MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi sprawdzala zawsze szyjke czyli juz ze 3 razy a prenatalne tylko przez brzuch ale to inny lekarz był. Któras z was pytała o FHR u mnie 12 tydzien (12+0 ) i u mnie 167 i powiedzial ze ok u mnie od początku było wysokie w porównaniu do innych ale zawsze gin mówi ze ok i moja mala chyba jest mega ruchliwa albo z mojego stresu na usg zawsze szaleje
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala wrote:Mi sprawdzala zawsze szyjke czyli juz ze 3 razy a prenatalne tylko przez brzuch ale to inny lekarz był. Któras z was pytała o FHR u mnie 12 tydzien (12+0 ) i u mnie 167 i powiedzial ze ok u mnie od początku było wysokie w porównaniu do innych ale zawsze gin mówi ze ok i moja mala chyba jest mega ruchliwa albo z mojego stresu na usg zawsze szaleje
-
Z baby design się super prowadzą... trochę jeżdziłam z synkiem kolezanki i z parktycznego punktu widzenia byl narawde świetny... nie wiem czy ona mi go nie chce sprzedać/oddać... bo teraz ma 2 dzieci i kupiła podwójny wozek, atamtego nie sprzedaje...2020
2023 -
Karolllla wrote:😅 już wybrałam Cybexa na 99% albo czarny albo jakieś szarości.
U mnie między nim a Stokke. Najpierw bardziej podobał mi się Cybex ale jak oglądałam filmiki na youtubie to wydawał się taki rozklekotany troszkę.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
lilly. wrote:U mnie między nim a Stokke. Najpierw bardziej podobał mi się Cybex ale jak oglądałam filmiki na youtubie to wydawał się taki rozklekotany troszkę.
Koła mają dla mnie znaczenie, żeby nie były plastikowe tylko gumowe no i podoba mi się design Cybexa 🤷🏼♀️ -
Niki2803 wrote:A czy te czarne wózki nie nagrzewają się bardziej od słońca niż np. szare? Tak mi na myśl teraz przyszło 🙂🤷♀️
Nie wiem ten co patrzę ma niby ochronę z filtrem UVP50+ i nie mam pojęcia czy ma to każdy wózek. Ja się aż tak nie wczuwam, dla mnie ma być jak najmniej pstrokaty ale wariant z kolorem też rozważam nie to, że satan black tylko wchodzi w grę 😈🖤 żeby miał terenowe koła i się łatwo składał. Będę ja wózek i duży pies, więc to musi być funkcjonalne i wydaje mi się, że Cybex taki jest.Niki2803 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, radzę wam żeby pójść do sklepu z wózkami i na żywo je zobaczyć. Ja przejrzałam chyba milion wózków w necie, a poszłam do Smyka i na żywo zupełnie inaczej.. duże dysproporcje, gondole i ramy małe i duże, tego nie da się 'zobaczyc' przez Internet. Nawet, jesli podane są wymiary. A druga rzecz, na żywo widać wyraźnie jakość. Dlatego ja zdecydowałam, że wolę wydać ten 1000 zł więcej i mieć porządny, ładny wózek, zwłaszcza, zenplanujemy następne dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 16:22
-
Tak na żywo będę oglądać zanim coś kupię. Nie twierdzę, że ten wózek to wypas i hit, póki co wydawał nam się optymalny na nasze potrzeby i nie za miliony PLN. Pójdę do sklepu to być może zdanie zmienię 🤷🏼♀️ Nie wiem też tak jak pisałyście czy dziecko będzie mocno „wózkowe” kolejnego dziecka też nie planuję, żeby to była inwestycja. Jak macie jakieś ciekawe sprawdzone modele to piszcie tu, przyda się
Mam małe mieszkanie, nie mam windy więc musi być lekki, obok wielki pies, spacery w terenie i to autem będę jechać z dzieckiem i psem kawałek od domu, więc jak macie coś co by się nadawało to przyjmę chętnie opinie
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:06
-
Zaniepokojona tymi waszymi wpisami po prenatalnych szukalam czegoś u siebie ale nic nie znalazlam więc zaczęłam szperac po Internecie z różnymi skrotami co i jak moze oznaczac i napotkałam taki tekst:
" Połączenie czynników matczynych, pomiaru ciśnienia tętnicznego, oznaczenia wskaźnika PI i poziomu PLGF w 11.-13. tygodniu ciąży wydaje się być najbardziej skutecznym narzędziem przesiewowym do identyfikacji tej grupy kobiet. Podano także, że powyższa metoda przesiewowa może być z powodzeniem stosowana także w ciążach bliźniaczych. Podkreślono, że należy unikać stosowania wyłącznie PI jako niezależnej metody badania przesiewowego jeśli dostępne są wyżej wymienione narzędzia diagnostyczne."
I tutaj sie rodzi pytanie czy na wynikach pappa mialyscie Połączenie czynników matczynych, pomiaru ciśnienia tętnicznego, oznaczenia wskaźnika PI i poziomu PLGF w 11.-13. tygodniu ciąży wydaje się być najbardziej skutecznym narzędziem przesiewowym do identyfikacji tej grupy kobiet. Podano także, że powyższa metoda przesiewowa może być z powodzeniem stosowana także w ciążach bliźniaczych. Podkreślono, że należy unikać stosowania wyłącznie PI jako niezależnej metody badania przesiewowego jeśli dostępne są wyżej wymienione narzędzia diagnostyczne.
I teraz pytanie czy na wynikach pappa kazda z was miala podane PLGF? Chociaż nie jestem pewna czy czegoś nie mieszam bo tu pisza PLGF a ja znalazlam jeszcze PIGFWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 17:42
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.