MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam kurtkę ciążowa jeszcze z pierwszej ciąży (też rodziłam w maju więc identyczny czas w ciąży miałam). Kupowałam na zalando, ma troczki pod biustem, nie jest ogromnym workiem, i jest całkiem ciepła 😊 Narazie miezzcze się jeszcze w swojej standardowej 😊
szatanka lubi tę wiadomość
-
Ajka wrote:Myśle że u mnie kurtka jeszcze na długo starczy więc nie kupuje... ona jest tak odrobinę w stylu empire, a mi brzuch na razie nie specjalnie rośnie... koleżanka skończyła na rozmiarze 46 z ciuchów za 50 zł... i dobrze się w niej czuła... normalnie nosiła 40-42 (chuda, ale 178 wzrostu)
Ja jakby co tez na ciuchach kupie...
A co do cisnienia, to trzeba monitorować i reagowac jakby co, w dzisiejszych czasach można wiele zrobic, już bierzesz accard... chyba nie ma sie co martwić na zapas...
Ile juz czekasz na to nifty?
Ciśnienie monitoruję i jak na razie przy pomiarach w domu jest ok.
Na nifty krew pobrali mi w zeszlą środę, a mają 10 dni roboczych. Tak że zważywszy na 11.11 to mogę czekac jeszcze nawet do przyszłej środy.
-
Stworka wrote:Narazie miezzcze się jeszcze w swojej standardowej 😊
Frufru, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:Ciśnienie monitoruję i jak na razie przy pomiarach w domu jest ok.
Na nifty krew pobrali mi w zeszlą środę, a mają 10 dni roboczych. Tak że zważywszy na 11.11 to mogę czekac jeszcze nawet do przyszłej środy.
Ja miałam pobrane w pt rano - i wiem że samolot do Chin był tego samego dnia... za tydzien w pt o 12 dostałam maila że jest wynik.
Koleżanka robiła w lutym/marcu tego roku i ona czekała 10 dni kalendarzowych - we wt badanie w następnym tygodniu w tez pt wynik.
Ona robiła przez inną firmę niż ja...2020
2023 -
Ja odkupiłam z olx kurtkę ciążową, standardowo noszę 36 i taką kupiłam (hm mama), ale nie wiem, czy mi posłuży do końca zimy. Rzeczywiście te kurtki wyglądają paskudnie, ale jak się je ubierze to jest ok. Jak będę wychodzić to zrobię zdj i wam wrzucę.
Czyli nie tylko ja coś czuję w brzuchu - bard l się z tego cieszę -
Dziewczyny, czy kupiliście może takie rogale ciążowe, które później mogą być pomocne do karmienia? Ja stwierdziłam, że już teraz do spania przydałby mi się taki rogal. Ale ceny są jakieś kosmiczne! Mam zamiar sama uszyć
pytanko do tych, co mają: macie rogale wypełnione kuleczkami lekko szeleszczącymi czy kulką silikonową (czyli miękkie jak poduszka)?
-
Szatanka bardzo mi przykro, mam nadzieję że ta ciąża da Ci jeszcze dużo radości, trzymam mocno kciuki i przepraszam za wywołanie przykrego tematu, czasami jakas bezmyślna jestem
Co do preeklampsji to ja razem z pappa i bhcg robiłam badanie PLGF - łożyskowy ludzki czynnik wzrostu - miałam to zlecone przez lekarza
wysłałam mu wynik (czekałam koło tygodnia) i on mi obliczył ryzyko wystąpienia stanu przedrzucawkowego - na samym wyniku nie ma norm to lekarz liczy na podstawie usgaga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Ja nie mam ale mysle ze lepiej jak nie bedzie szeleścić. Z tego co czytałam to te droższe nie szeleszcza... tez bym chciała juz sobie kupić ale fakt ceny kosmos bywają. .
Więc prośbą dziewczyny jak będziecie ogladac cos dla siebie czy bobasow i gdzies wam mignie promocja na takie poduszki dajcie prosze znać ...
