MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas bedzie Weronika... ani dla mnie, ani dla małza nie był to pierwszy wybór... ale jakoś tak malż stwierdził, ze pasuje do nazwiska i powiedział tak do mojego brzucha i jakoś zostało i chyba zostanie... bo nam się coraz bardziej zaczelo podobać
szczególnie znaczenie tego imienia:
niosąca zwycięstwoBona, Hortensja, lilly. lubią tę wiadomość
2020
2023 -
My tez mamy problem z imieniem...
U mnie najpierw Maksymilian to krytyka ze za dlugie...teraz mam na tapecie Mateusz to tez cos kreci maz nosem,ale sam nie umie jeszcze dac jakiejs propozycji...
Jak tam wizyty Dziewczynki?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
U nas od samego początku byky imiona wybrane. Zostaje Jeremi - Bóg podnosi z upadku co po stracie dla nasz jest bardzo znaczące 😉
Hortensja lubi tę wiadomość
-
Ja się zastanawiałam nad Helenką po babci, mąż teraz zaproponował Tośkę, Antoninę, podoba mi się w miarę też imię córki kolegi z pracy-Michalina...
ahhh sama nie wiem, może po połówkowych coś mnie najdzie:)Takmala, Ajka, Hortensja lubią tę wiadomość
-
Mi sie bardzo podoba Helena ale mojemu nieee
i by po prababci bylo A tu nie
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Endi1990 wrote:Ja się zastanawiałam nad Helenką po babci, mąż teraz zaproponował Tośkę, Antoninę, podoba mi się w miarę też imię córki kolegi z pracy-Michalina...
ahhh sama nie wiem, może po połówkowych coś mnie najdzie:)
Też miałam te imiona na liście, ale m. nie ...2020
2023 -
Ajka wrote:A jak to się zdrabnia?
Podają Remik ale pewnie w praniu wyjdzie coś naszego 😉 Starszy syn mówi Jemi.
W ostateczności na drugie będzie Julián więc zawsze możemy mówić Dżej Dżej 😁Hortensja lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Troszkę zapuściłam się w przeglądaniu forum,ale może zdołam nadrobić;P
Imiona - ciężki orzech do zgryzienia. Mi podoba się Wojtek i Natalia,to byłby taki pierwszy wybór w zależności co tam mi się w brzuchu gnieździ. Ale w sumie tak na poważnie o tym z małżem jeszcze nie rozmawialiśmy, więc kwestia pozostaje bardzo otwarta. 19 grudnia mam mieć połówkowe, liczę na to że już powiedzą coś konkretnego co do płci, więc od tego momentu zaczniemy się intensywnie zastanawiać. Jutro wizyta kontrolna, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.Hortensja lubi tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Jestem po wizycie. Wymuszone usg bo lekarz powiedział, że teraz nie ma potrzeby robić... Ale zrobił na szybko, tyle żebym zobaczyła że jest ok. Dziecko się ruszało, serduszko bije. Tyle mi wystarczy. O płci nie było mowy, więc dopiero na święta się dowiem. Muszę teraz prenatalne ogarnąć.
Przynajmniej jestem spokojna...Bona, aga80, Ajka, Andzia86, Hortensja, sayuri, lilly., Niki2803, szatanka, Jeheria, Endi1990, Karolllla, PattisonBM, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
To chyba nie te czasy juz tyle imion było różnych ze chyba w przedszkolach itp juz nie zwracaja uwagi. Z reszta sama mam imie niepolskie chyba jedyna w Polsce i jakos nigdy nie miałam przykrości z tego powodu
Lat 36
Hashimoto
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
U nas prawdopodobnie będzie Basia. Takie zwykłe, polskie imię, pasujące do naszego bardzo polskiego nazwiska
Co do samej procedury wyboru imienia, wobec olbrzymich rozbieżności, zrobiliśmy z małżem tak: odpalamy w telefonach identyczny kalendarz imion, po czym każde z nas wypisuje na kartce, które imiona mu się podobają. Potem porównujemy kartki. Nam się pokryły po 4 imiona, na około 10-11 wypisanych. I tak nam wyszła BasiaCo do jednego byliśmy zgodni - nie chcemy żadnego popularnego na czasie imienia. Bo za dużo dzieci już jest tak nazwanych.
Ajka, Hortensja, Jeheria, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Bona wrote:Lilly proszę dodaj mi na pierwszej stronie " dziewczynkę "
Nikola
Dziś na wizycie się potwierdziło na 100% 😍😍😍
Gratulacje! DodanaBona lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Takmala wrote:Mamy tak samo z chłopcem 0 problemu ale dla dziewczynki nie mamy i nic nam wspolnid nie wpadło w oko. Ciężki temat ale mamy jeszcze troszke czasu i tez liczę na olśnienie
My na odwrót 🙈 dla dziewczynki 5 imion wszystkie nam się podobają a dla chłopca troszkę problem. Mężowi się podoba Oliver a mi LeoOliver jest bardziej symboliczne, pochodzi od gałązki oliwnej - niosący pokój.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 20:42
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Śliczne dla chłopca Leo lub Leon i mi i mojemu sie podoba ale my czekamy na dziewczynke 😅
lilly. lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.