MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A propo heparyny, to ja biorę neoparin i na miesiąc wychodzi ok 9 zł więc wg mnie koszt żaden. Ale wiem, że są droższe, więc dobrze, że mi wypadło na to.
-
Frufru wrote:A propo heparyny, to ja biorę neoparin i na miesiąc wychodzi ok 9 zł więc wg mnie koszt żaden. Ale wiem, że są droższe, więc dobrze, że mi wypadło na to.
bo masz refundacje, a przy zaspole antyfosfolipidowym należy dopiero po 3 stratach wczesnych, albo po 1 stracie późnej (jeżeli dziecko nie miało wad genetycnych) - kryterium kliniczne - komentarz mojego lekarza "nie chce sie pani kwalifikowac do refundacji, prawda? Dlatego w tej ciązy clexan bez refundacji"
Przy trombofiliach wrodzonych nie ma takich obostrzeń2020
2023 -
Juz o kase nie chodzi jak ma pomóc to kasę znajdę... tylko nie chce chodzić od lekarza do lekarza zbywana dlatego podpytuje Lilly pierwsza przyszla mi do głowy bo tez Poznań i mam wizytę u jej lekarza prowadzącego. Napisalam mu maila ale nie wiem czy odpisuje bo juz tydzień temu pappe mu wyslalam jak prosił i cisza
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
To jestem w szoku, bo ja nie mam nic z tych rzeczy i mam refundację...
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:08
-
Takmala wrote:Lilly a mam jeszcze jedno pytanko pisalas jaki zestaw lekow bierzesz a powiedz mi przepisał Ci je ginekolog czy inny lekarz? Ja do Gozdziewicza mam dopiero termin na 16 stycznia i nie wiem co robić do kogo isc w pierwszej kolejnosci w ziązku z tymi mutacjami PAI-1 4G i MTHFR
Multiwitaminy, DHEA i witaminę D kupuje sama a heparyna, acard i luteina od Goździewicza. Wypisał sam bez żadnego problemu ze względu na moją historię i wyniki badań. Teraz nawet kazał badać anty xa żeby sprawdzić czy dawka nadal ok a acard zwiększył do 150. Czuje się z nim naprawdę bezpiecznie, ufam ze monitoruje jak należy. Co prawda to on wystraszył się tego mojego jajnika ale lepiej w sumie może w ta stronę plus on nie jest ginekologiem onkologiem a właśnie specjalista ciążowym mam wrażenie.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
A to będzie dopiero pierwsza wizyta?
Jak jesteś stała pacjentka to odpisuje zazwyczaj tego samego dnia, jest bardzo skrupulatny. Może spróbuj zadzwonić na recepcje poprosić o wcześniejszy termin?
Myśle też ze lekarze mogą być spokojni ze względu na to ze było 1 poronienie i to ze względu na genetykę a ta ciąża super się rozwija. U mnie już wiadomo było przed zajściem ze będę na zestawie i tylko jak wyszedł pozytywny test to napisałam maila i od razu dostałam receptę. U Ciebie troszkę inna historia jest. Na razie zachowaj spokójjak nie uda się u niego to spróbuj hematologa jak Ajka radzi, jest większa szansa ze się przejmie niż inni ginekolodzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 15:52
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:A to będzie dopiero pierwsza wizyta?
Jak jesteś stała pacjentka to odpisuje zazwyczaj tego samego dnia, jest bardzo skrupulatny. Może spróbuj zadzwonić na recepcje poprosić o wcześniejszy termin?
Myśle też ze lekarze mogą być spokojni ze względu na to ze było 1 poronienie i to ze względu na genetykę a ta ciąża super się rozwija. U mnie już wiadomo było przed zajściem ze będę na zestawie i tylko jak wyszedł pozytywny test to napisałam maila i od razu dostałam receptę. U Ciebie troszkę inna historia jest. Na razie zachowaj spokójjak nie uda się u niego to spróbuj hematologa jak Ajka radzi, jest większa szansa ze się przejmie niż inni ginekolodzy.
Lat 36
Hashimoto
Andzia86 wrote:Ajka ja dostaje refundowane leki mimo że nie mam jeszcze wyników badań. Byłam u hematologa na nfz i mi dała a przy okazji zleciła pełna diagnostykę.
A jakie masz wskazanie... moze do hematologa pójdę i jakos wyłudzę... tylko według przepisów nfz mi sie rzeczywiscie nie nalezy refundacja (sprawdzałam)... musiałabym miec zakrzep, zator albo powtarzające się straty ciąż... no a ja po jednej zrobilam juz diagnostykę...2020
2023 -
Takmala wrote:Byłam u niego na prenatalnych i sie od razu umowilam na 16.01. A powiedz mi na jakiego maila pisalas może ja durna i na zły pisze... on mówił że ten przychodni i dopisać w tytule że to do niego
Na dobry piszesztylko jak na prenatalnych było ok to pewnie dlatego. On tylko przypadki pilne i zagrożone kojarzy z nazwiska i odpisuje teraz bo jest na wakacjach.
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:Na dobry piszesz
tylko jak na prenatalnych było ok to pewnie dlatego. On tylko przypadki pilne i zagrożone kojarzy z nazwiska i odpisuje teraz bo jest na wakacjach.
ale jestem spokojniejsza że na dobry pisze i jak wroci to zobaczy te moje winiki
Dzięki:)
Lat 36
Hashimoto
.
-
Andzia86 wrote:Miałam 2 straty i leczylam się w klinice niepłodności przygotowywalismy się do invitro i taki psikus że się nam udało na cyklu stymulowanym ale jednak i po pozytywnej becie lekarz odrazu dał Neoparin i skierowanie do hematologa. Trafiłam do młodej babki i mi wypisuje recepty refundowane. Wskazanie według mojego ginekologa to poronienia
Ale masz farta - bo masz jeszcze mniejsze wskazania niż ja... a ta hematolog nie jest przypadkiem z Wawy?2020
2023 -
.
-
Dziewczyny, dzięki za te info o wózkach, już trochę więcej wiem no i widzę, że faktycznie bez gondoli się nie obejdzie. Czyli na spacerki do parku grzeczniutko w gondoli
No ale jakbym chciała szybko podskoczyć z dzieckiem do sklepu, to ta gondola przecież nie zmieści mi się razem z podwoziem do bagażnika (mam w sumie suva, ale z małym bagażnikiem), a w kabinie pewnie nie można wozić, bo tam będzie dziecko i nie może nic latać luzem. To wtedy taki wózek 3w1 i tak się przyda, czy źle rozumuję?
Z tym chustonoszeniem też muszę się zorientować, czy może jakieś szkolenia są. A tak w ogóle, to nawet jeszcze się nie umówiłam do szkoły rodzenia
A propos jeszcze wczorajszej wizyty, mój gin w zasadzie mi powiedział, żebym odstawiła też kwas foliowy (ja biorę folian), a jak usłyszał, że biorę też DHA, to i to kazał odstawić mówiąc: jak najmniej chemii. Tylko acard mi w sumie zostawił. No ale ja DHA nie odstawię, bo się boję - za mało jem w ogóle, a ryb to już w szczególności. Ale z tym kwasem foliowym to się waham - potrzebny on nam w ogóle jeszcze?