MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak juz czujecie to jaka date ruchow podajecie? Ta gdy czujecie juz czesto czy ta jak jestescie pewne ze to ruchy?
U mnie nadal nic...ani brzuszek ani ruchy... troszke sie martwie...
A w kwestii wozkowej co sadzicie o kupnie uzywanego?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:08
-
PattisonBM wrote:A w kwestii wozkowej co sadzicie o kupnie uzywanego?
i wcale się z tym nie kryję. Wolę te pieniądze wydać na coś innego później. Generalnie nie mam parcia na nówki.
Szczególnie że potrzebuję 2 wózki, bo jeden dla mnie na codzień a drugi do rodziców, bo mieszkają za miastem 100km ode mnie, a że często tam bywam i nie planuje wozić ciągle tam swojego, tylko kupić inny. Jednak trochę rzeczy na wyjazdy potrzeba i szkoda mi miejsca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 08:41
PattisonBM, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
I ja planuje kupić używana gondole, wózek po synku sprzedalismy na szczęście. Po przygodach wozkowych z pierwszym synem nie zamierzam znowu utopić ponad 1700 zł jeżeli znowu trafi mi się antywozkowe dziecko 😊
Frufru, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
PattisonBM wrote:Jak juz czujecie to jaka date ruchow podajecie? Ta gdy czujecie juz czesto czy ta jak jestescie pewne ze to ruchy?
A w kwestii wozkowej co sadzicie o kupnie uzywanego?
Spokojnie jeszcze duzo czasu ,wyskoczy brzuszek I pojawia sie wyrazne kopniakiu mnie juz 19+0 tydz a czuje tylko CZASAMI jak Mala sie przekreca. Syn juz wyraznie kopal od 18tyg
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
To uspokoilyscie mnie troche w kwestii tych uzywek wozkowych...bo ciut mam obawy co do mozliwosci uprania calej materialowej warstwy wozka...czy da sie tak wszystko zdjac i uprac...ale teraz ciut spokojniej podchodze...dzieki...
Kira dziekuje tez za pocieszenie z wudocznoscia ciazymam juz 3kg na plusie a nadal nic...🤰
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
A propo ruchów ost wypilam szklankę zimnej wody i jak usiadłam to poczułam w podbrzusza takie 3 dotknięcia, więc myślę, że to już było TO.
Ajka, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
ja wam powiem że w temacie wózków się nie spinam. Młodego od kiedy się urodził nosilam na rękach bo jak wsadzalam do wózka to jakby w ogniu lądował. U mnie okazały się zmarnowane pieniądze. Miał 4 mies. jak go na leżąco do spacerówki wsadzilam i co? to samo... także ja się poddaje i kupię coś byle lekkie i składane w kostke;)
Frufru lubi tę wiadomość
-
PattisonBM wrote:Jak juz czujecie to jaka date ruchow podajecie? Ta gdy czujecie juz czesto czy ta jak jestescie pewne ze to ruchy?
A w kwestii wozkowej co sadzicie o kupnie uzywanego?
Z ruchami to ja mimo ze prawie 19 tc to tez tylko czasami i to jak sie skupię to mi tam maly bulgocze, nawet nie wiem od kiedy sie zaczelo bo na początku uwagi na bulgoty nie zwracalam tylko czekalam na kopniaki jakies 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 10:07
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Dziewczyny, a ja chciałam jeszcze raz poruszyć temat łóżeczka dostawnego. Czy to ma sens czy nie? 🤯 Moja koleżanka mówi, że na śpiocha karmi na leżąco i jest super ale i tak trzeba wstać po karmieniu przecież żeby się odbiło. Czy któraś ma tu doświadczenie? Bo ja już głupieje czy kupić jedno łóżeczko na dłużej czy bawić się w dostawki na chwile i potem zmieniać 😳
-
PattisonBM wrote:To uspokoilyscie mnie troche w kwestii tych uzywek wozkowych...bo ciut mam obawy co do mozliwosci uprania calej materialowej warstwy wozka...czy da sie tak wszystko zdjac i uprac...ale teraz ciut spokojniej podchodze...dzieki...
Kira dziekuje tez za pocieszenie z wudocznoscia ciazymam juz 3kg na plusie a nadal nic...🤰
Tak spokojnie, u mnie wieczorem czasami mi się wydaje ze już taka ciąża a rano prawie nic. A wagowo dziś wstałam i plus 4kg 🙈
Najlepsze jest to ze całość przybrałam w ostatnie 4 tygodnie bo wcześniej nic.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Aa i jeszcze jedno - brzucha niby nie ma ale rozrasta się macica bo w żadne szorty swoje nie wejdę, nawet takie jeansowe co były luźne nie dopne. Wiec może u Ciebie tez tak jest ze bardziej w boki.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Tak spokojnie, u mnie wieczorem czasami mi się wydaje ze już taka ciąża a rano prawie nic. A wagowo dziś wstałam i plus 4kg 🙈
Najlepsze jest to ze całość przybrałam w ostatnie 4 tygodnie bo wcześniej nic.
A u mnie waga teraz stoi od kilku tygodni i nadal jest 3,5-4 kg na plusie... w ogóle z tą moją wagą tak dziwnie... jakies 2 tygodnie po teście ciażowym nagle okazało się ze 2kg na plusie - i nie mam pojecia z czego te kg bo zdecydowanie nie z jedzenia, potem około 11 tygodnia z dnia na dzień znów prawie 2 kg na plusie... i teraz wciaż tyle samo...2020
2023 -
Karolllla wrote:Dziewczyny, a ja chciałam jeszcze raz poruszyć temat łóżeczka dostawnego. Czy to ma sens czy nie? 🤯 Moja koleżanka mówi, że na śpiocha karmi na leżąco i jest super ale i tak trzeba wstać po karmieniu przecież żeby się odbiło. Czy któraś ma tu doświadczenie? Bo ja już głupieje czy kupić jedno łóżeczko na dłużej czy bawić się w dostawki na chwile i potem zmieniać 😳
A ja marze o kołysce... i chyba kompromisowo coś takiego będzie... tylko jakies uzywane...
https://www.smyk.com/p/babybjrn-harmony-kolyska-i5801677
wczesniej jak tylko teoretycznie marzyłam o ciąży chciałam coś takiego:
https://pomyslowirodzice.pl/place/memola
A już ostatnie z moich marzeń to fotel pływajacy do karmienia...
łatwo tak marzyc jak człowiek nie jest nawet w ciąży... ale jak przychodzi co do czego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 11:30
2020
2023 -
Ja się cieszę, że dałam się namówić na fotel, bo uważałam, że nie da rady go wcisnąć nigdzie, ale teraz jak siadam żeby kręgosłup odpoczął, to jestem mega zadowolona. Będzie gdzie karmić później
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Frufru jaki macie fotel?? Ja się zastanawiam, bardzo bym chciała, ale mamy małe mieszkanie
obawiam się, że bym je zagracila...
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ja mam obiecaną kołyskę drewnianą od koleżanki, i myślę, że na początek będzie służyć zamiast łóżeczka. Bo co, jeśli dziecko będzie antyłóżkowe? Kołyska będzie fajnym sprawdzianem, do tego podarowała, także nie będę wydawać kasy na łóżeczko.
Chociaż, to opcja na teraz, a co przyjdzie z czasem to zobaczymy