MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi sie podobaaa ale mojemu znowu nie 🤣
A jesli chodzi o zdrobnienia to jak nie bedzie to nawet lepiej bo zdrobnień nie lubimyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 20:55
Hortensja lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Ja to mojemu tyłek zawracalam juz od roku zeby wybrać imie dla dziewczynki bo wiedziałam ze będzie problem😅
lilly., Hortensja lubią tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
Właśnie zdrobnienia tez mocno przerobiłam bo czasami imię ładne a zdrobnienie średnio albo na odwrót
Przy Leo bardziej mi sie podobają:
Leo: Leoś, Lulek, Luluś
Oliver: Oli, Olo, OluśWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 21:08
Takmala, Hortensja lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Frufru wrote:Jestem po wizycie. Wymuszone usg bo lekarz powiedział, że teraz nie ma potrzeby robić... Ale zrobił na szybko, tyle żebym zobaczyła że jest ok. Dziecko się ruszało, serduszko bije. Tyle mi wystarczy. O płci nie było mowy, więc dopiero na święta się dowiem. Muszę teraz prenatalne ogarnąć.
Przynajmniej jestem spokojna...
Ja też po wizycie. No ale mój lekarz mi USG nie zrobił i już. Z tego samego powodu. Mówi, że nikt tak do końca jeszcze nie wie, jak te ultradźwięki wpływają na dziecko. No i dupa. Następną wizytę mam dopiero 19 grudnia, ale wtedy też mi nie zrobi, bo 27 grudnia mamy z kolei połówkowe. No i tak będę 2 miesiące bez zaglądania do malucha.
Za to zbadał mi szyjkę i położenie dna macicy i mowi, że jest wszystko w jak najlepszym porządku. Morfologie mam dobrą, więc nie muszę suplementować żelaza, co bardzo mnie cieszy. Aa, no i kazał mi odstawić ten jod, bo się zupełnie z tą endokrynolog nie zgadza. Tak że chyba będę miała na zbyciu niemal 2 całe opakowania jodidu, jak cośm ale przyznam, że już sama zdurnialam w kwestii tej tarczycy i nie wiem, kogo mam słuchać. Dodam, że mój gin ma specjalizację endokrynologiczną. Chyba się przejdę jeszcze do kogoś trzeciego.Frufru lubi tę wiadomość
-
Szatanka, ja też teraz 19 wizytę mam
czyli czekamy razem. Nie wiem jeszcze kiedy będę mieć polowkowe, dopiero będę jutro dzwonić.
Ale zdziwił mnie tym, że nie chciał robić, ale chyba wyglądała na zdesperowaną... Ale musiałam zobaczyć że jest ok...
Też sprawdzał szyjke i mówił, że jest ok wszystko. Cos mówił o 4 mm, albo cm... Nawet nie wiem heheszatanka lubi tę wiadomość
-
Frufru wrote:Szatanka, ja też teraz 19 wizytę mam
czyli czekamy razem. Nie wiem jeszcze kiedy będę mieć polowkowe, dopiero będę jutro dzwonić.
Ale zdziwił mnie tym, że nie chciał robić, ale chyba wyglądała na zdesperowaną... Ale musiałam zobaczyć że jest ok...
Też sprawdzał szyjke i mówił, że jest ok wszystko. Cos mówił o 4 mm, albo cm... Nawet nie wiem hehe
Chyba 4 cma jak badał? Bo mój paluchami. Ale o długości nic nie wspomniał, tylko że jest wszystko w porządku. Wszystko trzeba wyciągać z tego mojego gina...
-
szatanka wrote:Chyba 4 cm
a jak badał? Bo mój paluchami. Ale o długości nic nie wspomniał, tylko że jest wszystko w porządku. Wszystko trzeba wyciągać z tego mojego gina...
Mi jak zdaba reką to mówi - twarda, długa wszystko ok. A jak usg dopochwowe to mówi ponad 4 cm - pieknie zamknieta...2020
2023 -
Mi tez tylko badala palcami i usg przez powłoki brzuszne. zrobila by usg przez pochwe Ale był ze mna tatuś małej zeby poznać wiec powiedziała ze następnym razem zobaczy dokładniej szyjke
Lat 36
Hashimoto
No u mnie nie bylo USG, więc jeszcze ani razu nie usłyszałam, jak mam długą szyjkę...
