WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Bebetto Bresso.

Mąż chodzi ze mną na prawie każda wizytę- w miarę możliwości. Po otwarciu własnej produkcji nie zawsze jest to możliwe.

szatanka lubi tę wiadomość

• Bona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam bo myślałam że to tylko mój tak chce na każdą chodzić co mnie bardzo cieszy . Przedwczoraj jak byliśmy na wizycie to dwie Panie w ciąży wchodziły bez mężów. Oni czekali przed gabinetem. I dało mi to do myślenia. To nasze pierwsze dziecko i mój narzeczony jest mocno przejęty na każdej wizycie :) na ostatniej pytał lekarza czy dzidzia ma wystarczająco miejsca :) i czy jest odpowiednia ilość wód płodowych hihi

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Dziołszki czy Wasi mężowie / partnerzy chodzą z Wami na wszystkie wizyty ?
    Na te najważniejsze. Był 2 razy teraz idzie na połówkowe. Wizyty są w trakcie pracy jego i musi się zwolnić.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Pytałam bo myślałam że to tylko mój tak chce na każdą chodzić co mnie bardzo cieszy . Przedwczoraj jak byliśmy na wizycie to dwie Panie w ciąży wchodziły bez mężów. Oni czekali przed gabinetem. I dało mi to do myślenia. To nasze pierwsze dziecko i mój narzeczony jest mocno przejęty na każdej wizycie :) na ostatniej pytał lekarza czy dzidzia ma wystarczająco miejsca :) i czy jest odpowiednia ilość wód płodowych hihi

A mój różnie... ostatnio często wyjeżdżał służbowo... i w sumie wtedy wypadały wszystkie najważniejsze wizyty... Był 2 razy był, bardzo USG przeżył... :)

Ja czasem wolę iść sama, zwłaszcza jak wizyta jest bo mam atak paniki i ide do kogokolwiek :)

2020 :)
    2023 :)
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi podoba się wózek anex Sport. Mieszkam na wsi. I podobno dobrze sobie radzi w lesie i na piaszczystym terenie. Obok domu nie mam nawet chodnika.
    Progesteron odstawiony ok 16 tc. Teraz mam tą luteinę po tych skurczach ale nie biorę jak nie boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 10:34

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż tez na wszystkie chodzi, ale powiem Wam ze daje mi trochę spokoju i mniej głupich myśli po głowie chodzi, on tyle nie czytał o chorobach, poronieniach itd. I zawsze wizyty go cieszą, nie odczuwa strachu. Nawet na serduszkowej powiedział, ze pojechał obejrzeć serduszko, mysle ze nie zdawał sobie sprawy jak wiele par tego nie doświadczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już mam odstawiony i chyba od 15-16 tygodnia. Czytałam ostatnio w książce o rodzajach łożyska, podobno te które są nisko podczas podnoszenia powodują krwawienia, niegroźne zazwycza, ale wiadomo krew to krew.. :) cześć z Was chyba ma ten problem, wiec nie panikujcie gdyby tak się zadziało, to chyba dobry objaw :)

• aga80 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż chodzi tylko na moje wyraźne życzenie głośno wyartykulowane 😀 a tak na codzień jest tata w poczekalni ale jak tak woli to sie nie upieram 🙂

Wozkow jeszcze nie oglądam najpierw do sklepu sie wybiorę bo my 4 piętro bez windy i samochod zwykly mały hatchback także będzie wyzwanie i moze nam sprzedawca cos doradzi 😀

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był tylko na prenatalnych i będzie na połówkowych. W sumie jakoś nie chcę go ciągać, zwłaszcza że zazwyczaj 80% czasu gadam z lekarzem o lekach ;) może później będę go zabierać, zobaczymy.

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o wozki

Ja mam windę, klatka szeroka, w mieszkaniu starczy miejsca na wózek, a jak nawet ne to na klatce, obok wszędzie chodniki i ścieżki porządne - nawet w lesie w okolicy... mamy teraz sedana z dużym bagaznikiem, więc musi tylko przez otwór się zmieścić po złożeniu... innych wymagań chyba nie ma... chociaz nie jedno jest patrzyłam w sklepie przy okazji raz i sporo tych wózków miało strasznie nisko gondole... atak rwy kulszowej murowany, jak bede się schylac do takiego wózka... więc musi być jakiś normalny, anie dla krasnoludków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 10:23

2020 :)
    2023 :)
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma bugaboo cameleon. I do miasta idealny, bardzo zwinny.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj był tylko raz na USG wlasnie na ostatnim żeby poznać córke a tak nie widzę potrzeby żeby chodził ze mna i on chyba tez nie chociaż to tez nasze pierwsze :)

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z bugaboo bardzo podoba sie donkey to na dwa bobaski jest. Bo chcemy dziecko jedno po drugim ( zacząć starania jak to będzie miało z 9-11 miesiecy) ale co wyjdzie z naszych planow to życie zweryfikuje jak zawsze wiec nie wiem czy jest sens taki wielki wózek kupować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 10:43

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• Stworka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chodzi na każdą wizytę, jak lądowalam w szpitalu w pierwszej ciąży czy w drugiej też był że mną. Przy porodzie syna też był 😊 chodził też że mną na szkole rodzenia 😊on buduje swoją więź z dzieckiem, ja się czuję bezpieczniej 😊

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy dokuczają Wam kłucia w podbrzuszu? Mówiłam lekarce na NFZ o tym ze mam takie uczucie ciągnięcia, kłucie przy naciskaniu, zmianie pozycji itd to powiedziała tylko ze macica rośnie i brać nospe, ale średnio mnie uspokoiła. Mocz jest ok wiec to raczej nie bakterie.. trochę się zaczynam martwić

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście to jest mocniejsze niż miałam do tej pory, dlatego mnie trochę dziwi..

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Mi podoba się wózek anex Sport. Mieszkam na wsi. I podobno dobrze sobie radzi w lesie i na piaszczystym terenie. Obok domu nie mam nawet chodnika.
    Progesteron odstawiony ok 16 tc. Teraz mam tą luteinę po tych skurczach ale nie biorę jak nie boli.
    Szwagierka ma i bardzo mi nie polecała, dziecko jej się zsuwa nieustannie w spacerówce, powiedziała że by mi dała dla młodej bo mój się rozsypał ale najzwyczajniej w świecie jest niewygodny i niepraktyczny. Chcesz mogę dopytać o więcej.

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny,czy dokuczają Wam kłucia w podbrzuszu? Mówiłam lekarce na NFZ o tym ze mam takie uczucie ciągnięcia, kłucie przy naciskaniu, zmianie pozycji itd to powiedziała tylko ze macica rośnie i brać nospe, ale średnio mnie uspokoiła. Mocz jest ok wiec to raczej nie bakterie.. trochę się zaczynam martwić
    Mam, na tym etapie to normalne, macica równie i może pobolewac 😊

mwm lubi tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stworka wrote:
    Mam, na tym etapie to normalne, macica równie i może pobolewac 😊
    Dziękuje :) te kłucia mnie trochę martwią bo to i podbrzusze i pochwa, no ale widocznie tak ma być :)

• Takmala Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miewam takie :) ale tez np dzisiaj bardzo dokuczliwe miałam właśnie kłucia Ale juz sie nauczylam ze to jelita (po jednej rewolucji ) wzdecia zaparcia itp tez mogą wlasnie Tak mylić i boleć

mwm lubi tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