MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJeheria wrote:Ja będę mieć kosz Mojżesza po szwagierce. Podobno bardzo przydatny. Mieszkam w domu więc na górze będzie łóżeczko a na dole kosz i bujak Tiny love.
To, że jakiś maluch to lubił nie znaczy, że Nasz będzie lubił.
Tak jest niestety ze wszystkim. 😊 -
Dziewczyny mam do was pytanie może dość niesmaczne Ale no wiecie jak to jest... czy hemoroidy zawsze bolą? Dzisiaj podczas 2 jak sie podcieralam zobaczylam zywa krew wiadomo jak sie przerazilam ze to z pochwy a nie... ale i to mnie niepokoi a nic tam mnie nie boli... miała któras z was tak? Co to moze być..?
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala niestety za bardzo nie doradzę. Ten problem dopiero zaczyna mnie dotykać ale bez krwi i większego bólu. Odczuwam tylko delikatny dyskomfort ale Pani w aptece poleciła maść Posterisan. Trzy dni smarowania i chwilowo po problemie.
-
Takmala wrote:Dziewczyny mam do was pytanie może dość niesmaczne Ale no wiecie jak to jest... czy hemoroidy zawsze bolą? Dzisiaj podczas 2 jak sie podcieralam zobaczylam zywa krew wiadomo jak sie przerazilam ze to z pochwy a nie... ale i to mnie niepokoi a nic tam mnie nie boli... miała któras z was tak? Co to moze być..?
Ten problem mnie raczej na razie nie dotyczy, ale według mojej mamy może tak być... lepiej skonsultować z lekarzem na wszelki wypadek...
2020
2023 -
Takmala wrote:Dziewczyny mam do was pytanie może dość niesmaczne Ale no wiecie jak to jest... czy hemoroidy zawsze bolą? Dzisiaj podczas 2 jak sie podcieralam zobaczylam zywa krew wiadomo jak sie przerazilam ze to z pochwy a nie... ale i to mnie niepokoi a nic tam mnie nie boli... miała któras z was tak? Co to moze być..?
Jakkolwiek to brzmi jak tak mam, nie muszą być bolesne hemoroidy, napierałaś za mocno i poszło...życie 😂🤷🏼♀️ -
Nie musi boleć, ja dostałam hemoroidy po porodzie, na początku bolały okrutnie siedzieć się nie dało, ale teraz często nic nie boli a przy zaparciach pękają - skutek parcia 😊
-
A jak Tak macie i nic nie boli to coś stosujecie czy zostawiacie temat? Jeśli stosujecie to co polecacie
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala wrote:A jak Tak macie i nic nie boli to coś stosujecie czy zostawiacie temat? Jeśli stosujecie to co polecacie
Moja mama twierdzi, że najważniejsze żeby nie było zaparc albo prawie zaparc... buraczki, rozmoczone śliwki suszone itd... czym 2 mniej "twarda" tym lepiej.... Mi to kazała prewencyjnie tak jeść... Według niej H. to najgorsza rzecz w ciąży... Na resztę życia jej zostsło i się strasznie x tym buja. A co do kremów... to nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 10:05
2020
2023 -
nick nieaktualnyTakmala wrote:Dziewczyny mam do was pytanie może dość niesmaczne Ale no wiecie jak to jest... czy hemoroidy zawsze bolą? Dzisiaj podczas 2 jak sie podcieralam zobaczylam zywa krew wiadomo jak sie przerazilam ze to z pochwy a nie... ale i to mnie niepokoi a nic tam mnie nie boli... miała któras z was tak? Co to moze być..?
Pojawiły się u mnie w drugiej połowie ciąży 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 11:46
-
Dziewczyny, a ja mam pytanie co do L4 ciążowego. Jak to jest wypłacane? Co miesiąc jak pensja? Zwolnienie jest 30 dniowe i przedłużane za każdym razem? Może któraś to tu opisać? Jestem zielona, a planuje powiedzieć w nowej pracy niedługo co jest grane ale mój pracodawca jest za granicą i muszę wiedzieć na co się szykować finansowo... Bo znając nasze realia pewnie nie jest tak kolorowo, że przychodzi jak pensja...
Jeheria lubi tę wiadomość