X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Cer Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie przed kolejną wizytą zrobię progesteron, bo teraz nie robiłam.

Mój mąż chodzi na każdą wizytę,robimy tak od pierwszego in vitro, w poprzednich ciążach byłam zawsze sama, przez co on był trochę jakby obok tematu. Polecam, jeśli macie możliwość chodzenia razem, to warto:)

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Carla Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    To prawda, też nie cierpię NFZ. Nie ma własnego monitora. Moja gin na NFZ nawet nie mierzy tylko patrzy czy żyje :/

Mam porównanie bo to moja druga ciąża. W obu chodzę na NFZ. Wszystko zależy od lekarza i przychodni. Pierwszy masakra ... z perspektywy czasu dziwię się, że dałam radę. Tylko 3 usg ... bez słowa komentarza. Opryskliwy, gburowaty, tylko minimum badań. Kilka razy wyszłam i się popłakałam, ale w połowie ciąży nie chciałam zmieniać na nowego. Fakt ciąża bardziej niż książkowa, zero L4, bóli, krwawień i innych niepokojących rzeczy. Wizyty tylko w godzinach porannych, usg na osobnych wizytach ...Tylko rosnący brzuch. Kilka razy byłam tylko prywatnie wtedy po drugą opinię i dodatkowe usg.
    Przy drugiej ciąży (a nawet chwilę przed) zmieniłam lekarza, też na NFZ, z tym że w prywatnej przychodni. Niebo a ziemia ... przepaść. Młody, miły, sympatyczny lekarz. Usg na każdej wizycie, dociekliwy, komplet badań, kontaktowy. Wizyty po pracy w dogodnych godzinach. Wszystko zależy od lekarza i przychodni.

PattisonBM, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość

Carla
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MWM tez tak mam czasem az tak zaboli ze sykne albo i krzykne z takiego skurczu/klucia...nawet malz czasem sie tym martwi...
    Ginka mowila ze to jelita...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 11:40

mwm, Takmala lubią tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam za odpowiedzi ;) martwiłam się poprostu żeby to nie był pęcherz i jakaś bakteria, mam tez od kilku dni takie lekkie biegunki, zaczęłam brać probiotyk bo już trochę to uciążliwe. I chyba rwa kulszowa mnie dorwała, wczoraj miałam taki ból pośladków ze nie mogłam wstać z łóżka.. Gdyby chociaż to mięśnie pracowały i tyłek po ciąży był lepszy.. 😆

• Takmala Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    MWM tez tak mam czasem az tak zaboli ze sykne albo i krzykne z takiego skurczu/klucia...nawet malz czasem sie tym martwi...
    Ginka mowila ze to jelita...
    Dokładnie to tak nie czuć ze jelita bo boli tam gdzie i macica ale miewam dokładnie tak jak oposalas nie często Ale bywa. Ja sie zorientowałam jedej nocy jak dostałam biegunki i przeszło A juz ryczalam ze cos sie dzieje z macica i na pogotowie chciałam dzwonic :)

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie bóle, czasami przeszywajace wręcz, ale tymi w ogóle się nie martwię.

Mój mąż chodzi ze mną na każdą wizytę i ani on ani ja nie wyobrazamy sobie nawet inaczej. :) On jest bardzo zaangażowany, a przy okazji dowiaduyje się czegoś o fizjologii ciazy, bo sam oczywiście nic nie czyta. No i przy nim ja sama mniej się denerwuję.

PattisonBM lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • aga80 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie
    Dzidzia rośnie no i oficjalnie juz będzie synek 🙂
    Polowkowe 21 grudnia 🙂
    No i ja dalej progesteron besins mam brać 3 tabletki dziennie, lekarz mówił ze wspomaga macice

Andzia86, Endi1990, Stworka, Frufru, Ajka, Bona, lilly., PattisonBM, lipcowka86 lubią tę wiadomość

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czytam o wózkach i doczytałam ze są foteliki samochodowe ktore mozna rozłożyć na płasko czyli taka opcja jest jeszcze zamiast gondoli ale nie wiem czy to dobry pomysł... tak apropo tego wnoszenia ciężkich gondoli ;)

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• Stworka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc, to moja gondola była lżejsza niż fotelik 😁
    Pamiętajmy, że foteliki dobiera się do samochodu - nie każdy fotelik będzie pasował na kanapę naszego samochodu. U nas dało się zamontować tylko maxi cosi peable, w innych lalce leciała głowa i się przyduszala. Fotelik ważył sam 6kg plus dziecko na samym początku było już 10 kg 🙈

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to jak planuje zmienic auto a nie wiem na jakie to o foteliku moge zapomnieć...

