MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
szatanka wrote:Dziewczyny, dzięki za te info o wózkach, już trochę więcej wiem no i widzę, że faktycznie bez gondoli się nie obejdzie. Czyli na spacerki do parku grzeczniutko w gondoli
No ale jakbym chciała szybko podskoczyć z dzieckiem do sklepu, to ta gondola przecież nie zmieści mi się razem z podwoziem do bagażnika (mam w sumie suva, ale z małym bagażnikiem), a w kabinie pewnie nie można wozić, bo tam będzie dziecko i nie może nic latać luzem. To wtedy taki wózek 3w1 i tak się przyda, czy źle rozumuję?
Z tym chustonoszeniem też muszę się zorientować, czy może jakieś szkolenia są. A tak w ogóle, to nawet jeszcze się nie umówiłam do szkoły rodzenia
A propos jeszcze wczorajszej wizyty, mój gin w zasadzie mi powiedział, żebym odstawiła też kwas foliowy (ja biorę folian), a jak usłyszał, że biorę też DHA, to i to kazał odstawić mówiąc: jak najmniej chemii. Tylko acard mi w sumie zostawił. No ale ja DHA nie odstawię, bo się boję - za mało jem w ogóle, a ryb to już w szczególności. Ale z tym kwasem foliowym to się waham - potrzebny on nam w ogóle jeszcze?
Doradcy chustonoszenia są właściwie w każdym mieście w Polsce, a jak nie ma to dojezdaja 😊 na stronie Clauwi.pl (szkoła noszenia przez którą jestem akredytowana) można poszukać najbliższego doradcy 😊
Co to wózków - w wersjach 3w1 bardzo często są tzw antymandaty. Lepiej kupić wózek 2w1 plus porządny fotelik i adapteryszatanka, kate88 lubią tę wiadomość
-
Stworka wrote:Doradcy chustonoszenia są właściwie w każdym mieście w Polsce, a jak nie ma to dojezdaja 😊 na stronie Clauwi.pl (szkoła noszenia przez którą jestem akredytowana) można poszukać najbliższego doradcy 😊
Co to wózków - w wersjach 3w1 bardzo często są tzw antymandaty. Lepiej kupić wózek 2w1 plus porządny fotelik i adaptery
No nieźle, na tej stronie w moim województwie są tylko osoby po kursie podstawowym albo bez rekomendacjiTo nie wiem, czy w pełni można im zaufać, bo nie wiem, co to znaczy podstawowy, ale zrobię rekonesans.
A o tym, że można kupić adaptery do fotelika to nie wiedziałam - dzięki! -
lilly, zaintrygowałaś mnie tym opisem chust, temat coraz bardziej mnie interesuje. A możesz napisać, bo ja w sumie jestem zielona w temacie, czy na takie nauki chustowania to należy zgłaszać się dopiero wtedy, gdy maluch jest już na świecie - i ćwiczy się na żywym modelu:P, czy można nauczyć się tego jeszcze przed porodem (ćwiczy się z jakąś lalą, czy coś?)?
Dziś już po wizycie,robal pukał się rączką w czoło:P Powiedzcie dziewczyny, czy któraś z was ma jeszcze utrzymywane duże dawki progesteronu? Ja biorę luteinę dopochwową 3x1 i duphaston 2x1,tak mi ustawiła moja doktorka prowadząca, a gin "od usg" z kolei mocno się zjeżyła, jak usłyszała, że jeszcze przez miesiąc mam brać te leki.34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Cer wrote:Dziś już po wizycie,robal pukał się rączką w czoło:P Powiedzcie dziewczyny, czy któraś z was ma jeszcze utrzymywane duże dawki progesteronu? Ja biorę luteinę dopochwową 3x1 i duphaston 2x1,tak mi ustawiła moja doktorka prowadząca, a gin "od usg" z kolei mocno się zjeżyła, jak usłyszała, że jeszcze przez miesiąc mam brać te leki.
Ja nie mam już nic od miesiąca, a byłam na cyklu sztucznym. Progesteron 2 tygodnie temu miałam zaledwie 34, ale nic mnie od dłuższego czasu nie boli ani nie mam plamień.
Gratuluję udanej wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 19:10
-
szatanka wrote:No nieźle, na tej stronie w moim województwie są tylko osoby po kursie podstawowym albo bez rekomendacji
To nie wiem, czy w pełni można im zaufać, bo nie wiem, co to znaczy podstawowy, ale zrobię rekonesans.
A o tym, że można kupić adaptery do fotelika to nie wiedziałam - dzięki!
