MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Strulis wrote:Dziewczyny.. mam atak paniki i płaczu. Właśnie odebrałam PAPP-A..
Przy jego pozycji wynik jest 1,60 IU/L i mieści się w normie. Ale przy wolnej podjednostce nie podali norm i mam wynik 130,40 IU/L i adnotację, że wynik należy skonsultować z lekarzem oczywiście na końcu zdania wymowny wykrzyknik.
Prawie zemdlałam... USG mam dopiero 12.11
Ale to wszystko trzeba przeliczyć na mom czyli porównać z medianą dla określonego wieku ciąży... im póxniej tym beta mniejsza a pappa większa...
zadne lekki na nic tu nie wpływają... w ogóle skąd przekonanie że wynik jest złylilly. lubi tę wiadomość
2020
2023 -
spokojnie, tam jest zawsze informacja o konsultacji z lekarzem, bo bez programu i usg te wyniki nic nie mówią
ja nawet ich nie dostane - bezposrednio przesyłane sa do lekarza
Ajka lubi tę wiadomość
-
Bona wrote:Jak ja bym chciała odżywiać się zielono. Wogole nie wchodzą mi warzywa
Spróbuj może w zupach warzywnych, curry z ryżem albo w koktajlachBona lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Strulis wrote:Dziewczyny.. mam atak paniki i płaczu. Właśnie odebrałam PAPP-A..
Przy jego pozycji wynik jest 1,60 IU/L i mieści się w normie. Ale przy wolnej podjednostce nie podali norm i mam wynik 130,40 IU/L i adnotację, że wynik należy skonsultować z lekarzem oczywiście na końcu zdania wymowny wykrzyknik.
Prawie zemdlałam... USG mam dopiero 12.11
Dziewczyny nie wolno porównywać wyników bo wszystko zależy od tygodnia.
Np. Pappa 1,5 w 11 tygodniu jest ok ale już w 14 jest za niska, spróbuj wpisać w ten program na stornie który podawałam.PattisonBM lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Bona chyba spać nie możesz:) ale ja też nie śpię, gdzieś od 4.
Z nudów weszłam na stronę żeby samodzielnie obliczyć ryzyko Trisomii, i wiecie że mam większe ryzyko niż obliczone przez genetyka? Dla ZD miałam 1: 900, u genetyka 1:3900... także ten.. -
No budzę się kilka razy w nocy. A że jestem uzależniona od tego forum to odpisałam przy okazji :p
U mnie ryzyko na tej stronie też wyszło większe niż u lekarza
U mnie na stronie ZD 1:5000 a u lekarza 1 :17790Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 07:02
lilly. lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:59
-
A ja byłam na wizycie niby tylko z brakującymi wynikami i miałam najszybsze usg w życiu - nawet nie zdazylam zauwazyc czy mała sie rusza i sarduszko bije - ale lekarz chyba zdarzył - mam nadzieje... zaraz zamroził ekran i zmierzył małą...
8,9 cm - juz jest + 6 dni.
Inna sprawa ze w pt tez byłam na wizycie z mężem i oglądaliśmy jak mała fika i się pręży.
Tylko zdjęc nie mamAndzia86, lipcowka86, Karolllla, Jeheria lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Dziewczyny jak ktoś szuka nifty pro jeszcze to na zdrowegeny jest teraz promocja tylko że do dzisiaj... badanie Wychodzi 2 136,55 i krew pobierają w domu w części duzych miast. Trzeba podac kod ZDROWIE18
szatanka lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Ajka wrote:A ja byłam na wizycie niby tylko z brakującymi wynikami i miałam najszybsze usg w życiu - nawet nie zdazylam zauwazyc czy mała sie rusza i sarduszko bije - ale lekarz chyba zdarzył - mam nadzieje... zaraz zamroził ekran i zmierzył małą...
8,9 cm - juz jest + 6 dni.
Inna sprawa ze w pt tez byłam na wizycie z mężem i oglądaliśmy jak mała fika i się pręży.
Tylko zdjęc nie mam
Oni mega szybko wszystko widza ja wczoraj nie zdążyłam spojrzeć na monitor a odwraca go w moją stronę jak tylko wsadzi sondę czy jak sie to zwie i juz mowi akcja serduszka jest a ja tam jeszcze malenstwa nie zlokalizowalam a ona juz akcje serca Tak... moze malutka spała i dlatego nic nie pokazał gin bo uznał ze to nudne wiadomo nie dla nas 🙃 ale oni widza takie na codzieńAjka lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala wrote:Dziewczyny jak ktoś szuka nifty pro jeszcze to na zdrowegeny jest teraz promocja tylko że do dzisiaj... badanie Wychodzi 2 136,55 i krew pobierają w domu w części duzych miast. Trzeba podac kod ZDROWIE18
Kupiłabym ten Nifty Pro, ale nie ma pobrań w moim mieście (Szczecinie)
Dziewczyny, mialam cale obolałe podbrzusze po prenatalnych, tak mnie doktor naparzał tą głowicą. Dziwne, bo w poprzedniej ciąży miałam tylko dwa kilko tłuszczu mniej, a było dużo lepiej wszystko widać. Dzisiaj mam normalną wizytę i podpytam, może coś zobaczy między nogami... -
Ja byłam zdziwiona, że usg przez brzuch, bo jestem raczej z tych grubszych i myślałam że nie będzie widać przez tłuszcz na tym etapie. Ale nie mogę narzekać, lekarz super wszystko opowiadał, pokazywał. Mega fajny człowiek. Jeśli któraś z Poznania będzie szukać, to polecam Paweł Wandelt
-
Frufru wrote:Ja byłam zdziwiona, że usg przez brzuch, bo jestem raczej z tych grubszych i myślałam że nie będzie widać przez tłuszcz na tym etapie. Ale nie mogę narzekać, lekarz super wszystko opowiadał, pokazywał. Mega fajny człowiek. Jeśli któraś z Poznania będzie szukać, to polecam Paweł Wandelt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 09:55
-
Ja wczoraj miałam i tak i tak bo leń spał i w pochwie to mi walił o ścianki i przepraszał ale musiał 😂 W ogóle jestem chyba jedyną osobą, która ani Pappy ani Nifty nie robi 🙈 Po tych prenatalnych tak mi ulżyło, że wszystko ok, że dzisiaj małe figle o poranku były ♥️😁 ale chłop się zestresował hahahah
Niki2803 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Ja wczoraj miałam i tak i tak bo leń spał i w pochwie to mi walił o ścianki i przepraszał ale musiał 😂 W ogóle jestem chyba jedyną osobą, która ani Pappy ani Nifty nie robi 🙈 Po tych prenatalnych tak mi ulżyło, że wszystko ok, że dzisiaj małe figle o poranku były ♥️😁 ale chłop się zestresował hahahah
U mnie od kilku dni takie mocne klucie w pochwie ze czasami az musze usiasc albo sie polozyc.. Czekam, az bede czuc sie idealnie