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Strulis wrote:Dziewczyny, czy kupiliście może takie rogale ciążowe, które później mogą być pomocne do karmienia? Ja stwierdziłam, że już teraz do spania przydałby mi się taki rogal. Ale ceny są jakieś kosmiczne! Mam zamiar sama uszyć
pytanko do tych, co mają: macie rogale wypełnione kuleczkami lekko szeleszczącymi czy kulką silikonową (czyli miękkie jak poduszka)?
Tak, ja mam od ok miesiąca, placilam 90 zł na allegro, w komplecie jest taki mały podkład pasujący do wnętrza rogala. Też kupiłam z myślą o późniejszym karmieniu czy zabezpieczeniu dziecka w ciągu dnia. Mam z włóknami silikonowymi. -
Dziewczyny potrzebuje waszego wsparcia.. 6 listopada byłam na wizycie kontrolnej- wtedy jeszcze zmierzono crl-8.4cm. Mało wód:( 13+6. Wczoraj konsultacja z innym lekarzem crl 10.2cm waga szacowana z obwodu główki i brzuszka 121g wód mało. Wg usg 15+1. Aż serce bolało jak widzę jak mu ciasno
kazali mi dużo pić i będą to kontrolować. Oglądam sobie jakieś tabele wagi- i wobec danych moje 121g to jakaś abstrakcja. No i te wody... czy któraś z Was miała taki problem? Bardzo mnie to martwi
-
nick nieaktualny
-
Takmala wrote:Ja nie mam ale mysle ze lepiej jak nie bedzie szeleścić. Z tego co czytałam to te droższe nie szeleszcza... tez bym chciała juz sobie kupić ale fakt ceny kosmos bywają. .
Więc prośbą dziewczyny jak będziecie ogladac cos dla siebie czy bobasow i gdzies wam mignie promocja na takie poduszki dajcie prosze znać ...
Przekonałaś mniedzisiaj zamówię materiały i w przyszłym tygodniu się wezmę za to
dam znać jak wyszło
oczywiście z kasą też
-
Ja z rzeczy ciążowych na razie mam tylko wypożyczony adapter do pasów... nie mam za bardzo brzucha i pas mi zawsze wjeżdżał właśnie tam gdzie macica więc sie bałam w aucie... no i mamy tez oczyszczacz powietrza... chcielismy kupić zanim zacznie się prawdziwy smog i bedzie drożej i ciężej kupic... ale to wszystko co mam z okazji ciąży2020
2023 -
Anais wrote:Dziewczyny potrzebuje waszego wsparcia.. 6 listopada byłam na wizycie kontrolnej- wtedy jeszcze zmierzono crl-8.4cm. Mało wód:( 13+6. Wczoraj konsultacja z innym lekarzem crl 10.2cm waga szacowana z obwodu główki i brzuszka 121g wód mało. Wg usg 15+1. Aż serce bolało jak widzę jak mu ciasno
kazali mi dużo pić i będą to kontrolować. Oglądam sobie jakieś tabele wagi- i wobec danych moje 121g to jakaś abstrakcja. No i te wody... czy któraś z Was miała taki problem? Bardzo mnie to martwi
nie nic nie wiem w temacie, ale ściskam... a masz jakis wyciek czy tak zwyczanie jest malo2020
2023 -
Anais wrote:Dziewczyny potrzebuje waszego wsparcia.. 6 listopada byłam na wizycie kontrolnej- wtedy jeszcze zmierzono crl-8.4cm. Mało wód:( 13+6. Wczoraj konsultacja z innym lekarzem crl 10.2cm waga szacowana z obwodu główki i brzuszka 121g wód mało. Wg usg 15+1. Aż serce bolało jak widzę jak mu ciasno
-
Dziewczyny mogłbybyście sprawdzić na Waszych papierach po prenatalnych jakie miałyście ryzyko samoistnego porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem . Teraz tak zerkam u mnie i mam ryzyko 1:75. Co wydaje mi się duże. A wcześniej nie zwróciłam na to uwagi