MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Anais, bądź dzielna, stosuj się do zaleceń i pewno wszystko będzie dobrze. Trzymamy kciuki, by nastąpiła poprawa. Nie znam tematu, więc nic Ci nie doradzę, jedynie nie stresować się...
-
Bona wrote:Dziewczyny mogłbybyście sprawdzić na Waszych papierach po prenatalnych jakie miałyście ryzyko samoistnego porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem . Teraz tak zerkam u mnie i mam ryzyko 1:75. Co wydaje mi się duże. A wcześniej nie zwróciłam na to uwagi
1:69Bona lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Anais moja koleżanka też miała mało wód i ciasno ale jak zwiększyła ilość wypijanej wody to z nią i z dzidzią wszystko dobrze było, pij i nie martw się, myślę że jakby był powód do zmartwienia to lekarz by coś dodatkowo przepisał
ja się na wodę z cytryną przerzuciłam bo sama filtrowana mi nie podchodzi a jak patrzyłam na tonę plastiku które wynosiłam po wodach butelkowych (też uszynianka rządzi) to staram aie tylko do jednej dziennie ograniczyć a reszta to kranówka
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
@Ajka problem w tym, że ja pije dużo i to chyba normalne w ciąży... Teraz jednak mówią, że za mało A płyny mam zwiększyć do nawet 4l dziennie. Dodawanie soku z cytryny nic nie daje- woda ani myśli podtrzymać się dłużej A ilość picia jest równoważna z wizytami w wc... ;(
-
Anais wrote:@Ajka problem w tym, że ja pije dużo i to chyba normalne w ciąży... Teraz jednak mówią, że za mało A płyny mam zwiększyć do nawet 4l dziennie. Dodawanie soku z cytryny nic nie daje- woda ani myśli podtrzymać się dłużej A ilość picia jest równoważna z wizytami w wc... ;(
Ja poza wodą którą gdzieś koło 2-3l konsumuje... pije też rumianki, inkę i jem zupy... bedzie ze 4l jak nic... jak było źle z moim pęcherzem... to pewnie i więcej wchodziło bo pilam z upoerm maniaka... nawet bałam sie w pewnym momencie ze się przewodnie... a wiec mnie nie przebijesz... trzymam kciuki zeby się unormowało2020
2023 -
Anais wrote:@karolllla sama wygoogluj sobie wagę dziecka wg tygodnia- i tam masz opisane tydzień po tygodniu.
mi przy crl sie nie zgadzalo bardzo w wielu miejscach - nie ufam tym opisom. Aparat usg datował ciaże według crl na zupełnie inny czas niz oni twierdzili2020
2023 -
Anais wrote:Dziewczyny potrzebuje waszego wsparcia.. 6 listopada byłam na wizycie kontrolnej- wtedy jeszcze zmierzono crl-8.4cm. Mało wód:( 13+6. Wczoraj konsultacja z innym lekarzem crl 10.2cm waga szacowana z obwodu główki i brzuszka 121g wód mało. Wg usg 15+1. Aż serce bolało jak widzę jak mu ciasno
kazali mi dużo pić i będą to kontrolować. Oglądam sobie jakieś tabele wagi- i wobec danych moje 121g to jakaś abstrakcja. No i te wody... czy któraś z Was miała taki problem? Bardzo mnie to martwi
-
Swego czasu poduszki byly w biedronce. Ok 55zl
Dzis bede wiedziec czy moj wynik pappa jest opisany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 12:12
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Bona wrote:Dziewczyny mogłbybyście sprawdzić na Waszych papierach po prenatalnych jakie miałyście ryzyko samoistnego porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem . Teraz tak zerkam u mnie i mam ryzyko 1:75. Co wydaje mi się duże. A wcześniej nie zwróciłam na to uwagi
-
sayuri wrote:Tak, ja mam od ok miesiąca, placilam 90 zł na allegro, w komplecie jest taki mały podkład pasujący do wnętrza rogala. Też kupiłam z myślą o późniejszym karmieniu czy zabezpieczeniu dziecka w ciągu dnia. Mam z włóknami silikonowymi.
Ja tez na Allegro - hypoalergiczna szmery bajery 80zlsayuri lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Frufru wrote:Kurcze, ja chyba nie mam nic takiego albo nie widzę...
Ja tez nie mam na opisie nic o ryzyku porodu przedwczesnego czy stanu rzucawkowego..
Ale chyba jakby coś było nie tak to by powiedział lekarz.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ale teraz dopiero doczytałam, że mam łożysko na tylnej ścianie. A tak wszystko pilnie czytałam
-
lilly. wrote:Ja tez nie mam na opisie nic o ryzyku porodu przedwczesnego czy stanu rzucawkowego..
Ale chyba jakby coś było nie tak to by powiedział lekarz.
Ja też nic takiego nie mam tym razem, ale w poprzedniej ciąży miałam 1:37. To to jest właśnie informacja o stanie przedrzucawkowym, czy jak to jest? Od czego to zależy? -
Cześć dziewczyny.
Anais, trzymam kciuki, by było dobrze!
Mam do was pytanko, trochę z innej beczki - zastanawiamy się nad kupnem pralko-suszarki zamiast tradycyjnej pralki. Któraś ma i z doświadczenia może polecić (bądź odradzić)?
Zastanawiam się, czy można w niej prać ubranka dla niemowląt?
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Cer wrote:Cześć dziewczyny.
Anais, trzymam kciuki, by było dobrze!
Mam do was pytanko, trochę z innej beczki - zastanawiamy się nad kupnem pralko-suszarki zamiast tradycyjnej pralki. Któraś ma i z doświadczenia może polecić (bądź odradzić)?
Zastanawiam się, czy można w niej prać ubranka dla niemowląt?
Ja mam zestaw pralka i suszarka - ustawione w słupku i takie rozwiązanie moge polecić.
Życia sobie bez suszarki juz niewyobrażam... suszę absolutnie wszystko... nawet jak czegoś nie pozwalają... ok no moze poza jakimiś suer delikatnymi i wciąż nowymi rzeczami... ale po jakims czasie i tak zaczynam... nie mam nawet tego czegoś do rozkładania prania
Kolega z pracy ma pralko-suszarkę, ale z opcji suszenia korzysta rzadko bo musi usunąć połowe rzeczy z bebna żeby zacząć suszyć - beben ten sam ale suszyc mozna mniej rzeczy niż prać, ale to może być kwestia modelu... nie wiem (w każdym razie on nie jest zadowolony)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 12:52
Cer lubi tę wiadomość
2020
2023