Ty się ciesz, a resztę olej.

PattisonBM, Frufru, szatanka lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Ja kryzys przechodzę. Mam wrażenie, że wszyscy wokoło liczyli na chłopca, a tu dziewczynka... mąż tak schował te podarowane skarpetki, że ich znaleźć nie mogę, tata dzisiaj przywiózł mi mamę i nawet nie wszedł, a ponoć od wczoraj ma strasznego nerwa, tesciu gada że pewnie chłopiec za dziewczynką się schował... normalnie tak mi źle że szok :(

Dałam do przeczytania mężowi i się oburzył... strasznie, o jest mega słabe zachowanie. Tyle czekaliscie na dziecko i jeszcze wymagania, zamias się cieszyc, ze zdrowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 12:20

Frufru lubi tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może za dużo zbiegów okoliczności ale normalnie czuje się winna że to nie chłopiec:( A to przecież nasze wyczekane dziecko...

• Stworka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri - to nie Ty tylko mężczyzna jest odpowiedzialny za płeć, my mamy tylko gen XX. Więc niech mąż ma pretensje do siebie. A reszta się nie przejmuj.

Ja nie chcę straszyć, ale mój synek był mega leniem, do końca ciąży używałam detektor. Jak się urodzil został okrzyknięty największym wrzeszczem na oddziale, typowe HNB 😉

Synek też był wiecznie do przodu w rozmiarach, prognozowany na ponad 4kg, koło 30 tyg zwolnił i urodził się 3500 😉 na prenatalnych i polowkowych też był określony jako "duży"

Endi1990, szatanka lubią tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Może za dużo zbiegów okoliczności ale normalnie czuje się winna że to nie chłopiec:( A to przecież nasze wyczekane dziecko...

Winni to powinni sie czuć wszyscy dookoła, za takie brednie... Twoja rodzina zachowuje się jak ludzie z jakiejś zabitej dechami wsi... i do tego sprzed 100 lat

A jak męzowi sie nie podoba, to niech ma pretensje do siebie, za płeć odpowiada plemnik. Ty i Twoja komórka jajowa nie miały nic do gadania.

Frufru, Jeheria lubią tę wiadomość

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Sauri mega to słabe, nie bierz do siebie to Twoje ukochane dziecko, a nie produkcja na zamówienie...Ty się ciesz, a resztę olej.

Dokladnie... olac co mowia...nie mozna sie denerwowac...

MWM ja tez znow witam wymioty i mdlosci...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Dokladnie... olac co mowia...nie mozna sie denerwowac...

MWM ja tez znow witam wymioty i mdlosci...
    Masakra :( a u mnie już 14 tydzień i dalej kiepsko, ciągły niesmak, waga do przodu :/ ehhh, to musi być chlopak, dziewczynka by mnie tak nie wymęczyła :P

• Frufru Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:

Ja od wczoraj ból głowy, rano wymioty... Ale już lepiej. Piękna pogoda to korzystam.
    Też właśnie wkraczam w 14 tydz. Ale to zleciało...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Masakra :( a u mnie już 14 tydzień i dalej kiepsko, ciągły niesmak, waga do przodu :/ ehhh, to musi być chlopak, dziewczynka by mnie tak nie wymęczyła :P
    ja sie w poprzedniej ciąży lepiej czułam, a był synek... teraz cały czas marudzę że mi żle a ma być podobno córka, nie wspominajac już o swojej buzi, która wygląda jak u 16latki dojrzewającej...

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg Jak można być złym że to nie chłopiec :/ wiadomo że ma się jakieś oczekiwania ale najważniejsze aby zdrowe, no i przede wszystkim że jest, jak się tyle czeka to płeć w ogóle nie ma znaczenia!
    Mój mąż z kolei liczył na dziewczynkę ale po wizycie tylko dzwonił do kumpli i się chwalił że syn.
    To nie ma znaczenia jaka płeć!
    Sayuri myślę że potem się oswoi z tą wiadomością i pokocha ją bardzo mocno! A na pewno już jak ją zobaczy jak się urodzi 😍

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie dobrze się czuję. Dziś trochę głowa boli, pewnie z emocji. Mam na twarzy strasznego liszaja, jest wstrętny..pod pudrem go widać. Wstydzę się bez pudru być.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anais wrote:
    Np ja właśnie też miałam 11+6, choć maluszek odpowiadał 12+6 :) zżera mnie ciekawość co u Ciebie wyjdzie!!! Ale to raczej NIFTY mówi prawdę. Wydaje mi się, że jest bardziej wiarygodne.

Nifty określa płeć z kodu genetycznego wiec jeżeli jest to 99% pewności.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmienie temat, szukam sukienki na ślub za miesiąc, co sądzicie o tej?

https://www.limango.pl/shop/mama-licious/sukienka-ciazowa-w-kolorze-granatowym-2-7858573?lp=mama-licious&brand=mama-licious&fbclid=IwAR0ay3UdbITHpre5OOFl45CwXU5pMfVPYgQj2OosIQci9WW2S57ap_ZSM0A

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stworka wrote:
    Sayuri - to nie Ty tylko mężczyzna jest odpowiedzialny za płeć, my mamy tylko gen XX. Więc niech mąż ma pretensje do siebie. A reszta się nie przejmuj.

Ja nie chcę straszyć, ale mój synek był mega leniem, do końca ciąży używałam detektor. Jak się urodzil został okrzyknięty największym wrzeszczem na oddziale, typowe HNB 😉

Synek też był wiecznie do przodu w rozmiarach, prognozowany na ponad 4kg, koło 30 tyg zwolnił i urodził się 3500 😉 na prenatalnych i polowkowych też był określony jako "duży"
    Hehe moja teściowa kiedyś powiedziała do mojego męża że życzy mu takiej beksy jaką on był jako dziecko. Potrafił płakać godzinami bez powodu. Więc może te spokojne to płaczki :D albo synki mamusi :D za pół roku się okaże... Na pewno będzie kochany! 😍

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to, że on jest zły, bo cieszy się z ciąży i dziecka, ale nieco rozczarowany. A teść tak gada, bo mu czwartą wnuczka przybędzie. Wnuk tylko jeden a tak wychuchany jak dziewczynka. Teściowa za to się cieszy. Nawet z czwartej wnuczki :) mówi, że jej Pan Bóg wynagradza za trzech synów.

Ps. Mieliśmy ograniczone pole manewru jeśli chodzi o płeć, cieszyliśmy się, że jakieś zarodki w ogóle przeżyły.. widać dziewczyny silniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 13:10

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