WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kurtkę ciążowa jeszcze z pierwszej ciąży (też rodziłam w maju więc identyczny czas w ciąży miałam). Kupowałam na zalando, ma troczki pod biustem, nie jest ogromnym workiem, i jest całkiem ciepła 😊 Narazie miezzcze się jeszcze w swojej standardowej 😊

szatanka lubi tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Myśle że u mnie kurtka jeszcze na długo starczy więc nie kupuje... ona jest tak odrobinę w stylu empire, a mi brzuch na razie nie specjalnie rośnie... koleżanka skończyła na rozmiarze 46 z ciuchów za 50 zł... i dobrze się w niej czuła... normalnie nosiła 40-42 (chuda, ale 178 wzrostu)
    Ja jakby co tez na ciuchach kupie...

A co do cisnienia, to trzeba monitorować i reagowac jakby co, w dzisiejszych czasach można wiele zrobic, już bierzesz accard... chyba nie ma sie co martwić na zapas...

Ile juz czekasz na to nifty?

Ciśnienie monitoruję i jak na razie przy pomiarach w domu jest ok.

Na nifty krew pobrali mi w zeszlą środę, a mają 10 dni roboczych. Tak że zważywszy na 11.11 to mogę czekac jeszcze nawet do przyszłej środy.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    A gdzie kupiłaśkupiłaś?
    W outlecie Only, firma mamalicious

5d5baa2c0d62.jpg

Takmala lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stworka wrote:
    Narazie miezzcze się jeszcze w swojej standardowej 😊
    Ja dzisiaj ub rałam rano swoja standardowa żeby wyjść z psem o jakze sie zdziwiłam, że wyglądam jak ścisnieta, świateczna szynka w siatce :]

Frufru, PattisonBM lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ciśnienie monitoruję i jak na razie przy pomiarach w domu jest ok.

Na nifty krew pobrali mi w zeszlą środę, a mają 10 dni roboczych. Tak że zważywszy na 11.11 to mogę czekac jeszcze nawet do przyszłej środy.

Ja miałam pobrane w pt rano - i wiem że samolot do Chin był tego samego dnia... za tydzien w pt o 12 dostałam maila że jest wynik.

Koleżanka robiła w lutym/marcu tego roku i ona czekała 10 dni kalendarzowych - we wt badanie w następnym tygodniu w tez pt wynik.

Ona robiła przez inną firmę niż ja...

2020 :)
    2023 :)
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkupiłam z olx kurtkę ciążową, standardowo noszę 36 i taką kupiłam (hm mama), ale nie wiem, czy mi posłuży do końca zimy. Rzeczywiście te kurtki wyglądają paskudnie, ale jak się je ubierze to jest ok. Jak będę wychodzić to zrobię zdj i wam wrzucę.

Czyli nie tylko ja coś czuję w brzuchu - bard l się z tego cieszę:)

• Strulis Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy kupiliście może takie rogale ciążowe, które później mogą być pomocne do karmienia? Ja stwierdziłam, że już teraz do spania przydałby mi się taki rogal. Ale ceny są jakieś kosmiczne! Mam zamiar sama uszyć :) pytanko do tych, co mają: macie rogale wypełnione kuleczkami lekko szeleszczącymi czy kulką silikonową (czyli miękkie jak poduszka)?

• aga80 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka bardzo mi przykro, mam nadzieję że ta ciąża da Ci jeszcze dużo radości, trzymam mocno kciuki i przepraszam za wywołanie przykrego tematu, czasami jakas bezmyślna jestem :/
    Co do preeklampsji to ja razem z pappa i bhcg robiłam badanie PLGF - łożyskowy ludzki czynnik wzrostu - miałam to zlecone przez lekarza
    wysłałam mu wynik (czekałam koło tygodnia) i on mi obliczył ryzyko wystąpienia stanu przedrzucawkowego - na samym wyniku nie ma norm to lekarz liczy na podstawie usg

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ale mysle ze lepiej jak nie bedzie szeleścić. Z tego co czytałam to te droższe nie szeleszcza... tez bym chciała juz sobie kupić ale fakt ceny kosmos bywają. .
    Więc prośbą dziewczyny jak będziecie ogladac cos dla siebie czy bobasow i gdzies wam mignie promocja na takie poduszki dajcie prosze znać ...

