MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nigdy dotąd się nie szczepiłam więc teraz też nie będę, poza tym ja bardzo rzadko mam infekcje, teraz siedzę w domu i unikam skupisk ludzi więc mam nadzieję że się jakoś uda 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 17:17
-
Ja nie mam zamiaru się szczepić w ciąży.
Poza tym od kiedy odżywiam się głównie roślinnie nie byłam poważnie chora już dwa lata.
Fajna lista jest tez tu na Belly: Moje Belly - Moje listy - WyprawkaKarolllla, Niki2803 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Ja nie mam zamiaru się szczepić w ciąży.
Poza tym od kiedy odżywiam się głównie roślinnie nie byłam poważnie chora już dwa lata.
Fajna lista jest tez tu na Belly: Moje Belly - Moje listy - Wyprawka -
No a ja się chyba na grypę zaszczepię. Moja mama pod koniec ciąży z moim bratem miała grypę...potem zapalenie płuc i przez ponad rok stany podgorączkowe nieznanego pochodzenia, a mój brat od urodzenia miał problemy ze zdrowiem... urodził się mały, że straszną żółtaczką, a potem zapalenia płuc jedno za drugim... Teraz mama za mną chodzi żeby się koniecznie zaszczepić, bo grypa w ciąży jest o wiele groźniejsze niż normalnie j łatwiej ją złapać.2020
2023 -
Ale zainspirowałyście tymi wpisami o dentystach - aż się sama na jutro na przegląd też zapisałam, w sumie ponad pół roku temu byłam, czas najwyższy. Też chętnie w swoim czasie skorzystam z waszych doświadczeń na temat pierwszych potrzebnych rzeczy, najbardziej interesuje mnie sensowny wózek o jak najlżejszej wadze:)34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
No ja wlaśnie też raczej nie łapie szybko ale w ciąży To troszkę inaczej...
Ja dzisiaj byłam na wizycie. Wszystko ok maluszek machnął do mnie na przywitanie 🥰
Kulturka od maleńkiego 😂 ruszał się machnął rączkami i nóżkami az mi łezka poleciała ze wzruszeniaKarolllla, Bona, Endi1990, Jeffcia, PattisonBM, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Bona wrote:Dziewczyny co sądzicie o podróży 5 godzinnej pociągiem w 15 tygodniu ciąży ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 19:33
PattisonBM, Hortensja lubią tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Bona wrote:Dziewczyny co sądzicie o podróży 5 godzinnej pociągiem w 15 tygodniu ciąży ?
Na forum embriologicznym czytałam, że podróże są dozwolone, ale musisz co jakiś czas zmienić pozycję, rozprostować się, pochodzić chwilę. Żeby się nie zastać i wyrównać krążenie w organizmie. -
Teraz w 10 tyg jechałam ma drugi koniec Polski samochodem, wyszło 7 i pół godziny. W pierwszej ciąży jechałam w 18 tyg te sama trasę. Jedyne co to częstsze postoje żeby pochodzić 😊
-
Dziewczyny.. mam atak paniki i płaczu. Właśnie odebrałam PAPP-A..
Przy jego pozycji wynik jest 1,60 IU/L i mieści się w normie. Ale przy wolnej podjednostce nie podali norm i mam wynik 130,40 IU/L i adnotację, że wynik należy skonsultować z lekarzem oczywiście na końcu zdania wymowny wykrzyknik.
Prawie zemdlałam... USG mam dopiero 12.11Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 20:10