Dziewczyny, zaczęłam oglądać wózki i jestem totalnie zakręcona. Za duży wybór! To chyba będzie jedna z najtrudniejszych decyzji. Wszystko sobie poczytam, ale jedną rzecz mi powiedzcie: skoro nasze dzieci urodzą się w maju, to jak długo bedziemy korzystać z gondoli? Czy w ogole warto w to inwestować? Wiem, że są takie wózki, że się nakłada fitelik na stelaż i wtedy można stelaż zostawić w aucie, a dziecko zabrać w tym foteliku do domu. Mnie taka opcja by najbardziej odpowiadala, bo mieszkam na drugim bez windy, a nie mogę za bardzo dźwigać. Ale jak to wygląda w praktyce? Wyobrażam sobie, że i tak muszę mieć spacerowkę, ale od jakiego momentu? A to rozwiazanie z fotelikiem zastąpi gondolę? PomóżcieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 22:29
-
szatanka wrote:No u mnie nie bylo USG, więc jeszcze ani razu nie usłyszałam, jak mam długą szyjkę...
Dziewczyny, zaczęłam oglądać wózki i jestem totalnie zakręcona. Za duży wybór! To chyba będzie jedna z najtrudniejszych decyzji. Wszystko sobie poczytam, ale jedną rzecz mi powiedzcie: skoro nasze dzieci urodzą się w maju, to jak długo bedziemy korzystać z gondoli? Czy w ogole warto w to inwestować? Wiem, że są takie wózki, że się nakłada fitelik na stelaż i wtedy można stelaż zostawić w aucie, a dziecko zabrać w tym foteliku do domu. Mnie taka opcja by najbardziej odpowiadala, bo mieszkam na drugim bez windy, a nie mogę za bardzo dźwigać. Ale jak to wygląda w praktyce? Wyobrażam sobie, że i tak muszę mieć spacerowkę, ale od jakiego momentu? A to rozwiazanie z fotelikiem zastąpi gondolę? Pomóżcie
Tez się nad tym zastanawiałam ale trochę poczytałam i dziecko nie może leżeć w pozycji zgiętej przynajmniej do pol roku dłużej niż 2h. Wiec jeżeli planujesz spacery, obiad coś z dzieckiem to gondola niestety musi być. Wpisz w Google „do kiedy gondola” albo „od kiedy spacerówka”.Jeheria lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
szatanka wrote:Hmmm, myślałam, że na pierwszej stronie są te wózki, które polecacie, a tymczasem nie mogę znaleźć...🤔
Są wpisane przy wyprawce marki wózków3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
szatanka wrote:Wiem, że są takie wózki, że się nakłada fitelik na stelaż i wtedy można stelaż zostawić w aucie, a dziecko zabrać w tym foteliku do domu. Mnie taka opcja by najbardziej odpowiadala, bo mieszkam na drugim bez windy, a nie mogę za bardzo dźwigać. Ale jak to wygląda w praktyce? Wyobrażam sobie, że i tak muszę mieć spacerowkę, ale od jakiego momentu? A to rozwiazanie z fotelikiem zastąpi gondolę? Pomóżcie
Lat 36
Hashimoto
Szatanka spoko mam ten sam problem, u mnie musi być lekki i jak najwygodniej „składalny” bo do składania praktycznie jedną ręką wygrywa Muuvo póki co, zobacz sobie, a wczoraj odkryliśmy jeszcze lżejszy Adamex. Ogólnie jest tego od cholery i trzeba w sklepie rozmawiać jakie masz potrzeby. Ja też drugie piętro bez windy plus duży pies, jedno i drugie będę chciała ładować do auta i jeździć na spacery więc to wszystko musi się sprawnie składać, montować itd. 🤯
-
Ajka wrote:Mi jak zdaba reką to mówi - twarda, długa wszystko ok. A jak usg dopochwowe to mówi ponad 4 cm - pieknie zamknieta...
Ja cały czas myślę o wózku, bo będę go sama wnosić i znosić w bloku więc musi być mega wygodny i lekki... -
Ajka jak szybko przeszło Ci po Monuralu? No i bralas jakieś probiotyki dopochwowo osolonowo? Boję się zaraz grzybica mi się rozwinie zwłaszcza że biorę jeszcze rovamecyne na tokso.
Co do wózków. Gondola starcza mniej więcej do jesieni, spacerówki, nawet te rozkładane na płasko, nie za polecane dla noworodka. Pamiętajmy, że dziecka, póki samodzielnie nie usiądzie, nie powinno się w żaden sposób pionizowac - dzieci rodzą się z całkowita kifoza kręgosłupa, jego mięśnie nie są gotowe na to by utrzymać nieproporcjonalnie duża głowę.
Foteliki są tylko do przewożenia dzieci. W tym temacie stanowisko fizjoterapeuta jest jasne - nie spaceruje y z dzieckiem w foteliku 😉Jeheria lubi tę wiadomość