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strulis wrote:
    Dziewczyny, czy kupiliście może takie rogale ciążowe, które później mogą być pomocne do karmienia? Ja stwierdziłam, że już teraz do spania przydałby mi się taki rogal. Ale ceny są jakieś kosmiczne! Mam zamiar sama uszyć :) pytanko do tych, co mają: macie rogale wypełnione kuleczkami lekko szeleszczącymi czy kulką silikonową (czyli miękkie jak poduszka)?

Tak, ja mam od ok miesiąca, placilam 90 zł na allegro, w komplecie jest taki mały podkład pasujący do wnętrza rogala. Też kupiłam z myślą o późniejszym karmieniu czy zabezpieczeniu dziecka w ciągu dnia. Mam z włóknami silikonowymi.

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem szczerze ze coraz mocniej sie skłąniem ku zakupowi bo w poprzedniej ciazy nie miałam a ją fajnie mozna wykorzystać do karmienia później, ja co prawda karmiłam Jaśka na jaśku;) ale mieć takie dwa w jendym jest kuszące

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi chodzi po głowie ta poduszka ale jakoś odkładam ten zakup bo śpi mi się póki co mega wygodnie i tule jaśka całą noc przy brzuchu 🙈 Nie wiem czemu jakoś mi tak wygodnie bardzo hehhe

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Anais Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje waszego wsparcia.. 6 listopada byłam na wizycie kontrolnej- wtedy jeszcze zmierzono crl-8.4cm. Mało wód:( 13+6. Wczoraj konsultacja z innym lekarzem crl 10.2cm waga szacowana z obwodu główki i brzuszka 121g wód mało. Wg usg 15+1. Aż serce bolało jak widzę jak mu ciasno :( kazali mi dużo pić i będą to kontrolować. Oglądam sobie jakieś tabele wagi- i wobec danych moje 121g to jakaś abstrakcja. No i te wody... czy któraś z Was miała taki problem? Bardzo mnie to martwi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam rogala z ceba baby, jest super i jest to normalnie sprzęt medyczny, na Allegro trzeba uważać. I tez potem służy do karmienia. Spie na na nim ja, mąż i pies, każdy zadowolony :D

Karolllla, PattisonBM lubią tę wiadomość

• Strulis Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Ja nie mam ale mysle ze lepiej jak nie bedzie szeleścić. Z tego co czytałam to te droższe nie szeleszcza... tez bym chciała juz sobie kupić ale fakt ceny kosmos bywają. .
    Więc prośbą dziewczyny jak będziecie ogladac cos dla siebie czy bobasow i gdzies wam mignie promocja na takie poduszki dajcie prosze znać ...

Przekonałaś mnie :) dzisiaj zamówię materiały i w przyszłym tygodniu się wezmę za to :) dam znać jak wyszło :) oczywiście z kasą też :)

• Ajka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z rzeczy ciążowych na razie mam tylko wypożyczony adapter do pasów... nie mam za bardzo brzucha i pas mi zawsze wjeżdżał właśnie tam gdzie macica więc sie bałam w aucie... no i mamy tez oczyszczacz powietrza... chcielismy kupić zanim zacznie się prawdziwy smog i bedzie drożej i ciężej kupic... ale to wszystko co mam z okazji ciąży

• Ajka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anais wrote:
    Dziewczyny potrzebuje waszego wsparcia.. 6 listopada byłam na wizycie kontrolnej- wtedy jeszcze zmierzono crl-8.4cm. Mało wód:( 13+6. Wczoraj konsultacja z innym lekarzem crl 10.2cm waga szacowana z obwodu główki i brzuszka 121g wód mało. Wg usg 15+1. Aż serce bolało jak widzę jak mu ciasno :( kazali mi dużo pić i będą to kontrolować. Oglądam sobie jakieś tabele wagi- i wobec danych moje 121g to jakaś abstrakcja. No i te wody... czy któraś z Was miała taki problem? Bardzo mnie to martwi :(

nie nic nie wiem w temacie, ale ściskam... a masz jakis wyciek czy tak zwyczanie jest malo

• Bona Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anais wrote:
    Ja niestety również nie jestem w stanie wypowiedzieć się na ten temat. Nie mam żadnej wiedzy w związku Z tym :(

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Anais Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciek raczej nie. Po prostu stwierdzono mała ilość... :(

• Bona Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogłbybyście sprawdzić na Waszych papierach po prenatalnych jakie miałyście ryzyko samoistnego porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem . Teraz tak zerkam u mnie i mam ryzyko 1:75. Co wydaje mi się duże. A wcześniej nie zwróciłam na to uwagi

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