MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję że po badaniach jestem. Wg usg wszystko dobrze i na swoim miejscu🤗 prawdopodobnie chłopiec:)
Tylko pappe nie zdążyli na dziś zrobić więc muszę czekać jeszcze ehhh.Andzia86, Endi1990, Karolllla, PLPaulina, Niki2803, Ajka, Frufru, sayuri, szatanka, PattisonBM, lipcowka86, MIMI, Jeheria lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
PattisonBM wrote:Pokazcie takie komody. Bo myslalam o komodzie z przewijakiem z ikea...
ja mam takie meble po synku złożone leżą, tam jest tez komoda:
https://zapodaj.net/40df9ce8f7fb2.jpg.html
komoda wygląda tak:
https://apollo-ireland.akamaized.net/v1/files/xmx0eexyiiyz1-PL/image;s=644x461Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 15:06
-
Endi1990 wrote:ja mam takie meble po synku złożone leżą, tam jest tez komoda:
https://zapodaj.net/40df9ce8f7fb2.jpg.html
komoda wygląda tak:
https://apollo-ireland.akamaized.net/v1/files/xmx0eexyiiyz1-PL/image;s=644x461
Ojej jaki fajny zestaw...2020
2023 -
Dziękuję, powiem szczerze że jest bardzo solidnie wykonany... wczesniej upatrzyłam sobie zestaw z IKEA ale jak mój śp. teść (inżynier notabene) wypróbowywał mocowania to wyciągnał mnie siłą i zabrał do VOXA, nie żałuje zakup mam na lata.
a dodatkowo one się rozkładaja- łóżeczko na łózko, a przewijak na komode, więc smiało moga służyć, ja wymieniłam tylko delatego, że wygrałm dodatkowy zestaw w jakims konkursie a był z CARsami z bajki więc niestety syn uprosił zmianęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 17:00
-
Ajka wrote:Ja mam wolny pokój ponad 12m z przeznaczeniem na dziecko... Więc mogę trochę zaszaleć... Ogólnie mamy ponad 70m, więc przy jednym dziecku nie będzie problemu z miejscem.
-
Endi1990 wrote:ja też mam jeden pokój wolny i dosyć spore mieszkanie bo 130m2 ale przyznam, że planujemy na wiosne ruszyć z budową i szkoda mi remontowac już to mieszkanie jak wiem, że nie pomieszkam tutaj długo, z reszta zobaczymy jak będzie
Na 130m to Ty i z 3 byś wyrobiła
Endi1990 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Zmiana terminu porodu ...
Hej. Okres mam regularny 26-27 dni i dokładnie wiem, kiedy miałam owulację. Lekarz i ja sama obliczyliśmy termin porodu wg om na 28 maja ... mój lekarz kilka razy mi usg robił i wspominał, że ciąża na 4-5 dni starszą wygląda, ale termin zostawił. Byłam na prenatalnym usg u innego lekarza - 11t6d a on mi mówi, że ciąża 13t0d, czyli o ... 8 dni starsza i termin zmienił mi na 20 maja ... Mam rozumieć, że w ciążę zaszłam 8 dni szybciej niż wg mnie mogła być owulacja. Wychodzi na to, że w 6-7 dc czyli 2 dni po okresie ... 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 17:37
Carla -
My właśnie jesteśmy na etapie kupowania mieszkania, na razie skromne 48 m, ale na szczęście tak fajnie rozplanowane, że są 2 sypialnie i pokój dzienny, więc damy radę z maluchem.
A któraś rozważała na początek kupno kosza mojżesza (nadal zachwyca mnie ta nazwa:P)?
Bo mi się jakoś coraz bardziej ten pomysł podoba.lilly. lubi tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
A w ogóle to Wawie można dostać wyprawkę dla maluszka... podobno całkiem fajna, koleżanka właśnie dostała... tylko gdzieś coś trzeba wniosek złożyć...
tak na przyszłośc info dla warszawianek
edit:
o tu jest info
https://warszawarodzinna.um.warszawa.pl/wyprawka-dla-warszawskiego-maluchaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 17:42
PattisonBM, Cer lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Cer wrote:My właśnie jesteśmy na etapie kupowania mieszkania, na razie skromne 48 m, ale na szczęście tak fajnie rozplanowane, że są 2 sypialnie i pokój dzienny, więc damy radę z maluchem.
A któraś rozważała na początek kupno kosza mojżesza (nadal zachwyca mnie ta nazwa:P)?
Bo mi się jakoś coraz bardziej ten pomysł podoba.
aaa i kosz mojrzesza podobno jest w tej wyprawceCer lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Cer wrote:My właśnie jesteśmy na etapie kupowania mieszkania, na razie skromne 48 m, ale na szczęście tak fajnie rozplanowane, że są 2 sypialnie i pokój dzienny, więc damy radę z maluchem.
Bo mi się jakoś coraz bardziej ten pomysł podoba.
U mnie się mega sprawdził z tym, że mam duży kosz. Młody był leniuchem i aż do końca 8 miesiąca używaliśmy, bo wtedy zaczął się podnosić. Super sprawa, zwłaszcza jak ma kółka i nie macie progów w domu. Gotowałam, brałam do kuchni, coś robiłam w łazience brałam kosz ze sobą. Teraz mój brat używa przy maluchu, za pół roku wraca di mnie 😉Cer, lilly. lubią tę wiadomość
Carla -
Stworka wrote:Mnie wczoraj olsniło, że mnie brzuch boli od kręgosłupa. Mam 2 przepukliny w odcinku ledzwiowym i już mi zaczyna dokuczac strasznie. Najgorsze że aktualnie nikt nic że mną nie zrobi 😑
W drugim trymestrze już zrobią, tylko znajdź rehabilitanta który zna się na ciężarnych. Ja od początku chodzę i w piątek już diametralnie inaczej mnie masował mówił że w końcu kończymy okres opieki "paliatywnej" 😉 -
Ja też się melduje już po prenatalnych 😊 bąbel zdrowy, ryzyka skorygowane bardzo niskie więc kamień z serca 😊
Przyznam się że zrobiłam pierwsze ciążowe zakupy, spodnie i 2 pary getrów z Lidla 😁Ajka, MIMI, Niki2803, Andzia86, Endi1990, Karolllla, PLPaulina, lilly., Jeheria lubią tę wiadomość
-
W końcu przyszły wyniki z krwi pappa:
Stan ryzyko podstawowe ryzyko skorygowane
trisomia 21 1: 668 1: 13354
trisomia 18 1: 1555 <1: 20000
trisomia 13 1: 4897 <1: 20000
samoistny poród przedwczesny przed 34 tygodniem ciąży 1:140
Wolne B-hCG 21,0 IU/I czyli 0,543MoM
PAPPA-A 2,450 IU/I czyli 1,224 MoM
Chyba jest ok🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 18:48
Ajka, Endi1990, lilly. lubią tę wiadomość
-