MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Frufru wrote:Dziś wieczorem wizyta, i już powoli czarne chmury nad głową... Nie lubię tego, takie wkręcanie sobie... Czekam tylko na moment kiedy na usg zobaczę ruch i serduszko, nic mi więcej nie trzeba. Chyba mnie to smuci, że już większość z Was czuje jakieś ruchy, a ja nadal nic... I się boję...
ja tylko co zaczynam czuć a jestem szczupła i lekarz pytał tydzień temu to jeszcze nie kojarzyłam że to to. Trudno to rozpoznać, przynajmniej ja mam problemy. Mówił że jestem szczupła to już dawno powinnam poczuć. Jak widać jest różnie. A łożysko mam z tyłu.
-
Stworka wrote:Ja ruchy czuje baaardzo rzadko i muszę się skupić. Wiem, że to jeszcze nie czas - trochę muszę poczekać 😉
Szatanka, w ciąży często zdąża się wysilkowe nietrzymanie moczu, skutkiem są słabe mięśnie dna miednicy, które dodatkowo w ciąży są osłabione. Warto je ćwiczyć przez np wypychanie miednicy do przodu (pro tip - jak nam chce się siusiu a toaleta daleko nie zaciskajmy nóg a wypchnijmy miednice do przodu)
Moja mama tez miała... i juz mnie ostrzegała, ale ja nie mam nic takiego.2020
2023 -
Ajka wrote:Mi nigdzie nic nie wyszło, ale Monural pieknie zlikwidował dolegliwości, więc zapalenie bakteryjne być musiało...
w ogólnym: mialam leukocyty 1-3, erytrocyty 1-3 i nieliczne bakterie...
w posiewie nic nie wyszło, ale ja w nocy 10 razy wstawalam na siku i w miedzy czasie jeszcze piłam... wiec próbka mogła byc zbyt rozcięczona żeby cos wykryć... (mi posiew wychodzi tylko w ekstremalnych przypadkach, jak dopuszcze zeby bylo kosmicznie źle... raz mi posiew nie wyszedł a po 2 tygodniach bez leków miałam odmiedniczkowe zapalenie nerek)
ja mialam juz tyle razy w życiu zapalenie pecherza, że lekarze wychodza z załozenia, że ja wiem lepiej...
Ps po monuralu w badaniu ogólnym nie ma juz nic, zero erytrocytów, leukocytów i bakterii
To skąd mieć pewność ze się ma? Tylko po objawach? Tez wstaje 6 razy siku w nocy..3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Jeheria wrote:Będzie dobrze ♥️ dziś odetchniesz
ja tylko co zaczynam czuć a jestem szczupła i lekarz pytał tydzień temu to jeszcze nie kojarzyłam że to to. Trudno to rozpoznać, przynajmniej ja mam problemy. Mówił że jestem szczupła to już dawno powinnam poczuć. Jak widać jest różnie. A łożysko mam z tyłu.
A ja gruba jestem i poczulam pierwszy raz na przełomi 15/16 tygodnia, a tak regularnie to od 16+5... tylko ze ja mam bardzo mało tkanki tłuszowej na brzuchu akurat i mięśnie mega silne i napiete w tej okolicy... moze dlatego... wszyscy sie dziwili, tylko lekarz nie...
w kazdym razie to ja jestem troche odmieńcem a nie reszta towarzystwa, która nie czuje albo ledwo czuje...
2020
2023 -
lilly. wrote:To skąd mieć pewność ze się ma? Tylko po objawach? Tez wstaje 6 razy siku w nocy..
Cały czas pamietasz o tym że istniej w Twoim ciele cewka moczowa i pecherz, cały czas Cie cos tam uwiera albo boli albo piecze...
Podczas wizyty w toalecie początek i koniec strumienia moczu jest bolesny albo niekomfortowy...
jak jest cos nie tak na początku Cie to tylko irytuje, ale po jakims czasie trudno wytrzymać, zasnąc w nocy, skupis sie na codziennych rzeczach.
lilly. lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:Cały czas pamietasz o tym że istniej w Twoim ciele cewka moczowa i pecherz, cały czas Cie cos tam uwiera albo boli albo piecze...
Podczas wizyty w toalecie początek i koniec strumienia moczu jest bolesny albo niekomfortowy...
jak jest cos nie tak na początku Cie to tylko irytuje, ale po jakims czasie trudno wytrzymać, zasnąc w nocy, skupis sie na codziennych rzeczach.