PattisonBM lubi tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• szatanka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stworka wrote:
    Szczerze mówiąc, to moja gondola była lżejsza niż fotelik 😁
    Pamiętajmy, że foteliki dobiera się do samochodu - nie każdy fotelik będzie pasował na kanapę naszego samochodu. U nas dało się zamontować tylko maxi cosi peable, w innych lalce leciała głowa i się przyduszala. Fotelik ważył sam 6kg plus dziecko na samym początku było już 10 kg 🙈

Ło jessu, a ja mam zalecenie dźwigać max 12 kg... Slowem trzeba się ekspresem budować :)

Aga, gratuluję wizyty. A coś wiecej lekarz powiedział,w jaki sposób wspomaga macicę? Bo o ile taki besins dopochwowo, to jeszcze spoko jest, bo krąży tam na dole, to te przyjmowane doustnie z kolei obciążają wątrobę, która musi wszystko zmetabolizować. Tak że coś za coś. Mój lekarz jest antylekowy i w sumie ja go sobie za to chwalę, bo sama mam już dość tej calej chemii, którą przyjmuję od lat. Ale jak są wyraźne zalecenia, to wiadomo - trzeba brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:36

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ło jessu, a ja mam zalecenie dźwigać max 12 kg... Slowem trzeba się ekspresem budować :)

Aga, gratuluję wizyty. A coś wiecej lekarz powiedział,w jaki sposób wspomaga macicę? Bo o ile taki besins dopochwowo, to jeszcze spoko jest, bo krąży tam na dole, to te przyjmowane doustnie z kolei obciążają wątrobę, która musi wszystko zmetabolizować. Tak że coś za coś. Mój lekarz jest antylekowy i w sumie ja go sobie za to chwalę, bo sama mam już dość tej calej chemii, którą przyjmuję od lat. Ale jak są wyraźne zalecenia, to wiadomo - trzeba brać.

Synek koleżanki - rok i 9 miesięcy... juz waży więcej niż te 12kg i jak najbardziej jeszcze ciągle chce na rączki... także ten... prędzej czy później będziesz mieć problem

2020 :)
    2023 :)
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizyty chodzę sama bo mąż za granicą ale bardzo by chciał chodzić ze mną, zawsze pisze po wizycie jak tam bo martwi się czy wszystko jest ok.
    Kłucie i ciągnięcie na dole podbrzusza dziś bardzo odczuwam, chwilami mocniej zaboli. Zauważyłam że tak mam jak więcej chodzę czy coś robię.

iv09sg18eb4gszsc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Synek koleżanki - rok i 9 miesięcy... juz waży więcej niż te 12kg i jak najbardziej jeszcze ciągle chce na rączki... także ten... prędzej czy później będziesz mieć problem

Branie na ręce to jednak coś innego niż wchodzenie z ciężarem po schodach, ale i tak pewnie już dokumentnie mi ta przepuklina wyjdzie. :/

klz9bd3m9oljt4xc.png

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:

U mojej Kolezanki syn 7tyg...waga 7055...urodzeniowa 4800...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    29.06.2019 🤵👰
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Branie na ręce to jednak coś innego niż wchodzenie z ciężarem po schodach, ale i tak pewnie już dokumentnie mi ta przepuklina wyjdzie. :/

Szatanka - mam dwie przepukliny ledzwiowe, daje rade 😊 póki synek jeszcze nie chodził nosiłam go na plecach, dużo lepiej działało to dla mojego kręgosłupa, nauczyłam się poprawnie podnosić, schylac, wstawać i jakoś daje rade. Wiadomo, szału nie ma, ale przynajmniej nie boli 😊

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stworka wrote:
    Szatanka - mam dwie przepukliny ledzwiowe, daje rade 😊 póki synek jeszcze nie chodził nosiłam go na plecach, dużo lepiej działało to dla mojego kręgosłupa, nauczyłam się poprawnie podnosić, schylac, wstawać i jakoś daje rade. Wiadomo, szału nie ma, ale przynajmniej nie boli 😊

O, to może i ja się nauczę.:) Moja, pachwinow, jest na razie malutka (o wrotach 9 mm), i nic nie boli, no ale staram się nie dźwigać odkąd o niej wiem.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• aga80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:

Lekarz o besins powiedział przy okazji rozmowy o moich zeszłotygodniowych bólach brzucha - że dlatego mimo że już prawie 19 tc mam dalej przyjmować, żeby te okresowe bóle które mogą powodować skracanie się szyjki macicy ograniczyć
    dlatego też nospe w razie co kazał brać, brałam nie ze względu na sam ból - bo to da się przeżyć nie jest jakiś mega mocny ale właśnie żeby w wyniku skurczy się szyjka nie skracała
    na szczęście od ponad tygodnia ból przeszedł i jest ok :)

a i rozmawiałam jeszcze bo ostatnio mam większe upławy ale powiedzial że dopóki nie ma pieczenia czy swędzenia to nie należy się przejmować :)

szatanka lubi tę wiadomość

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ktoś wizytuje u swojego gina czy tylko mnie ten zaszczyt przy poniedziałku kopnął?:)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Jutro ktoś wizytuje u swojego gina czy tylko mnie ten zaszczyt przy poniedziałku kopnął?:)
    Ja też jutro mam wizytę 😊 szczerze mówiąc to już się stęskniłam za maluszkiem. Nie czuję go jeszcze to chociaż będę mogła zobaczyć 😊

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