Kurs podstawowy to kurs trwający 3 dni, gdzie uczymy się wszystkiego co jest potrzebne do pracy z rodzicami. (ja aktualnie jestem po kursie podstawowym). Na kursie zaawansowanym poruszane sa tematy takie jak szpotawosc stopy, wczesniactwo, różne choroby - czyli jak nosić w ekstremalnych przypadkach. Bez rekomendacji - co 2 lata musimy odmawiać swoje papiery, widocznie ktoś tego nie zrobił.
Myślę, że śmiało możesz zaufać komuś po kursie podstawowym 😊szatanka lubi tę wiadomość
-
Cer wrote:
Dziś już po wizycie,robal pukał się rączką w czoło:P Powiedzcie dziewczyny, czy któraś z was ma jeszcze utrzymywane duże dawki progesteronu? Ja biorę luteinę dopochwową 3x1 i duphaston 2x1,tak mi ustawiła moja doktorka prowadząca, a gin "od usg" z kolei mocno się zjeżyła, jak usłyszała, że jeszcze przez miesiąc mam brać te leki.
Mi kazał już wszystko odstawiać. Jeszcze dwa dni temu brałam 3x1 duphastanu , i sama dla świętego spokoju powiedziałam że będę odstawiać to stopniowo, czyli tydzień 2x1 i kolejny 1x1. Chociaż mi doktor mówił że spokojnie mogę odstawić od razu całość ja zdecydowałam stopniowo. A jeżeli chodzi o luteinę to odstawiłam ok 2 tygodnie temu całkowicie , po wcześniejszym schodzeniu z dawki . -
Wiecie, że ja na starych zaleceniach jakie mam z kliniki jest że odstawienie progesteronów stopniowo począwszy od 10-12 tydzień... mam sporo w domu takich rozpisek z Novum... generalnie po 14 tygodniu łozysko jest odpowiedzialne za produkcje progesteronu...
a np w usa juz w 8-9 zaczynają odstawiać - jesli cykl sztuczny, a jesli transfer na cyklu naturalnym zwykle nic nie dają... jestem tez na kilku forach anglojezycznych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 21:47
2020
2023 -
Ajka wrote:Wiecie, że ja na starych zaleceniach jakie mam z kliniki jest że odstawienie progesteronów stopniowo począwszy od 10-12 tydzień... mam sporo w domu takich rozpisek z Novum... generalnie po 14 tygodniu łozysko jest odpowiedzialne za produkcje progesteronu...
a np w usa juz w 8-9 zaczynają odstawiać - jesli cykl sztuczny, a jesli transfer na cyklu naturalnym zwykle nic nie dają... jestem tez na kilku forach anglojezycznych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 22:01
-
kurczę,wy wszystkie już albo odstawiłyście progesteron albo rozpoczynacie odstawianie - to mam nadzieję, że ta moja doktorowa wie co robi. Ale sama nie będę kombinować, zobaczymy co powie za 3 tygodnie.
Dziś robiłam też TSH i ft4. TSH 1,72 więc w normie, a ft4 minimalnie wyższe niż norma 17,74 (norma do 17). We wtorek mam konsultacje u endo, może coś powie na temat tego podwyższonego wyniku.34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Cer wrote:lilly, zaintrygowałaś mnie tym opisem chust, temat coraz bardziej mnie interesuje. A możesz napisać, bo ja w sumie jestem zielona w temacie, czy na takie nauki chustowania to należy zgłaszać się dopiero wtedy, gdy maluch jest już na świecie - i ćwiczy się na żywym modelu:P, czy można nauczyć się tego jeszcze przed porodem (ćwiczy się z jakąś lalą, czy coś?)?
Dziś już po wizycie,robal pukał się rączką w czoło:P Powiedzcie dziewczyny, czy któraś z was ma jeszcze utrzymywane duże dawki progesteronu? Ja biorę luteinę dopochwową 3x1 i duphaston 2x1,tak mi ustawiła moja doktorka prowadząca, a gin "od usg" z kolei mocno się zjeżyła, jak usłyszała, że jeszcze przez miesiąc mam brać te leki.
A badalas poziom progesteronu?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:08
-
Bona wrote:Dziołszki czy Wasi mężowie / partnerzy chodzą z Wami na wszystkie wizyty ?
Mój tak, nie proszę go, sam chceA ma już 10 letniego syna z pierwszego związku i nie jest podekscytowany, że to pierwsze więc w sumie to miłe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 08:02
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Bona tak biega ze mna na kazda raz tylko na pierwsza nie wszedl do gabinetu a teraz na kazdej jest
Szatanka zobacz filmik o foteliku - kiddy evolution pro 2
Zastanawiam sie nad jego kupnem,ale troche cena odstrasza...szatanka lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