MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Ja przy nie całym 170. Idealnie ważę 65 kg. Wszystko jest wtedy na miejscu. Dupa, cycki. 😊
Ogolnie podobają mi się kobiece kształty.
Moja koleżanka zawsze wyglądała super 👌. Wszystko na miejscu. A 7 Msc po ciąży dziewczyny nie poznałam. Skóra i kości. Zero w tym kobiecości.
Ale przecież taki kanon piękna.
Nie można generalizować bo każdy ma inną budowę. Ja przy 172 wzrostu kiedyś ważyłam 62 kg i wyglądałam jak bunia. Teraz trenując regularnie, będąc umięśniona i jedząc 5 posiłków dziennie ważę 57 kg i jest to waga idealna na moją figurę. Na Twoją figurę widocznie super jest 65 kg. Ale takie bezsensu ocenianie, że jak ktoś waży mniej to jest od razu niekobiecym kościotrupem -
Ajka wrote:Ja mam 174 i przy wadzę 70 juz naprawdę źle wyglądam najlepiej się czuje w przedziale 75-78 kg czyli na lekkiej nadwadze, mam bardzo umięśnione nogi i masywne kości, a mięsnie sporo ważą... no ale już dawno tyle nie ważyłam, po leczeniu mi 10 kg przybyło... a w ciązy przekroczyłam magiczną granicę otyłości, chociaż na otyłość nie wyglądam... na ciąże też nie
Także ja jestem z zupełnie innej bajki niż większość z Was
To ja z jeszcze innej, bo ważę najwięcej z was wszystkich a mam tylko 168 cm. Po poronieniu mi przestało zależeć na wszystkim i kg przybywało w zastraszającym tempie. Ale w sumie od okresu dojrzewania tak poszło, bo wcześniej byłam mizerna, jeszcze wczesniakiem byłam, 2300 miałam jak się urodziłam. Ale trudno. Mi z tym dobrze, jest pupa, jest cyc, wcięcie w talii nadal hehe, nie wyglądam najgorzej. Może po ciąży się uda zgubić. Już dawno przestałam skupiać się jedynie na wyglądzie -
Waga to tylko cyferki,ktorw totalnie nic nie mówią o tym jak człowiek wygląda. Przykładem jest mójaz - wysportowany, umiesniony facet, biega pół zawodowo w pół i maratonach. Patrząc tylko na jego wagę stwierdzić u niego można nadwagę (ma 190 cm i 98 kg).
Ja znowu jestem niska, mam niecałe 164 cm po ciąży w trakcie największego karmienia piersią ważyłam 56 kg i to było dla mnie już troszkę za mało. Teraz ciążę zaczęłam z waga 65 i nie uważam żebym wyglądała źle 😉 myślę że kobiety za bardzo się fiksuja na wadze -
Karolllla wrote:Dlatego pisze, że nijak te cyfry mają się do figury kobiety i do tego kto jak się ze sobą czuje.
no wiesz cyfry cyframi, ale wolałabym wążyć teraz tyle co np w 2015... i tak cyfry by były spore, ale zdrowotnie i wyglądowo byłoby naprawdę git - a tak jest za dużo za dużoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 11:52
2020
2023 -
A ja Ci powiem, że ważąc więcej mam o wiele lepsze wyniki na badaniach, niż wcześniej
nie ma reguły...
Wiadomo, że chcę potem zrzucić trochę, żeby mi było lżej, ale nie wariuje na tym punkcie. Każda z nas wie, kiedy czuje się najlepiej
Mając 33 lata mam świadomość swojego ciała. Zawsze nienawidziłam swojego brzucha, dziś go kocham -
Ajka wrote:no wiesz cyfry cyframi, ale wolałabym wążyć teraz tyle co np w 2015... i tak cyfry by były spore, ale zdrowotnie i wyglądowo byłoby naprawdę git - a tak jest za dużo za dużo
No tu już dochodzi Twoje samopoczucie. O cyfry chodzi mi, że to czy ktoś waży 50, a ktoś 85 kg to jest kwestia bardzo indywidualna i nie znaczy, że kobieta z wagą 50 kg nie ma tyłka ani cycków i w drugą stronę, ta ważąca 85 kg nie musi wyglądać z założenia „grubo” i tyle 🤷🏼♀️Frufru, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Karolllla wrote:No tu już dochodzi Twoje samopoczucie. O cyfry chodzi mi, że to czy ktoś waży 50, a ktoś 85 kg to jest kwestia bardzo indywidualna i nie znaczy, że kobieta z wagą 50 kg nie ma tyłka ani cycków i w drugą stronę, ta ważąca 85 kg nie musi wyglądać z założenia „grubo” i tyle 🤷🏼♀️
No jasne, mam koleżankę 151 wzrostu i ona przy wadze 48 kg... ma za róno cycki i tyłek na miejscu - bardziej niż ja przy wadze 75kg... swoją drogą zabawnie razem wyglądamy idać po chodniku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 12:13
Karolllla lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Oki tak mam 165cm i paradoksalnie najlepiej sie czulam jeszcze 5 lat temu wazac 45kg...
Ale rozmiar xs i 34/36 nadal sie mieszcze...
Ed.
Pytanie czy szukacie przewijaka takiego nakladanego na lozeczko czy jako osobna komode?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 12:55
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Z pierwszym synkiem, z racji mieszkania w kawalerce, miałam nakładany na łóżeczko. Bardzo szybko się wygial pod ciężarem dziecka. Teraz będę kupować przeijak z Ikei
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Jak wpiszesz przewijak z wanienką to wyskoczy
Nie wybrałam jeszcze modelu.
Wanienka służy krótko. A przewijak zdecydowanie dłużej. 😊
Są często gadżety które są niepotrzebne. Jak np termometr do wanienki.
I tak trzeba kupić taki medyczny do czoła. Teraz praktycznie każdy model mierzy temp wody, oriczenia6i to w 1s.
A ten do wody? Tylko utrudnia życie. Gdy trzymasz golego noworodka w ręce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 13:47
PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Ja mam przewijak na lozeczko ale teraz Syna przewijam na łóżku i tak,na tym przewijaku 😀😆 choć kręgosłup dostaje po d.
a u ja np używam termometra do wanienki. Wrzucam,leje wodę, sprawdzam temp,wyciagalam i dopiero wsadzalam dziecko(już nie wyciągam bo to teraz służy też jako zabawka)
Co do wagi- każdy powinien się czuć ze sobą dobrze bez oszukiwania się
Ja się lepiej ze sobą czuję jak jestem chudsza, cyckow nie mam i tak to po co Mi wielki zad haha(chociaż akurat tyłek zawsze miałam - szerokie biodra)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 14:08
-
PLPaulina wrote:Nam takie coś odradzali w sklepie. Pani pokazała jak kiepsko się to używa. 😊 Chwilami trzeba mieć dużo siły.
Wanienka służy krótko. A przewijak zdecydowanie dłużej. 😊
Są często gadżety które są niepotrzebne. Jak np termometr do wanienki.
I tak trzeba kupić taki medyczny do czoła. Teraz praktycznie każdy model mierzy temp wody, oriczenia6i to w 1s.
A ten do wody? Tylko utrudnia życie. Gdy trzymasz golego noworodka w ręce.
Zobaczymy co nam w sklepie doradzą, ja muszę mieć funkcjonalne rzeczy żeby nie mieć problemu z przechowywaniem zanim zrobimy remont, wygoda schodzi niestety na drugi plan w tym wypadku. Jest dużo modeli z różnymi kombinacjami tych wanienek więc może nie będzie tak źle.