Ok rozumiem, dziękuje za szczegółowy opis :***3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Inaczej jest jak pierwsza ciąża, a zupełnie inaczej jak druga Ja w pierwszej nie wiedziałam czego się spodziewać miałam wrażenie że z dnia na dzień poczuje kopniaka i to będzie to...a niestety nie tędy droga na początku to takie jakby może stawianie się macicy, jakby wzdęcie, niestrawność a dopiero później delikatne pukniecie które możesz powiązać akurat z ruchem dziecka. Ja teraz poczułam ruchy 2 tygodnie szybciej niż w pierwszej ciąży, ale gdybym wcześniej ich nie znała to początków wogole nie powiązałabym z ciążą także cierpliwości na pewno jest dobrze:)
-
Ajka wrote:Moja mama tez miała... i juz mnie ostrzegała, ale ja nie mam nic takiego.
Ja mam osłabione te mięśnie i byłam przez rok przed zajściem rehabilitowana. Mam bardzo specjalistyczny sprzęt do ćwiczeń i chyba czas go w koncu wyciągnąć... Miałam tylko nadzieje, że to normalne zjawisko w fizjologiczne w ciąży. Ostatnio takie lekkie nietrzymanie zdarzało mi się po punkcji, gdy miałam lekką hiperkę i bardzo obolaly brzuch.
-
Endi1990 wrote:Inaczej jest jak pierwsza ciąża, a zupełnie inaczej jak druga Ja w pierwszej nie wiedziałam czego się spodziewać miałam wrażenie że z dnia na dzień poczuje kopniaka i to będzie to...a niestety nie tędy droga na początku to takie jakby może stawianie się macicy, jakby wzdęcie, niestrawność a dopiero później delikatne pukniecie które możesz powiązać akurat z ruchem dziecka. Ja teraz poczułam ruchy 2 tygodnie szybciej niż w pierwszej ciąży, ale gdybym wcześniej ich nie znała to początków wogole nie powiązałabym z ciążą także cierpliwości na pewno jest dobrze:)
-
szatanka wrote:Fru, ja też mam dzisiaj wizytę o 17.00. Na razie nie panikuję, ale do 17.00 daleko
No i, jeśli Cię to pocieszy, ja też jednak ruchów nie czuję - tamto to było najwyraźniej coś innego.
Dziewczyny, miewacie problem z popuszczaniem moczu przy kaszlu, kichaniu itp. Czy to znowu mój problem z oslabionymi mięśniami?
Dobra, nie nakręcam się. Musze się czymś zająć, żeby głowa miała coś do roboty. Na razie wciska 2 śniadanie, bo pospałam dziś do 9... Ost mam problem i albo nie mogę zasnąć, albo budzę się w nocy... -
Frufru wrote:Ost mam problem i albo nie mogę zasnąć, albo budzę się w nocy...
Ja już się boje bo w poprzedniej ciazy po przejściu na L4 przestawiłam sobie cały cykl dobowy, szłam spać po 3:00 w nocy i budziłam sie koło 11:00. teraz miałam egzaminy do tego młody na 8.00 do przedszkola to jest trochę lepiej ale najgorsze sa te pobudki w nocy jak nie mozna zasnac...
-
szatanka wrote:Ja mam osłabione te mięśnie i byłam przez rok przed zajściem rehabilitowana. Mam bardzo specjalistyczny sprzęt do ćwiczeń i chyba czas go w koncu wyciągnąć... Miałam tylko nadzieje, że to normalne zjawisko w fizjologiczne w ciąży. Ostatnio takie lekkie nietrzymanie zdarzało mi się po punkcji, gdy miałam lekką hiperkę i bardzo obolaly brzuch.
oj to byle jak...
2020
2023 -
Ajka wrote:Rozumiem, że aktualnie jednak Ci nic nie dolega 😉
Oprócz czestosiku nie mam powyższych objawów :p3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Lilly proszę dodaj mi na pierwszej stronie " dziewczynkę "
Nikola
Dziś na wizycie się potwierdziło na 100% 😍😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 15:26
Niki2803, Ajka, Karolllla, Frufru, Takmala, Andzia86, Hortensja, PattisonBM, sayuri, lilly., Jeheria, lipcowka86, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
My już z mężem przebrnęliśmy przez prawie wszystkie internetowe słowniki imion i nic nam nie wpadło, wyszło natomiast kogo nie lubimy, kto nas denerwuje i jakbyśmy nigdy nie dali córce na imię:p mam nadzieję że nas olśni, bo z synkiem wiedzielieliśmy zanim jeszcze w ciążę zaszłam
Hortensja lubi tę wiadomość
-
Mamy tak samo z chłopcem 0 problemu ale dla dziewczynki nie mamy i nic nam wspolnid nie wpadło w oko. Ciężki temat ale mamy jeszcze troszke czasu i tez liczę na olśnienie
Hortensja lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.